Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja? (2 tema)

QUOTE(Moonte @ 2017 04 30, 21:55)

Suprantu kad zmogus bando pateisinti savo veiksmus, bet neva gerio siekimas vien sau, suteikiant skausma kitam, ar tai yra GERIS? Abejoju.


4u.gif Labai taikliai .
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2017 04 30, 18:29)
Šioje temoje brudą rašo Moonte, kuri laiko save adekvačiu žmogum. Primenu, kad nesu maximos pardavėja, prekiaujanti žuvimi, esu mokslus baigusi ezoterikė, parapsichologė, ir moku/sugebu pakankamai daug, jei žmogus peržengia ribas. Nuotraukos nereikia, puikiai matosi rašančiosios fantomas. Daugiau įspėjimų nebus. Siūlau liautis žeminti ir menkinti.



QUOTE(Moonte @ 2017 04 30, 18:33)
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa...

Taip, taip dabar prasidejo autoriteto demosntravimas, gazinimas. Pradekite veikla, kaip sakoma nuo zodziu prie darbu. Pirmyn.



Ir brudo ir autoriteto demontravimo vienodai / lygiai abieju postuose 4u.gif

Nuomones tikrai labai skirtingos abieju. Kai neitraukiami kiti zmones ir izeidinejimai, parasote graziu/ protingu minciu irgi vienodai biggrin.gif 4u.gif

Grazias ir protingas mintis daug geriau ir skaityti ax.gif
Atsakyti

Moonte, rašykit, ką tik norit apie tą ar kitą autorių, apie mano nuostatas, jei pasirodys jums kitaip. Paprovuokuokit. Aš čia tik dėl diskusijos, ir kad pati sau kai ką išsiaiškinčiau. Vaižgantė pažėrė naujų minčių, reikia apmąstyti. Aš čia savanaudiškais tikslais, o ne kad kažką atvesčiau į protą biggrin.gif tai padėkit man susivokti. Sakoma, kad ginčuose gimsta tiesa.

Vaižgante, kas dėl meilės, tavo parašytas pavyzdys man irgi labiau aistra, o ne meilė. Susitarkim, kad meilė šiuo atveju labiau besąlygiška, ne tu- man, tada aš tau. Jei aš- tau, o tu- ne man, tada nemyliu. Čia prekyba. Negi nesi pastebėjusi, kad garsūs, išdidūs, kažką labai pasiekę žmonės vieniši? Gal jie pasirinkę tokį kelią praeiti, nežinau. Gal tiesiog jie kitokie, gyvena kitaip. Bet man atrodo, kad jie bijo atsiverti tokiai meilei, kai ne imi, o atsiveri pats besąlygiškai. Kai pats priimi besąlygiškai viską. Turbūt pasakys kas nors, kad čia aukos sindromas biggrin.gif

Kas dėl Levis'o, esu skaičiusi tik kelias Narnijos kronikų knygutes, rimtesnių ne. Pradėjau Kipšo laiškus, bet palikau smile.gif

Šiaip aš pati dažnai abejoju tuo, kuo tikiu. Ir man įdomu įvairios nuomonės. Bandau tikrinti, ką sužinau.

Dar. Man toks susidarė vaizdas iš visų šitų diskusijų. Dievas, dievai. Sakyčiau, panašiai kaip budizme. Minit daug visokių dievų, kūrėjų. Tai čia panašiai kaip dievai, deivės budizme, kuriemsmonės aukoja aukas, stato šventyklas, lenkiasi, garbina, jų bijo, prašo malonių. Pas juos vienatinio Dievo nėra, o yra protas, visa ko šaltinis, džiaugsmų ir kančių. Tai mes ir diskutuojam apie tą pagrindinį, iš kurio kilo/galėjo kilti, kurio dėka buvo sukurti tie veikiantys įvairiuose lygmenyse kūrėjai, tvėrėjai, kaip čia juos pavadinsim. Aplamai, man tokių minčių, abejonių kyla net skaitant grožinę literatūrą.
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2017 04 30, 17:03)

4. Sazine, mano galva tai viena is Dievo zmoguje buvimo patvirtinimu. Sazine puikiai zino, kas yra gerai, kas yra blogai, nesvarbu kad kartais mes jos balsa uzlsopinam.

As nesu pries naujoves, as esu labai zingeidus zmogus, bet manau, kad turi buti diferenciacija. Kaip jau sakiau pazinimas irgi turi dvi medalio puses, tai yra isbandymas sielai-zmogui sielos nesiotojui. Svarbu ne naujoves, o kaip, kokiais kriterijais tu tas naujoves pasirenki.
Kokia as bebuciau smalsi, bet as niekada nebusi neistikima, tiesiog nenoriu, negaliu perzengti per save, per savo isitikinimus. Pagaliau as nemoku meluoti ir gyventi mele, mane nuzudytu, kalte, pastovus melas sau kitiems, tiesiog man sunku nesioti ta akmeni. Bet, as i kitus, neistikimus zmones ziuriu pakanciai, nes velgi, bandau tame izvelgti ne pati veiksma, o itnencijas, kodel tas veiksmas ivyko. Na gal painia parasiau, jei kas neaisku, perklauskite.

