Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja? (2 tema)

Viskas šioje žemėje mokama. Nu kas ne? Net šypsenos nemokamai negausi iš to, kuriam nepatiksi, kad ir kaip staipytumeisi
Papildyta:
Bet tai kas ten per Dievas, kuris tokioms savo gerutėms avelėms tokią kančią siunčia?
Man tai būtent toks klausimas kyla. Neįsivaizduoju kodėl kitiems nekyla. Juk ne vienas ir ne du yra gražiai, darniai, laimingai nugyvenę žmonės ir nebūtiūnai labai religingi, todėl atsakymas, kad visi daug kenčiam manęs neįtikins.

Kruopos kas ketvirti vargingai gyvenantiems nemokamos. Dar kond pienas, sausi pusryciai, pigiausias aliejus :D

Man irgi toks klausimas kiltu, jei mastyciau praktiskai.  Bet nekyla. Negaliu atsakyti uz kitus. Tas zmogus islipes is tikro pragaro, dabar padeda kitiems tokiems patiems. Su tikejimo pagalba ne vienas grizo i gyvenima. Ta tikrai zinau, galiu duot kepure pris :D Del klausimo apie ju Dieva. Uz kitus negaliu atsakyti

 Taciau ju meile tikra. Butent besalygiska, apie kokia rasiau anksciau. Per juos kalba tokio bendravimo patirtis. Tokiu zmoniu daug idomiau klausytis, nei kokiu a la zvaigzdziu. Tokiu klausant susyla siela. Man jie pavyzdys. Per juos kalba meile be susireiksminimo. Jie paprasti kaip surudijes babos dviratis.

Gi nezinom, kokias sutartis ateidami cia pasirasem. Na, gal vaizgante zino, as tikrai ne. Jei jau nezinau, ko as cia ora gadinu, tai apie kitus tikrai negaliu spresti. Gal ju sielom reikia isbandymo- issaugoti meile bet kokiom aplinkybem. Viena apie tai pezeti kokioj laidoj ar forume, ar prie kavos puodelio, visai kita realiai tai isgyventi. Kiekvienam savo. 

Atsakyti

Kuris laikas sėdžiu ir mąstau, nes turiu du variantus. 

A tai koks antrasis?  :blink: 

Atsakyti

Dar papildysiu atsakyma Montevertei. Nenoriu redaguoti, o paskui vel viskas dings. Visos mano protingos mintys. Antra syki taip graziai nepasakysiu :D 

Monteverte, gi ne visi zmones siekia tokio gyvenimo, kur norai pildosi, teka pieno upes, aitvarai turtus nesa ir maitinasi pauksciu pienu. Pas kitus yra kiti prioritetai. Kitoks poziuris, kiti tikslai. 

Atsakyti

Dar papildysiu atsakyma Montevertei. Nenoriu redaguoti, o paskui vel viskas dings. Visos mano protingos mintys. Antra syki taip graziai nepasakysiu :D

Monteverte, gi ne visi zmones siekia tokio gyvenimo, kur norai pildosi, teka pieno upes, aitvarai turtus nesa ir maitinasi pauksciu pienu. Pas kitus yra kiti prioritetai. Kitoks poziuris, kiti tikslai. 

Kad ir ju gyvenimo budas tikrai nera nukreiptas i materialine gerove ir noru issipildymus. Koks tolkas, kaip sakoma, tasytis su alkoholikais, narkomanais? Bet, matyt, jiems yra kazkoks tolkas yra, kad samoningai pasirinko toki gyvenimo buda.

