QUOTE(ponia Lylia @ 2017 04 30, 13:15)
Gerai. Diskutuojam toliau
Tada, kaip jums atrodo, iš kur visi ekstrasensiniai pojūčiai pas žmogų? Kalbu ne apie nepatikrintus svaičiojimus, bet apie konkečius faktus, kai pasitvirtina tai, ką kitas žmogus, būdamas toliau, pajunta? Kad nelaimė artimam žmogui. Yra daug tyrimų aprašyta, kai vienas sėdi vienam kambary, mato vaizdus, o kitas žmogus sėdi kitam kambary ir pasako, ką anas mato.
Arba iš kur psichiniams ligoniams ateina kliedesiai? Galima sakyti, kad tai pakenktų smegenų veikla. Jei toks jūsų variantas, man jis tinka, tik įdomu, ką mąstot apie tai, jei kada nors mąstėt.
Tada, kaip jums atrodo, iš kur visi ekstrasensiniai pojūčiai pas žmogų? Kalbu ne apie nepatikrintus svaičiojimus, bet apie konkečius faktus, kai pasitvirtina tai, ką kitas žmogus, būdamas toliau, pajunta? Kad nelaimė artimam žmogui. Yra daug tyrimų aprašyta, kai vienas sėdi vienam kambary, mato vaizdus, o kitas žmogus sėdi kitam kambary ir pasako, ką anas mato.
Arba iš kur psichiniams ligoniams ateina kliedesiai? Galima sakyti, kad tai pakenktų smegenų veikla. Jei toks jūsų variantas, man jis tinka, tik įdomu, ką mąstot apie tai, jei kada nors mąstėt.
Labai įdomią temą palietėt, buvau truputį apie tai užsiminusi anksčiau, bet ši potemė kaip ir nepataiko į pagrindinę temą, tad nevysčiau
Esu užsiminusi, kad dar Jungas psichinių ligonių kliedesiuose rasdavo prasmę.
Esu skaičiusi, kad haliucinacijos ir kliedesiai tėra didenio, gilesnio matymo išdava ir pasakymai tokiais atvejais "jis mato neegzituojančius žalius žmogeliukus" tik parodo mūsų ribotumą.
Šiaip apskritai, man įdomu, gal kas atsakys... Kur yra riba - tarp tų matymų ir psichinės ligos?
Aš pati manau, kad jeigu žmogus mato paprastam individui neįprastus vaizdus, erdves, būtybes, kurių niekas kitas nemato, tačiau tas žmogus neiškrenta iš socialinio konteksto, yra darbingas, socialus, tuomet, manau, kad jo reginiai nėra haliunkės ir kliedesiai. Kitokių būdų, kaip būtų galima atskirti haliunkes nuo tikrų praregėjimų nežinau
Truputį apie tą per visus temos psl besitesiantį kandžiojimąsi.
Moonte teigia, kad reikia argumentų savo nuomonei pagrįst. Visad esu už, visad manau, kad teiginys be pagrindimo yra niekinis. Bet šioje temoje, kur kalbama apie tikėjimą, kokie dar gali būti argumentai? Žinoma, jie gali būti "aš tikiu..., nes...", bet tai tik tas pats pliusų rinkimas. Man svarbiau už pačius argumentus jų kokybė. Tarkim pasakymas "aš tikiu, nes remiantis priežastingumo dėsniu viskas kyla iš kažko, o ne iš nieko -//-..." man būtų svariau už "Aš tikiu, nes jaučiu Dievo kibirkštį". Tad man įdomu, ar Jums TIESIOG užtenka argumentų, ar jūs dar ir turite kažkokių kokybinių reikalavimų jiems? Nes bet kokiu atveju tuščias argumentavimas nieko nereikš. Todėl pati asmeniškai jų arba apskritai nereikalaučiau, arba apibrėžčiau jų kokybę.
Tuo tarpu Vaižgantės pasakymas, kad reikia turėti savų minčių ir pateikti nuomonę nesiremiant kažkokiais šaltiniais (jei gerai supratau). Manau, kad tai irgi neįmanoma, nes mes socialios būtybės, o tai reiškia, kad darom vieni kitiems įtaką ir sąmoningai arba nesąmoningai kažkuo remiamės. Be įtakos gali būti tik ką tik gimę kūdikiai (bet ir tie, laikantis karmos idėjos jau bus su įtaka iš praėjusių gyvenimų). Kiekvieno iš mūsų nuomonė ir matymas yra nors truputį paliesti mūsų patirčių, mus supančių žmonių, auklėjimo, šalies ir n+k veiksnių. Tad vėlgi, kaip reikėtų apibrėžti tą SAVO nuomonę? Aš pvz ją suprantu taip - tu turi prikaupęs žinių ir SAVO protu padarai išvadas, matai kažkokius tendencingumus, koreliacijas ir pan. Tad manau, kad ta MANO nuomonė yra kaip ir mano išvada, kiek gebu tokią pasidaryt iš visų tų veiksnių, kurie mane įtakoja. Jei yra kažkoks kitas būdas, pasidalinkit
O šiaip labai įdomu skaityti šią diskusiją, tik manau, kad besaikis reikaliavimas iš kitų gali su visam užverti burnas laisvai pasisakyti žmones, kurie turi įdomios informacijos. Gal tiesiog priimkim kiekvienos pasidalijimą su pagarba ir dėkingumu, nes tikiu, kad daug kam ši tema yra intymi, ne kiekvienas tokiomis įžvalgomis ir su savo artimiausiais dalijasi? Ar bijot, kad kažkas apgaus, pateiks klaidingą info norėdamas iškelt, sudievint save? Manau tokio tipo žmonės dažnai patys save demaskuoja, tad... Galų gale priimt, nereiškia patikėt ir apsigaut. O pagal griežtus kriterijus galima diskutuoti tarkime technologijos.kt diskusijų forume.