5. Yra duotybes kuriu pasirinkti mes negalime, bent jei kalbame apie buti Zemeje. Gimtine, tevus, vaikus, mes salyginai galime itakoti savo sveikata. Visa kita, mes turrime galimybe rinktis. Ir tai yra musu karmos atidirbimas.

Tai va, tas minėtas anksčiau asmuo sąžinę apibūdino taip: tai bendrumo su kitais jausmas.Trumpai ir aiškiai.
Matot, jei žiūrėsim iš tos pusės, kai dyvenam sykį, kai norim nusipelnyti amžinos palaimos iškeliavus anapus, tada taip. Laikomės dekalogo, kitų įpareigojimų ir tada aiškus finalas, mesrojuj. Tačiau jei žiūrėsim iš reikarnacijos galimybės, kad siela pati renka patirtį, pati savo kailiu ar vibracijom patiria, kas yra melas, kokios pasekmės, pagaliau, kokia esminė melo priežastis, kodėl žmogus renkasi melą/ neištikimybę/skaudinimą/žudymą, kai per kokius kelis gyvenimus gyvena tokioj aplinkoj, tada siela suprabta, pergyvena ir turi galimybę daryti sąmoningus sprendimus. Esu girdėjusi, kad tarkim, prieš tai, kaip siela įsikūnija į būsimo teisėjo kūną, ji pragyvena daug gyvenimų nusikaltėlių, degradavusių kailyje, kad paskui galėtų teisdama priimti sprendimus. Gal pasakos, bet. Kad viskas yra kūryba, ir kad Tvėrėjas (ne vaizgantės minimi dievai) mums suteikė laisvą valią, galimybę mokytis, pažinti, prisiminti, kas mes esam iš tiesų. Ir kad nieko iš mūsų nereikalaujama, nes nėra ko reikalauti. Ko gali trūkti pačiam Kūrėjui?

6. Nežinau nežinau. Gal tik mums atrodo, kad negalim pasirnkti savo tėvų? Savo būsimų namų? smile.gif Gal mes daug ko neatsimenam? 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2017 04 30, 17:53)
Labai į temą Juozo Erlicko tekstas:



Šitas... be komentarų smile.gif Ot sugeba užrašyti smile.gif Keliom eilutėm visas paveikslas.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2017 04 30, 19:48)
Nes dalina. Dieviškų egregorų begalė. Jūs tiesiog neradote tokio, kuris jums dalintų.


Kažin ar yra žmonių, kurie neieško tokių dosnių rėmėjų? unsure.gif biggrin.gif
Nemokamas sūris tik pelėkautuose.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 04 30, 20:01)
Nu kaip nežinai? O kaip mokslas apie tai, ko nematei, nes nebuvai gimęs? Ar tai tik tikėjimas tais mokslininkais, archeologais ir t.t.? Ar visgi sakome, kad žinau kas buvo seniau, nes skaičiau.

Man tai tik tikejimas, zinau tik kas vyko su manim, praeityje, del ateities tik tikiu. Kaip buvo pvz del atlyginimo, as zinau, kad gavau uz praeita menesi, ir tikiu, kad gausiu uz ateinanti, bet 100proc nezinau. Tikimybe buna didesne mazesne, bet realybe kinta smile.gif
Ypac del mokslu tai tikrai tik tikejimas smile.gif ir patys mokslininkai ne del visko sutaria, ypac istorikai ir archeologai, faktas yra ka jie rado, o kaip interpretuoja, tai ir tera interpretacija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(xor @ 2017 04 30, 21:10)
As anksciau buvau labiau tikintysis t.y soks toks krikscionis, dievo rankos bijojau ir tas dalykas buvo tiesiog is tevu atejes. Veliau pradejau dometis psichologija, ezoterika. Savo ziniomis norejau tiesiog pasidalinti su tevais. Sulaukiau neigiamos reakcijos, o bet koks bendras pasamprotavimas buvo tiesiog neimanomas, buvau tuo metu dar gan jaunas. Kazkur viduje pradejo kirbeti mintis,  kad kazkur yra apgavyste, nes klausimo, lyg suabejojimo  iskelimas yra lyg nuskaltimas.
Tokios yra tendencijos, kad  zmones aklai prieme tikejima, lyg stabmeldyste tiesiog bijo savo tikejimu suabejoti. Ta baime privercia gintis puolimu.
Manyciau, kad ta baime yra vergo bruozas, o vergas tarnauja autoritetui.
Juk buna ir taip, kad  zinai, bet netiki.
Kai zinai, bet netiki- reiskais, kad nesuvoki. Atejus suvokimui atsiranda ir atsakomybe.
Pvz.
Mano vienas kambariokas pasakojosi, kaip neblaivus vairavo automobili, kartu su juo buvo ir pakeleiviu.
Tuo paciu aiskino, jog zinojo, kad tokiu budu kele pavoju sau ir jo draugams.
Neretas atvejis. Netikejimas galimomis pasekmemis arba zinojimas be atsakomybes.


