Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja? (2 tema)

QUOTE(Moonte @ 2014 08 28, 23:12)
Ania ir jus manote kad visi isvardintieji nenori gyventi?
Ar kad niekas negedes ju, ar gedinciuju praradimas, skausmas bus mazesnis, ar maziau tauresnis, nei tu kurie gedi vaiko?

Čia ne apie nori ar nenori kalba eina. Ir ne apie skausmo dydį. Čia apie mirties akivaizdumą.
Aš tai nelyginčiau mirties šimtametės senolės ir devynerių metų berniuko. Manau ir gedinčiųjų skausmo nėra net ko lyginti.
Atsakyti
QUOTE(miško pasakėlė @ 2014 08 28, 23:22)
Čia ne apie nori ar nenori kalba eina. Ir ne apie skausmo dydį. Čia apie mirties akivaizdumą.
Aš tai nelyginčiau mirties šimtametės senolės ir devynerių metų berniuko. Manau ir gedinčiųjų skausmo nėra net ko lyginti.

O as manau, kad isvis nederetu keldinti viena zmoniu gurupe pries kita.

Viskas priklauso nuo aplinkybiu ir nuo zmoniu, kiek jie dvasiskai susije. Dvasiniu saitu nutrukimas yra visada skaudus ir visai nesvarbu, kiek kam metu.

Ir tikrai nemanau, kad tai reikia priimti kaip Dievo bausme, ar kaip liudijima, jog Dievas neteisingas, ar baudziantis.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 08 28, 23:42)
O as manau, kad isvis nederetu keldinti viena zmoniu gurupe pries kita.

Nežinau kaip jums, asmeniškai man nėra didesnio skausmo žemėje, kaip laidoti savo vaiką.
Atsakyti
QUOTE(miško pasakėlė @ 2014 08 28, 23:53)
Nežinau kaip jums, asmeniškai man nėra didesnio skausmo žemėje, kaip laidoti savo vaiką.

Kiekvienam jo marskiniai arciau kuno. Baisiai zmogiska, bet ar tai atspindi TIESA, abejoju.
Taip ir su santikiu su Dievu, viskas yra subjektyvu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 28 rugpjūčio 2014 - 23:03
QUOTE(Moonte @ 2014 08 29, 00:01)
Kiekvienam jo marskiniai arciau kuno. Baisiai zmogiska, bet ar tai atspindi TIESA

Aš negalėčiau pasielgti kaip Abraomas - paaukoti savo sūnų....
Ir juolab ne Dievas (KT), kuris leido savo Sūnui Jėzui už mus mirt...
Nežinau kokios stiprybės reik būt, kad taip pasielgt. Protu suprantu, širdim nesuvokiu....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miško pasakėlė: 29 rugpjūčio 2014 - 00:07
QUOTE(miško pasakėlė @ 2014 08 28, 23:58)
Aš negalėčiau pasielgti  kaip Abraomas  - paaukoti savo sūnų....
Nežinau kokios  stiprybės reik būt, kad taip pasielgt. Protu suprantu, širdim nesuvokiu....

Kodel tiki , kad tai tiesa? As abejoju, kad Dievas taip pasielge su Marija 4u.gif As tikiu, kad Marija pagimde Jezu, bet kad tai Dievo sunus, niekas niekada negalejo irodyti, ogi buvo gyvas pavyzdys 4u.gif Juk tai tik knyga parasyta seniai, seniai, keista daugybe kartu ax.gif
Del amziaus skirtumo , mirstant. 90 metis zmogus nugyveno 10 kartu daugiau nei 9metis, daugiau pamate, daugiau pasidziauge, daugiau nusivyle....
,1,2,3-metis pamate dar maziau nei 9metis... ax.gif Nelaimingi atsitikimai juk netik gamtos katastrofos.
As zinau ( galite vadinti shizofrenike, kiek tik norite) , kad yra gyvenimas po mirties, ten susitiksiu su savo angeliukais, kai ateis laikas 4u.gif Lygiai taip pat ir kiti, prarade savo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2014 08 28, 16:44)

Jei nebus gyvybes, nebus ir mirties. Jei nepazinosi mirties, netekties skausmo, negalesi deramai ivertinti gyvenimo vertes.

Tarkim, jei kiekviena diena butumet laiminga, su laiku tas jausmas atbuktu ir jums taptu kasdienybe, rutina. Tik suvokus, patyrus kas yra nelaime, deramai gebesite vertinti laime. Nes neretai geras gyvenimas zmones tvirkina, ir jie tai suvokia kaip savaime suprantama dalyka.

Nemanau, kad gyvenimas privalo buti visada rozinis, be pastangu.
Lygiai taip pat nedemonizuoju mirties, ji man nera blogis.

