QUOTE(Spalvota diena @ 2017 05 04, 19:39)
Na gerai, bet gali tai būti ne kaukės, o žmogaus savybės ?
Nes kaukė -tai dalykas, kuris slepia tai, kas yra tikra. O jei asmuo tam tikroj situacijoj elgiasi tik taip ir nė neketina elgtis kitaip, tai vadinti jo elgesį kauke visgi yra per drąsu. Juk toj situacijoj jis yra tik
toks, vadinasi, toj situacijoj jis yra tikras.
Fuuuuu, sudėtingai čia aš...
Ne tai tikrai ne savybes.
Mes gi kalbedami su vaikais, prisitaikome prie ju, uzsidedam kauke.
Kalbedami su virsininku, ar zmogumi kuris turi itakos gyvenimui, tikrai retas elgiasi taip kaip elgtusi su savo draugu.
O kas yra tikra? Visos kaukes yra tikra, netsiejama zmogaus dalis, tik labiau isriskinta, priklausomai su kuo bendrauja.
Mano galva, su tuo tikrumu ar tiesa, zmones uzsiziadzia, kaip tos bezdziones su granata. Kai isties gauna ta tiesa nezino ka su ja daryti. Hipotetiskai kalbeti tai yra vienas, bet kai susiduri akis i aki, tai tikrai, nevisada malonu...
JAV esanciam mazam miestelyje zmones nusprende kad ju mietelis bus vieta be kaukiu, visi sakys tiesa. Po keturiu savaiciu visi miestelenai susipyko. Reze savo tiesa nevyniodami i vata.
Ateidavo kaimynas su apkepu, pasveikinti kazkokios sukakties proga, o jam i akis, o ko tu man ji atnesei, nuo mazens as jo nemegau... NOrs iki tol, mandagiausiai dekodavo, kviesdavo i svecius, kartu gerdavo arbatyte...
Rimtai, kodel as turiu, tarkim kolegei gadinti nuotaika, nusiemusi mandagumo kauke, aiskinti jog mano manymu jai netinka palaidine.
Ar tarkim, gadinti nuotaika naslei, jei nejauciu gedulo del myrusio jos vyro...
Arba kam reikalingas mano dvasinis egzibicionizmas, ka duoda tas tikrumas? Manau kad siela atidaroma labai siauram ratui zmoniu. Juk tai labai intymu. Mums gi normalu dengti kuna, tai kodel manoma kad dengti siela yra veidmainyste?