Jus cia painiojat kelis dalykus tikejimas ir zinojimas yra visiskai atskiri dalykai, arba zinai arba tiki. Zmogus zinojo, kad vairuoja girtas, bet tikejosi, kad viskas bus gerai, priedo, dar buvo girtas tai ir suvokimas iskreiptas.
Taigi, kai zinai kazka, tikojimo nebereikia. Juk nereikejo jam tiket, kad jis girtas. Priedo zinojimas, neprideda nei valios, nei atsakomyes, nei noro suprasti, nei nieko kito biggrin.gif
I Dieva mes tikim arba netikim, niekas nezino visko, bent as tokiu zinanciu nepazystu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2017 04 30, 17:12)
Meilė šiame lygmenyje yra sureikšminta. Tai padaryta tyčia- kad žmogus jos norėtų, siektų, be jos jaustųsi nelaimingas.
Man patinka Tomo Girdzijausko mintis, kad kai vyras mano, kad jis myli moterį (ir atvirkščiai), jam svarbu dirginimas, kurį sukelia mylimas asmuo. Dirginimas, pojūčiai. Po kiek laiko tas dirginimas ir pojūčiai susilpnėja, ir manoma, kad meilė pasibaigė. Tada ieškoma kito asmens, kuris galėtų suteikti tokį pat stiprų dirginimą ir pojūčius. Na žiauru...

Tai cia kalbat apie aistra ne meile 4u.gif neina meiles siekt ar nesiekt, ji arba yra arba jos nera, ateina arba neateina smile.gif Tikra meile nesibaigia, nesilpsta ir jokiu dirginimu jai nereikia.... jums ka vaikams/tevams meile kazkaip nusilpsta ir reikia kazkokiu dirgikliu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ubuntu***: 30 balandžio 2017 - 23:07
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 04 30, 23:11)
Moonte, rašykit, ką tik norit apie tą ar kitą autorių, apie mano nuostatas, jei pasirodys jums kitaip. Paprovuokuokit. Aš čia tik dėl diskusijos, ir kad pati sau kai ką išsiaiškinčiau. Vaižgantė pažėrė naujų minčių, reikia apmąstyti. Aš čia savanaudiškais tikslais, o ne kad kažką atvesčiau į protą biggrin.gif tai padėkit man susivokti. Sakoma, kad ginčuose gimsta tiesa.

Vaižgante, kas dėl meilės, tavo parašytas pavyzdys man irgi labiau aistra, o ne meilė. Susitarkim, kad meilė šiuo atveju labiau besąlygiška, ne tu- man, tada aš tau. Jei aš- tau, o tu- ne man, tada nemyliu. Čia prekyba. Negi nesi pastebėjusi, kad garsūs, išdidūs, kažką labai pasiekę žmonės vieniši? Gal jie pasirinkę tokį kelią praeiti, nežinau. Gal tiesiog jie kitokie, gyvena kitaip. Bet man atrodo, kad jie bijo atsiverti tokiai meilei, kai ne imi, o atsiveri pats besąlygiškai. Kai pats priimi besąlygiškai viską. Turbūt pasakys kas nors, kad čia aukos sindromas biggrin.gif

Kas dėl Levis'o, esu skaičiusi tik kelias Narnijos kronikų knygutes, rimtesnių ne. Pradėjau Kipšo laiškus, bet palikau smile.gif

Šiaip aš pati dažnai abejoju tuo, kuo tikiu. Ir man įdomu įvairios nuomonės. Bandau tikrinti, ką sužinau.

Dar. Man toks susidarė vaizdas iš visų šitų diskusijų. Dievas, dievai. Sakyčiau, panašiai kaip budizme. Minit daug visokių dievų, kūrėjų. Tai čia panašiai kaip dievai, deivės budizme, kuriemsmonės aukoja aukas, stato šventyklas, lenkiasi, garbina, jų bijo, prašo malonių. Pas juos vienatinio Dievo nėra, o yra protas, visa ko šaltinis, džiaugsmų ir kančių. Tai mes ir diskutuojam apie tą pagrindinį, iš kurio kilo/galėjo kilti, kurio dėka buvo sukurti tie veikiantys įvairiuose lygmenyse kūrėjai, tvėrėjai, kaip čia juos pavadinsim. Aplamai, man tokių minčių, abejonių kyla net skaitant grožinę literatūrą.
Papildyta:

Tai va, tas minėtas anksčiau asmuo sąžinę apibūdino taip: tai bendrumo su kitais jausmas.Trumpai ir aiškiai.
Matot, jei žiūrėsim iš tos pusės, kai dyvenam sykį, kai norim nusipelnyti amžinos palaimos iškeliavus anapus, tada taip. Laikomės dekalogo, kitų įpareigojimų ir tada aiškus finalas, mesrojuj. Tačiau jei žiūrėsim iš reikarnacijos galimybės, kad siela pati renka patirtį, pati savo kailiu ar vibracijom patiria, kas yra melas, kokios pasekmės, pagaliau, kokia esminė melo priežastis, kodėl žmogus renkasi melą/ neištikimybę/skaudinimą/žudymą, kai per kokius kelis gyvenimus gyvena tokioj aplinkoj, tada siela suprabta, pergyvena ir turi galimybę daryti sąmoningus sprendimus. Esu girdėjusi, kad tarkim, prieš tai, kaip siela įsikūnija į būsimo teisėjo kūną, ji pragyvena daug gyvenimų nusikaltėlių, degradavusių kailyje, kad paskui galėtų teisdama priimti sprendimus. Gal pasakos, bet. Kad viskas yra kūryba, ir kad Tvėrėjas (ne vaizgantės minimi dievai) mums suteikė laisvą valią, galimybę mokytis, pažinti, prisiminti, kas mes esam iš tiesų. Ir kad nieko iš mūsų nereikalaujama, nes nėra ko reikalauti. Ko gali trūkti pačiam Kūrėjui?

6. Nežinau nežinau. Gal tik mums atrodo, kad negalim pasirnkti savo tėvų? Savo būsimų namų? smile.gif Gal mes daug ko neatsimenam?  4u.gif
Papildyta:

Šitas... be komentarų smile.gif Ot sugeba užrašyti smile.gif Keliom eilutėm visas paveikslas.


PIrmas asmuo kuris prasosi provokuojamas. Net neidomu 4u.gif 4u.gif
Prisipazinsiu, as daugiau esu megeja pariruoti t.y. nukreipti i mane nutaikyta smugi, nei pati pulti. Kitaip tariant jo negatyvia energija nukreipiu jam paciam. Geruoju is manes galima virves vyti, bloguoju, pats "pasimausi" ant savo paties pykcio, pagiezos.
********************
Mano galva mastantis zmogus visada abejoja savo teisumu, juk neveltui Sokratas kaip filosofas pasiekes savo apogeju istare sia fraze "As zinau, kad nieko nezinau".

Manau kad diduma cia savanaudiskais tikslais. AS irgi darau revizija savo izvlagose.
-------------------

Visiskai nesutinku. Sazine yra sakyciau labai intymu, nes tai yra asmens moralinio veido dalis. Tai vidinis balsas. Zmogus iesko pritarimo savo veiksmams, dorovingas sunkai perzengs ta riba. Jojo paties sazine ji uzgraus. Butent, maziau dorovingi neretai eina su savo sazine i kompromisa.

Ne visai taip. As nerenku pliuspunktu, aplamai dalygkiniai barteriniai mainai santykije su Dievu, savo artimais zmonemis man nepriimtini. Kai kalbam apie Dieva, as nemanau kad jis yra kvailys, ir nezino zmogaus tikruju intenciju, giluminiu minciu, priezasciu del ko jis yra dorovingas. Man asmeniskai yra didelis skirtumas, kai zmogus yra dorovingas is saves, nes buti dorovingu jam tas pats kas kvepuoti ir kai zmogus yra neva dorovingas, dorovingumas jam tik priemone pasiekti norima tiksla, bet ne jo kaip asmenybes esme.

Del patyrimo, cia velgi. Matyt as perdaug sureiksminu mastyma, bet nemanau, kad siela yra neapdovanota gebejimu mastyti, analizuoti, kuri tik per savo asmeninius potyrius, susipazindina su reiskiniu, pasauliu, kuriame gyvena. Kai as esu agnosticizmo salinike manau, kad objektyvus tikroves pazinimas neturi apsiriboti vien asmenine patirtimi. Pvz. juk nebutina nusilauzti ranka, tam kad suvoktum jo luzus rankai skaudes.

Mjo, mano gimineje penkios kartos yra tiesiogiai susijusios su jurisprudencija biggrin.gif . Kazkoks likimas, mano tevas del savo socialinio statuso, net teoriskai negalejo tapti juristu, bet juo tapo, nors pries kara krimto fizikos mokslus. Itariu, jam butu patikusi mitis, kad anam pasaulyje jis buvo nusiklateliu...

Matot, kai as parasiau kad Dievas yra liberalas, tai ta pati Vaizgante tam labai priestaravo, cia panasiai kaip su meile. Nors pati pateike liberalaus Dievo aprasma, bent jau tai ka pateiket jus.
Atsakyti

Moontei.

