Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja? (2 tema)

nu baikit. Gi viska dievulis sukure, per 6 dienas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2017 02 12, 10:43)
nu baikit. Gi viska dievulis sukure, per 6 dienas  biggrin.gif

Tai matot, bjaurybė žaltys sugundė mane negražiai prirašinėti. Jis kaltas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 02 12, 12:37)
Tai matot, bjaurybė žaltys sugundė mane negražiai prirašinėti. Jis kaltas biggrin.gif

cha! Nepavyks issisukt bigsmile.gif zalciai gunde senais bibliniais laikais, o dabar sedi jie sau pelkese.
Atsakyti
Diskusija, leiskite pastebėti, visai nusvažiavo apie žalčius ir šventus prasidėjimus - tokie dalykai visada įdomu...
Reikia suprasti, kad Biblijoje gausu alegorijų ir perkeltinių prasmių.
Imame tūkstančių metų senumo kūrinį ir norime, kad jis būtų pritaikytas šiuolaikiniam žmogui?Gal toks ir yra? Nereikia besti pirštu į kontraversiškas vietas Biblijoje ir juoktis, sakyti, kad tai jau pasakos vaikams ir nevertos dėmesio šiuolaikiniam žmogui. Paprasčiausiai nereikia viską primti pažodžiui, o bandyti suprasti, kas norima pasakyti.
Atsakyti
zinom, zinom mes kas gi norima pasakyti. Tauta tamsi buvo, tai reikejo ja kazkaip suvaldyt. Va ir sugalvojo dievuli, kuris viska mato ir nubaus, jei negeras busi. Kad ir, jei gavai i snuki, tai atsuk kita puse. Atsuksi, vel gausi. Ale mustyniu nebus, gal ko neuzmusi. Bet realybej tos pasakeles pasene ir tegali buti kaip laisvalaikio skaitiniai, tik tiek. Jokiu bibliniu istoriju, tinkanciu siam metui as nesu girdejus.
Atsakyti
QUOTE(balta/juoda @ 2017 02 10, 07:12)
Neteisingai iškeltas klausimas (temos pavadinimas) klaidina skaitytojus: žmonės dažnai egzistuoja, o Dievas, tikiu, kad  yra smile.gif
Čia buvo kalbama apie Dievo egoizmą, leiskim Dievui būti netobulam savo sampratoje, juk patys esam netobuli...
O gal tai tik mūsų primesti kriterijai ir reikalavimai Dievui dusina mus pačius?
Beje, patiko išsakyta mintis, kad mes už savo darbus  dažnai kaltiname Dievą, o,  kalti yra patys žmonės...

4u.gif patys ar kiti, bet zmones 4u.gif
Atsakyti
balta/juoda parase:
"bet mes uz savo darbus daznai kaltiname dieva" blink.gif blink.gif blink.gif
nelabai suprantu kas ir uz kokius darbus dieva kaltina?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 02 14, 11:31)
balta/juoda parase:
"bet mes uz savo darbus daznai kaltiname dieva"  blink.gif  blink.gif  blink.gif
nelabai suprantu kas ir uz kokius darbus dieva kaltina?

Aš ne balta-juoda, bet galiu atsakyti. Nu pvz.: prisidirba žmogus kažko pats, tarkime iškarto brutaliai imkite - nužudo kažką. Tai ne vienas ir ne du atsirastų tokie, kurie sakytų su priekaištu: dieve, kodėl manęs nesulaikei, kas man užėjo, dabar supusiu kalėjime, pagaus mane. Dieve, kodėl man šitaip, gal tavęs iš viso nėra, jei taip man leidai.
Ar kitas atvejis. Nutinka kažkokia nelaimė, sakykime į avariją artimas papuola, tai irgi žmonės bėdavoja: kodėl mums šitaip, kodėl taip nesiseka mūsų šeimai, dieve, kodėl mus apleidai, ką mes blogo padarėme?
Juk visur yra jei ne itin smarkus, tai vistiek tarsi kaltinimas, priekaištas.
Atsakyti
na, as sakyciau zmonem kazkas su galvele nelabai, kai del savo poelgiu kitus kaltina, visi kalti, tik ne jie, nors faktas, kad jie tai padare.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 02 14, 20:07)
na, as sakyciau zmonem kazkas su galvele nelabai, kai del savo poelgiu kitus kaltina, visi kalti, tik ne jie, nors faktas, kad jie tai padare.

Kai kurie save Dievais ar pusDieviais laiko hmm.gif Kaip jiems su galva ?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 02 14, 19:07)

Manote? O aš manau kitaip. Manau, kad žmonės tiesiog gana silpni ir jie tai supranta ir jie patys linksta prie aukštesniųjų jėgų pagalbos, t.y. Dievų. Todėl ypač bėdoje žmonės šaukiasi Dievų ir tai natūralu. Kiti gi ir laimėje sako: o Dieve, kaip gerai, ačiū tau Dieve ir pan.
O pamąstymui, tai kuo pats kaltas, jei plyta kaip sakoma ant galvos užkris? Gi dažniausiai ne kokiam serijiniam žudikui ir krenta, o eina sau vidutinis, statistinis žmogelis ir bum. Nepamąstėte niekada kodėl taip? Gal jis niekada nieko netikėjo, pagalbos neprašė iš nieko, tai vat ir gavo pats su plyta iš dangaus tvarkytis mirksiukas.gif
Atsakyti
Monteverte serijiniams irgi visko buna , paciu keisciausiu mirciu , o plytos is dangaus nekrinta, atsargesniems reikia buti aplink statybas vaikstinejant biggrin.gif
O jei perkeltine prasme " plytos " krinta ant geru zmoniu, turint omenyje skriaudzaimi ir zudomi nekalti ..... Tai tik zmoniu darbai....o ne kazko aukstesnio mirksiukas.gif

Ne mums suprasti viska biggrin.gif

Gero treciadienio 4u.gif
Atsakyti