Atsakyti
Ponia Lylia, prajuokinai tu mane. Nesu nei programišė, nei programuotoja šiame gyvenime- programų nekuriu. Bet moku jomis naudotis. Jau sukurtomis. Tai nėra sudėtinga.
Klausi, koks antras variantas? Pirmas variantas- visi buvom sukurti pagal vieną programą, antras- pagal keletą skirtingų programų (tokiu atveju iškart buvom padalinti į tam tikras "kastas").
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 05 01, 21:50)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="vaižgantė" data-cid="71603501" data-time="1493661864"><div><p>Šioje temoje verta dalyvauti todėl, kad kai susirenka į vieną vietą protingos moterys, atsiranda ir vienas kitas netikėtas klausimas, kuris priverčia pasižiūrėti į viską iš kito šono.
Kuris laikas sėdžiu ir mąstau, nes turiu du variantus. Bet gal būtų ne klaida teigti, kad mes galim vadintis broliais ir seserimis todėl, kad kažkada (pagal šio lygmens laikmatį- prieš milijardus metų) visi buvom sukurti pagal tą pačią programą. Tikriausiai buvo naudota ne viena programa. Gyvybė taip pat nėra dievo kibirkštis kūne kaip inde, o programa (žmogui būtina viską supoetinti, kad maloniau jaustųsi).</p></div></blockquote><p>Ne tik protingos, bet ir grazios  huh.gif tikiuosi.</p><p>As rasiau, kad save suvokiu kaip kuna sieloj ir dvasioj. As nesu kunas, mintys ir jausmai. Kas as esu, nezinau. Manes nera. Irgi rasiau. Bet esu. hmm.gif Kaip sako mano drauge- x... parisi. Atsiprasau uz x. Bet ji taip sako  unsure.gif </p><p>Programise tu. Tai pasakyk man, ar programa= gyvybe pagal jus su xor? As suprantu, kad programa butu labiau kaip veikimo budas, potraukiai, tikslai. Gyvybe butu uz viso to. Programa neveiktu be gyvybes. Ar jus manot kitaip? </p><p>Maciau kaip vienas busimas programuotojas sukure programa, kaip dauginasi triusiai. Jie ten dauginosi dauginosi dauginosi. Jiems nebuvo galima nesidauginti, tada neveiktu programa. Reiktu istaisyti klaida. Jums nieko neprimena? Ir, kai pagalvoji, ka gali zinoti, jaute tie triusiai ka nors ar ne? Atrodo nesamone parasiau, bet kai pagalvoji... Sorry, pamastai biggrin.gif </p>



Kadangi esu programuotojas ir geriau išmanau už neprogramuotoją vaižgantę, nesu tikras, kad gyvybė yra programa.
Atsakyti
QUOTE(xor @ 2017 05 01, 22:31)
Kadangi esu programuotojas ir geriau išmanau už neprogramuotoją vaižgantę, nesu tikras, kad gyvybė yra programa.


Duosim programuotojui vieną naktį laiko, kad rytoj parašytų naują gyvybės apibrėžimą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 05 01, 10:54)
<p>Moontei.</p><p>Tai ir nesakau, kad siela negali mastyti. Mano supratimu, sielai priklauso proto funkcija, emocijos, jausmai. Patinka ir man pagalvoti, pasidelioti. Bet dar labiau patinka nagrineti jausmus. Isijausti i kazkoki jausma smile.gif ir ziureti, kas uz jo. Galima paklausti, kodel pavydas blogai. Bet galima ir paciai pergyventi. Tada tikrai nebus poreikio skaityti, diskutuoti apie tai. Nes ka cia gali pasakyti? smile.gif </p><p>Matot, man visokie dorovingi zmogai atrodo sureiksmine pati dorovinguma, dvasinguma. Nelieka silumos, supratimo kitokiam, ne tokiems dorovingiems. Tarsi dorovongu kasta, kurioj arba reikia gimti, arba nusipelnyti priemimo. Tai neturi nieko bendro su meile. Pastebejau, kad alkoholikai daznai yra siltesni, atviresni, jie sypsosi, jiems gerai, jie patenkinti susitikus. Sveikinasi jie pirmi kaip taisykle. O va kokio moralaus dvasingo piliecio snukutis isdidus, reikia sveikintis pirmai, reikia moketi su tokiu elgtis, kalbetis. Aisku, nesakau, kad alkoholizmas yra geris. Cia tik palyginimas. Taciau ir alkoholizmas yra reikalingas zmogui, jo sielai. Vienaip ar kitaip. Sakau, nes tai isjauciau, o ne ismasciau. Gal tiek tam kartui, atsiprasau uz svepla rasta. </p>


Niekada gyvenime nemanaiau kad pavydas, ar kitas jausmas yra blogai. Blogai ne pavydas, blogai kaip zmogus su tuo pavydu tvarkosi. TArkim mano pavydas yra baltas, suteikia man nora siekti, lenktiniauti, kurti, skatina paciai eovliucionuoti. Todel nuo zmogaus prilauso ar pavydas tampa blogiu ar geriu.
Jei kalbame apie jausmus, kvaila sau drausti jausti, is emses jausmu kontorliuoti negali, bet gali kontroliuoti ju raiska. TArkim galima jausti pykti, tai visai normalus jausmas, svarbu kur tu ji nukreipi...