Tai ir nesakau, kad siela negali mastyti. Mano supratimu, sielai priklauso proto funkcija, emocijos, jausmai. Patinka ir man pagalvoti, pasidelioti. Bet dar labiau patinka nagrineti jausmus. Isijausti i kazkoki jausma :) ir ziureti, kas uz jo. Galima paklausti, kodel pavydas blogai. Bet galima ir paciai pergyventi. Tada tikrai nebus poreikio skaityti, diskutuoti apie tai. Nes ka cia gali pasakyti? :) 

Matot, man visokie dorovingi zmogai atrodo sureiksmine pati dorovinguma, dvasinguma. Nelieka silumos, supratimo kitokiam, ne tokiems dorovingiems. Tarsi dorovongu kasta, kurioj arba reikia gimti, arba nusipelnyti priemimo. Tai neturi nieko bendro su meile. Pastebejau, kad alkoholikai daznai yra siltesni, atviresni, jie sypsosi, jiems gerai, jie patenkinti susitikus. Sveikinasi jie pirmi kaip taisykle. O va kokio moralaus dvasingo piliecio snukutis isdidus, reikia sveikintis pirmai, reikia moketi su tokiu elgtis, kalbetis. Aisku, nesakau, kad alkoholizmas yra geris. Cia tik palyginimas. Taciau ir alkoholizmas yra reikalingas zmogui, jo sielai. Vienaip ar kitaip. Sakau, nes tai isjauciau, o ne ismasciau. Gal tiek tam kartui, atsiprasau uz svepla rasta. 

Atsakyti

Dar papildysiu. Mastanciu zmoniu pilni televizoriai ir radijo laidos. Butent tarp protaujanciu vyksta diskusijos, gincai. O ka gali pasakyti zmogus, kazka pergyvenes jausmais? Buvo taip, kad viena laida pasikviete per tikejima is priklausomybiu islipusiu zmoniu grupe ir oponentus. Buvo paprasyta gincytis, irodoneti savo tiesa. Tai tie pirmi paskui sake, kad sedejo laidos metu ir meldesi mintyse. Gincu nebuvo, draugiskai pakalbejo. Rengejai pasake, kad laida nevykusi. 

Arba neseniai nuskambejusi istorija. Atsitiko giliai tikinciu zmoniu seimoj nelaime. Jie parode savo tikejima, jie juo remesi, juo jie gyvena is tikruju, pagaliau. Kadangi tai buvo laidotuves, zmones mate ir piktinosi tuo, ka mate, piktinosi tuo, kaip jie tai suvoke. Buvo straipsnis rajono spaudoj, kur zurnaliste save state i ju padeti ir rase, kad ji taip anaip, zodziu, ji kitaip. Tie zmones buvo pasmerkti. Nors jie pacia sunkiausia skaudziausia valanda issaugojo meile. Tai va, vieni masto, kiti tuo gyvena. Skirtumas akivaizdus.

Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2017 05 01, 11:44)
<p>Dar papildysiu. Mastanciu zmoniu pilni televizoriai ir radijo laidos. Butent tarp protaujanciu vyksta diskusijos, gincai. O ka gali pasakyti zmogus, kazka pergyvenes jausmais? Buvo taip, kad viena laida pasikviete per tikejima is priklausomybiu islipusiu zmoniu grupe ir oponentus. Buvo paprasyta gincytis, irodoneti savo tiesa. Tai tie pirmi paskui sake, kad sedejo laidos metu ir meldesi mintyse. Gincu nebuvo, draugiskai pakalbejo. Rengejai pasake, kad laida nevykusi. </p><p>Arba neseniai nuskambejusi istorija. Atsitiko giliai tikinciu zmoniu seimoj nelaime. Jie parode savo tikejima, jie juo remesi, juo jie gyvena is tikruju, pagaliau. Kadangi tai buvo laidotuves, zmones mate ir piktinosi tuo, ka mate, piktinosi tuo, kaip jie tai suvoke. Buvo straipsnis rajono spaudoj, kur zurnaliste save state i ju padeti ir rase, kad ji taip anaip, zodziu, ji kitaip. Tie zmones buvo pasmerkti. Nors jie pacia sunkiausia skaudziausia valanda issaugojo meile. Tai va, vieni masto, kiti tuo gyvena. Skirtumas akivaizdus.</p>

kazka maisot ponia Lylia smile.gif protauja visi, bet masto mazuma. Dazniausiai zmones nemasto,o turi kazkokius isitikinumus ir viskas smile.gif ypac religingi zmones, jie nemasto, jiems religija pasako kuom turi tiketi ir viskas, tai ka cia tada ir pridiskutuosi? Ir smerkia nemastantys, o vadovaudamiesi butent savo pajautimu, jiems atrodo taip, kitiems kitaip ir net nepamasto, kad gali buti viskaip smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ubuntu***: 01 gegužės 2017 - 12:16
QUOTE(dewofsoul @ 2017 04 30, 16:11)
Labai įdomią temą palietėt, buvau truputį apie tai užsiminusi anksčiau, bet ši potemė kaip ir nepataiko į pagrindinę temą, tad nevysčiau smile.gif

Esu užsiminusi, kad dar Jungas psichinių ligonių kliedesiuose rasdavo prasmę.

Esu skaičiusi, kad haliucinacijos ir kliedesiai tėra didenio, gilesnio matymo išdava ir pasakymai tokiais atvejais "jis mato neegzituojančius žalius žmogeliukus" tik parodo mūsų ribotumą.