Aš nebijau mirties. Aš bijau kančios. Ir ne bet kokios, o beprasmės kančios, kurioje nebėra vilties, nebėra džiaugsmo, nebėra ateities, o rutina yra nuolatinis skausmas ir kančia, kur vienintelis įvykis, kurio vis dar lauki ir kuris neateina ilgą laiką yra mirtis. Ir jei gyvenimas be tokios kančios mane ištvirkins, tebūnie. Aš geriau nuobodžiai nuobodžiai, ramiai ramiai, tyliai rutinoje nugyvensiu. Nereikia man tos šlovės ir rožinio gyvenimo. Ir kai tokioje kančioje yra artimas tavo, aš nematau jokios prasmės joje. Visiškai. Ir jokio gėrio.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2014 08 29, 08:38)
Aš nebijau mirties. Aš bijau kančios. Ir ne bet kokios, o beprasmės kančios, kurioje nebėra vilties, nebėra džiaugsmo, nebėra ateities, o rutina yra nuolatinis skausmas ir kančia, kur vienintelis įvykis, kurio vis dar lauki ir kuris neateina ilgą laiką yra mirtis. Ir jei gyvenimas be tokios kančios mane ištvirkins, tebūnie. Aš geriau nuobodžiai nuobodžiai, ramiai ramiai, tyliai rutinoje nugyvensiu. Nereikia man tos šlovės ir rožinio gyvenimo. Ir kai tokioje kančioje yra artimas tavo, aš nematau jokios prasmės joje. Visiškai. Ir jokio gėrio.

O kas yra beprasme kancia ir kokia kancia yra prasminga?
Prilyginot rutina skausmui, kanciai... Idomiai, idomiai g.gif

Is esmes rutina yra apatija, abejingumas, atbukimas, kai skauskmas, kancia apatiskais pojuciais nepavadinsi. Galimai skausmas atbukina zmogu, bet tikrai to rutina nepavadinsi. Sorry, galimai tai itakoja mano asmenine patirtis. Siaip as kalbejau apie fizini skausma.

O jei pradesime gvildenti dvasines kancias, tai isvis, skaistykla zemeje.

O kodel manote, kad butent jusu pojuciai, prasmingumo paieskos siuo atveju svarbus, galimai svarbu bus tam, kuris yra salia jusu... Siaip, manyciau, visi ivykiai zmogaus gyvenime yra svarbus, esme gi tame, kiek gebi pasisemti is patirties, o patirtis niekada nebuna niekine, yra tik zmones, kurie nemoka, negali, neskaito reikalingu savo patirti taikyti, analizuoti ir t.t.

Ir siaip pastebejimas. Siuolaikine visuomene baisiai islepusi ir istvirkinta. Kazkos totalus maziausio skausmo, diskomforto vengimas. Isvis nepakantumas, negebejimas toleruoti skausma, ypac kai kalba eina apie svetimo zmogaus isgyvenima. Rupinimasi mirstanciais artimais neretai permetama svetimiems zmonems, mat nepatogu, diskomfortas, sukelia dvasine kancia. Is kur tas poreikis vengti gyvenimo apsraisku? Mirtis, skausmas, liudesys, sielvartas, tai normalaus zmogaus jausmai, kuri ji ir daro zmogumi, kodel ju reikia vengti?

QUOTE(miško pasakėlė @ 2014 08 29, 00:58)
Aš negalėčiau pasielgti  kaip Abraomas  - paaukoti savo sūnų....
Nežinau kokios  stiprybės reik būt, kad taip pasielgt. Protu suprantu, širdim nesuvokiu....

JUs neziurektite i viska tiesiogiai, kas nat virsaus guli, pameginkite izvelgti giliau.

Siuo metu, nemaza dalis zmoniu savo vaikus aukoja "aukso versiui". Taip, vaikai gyvi, bet tevu demesio stoka, juos luosina dvasiskai. O kartais isauga zmones, fiziskai sveiki, o dvasia "nuzudyta".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 29 rugpjūčio 2014 - 09:12
QUOTE(Hmmm... @ 2014 08 29, 07:38)

Liudeti turime teise, tai kodel turetume juoktis, jei liudna 4u.gif
Suprantu, kad zmogui sunku, kiekvienas tam turime priezasciu, tai niekieno reikalas, joks zmogus neturi teises kistis i zmoniu gyvenimus su savo moralais, nes niekas taip nesupranta zmogaus, kaip jis pats 4u.gif
As suprantu, kad jums sunku, man buvo irgi sunku, dabar negaliu pakesti visu , kurie kisosi i mano gyvenima, kai man buvo sunku, sakau kisosi, o ne tu kurie palaike ir buvo salia wub.gif Manau artimam tai reiskia labai daug, tureti artima salia, kai sunku( abiems) 4u.gif
Gerio dar vis yra, pakankamai 4u.gif Visada buvo, visada bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Keilada @ 2014 08 23, 23:09)
Vienok, sąžinė - gan įdomus reiškinys, nes šiaip jau sąžinė būdinga visiems gyviems padarams, bet tik žmogus ją supranta kaip išskirtinę savybę, nes žmogus yra vienintelis gyvūnas, kuris sugeba būti nesąžiningas. Dabar įsivaizduokit žmonių visuomenę, kurioje žmonės nemeluoja ir neveidmainiauja (gyvūnai taip ir elgiasi) - ar tokioje visuomenėje sąžinė būtų laikoma išskirtine savybe? Iš kitų gyvūnų mus išskiria ne siela, o protas - kam reikia tai neigti? Gyvūnas savęs nesuvokia, žmogus suvokia save kaip asmenį, bet tai tik suvokimas, kuris klaidingai laikomas siela. Protas nemoka suvokti pats savęs be jokio vaizdinio, todėl jis sukuria tam tikrą projekciją. Bet tik tiek.