Jus nekalbat apie dorovingus. Isties dorovingas zmogus, nekelia pretenziju kitiems, o sau. Dazniausiai yra atlaidus kitu silpnybems, o sau labai kritiskas. Samongigai, tikrai, ne snobiskai dorovingas niekada nebus itakotas puikybes. O kai demosntruojama isoriskas dorovingumas, o viduje jo nera, ar tai dorovingi zmones? Beje mano vyras yra alkoholikas, tiesa daugiau kaip 30 metu nevertojantis.

Beje as nemanau kad yra dorovingu kasta, juo labiau kad i ja reikia verztis. Jei jau yra kasta, tai jau nera dorovinga, dorovingumas tiem zmonems yra manipuliacijos irankis.


Papildyta:
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 05 01, 11:44)
<p>Dar papildysiu. Mastanciu zmoniu pilni televizoriai ir radijo laidos. Butent tarp protaujanciu vyksta diskusijos, gincai. O ka gali pasakyti zmogus, kazka pergyvenes jausmais? Buvo taip, kad viena laida pasikviete per tikejima is priklausomybiu islipusiu zmoniu grupe ir oponentus. Buvo paprasyta gincytis, irodoneti savo tiesa. Tai tie pirmi paskui sake, kad sedejo laidos metu ir meldesi mintyse. Gincu nebuvo, draugiskai pakalbejo. Rengejai pasake, kad laida nevykusi. </p><p>Arba neseniai nuskambejusi istorija. Atsitiko giliai tikinciu zmoniu seimoj nelaime. Jie parode savo tikejima, jie juo remesi, juo jie gyvena is tikruju, pagaliau. Kadangi tai buvo laidotuves, zmones mate ir piktinosi tuo, ka mate, piktinosi tuo, kaip jie tai suvoke. Buvo straipsnis rajono spaudoj, kur zurnaliste save state i ju padeti ir rase, kad ji taip anaip, zodziu, ji kitaip. Tie zmones buvo pasmerkti. Nors jie pacia sunkiausia skaudziausia valanda issaugojo meile. Tai va, vieni masto, kiti tuo gyvena. Skirtumas akivaizdus.</p>


As manau priesingai. Neslpesiu, mano profesija susijusi su zmoniu emocijom, mano darbas jas sukelti. Jei as to nepasiekiu, mano pastangos bevertes.

Rasysiu is savo varpines. As esu labai emocingas zmogus, labai, paveldejau tai is tevo. Neziurint i tai, mane isauklejo mama, kuri moke mane pazaboti savo emociju raiska. Jausti emocijas ir kaip jos reiskiajmos yra ne tas pats.

Patikekite manimi, ne visada tas garsiausiai rekia, jam skauda labiausiai. Ir tikrai nebutinai, tas kuris tyli yra abejingas, nejauciantis.
Atsakyti

Moonte. Suprantu, apie koki pavyda kalbat, cia toks azartinis pavydas :) as irgi daznai ji jauciu, kai matau, kad kitos padaro kazka geriau nei as. Tose srityse, kurios man imponuoja. Toks jausmas vercia tobulinti igudzius. Jus susvelninot, ka as isryskinau, uzastrinau. Tai irgi poziuris. Ir jis man atrodo teisingas. 

As kalbejau apie demonstruoja dorovinguma.

Kas del.alkoholiku, pas mane aplink ju nors vezimu vezk. Buvo. Man tai buvo geda, beda, tai, kas nedave gyventi taip, kaip.as norejau gyventi. Zinot, yra tokia praktika, kai atsiprasineji to, ko nekenti. As nu nekenciau, niekinau. Labai gera praktika. Jei kas norit perprasti savo problemu priezastis. Dar. Be asmeniskumu galiu pasakyti, kad jumyse pacioj yra sureiksminta kazkas, gal dvasingumas, gal meile vyrui, kad jus gavot/issirinkot toki vyra, t.y. alkoholika. Jis griove jusu idealus, kurie virsijo meile. Siaip man tas matosi is jusu pasisakymu. Pati tai akcentuojat. Nebent as klystu, jei jums tai nesukele diskomforto. Bet dumu be ugnies nebina. Kadangi tuo dabar ypac domiuosi, man tai akivaizdu. Kad negalvotumet, jog izeidineju, pasakysiu, jog vienas is mano tevu alkoholikas, beveik visa tokia viena gimines puse. Ir dabar po tos praktikos zinau, kad "nieks kits cia nekalts, merguzele, tu pati". Ir tik dabar pradejau matyti juose zmones. Kiti tokie idomus :)