Šiaip apskritai, man įdomu, gal kas atsakys... Kur yra riba - tarp tų matymų ir psichinės ligos?

Aš pati manau, kad jeigu žmogus mato paprastam individui neįprastus vaizdus, erdves, būtybes, kurių niekas kitas nemato, tačiau tas žmogus neiškrenta iš socialinio konteksto, yra darbingas, socialus, tuomet, manau, kad jo reginiai nėra haliunkės ir kliedesiai. Kitokių būdų, kaip būtų galima atskirti haliunkes nuo tikrų praregėjimų nežinau smile.gif

***************************************
Truputį apie tą per visus temos psl besitesiantį kandžiojimąsi.
Moonte teigia, kad reikia argumentų savo nuomonei pagrįst. Visad esu už, visad manau, kad teiginys be pagrindimo yra niekinis. Bet šioje temoje, kur kalbama apie tikėjimą, kokie dar gali būti argumentai? Žinoma, jie gali būti "aš tikiu..., nes...", bet tai  tik tas pats pliusų rinkimas. Man svarbiau už pačius argumentus jų kokybė. Tarkim pasakymas "aš tikiu, nes remiantis priežastingumo dėsniu viskas kyla iš kažko, o ne iš nieko -//-..." man būtų svariau už "Aš tikiu, nes jaučiu Dievo kibirkštį". Tad man įdomu, ar Jums TIESIOG užtenka argumentų, ar jūs dar ir turite kažkokių kokybinių reikalavimų jiems? Nes bet kokiu atveju tuščias argumentavimas nieko nereikš. Todėl pati asmeniškai jų arba apskritai nereikalaučiau, arba apibrėžčiau jų kokybę.
Tuo tarpu Vaižgantės pasakymas, kad reikia turėti savų minčių ir pateikti nuomonę nesiremiant kažkokiais šaltiniais (jei gerai supratau). Manau, kad tai irgi neįmanoma, nes mes socialios būtybės, o tai reiškia, kad darom vieni kitiems įtaką ir sąmoningai arba nesąmoningai kažkuo remiamės. Be įtakos gali būti tik ką tik gimę kūdikiai (bet ir tie, laikantis karmos idėjos jau bus su įtaka iš praėjusių gyvenimų). Kiekvieno iš mūsų nuomonė ir matymas yra nors truputį paliesti mūsų patirčių, mus supančių žmonių, auklėjimo, šalies ir n+k veiksnių. Tad vėlgi, kaip reikėtų apibrėžti tą SAVO nuomonę? Aš pvz ją suprantu taip - tu turi prikaupęs žinių ir SAVO protu padarai išvadas, matai kažkokius tendencingumus, koreliacijas ir pan. Tad manau, kad ta MANO nuomonė yra kaip ir mano išvada, kiek gebu tokią pasidaryt iš visų tų veiksnių, kurie mane įtakoja. Jei yra kažkoks kitas būdas, pasidalinkit smile.gif
O šiaip labai įdomu skaityti šią diskusiją, tik manau, kad besaikis reikaliavimas iš kitų gali su visam užverti burnas laisvai pasisakyti žmones, kurie turi įdomios informacijos. Gal tiesiog priimkim kiekvienos pasidalijimą su pagarba ir dėkingumu, nes tikiu, kad daug kam ši tema yra intymi, ne kiekvienas tokiomis įžvalgomis ir su savo artimiausiais dalijasi? Ar bijot, kad kažkas apgaus, pateiks klaidingą info norėdamas iškelt, sudievint save? Manau tokio tipo žmonės dažnai patys save demaskuoja, tad... Galų gale priimt, nereiškia patikėt ir apsigaut. O pagal griežtus kriterijus galima diskutuoti tarkime technologijos.kt diskusijų forume.


