Užkliuvo viena nuotrauka, beieškant šviestuvų:
Įdomus sprendimas . Nežinau kam to reikia, bet nebuvau dar taip mačius.
Beje, staviršis iš betono. Prie tos nuotraukos ir straipsnis apie betoninius stalviršius ir dar nuotraukytės. Ką domina betonas, paskaitykit
QUOTE(giedre_giee @ 2014 08 27, 15:17)
prašysiu pagalbos.
Įkeliu savo virtuvės matmenys ir projektuką pirminį, kuri man nupaišė viena forumietė, ačiū jai. Nes man pačiai nesigavo. Tačiau norėčiau, kad viršutines spintelės būtų horizontalios, dviejų aukštų iki lubų. Gal kas nors galėtų padaryti vizualizaciją?
Norėčiau pažiūrėti, kaip atrodytu apačia spintelių pilka ir kaip tokia turkio spalvos (kur aukščiau buvau įdėjus). Viršutinės spintelės galvoju baltos. Stalviršis koks nors šviesus margas. Viryklė bus neįmontuojama, 50 cm pločio (čia plane parodyta 60 plotis). Gartraukis irgi įmontuojamas, 50 cm pločio.
palange aukstyje 92 (viryklės aukštis 85,5), o nuo lango iki sienos abejose pusese 43 cm.
Gal kuri galės pagelbėti, kai turės laiko? Aišku jei kils papildomų miničių, labai laukiu.
Įkeliu savo virtuvės matmenys ir projektuką pirminį, kuri man nupaišė viena forumietė, ačiū jai. Nes man pačiai nesigavo. Tačiau norėčiau, kad viršutines spintelės būtų horizontalios, dviejų aukštų iki lubų. Gal kas nors galėtų padaryti vizualizaciją?
Norėčiau pažiūrėti, kaip atrodytu apačia spintelių pilka ir kaip tokia turkio spalvos (kur aukščiau buvau įdėjus). Viršutinės spintelės galvoju baltos. Stalviršis koks nors šviesus margas. Viryklė bus neįmontuojama, 50 cm pločio (čia plane parodyta 60 plotis). Gartraukis irgi įmontuojamas, 50 cm pločio.
palange aukstyje 92 (viryklės aukštis 85,5), o nuo lango iki sienos abejose pusese 43 cm.
Gal kuri galės pagelbėti, kai turės laiko? Aišku jei kils papildomų miničių, labai laukiu.
QUOTE(giedre_giee @ 2014 08 27, 15:59)
na ten durys buvo, dabar tiesiog įėjimas. Tiksliai dabar nepamatuosiu, bet iš plano manau kad gaunasi 89 cm
O nenorint griauti sieną (ar bent dalį) tarp virtuvės ir kambario?
Ar teisingai supratau - viryklė bus neimontuojama?
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 08 28, 10:11)
O nenorint griauti sieną (ar bent dalį) tarp virtuvės ir kambario?
taip, viryyklė neįmontuojama.
Sieną griauti norėjom, bet persigalvojom pradėję rinkti parašus.
QUOTE(giedre_giee @ 2014 08 28, 10:22)
taip, viryyklė neįmontuojama.
Sunku ką ir patarti kai negriausit sienos.
Kodėl viryklės nenorint keisti? Jei nedaug gaminat, tai gal pakaktų dvivietės kaitlentes...
Pati gyvenau tokiam bute ir naudojausi tokia virtuvė, tai tikrai kišenė.
Kol kas normaliausias variantas atrodo tas, kur jau buvot ikelusi.
Pirmiausia labai noriu padėkoti už patarimus dėl atsakymų į mano klausimą dėl spintelių išmatavimų
o dabar dėl pačio virtuvės projekto. Kol kas esame tik projektavimo stadijoje, tad dar viskas įmanoma. Įkeliu planiuką virtuvės kaip yra šiuo metu suplanuota:
Prie sienos, kur pažymėta raudonai, buvo sugalvota dėti dvidurį šaldytuvą, tuomet apsistatytų spintelėmis visos trys virtuvės sienos. Tačiau aš galutinai apsisprendžiau dėl stalo virtuvėje, man jis būtinas todėl kilo idėja įrengti salą, bet jei norime išlaikyti privalomuosius atstumus, tenka šios raudonos sienos atsisakyti:
bet ir vėl, ar valgomojo stalas (planuojam 10-12 žmonių) nesipeš su vienoje linijoje atsiradusia sala
patarkit, prašau
o dabar dėl pačio virtuvės projekto. Kol kas esame tik projektavimo stadijoje, tad dar viskas įmanoma. Įkeliu planiuką virtuvės kaip yra šiuo metu suplanuota:
Prie sienos, kur pažymėta raudonai, buvo sugalvota dėti dvidurį šaldytuvą, tuomet apsistatytų spintelėmis visos trys virtuvės sienos. Tačiau aš galutinai apsisprendžiau dėl stalo virtuvėje, man jis būtinas todėl kilo idėja įrengti salą, bet jei norime išlaikyti privalomuosius atstumus, tenka šios raudonos sienos atsisakyti:
bet ir vėl, ar valgomojo stalas (planuojam 10-12 žmonių) nesipeš su vienoje linijoje atsiradusia sala
patarkit, prašau
QUOTE(giedre_giee @ 2014 08 27, 15:17)
Laba diena,
man klausimėlis o su kokia programa galima padaryti tokia vizualizaciją?