Atsakyti

Moonte. As taip ir nesakiau. Apie emocijas. Ir as degtukas. Tik ne visada isrekiu, ne visada parodau, daznai nukreipiu gilyn. Nes jei duociau valia emocijom, tai nezinau. Mano diedas dar emocingesnis, bet yra buve, kad jis mane ramino. Dabar matau, kad tie plykstelejimai yra... Rodykles, su kuo reiktu dirbti. Bet cia jau nugrybavau nuo temos.

Kas del.profesijos, darbas yra darbas. Patys kalti, kas ant tokio kabliuko pasikabina, turiu minty tuos, ka pavyksta isprovokuoti. Nezinau, ar dirbat telike, bey paziurejus tokia laida dusioj lieka kartelis. Uztat as ju beveik ir neziuriu.

Labanakt.

Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2017 05 01, 18:59)
Tu čia jau iškraipai, jis kitaip sako biggrin.gif

nu nelabai smile.gif cia ne ta citata, nepamenu kur skaiciau tiksliai, bet apie ta pati, siek tiek kitaip, visa beda, kad dauguma Lietuvos moteru elgiasi kaip tarnaites su karalium, tik va tie vyrai nesielgia taip smile.gif
"Indai sako, kad yra vienintelis teisingas šeimos santykių modelis: vyras su žmona turi elgtis kaip tarnas su karaliene, o žmona su vyru – kaip tarnaitė su karaliumi. Ir taip visą gyvenimą."

visiskai nesutinku biggrin.gif ir saves patele nelaikau "jei prieštarauja savo vyro nuomonei, nesąmoningai siunčia jam signalą, kad atmeta jį apskritai, varo jį šalin, iš namų, o tai reiškia, kad varo pas kitą patelę. Tačiau jei ji nori su tuo pačiu patinu gyventi visą gyvenimą, ji turi užmiršti net mintį bandyti jam prieštarauti. Prieštaraudama vyrui ji jį naikina, skausmingiausiu būdu griauna savo vyro esmę. T"

"Rinkdamasis žmoną vyras turi kreipti dėmesį į pagrindinį, svarbiausią bruožą – nuolankumą vyro nuomonei, vyro valiai. Jei ji to neturi, ji netinkama šeiminiam gyvenimui, deja, ji gali gyventi tik viena. Nenuolankumas – didžiausias moters charakterio trūkumas, koks tik gali būti. Jei ji ginčijasi, prieštarauja vyro nuomonei, vyras pradeda ieškoti kitos moters. "
Nu vat palei ji as visiskai netinkama seimyniniam gyvenimui ir vyras turejo senai mane palikti, gal sakau vyrui duot paskaityti, kad susiprastu? biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif man is tikro seniau patiko Tomas labiau, yra aisku geru minciu, tas pats vedizmas, bet su patirtim, man kazkoks kitoks suvokimas ateina smile.gif
Bet cia jau nukrypom nuo temos....

http://www.bernardin...pie-kitus/38303
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ubuntu***: 01 gegužės 2017 - 22:34
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 05 01, 23:33)


visiskai nesutinku  biggrin.gif ir saves patele nelaikau  "jei prieštarauja savo vyro nuomonei, nesąmoningai siunčia jam signalą, kad atmeta jį apskritai, varo jį šalin, iš namų, o tai reiškia, kad varo pas kitą patelę. Tačiau jei ji nori su tuo pačiu patinu gyventi visą gyvenimą, ji turi užmiršti net mintį bandyti jam prieštarauti. Prieštaraudama vyrui ji jį naikina, skausmingiausiu būdu griauna savo vyro esmę. T"




Toks jausmas, kad pirmąkart su vyru gyveni... Aš niekuomet savo vyrui neprieštarauju, bet taip viską susuku, kad jis padaro taip, kaip aš noriu... mirksiukas.gif
Atsakyti