Labai pritariu jusus mintim. Del argumentu, tai manau jie reikalingi del logikos, galima ir be ju, kai snekam apie tikejima, pvz tikiu, kad egzistuoja Dievas ir mes jo vaikai, bet kazkokiu argumentu rimtu tam nepateiksiu. bet jei sakau kazka, kad zinau ir vistoma diskusija apie kazka, pvz , kad zmogus paklusta karmos desniui, t.y. paskemiu desniui uz savo darbus gauna ir atitinkama uzmokesti, jei sakau, kad karma reikia valytis, bet tuo paciu teigiu, kad zmogus nieko gero negali nuveikti siame gyvenime, tada jau norisi argumento, tada kaip ta karma valyti?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I karmos tema, tai man kilo tokia mintis, nebutina uz kiekviena veiksma gauti lygiai toki pati atgal, ta prasme, jei trenkiai kazkam, neresikia, kad tau trenks, bet tas neigiamas dalykas, kuri isreiskei kazkaip pasklis ir gris atgal, taip vadinamas bumerango principas, gal pvz kazkur uzsigausi, o gal neteksi pinigu. Taigi, ir karma manau galima valytis, jei cia tinkamas issiresikimas, darant gerus darbus. Pvz gal visa gyvenima buvai piktas, skaudinai kitus, ir susirgai gavai per galva, suvokei kazka, perkeitei jausmus, ismokai savo pykti suvaldyti, sugebejai pamatyti geri ir grozi aplink, saule rytasi, ziedus aplink, pradejai draugiskai bendrauti su zmonem, sypsotis ir t.t. tai gal ir visos blogos pasekmes, kas turejo nutikti, pakito, persiverte, transformavosi, nes juk svarbiausia karmoje yra pamoka, bent as taip suprantu. As manau, Dievas mus sukure su potencija iki begalybes, bet visa tai turim ismokti ir pasiekti patys, todel ir mokomes klupdami ir uzsigaudami arba graiziai, kaip kam iseina, kaip ir vaikai pradedami vaikscioti, neina uz vaika ismokti, pats vaikas turi ismokti vaikscioti, nors ir gime sveikas ir pilnavertis zmogus ar ne? Kodel Dievas toki kelia pasirinko as nezinau, bet gal tik tas kelias veda i tikra augima ir tobulejima? nezinau...
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2017 04 30, 12:55)
Žmogus, kaip žinome, yra labai sudėtingai sudarytas. Tai nėra tik kūnas ir širdis, varinėjanti kraują, kad būtume gyvi. Sakyčiau, tai lyg holograma, kurią visi matome, galime pačiupinėti ir t.t. Žmogus yra daugiamatis. Mėginsiu įvardinti tai, kas man šiuo metu žinoma. Tas žmogus, kurį mes matome ir žinome kažkokiu vardu, tarkim, Daiva, turi paralelius gyvenimus, o tuo pačiu ir dar tris fizinius kūnus, veikiančius tuo pačiu principu. Paraleliai gyvenimai paprastai būna panašiuose lygmenyse, juose gali kažkiek skirtis technikos išsivystymo lygis. Tarkim, šiame kūne Daiva yra biologijos mokytoja, antrame chemikė, dirba laboratorijoje, trečiame ji med seselė ligoninėje, ketvirtame gyvena erdvėlaivyje ir atsakinga už įgulos sveikatą.
Jau anksčiau minėjau, kad žmogus turi dvasinį kūną. Dvasinis kūnas- tai tik terminas, galima pavadinti ir kitaip. Kai kurie žmonės gali matyti žmogaus dvasinį kūną, bet jo nepačiupinėsi. Visi mano paminėti Daivos 4 fiziniai kūnai turi savo dvasinius kūnus. Taigi pradėjom kalbėti apie vieną Daivą, o turim jas jau 8-ias. Tie dvasiniai kūnai turi savo atitikmenis ir t.t., ir t.t. Nežinau, kokie dar yra pavidalai, bet žinau, kad galim būti ir skystis, ir dujos. Taigi tikriausiai nė neįmanoma suskaičiuoti, kiek daugiamatis žmogus iš viso turi pavidalų, bet akivaizdu, kad labai daug.
Noriu tik pastebėti, kad keturi fiziniai kūnai būna tos pačios lyties. Vienam kūnui mirus, gimsta kitas, jei lytis nesikeičia. Jei atėjo laikas keisti lytį, pirma numiršta visi keturi fiziniai kūnai, tada vienas po kito gimsta keturi kitos lyties kūnai.
Tai, ką rašau, gali padėti suprasti, kaip kuriama ir balansuojama karma. Ją kuria ir balansuoja visi keturi Daivos kūnai. Štai kodėl mūsų gyvenimuose kartais būna labai keistų situacijų : klaidą padaro vienas kūnas, o atpildo susilaukia kitas. Ir tai teisinga- juk asmuo yra tas pats.

Anksčiau rašiau, kaip įsivaizduoju lygmenis: tai lyg knyga su puslapiais. Mano paminėta Daiva ir jos kiti trys kūnai yra, tarkim, knygos 120, 121, 122, 123 puslapiuose. Jie visi švelniai susiglaudę, todėl veikia vienas kitą. Jei vienas Daivos kūnas kažką kardinaliai nusprendžia keisti savo gyvenime, tai pajunta ir kiti trys.

Kaip buvo sukurtas žmogus? Įsivaizduokit milžinišką molio kalną. Kūrėjas paima vieną gabalą, jam duoda savo paties gyvybės, tada tą gabalą padalija į keturias dalis ir sukuria keturis visiškai vienodus žmones.(Kūrimui naudojamos specialios programos.) Kad tie sukurti žmonės gautų tai, ką pavadinau dvasiniais kūnais, jie patalpinami į specialią iš veidrodžių padarytą konstrukciją. Veidrodžių dėka gaunami atspindžiai.(Vėl naudojamos programos, todėl kūrėjus drąsiai galima vadinti programuotojais.) Labai panašiu principu kuriami ir lygmenys.
Kadangi kūrėjas žmogui duoda laisvą valią, jis nekontroliuoja, kas vyksta su jais. Kartais kūriniai pradeda maištauti prieš kūrėją (manau, visi žinot Liuciferio istoriją), taip atsiranda demonai. Kūrėjams demonai pridaro nemažai rūpesčių.