Atėjo ir man metas galvoti apie virtuvės projektavimą, bet nelabai randu kokia normalia programa, gal ką patars?
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 08 27, 19:46)
Daryti L formos, bet užsukti tik vieną spintelę neapsimoka. Taigi skaičiojame iš kairės į dešinę. Atmetus šaldytuvą liks apie 2410.
1.Varinatas. Kriauklės spintelė 600, indaplovė 600, orkaitės spintelė 600, stalčių spintelė 610.
2. Varinatas. Kriauklės spintelė 900 (su dvejomis suveriamomis durelėmis po 450), indaplovė 450, orkaitės spintelė 600. Stalčių spintelė 460.
1.Varinatas. Kriauklės spintelė 600, indaplovė 600, orkaitės spintelė 600, stalčių spintelė 610.
2. Varinatas. Kriauklės spintelė 900 (su dvejomis suveriamomis durelėmis po 450), indaplovė 450, orkaitės spintelė 600. Stalčių spintelė 460.
Aciu, o kodel neapsimoka uzsukti tik viena spintele?
Ar orkaite ir dujine montuoti atskirai? taip iseina, kad dujine turetu buti ant stalciu sinteles .Ar as blogai supratau?
QUOTE(Egle.L @ 2014 08 28, 17:04)
patarkit, prašau
patarkit, prašau
Valgomojo stalą galima statyti ne išilgai, o skersai salos. O jums nieko, kad pirmas vaizdas, kuris atsivers tik įžengus į holą, bus virtuvė?
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 08 28, 12:55)
Sunku ką ir patarti kai negriausit sienos.
Kodėl viryklės nenorint keisti? Jei nedaug gaminat, tai gal pakaktų dvivietės kaitlentes...
Neeeee, nesirinkit dvivietės kaitlentės.... Jokiu būdu, nebent visai, visai negaminate. Turėjau laikinai dvivietę, siaubas, jei ant vienos padedi keptuvę, tai ant kitos jau net bulvių neišsivirsite, labai mažai vietos dviem puodams, nebent statysite du labai mažus puodus
QUOTE(isds @ 2014 08 28, 17:35)
Aciu, o kodel neapsimoka uzsukti tik viena spintele?
Ar orkaite ir dujine montuoti atskirai? taip iseina, kad dujine turetu buti ant stalciu sinteles .Ar as blogai supratau?
Užsukti vieną spintelę neapsimoka todėl, kad pasidėjimo menkai tepadaugės, vietos patalpoje sumažės, baldai pabrangs.
Blogai supratote, kaitlentė būtų viš orkaitės. Analogiškai spintėles galima išdėstyti ir viršuje.
Pirmame variante, platokos durelės. Antrame variante virš kriauklės galima padaryti labai gerą, plačią indų džiovyklą, o kriauklė gali būti ne prie pat kairės sienos, o per 900 spintelės vidurį, tad iki kairės sienos dar liktų patogus stalviršio gabaliukas. Prie tokios virtuvė montavimo dabar ir dirbu. Jau įdėta apvali, didelė ir gili kriauklė. Ponia labai patenkinta.
QUOTE(ariogala @ 2014 08 29, 14:07)
Neeeee, nesirinkit dvivietės kaitlentės.... Jokiu būdu, nebent visai, visai negaminate. Turėjau laikinai dvivietę, siaubas, jei ant vienos padedi keptuvę, tai ant kitos jau net bulvių neišsivirsite, labai mažai vietos dviem puodams, nebent statysite du labai mažus puodus
Septynerius metus gyvenome su dviviete kaitlente. Sutilpdavo ir sriubos puodas, ir keptuvė - žinoma, puodas ne kareivinėms skirtas Laabai taupo vietą ta prasme, kad lieka nemažai stalviršio - tas yra privalumas neturint didelės darbastalio erdvės. Trūkumai tokie - didesnėje šeimoje gali prireikti ne tik dviejų, o ir trijų kaitviečių tuo pat metu.