QUOTE(xor @ 2017 04 28, 01:13)
Aš iki šiol atsimenu savo vaikystės potyrį. Buvo giminės samburis ir vieni iš jų per kermošius ir pan prekiaudavo cukraus vata. Tą kartą jie turėjo jos pagamine ir supakave į plastikinius maišelius. Aš tuo metu dar net nežinojau kas yra cukraus vata. Valgė patys ir man pasiūlė, vietoj "ačiū" aš juos vos ne rėkdamas durniais išvadinau nes tuo metu galvojau, kad man siūlo paprastą medicininę vatą. Bet kai įsidėjau į burną .... man poto buvo gėda ir nesmagu dėl savo kategoriškos, smerkiančios reakcijos.
Kažin ką bučiau pagalvojęs, jei ne iš maišelio ta vata butų ištrauke, o prie mano akių pagamine. Vis tiek vata.
Supratimas/suvokimas ateina ne per argumentus, o per patyrimą. Bet savo atveju galiu sakyti, kad kruopelytė tikėjimo yra butina.
Mėginimas vertinti(tiksliau pažinti) tik per seną(asmeninę) patirtį naujos patirties neatneša.
O as visada vaikus mokiau, neimti saldainiu is svetimu, nepazistamu zmoniu. Lygiai taip pat mokiau nepasiduoti bandai, kritiskai apsmastyti savo veiksmus, ju pasekmes.
Kaip ir pati, neketinu bandyti visu naujoviu ant saves, del nauju potyriu. Nes branginiu tiek savo kuna, tiek savo siela.
Dabar pilna spauda apie visokius sekso paivarinimus, siuloma isbandyti grupini, svingo vakarelius ir t.t. Jus bandykite eksperimentuokite su savimi kiek tik norite, siekite tu savo naujoviu, bil tik sirdele geidzia. Man negaila, tai jusu paciu atsakomybe. Ir tu naujoviu as neketinu praktikuoti, nes nei mano kunas nei mano siela nera pereinamas kiemas ir ne siuksliu kibiras, kad kiekvienas kuris neva turi naujoves galetu nusilengvinti manyje.
Pagaliau man pati intymiausia vieta yra zmogaus smegenys. Neleisiu visokio plauko perejunams, jas krustis (aciu Linui Kunigeliui) pseudo naujovemis.
Jau ne karta rasiau, as atvira ziniom, argumentuotai informacijai. Man nera argumentas puikybes istikto asmens ditirambai apie save branguti, ir jo neva slapta misija zemeje, kad juo sekciau. Jus norite, jusu valia, eksperimentuokite savo samone, galimai pazinsite kazka naujo, o galimai pasiklyste utopiju labirinte.
O apie vata pasakysiu taip. Siaip nemegstu saldumynu is mazens, nes labai greitai apsala sirdis. Tai galima laikyti ir yda, kitam tai privalumas. Manim saldumynu pramone negali manipuliuoti, o kaip zinome cukrus yra narkotikas. Taip ir su informacija, ne viskas kas nauja yra privaloma isbandyti.
Ir dar, as mieliau valgau medu, mazai bet tik ji. Man galite girti naujus saldiklius, raginti juos ragauti, vartoti, bet as ju nevartosiu, nes man surogatas niekada neatstos Medaus.
Tikiuosi pakaks alegoriju kad suprastumet apie ka as.