Pats kūrėjas nėra kažkoks mistinis asmuo. Tiesiog jis savyje turi lygmenų ir gyvybės kūrimo mechanizmus. Tie mechanizmai yra pilve ir delnuose (nebūtinai jis atrodo kaip žmogus, nors gali atrodyti ir kaip žmogus, visa esmė ne kaip atrodo, o mano paminėtų kūrimo mechanizmų turėjimas).
Kūrėjai, kaip ir žmonės, turi savo hierarchiją, yra pasidalinta teritorijomis. Kūrimo mechanizmai, kūrėjo turima jėga, galia yra skirtingos. Kūrėjai dalyvauja pačiuose įvairiausiuose projektuose. Vieni linkę bendradarbiauti, kiti kariauti.
Įdomu tai, kad kūrėjus iš dalies veikia karmos įstatymas. Be to, kūrėjams tenka pagyventi savo pačių sukurtuose lygmenyse ir panešioti savo sukurtus kūnus- ir mąstančius, ir nemąstančius. Sakyčiau, tai labai teisinga, tik nemanau, kad malonu.

***
Apie tai, ką parašiau, užrašytos ar įgarsintos informacijos nerasit niekur.

P.S. Tai, ką pavadinau moliu, taip pat yra programa. Parašiau vaizdingiau, kad būtų paprasčiau suprasti.

Kad vaizdas būtų pilnas, dar galima pridėti Xor sielos apibrėžimą:" Siela suvokiu kaip zmogaus/butybes/esybes identiteta, kaip informacini lauka kurio deka reinkarnacijos metu zmogaus kunas igauna fizines savybes kurios yra kaip atspindys to kas yra tame informaciniame lauke. Astrologolija, chiromantika, numerologija, veidotyra siuo atveju yra kaip irankiai kuriu deka zmogus gali apie save suzinoti bent jau dali informacijos apie tai kas jis yra.
Kalbu ne vien apie fizini kuna, bet ir apie zmogaus asmenybe. Tas pats zmogus egzistuoja skirtinguose lygmenyse, kitokiu pavidalu, bet su tuo paciu identitetu." Xor


Idomu, tik nezinau ar kas nauja? ta parsme ir Biblijoje parasyta tokie vaizdai, nu gal be kai kuriu detaliu, tik ten aprasomas vienas Kurejas.
Kaip manai, ar tuos kurejus apie ka rasai, irgi kazkas sukure, ar ne? ir kas visgi sukure bendrus desniu, kam jie visi paklusta?
Atsakyti
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 05 01, 13:38)
Labai pritariu jusus mintim. Del argumentu, tai manau jie reikalingi del logikos, galima ir be ju, kai snekam apie tikejima, pvz tikiu, kad egzistuoja Dievas ir mes jo vaikai, bet kazkokiu argumentu rimtu tam nepateiksiu.

Idomu, tik nezinau ar kas nauja? ta parsme ir Biblijoje parasyta tokie vaizdai, nu gal be kai kuriu detaliu, tik ten aprasomas vienas Kurejas.


Ubuntu, klausimai ir atsakymai rasyti kitiems, bet as isiterpsiu su savo pamastymais perskaicius jusu postus.

Man Dievas yra Kurejas. Jei Mes visi to paties Dievo vaikai, tai mama ir tetis kazkaip lyg brolis ir sese ? Kadangi man tai visiskai nelogiska ax.gif as tikiu kad Dievas mus sukure kiek kitaip mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rivieramaya @ 2017 05 01, 14:33)
Man Dievas yra Kurejas. Jei Mes visi to paties Dievo vaikai, tai mama ir tetis kazkaip lyg  brolis ir sese ? Kadangi man tai visiskai nelogiska  ax.gif  as tikiu kad Dievas mus sukure kiek kitaip  mirksiukas.gif

Kodel nelabai supratau minties?
Tai pasidalinkit savo mintim ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Rivieramaya @ 2017 05 01, 14:33)
Ubuntu, klausimai ir atsakymai rasyti kitiems, bet as isiterpsiu su savo pamastymais perskaicius jusu postus.

Manau, cia visi su visais diskutuojam 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ubuntu***: 01 gegužės 2017 - 13:46
[quote name="Ubuntu***" post="71602604" timestamp="1493633757"]

kazka maisot ponia Lylia smile.gifprotauja visi, bet masto mazuma. Dazniausiai zmones nemasto,o turi kazkokius isitikinumus ir viskas smile.gifypac religingi zmones, jie nemasto, jiems religija pasako kuom turi tiketi ir viskas, tai ka cia tada ir pridiskutuosi? Ir smerkia nemastantys, o vadovaudamiesi butent savo pajautimu, jiems atrodo taip, kitiems kitaip ir net nepamasto, kad gali buti viskaip smile.gif[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ponia Lylia: 01 gegužės 2017 - 14:28