Na , del gyvunu proto as cia teoriju nerasineciau daug , kaip ir apie zmoniu beje, bet kazi ar negeresni ir ne protingesni gyvunai uz zmones g.gif Ju sielos gal net uz daugumos zmoniu daug tyresnes 4u.gif Jie medzioja is bado, nekariauja , nekuria atominiu ginklu ( jei cia zmogui tai priskiriama prie kuo protingesniu, koks cia protingumas jei nesugeba suprasti kokia zala daro, o ne nauda ) .Gyvunai nuostabiai prisitaike gamtoje, pasirupina savimi ir savo palikuoniais wub.gif be jokiu kompiuteriu pagalbu ax.gif Tai kurie protingesni ?
QUOTE(Moonte @ 2014 08 25, 09:00)
Pritariu  4u.gif
Zmogus per daug susireiksmines, kai is esmes jis yra tik tos apcios gamtos dalis. Todel priklausomas nuo jos. O jei esi priklausomas, tai apie kokia virsenybe gali kalbeti?
Butent. Link Dievo veda aibes keliu... Ir kiekvienas musu eina savo pasirinktu.
Todel man kartais keistoka, kai zmones pradeda gincytis del pasirinkto kelio, kai is esmes svarbus yra TIKSLAS, link kurio judoma.
Budizme, induizme tikima apie sielu reinkarnacij.
Tarp gyvuno ir zmogaus vis del to yra skirtumas. Gyvunu neitakoja moralines, vertybines dilemos.

Tarp gyvuno ir zmogaus yra skirtumas, o va del morales ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Febrez @ 2014 08 30, 21:37)
Na , del gyvunu proto as cia teoriju nerasineciau daug , kaip ir apie zmoniu beje, bet kazi ar negeresni ir ne protingesni gyvunai uz zmones  g.gif Ju sielos gal net uz daugumos zmoniu daug tyresnes  4u.gif  Jie medzioja is bado, nekariauja , nekuria atominiu ginklu ( jei cia zmogui tai priskiriama prie kuo protingesniu, koks cia protingumas jei nesugeba suprasti kokia zala daro, o ne nauda ) .Gyvunai nuostabiai prisitaike gamtoje, pasirupina savimi ir savo palikuoniais  wub.gif be jokiu kompiuteriu pagalbu  ax.gif  Tai kurie protingesni ?

Tarp gyvuno ir zmogaus yra skirtumas, o va del morales  ax.gif

Pamastymui: atejes naujas liutas i vada, iszudo visus jauniklius, nes jie yra ne jo. Kengura, jausdama pavoju, is sterbles gali ismesti savo jaunikli, kad butu puolamas jauniklis, o ne ji pati (nes ji veliau gales atsivesti daugiau jaunikliu) ir taip toliau ir toliau. Tai tas savo seklos ir genu perdavimas ir instinktyvus dauginimasis gal nera puikus pavyzdys apie palikuoniu rupinimasi smile.gif) teritoriju karai irgi nuolat buna smile.gif tam juk patinai ir slapinasi ant kiekvieno kampo. teizengia kitas patinas i teritorija, pjausis ir draskysis. Na ir siaip, kazkaip keistai jus cia palyginote smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TrysKapeikos: 09 rugsėjo 2014 - 20:44
QUOTE(TrysKapeikos @ 2014 09 09, 20:41)
Pamastymui: atejes naujas liutas i vada, iszudo visus jauniklius, nes jie yra ne jo. Kengura, jausdama pavoju, is sterbles gali ismesti savo jaunikli, kad butu puolamas jauniklis, o ne ji pati (nes ji veliau gales atsivesti daugiau jaunikliu) ir taip toliau ir toliau. Tai tas savo seklos ir genu perdavimas ir instinktyvus dauginimasis gal nera puikus pavyzdys apie palikuoniu rupinimasi smile.gif) teritoriju karai irgi nuolat buna smile.gif tam juk patinai ir slapinasi ant kiekvieno kampo. teizengia kitas patinas i teritorija, pjausis ir draskysis. Na ir siaip, kazkaip keistai jus cia palyginote smile.gif

Kiek zmoniu ( zudiku) iszudo seimas, net ne del valdzios, tevai, issuzo savo vaikus, patys nusizudo. Kiek motinu atiduoda vaikus i vaiku namus, kai kuriose salyse pardavinejami nuosavi vaikai.. galime lyginti ir lyginti, o ar yra prasme? Ar kas pasikeite ? Ziaureja zmones dar labiau...
Atsakyti