QUOTE(vaižgantė @ 2017 04 25, 23:39)
Aš nežinau. Tuo metu, kai dirbau mokykloje, mums buvo uždrausta apie tai kalbėti... Taip ir likau nesupratus, kas tas kritinis mąstymas nagrinėjant literatūrinius kūrinius...Man tokio neprireikė...
Kaip sakoma, nori padarai, nenori randi pasiteisinima.
Beje lituanistika tai specializacija, pedagoginiai pradmenys visiem yra vienodai BUTINI.
As manau kad svarbiausios profesijos itakojancios zmoniu gyvenima:
Mokytojai - formuoja asmenybe, suteikia ziniu bagaza.
Gydytojai - rupinasi zmogaus kunu.
Kunigai - atsakingi uz zmogaus siela.
Visu tu profesiju asmenu diletantizmas luosina zmoniu gyvenimus.
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2017 04 25, 23:35)
O taip. Ir nėra nieko baisiau už tuščią pozityvumą...
Dar yra blogiau kai yra garbinamas pesimizmas ir cinizmas.
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2017 04 25, 23:52)
Seniai mąstau ne kaip lietuvių kalbos mokytoja, tą amatą esu užmiršus, man jis nebeįdomus... Laikas eina, mano suvokimai nestovi vietoje. Moonte, elementariai noriu paaiškinti, kad jei žmogus nori būti sveikas, jis į viską, kas bevyktų jo gyvenime, turi žiūrėti ramiai. Man tai nėra lengva, nes esu gana emocinga.
Matyt, esu infantilus žmogus. Bet pačios vartojami žodžiai "diletantas", "infantilus" rodo pačios santykį su žmonėmis... Vertinimą ir smerkimą. Žodis yra ženklas, jis charakterizuoja jo vartotoją. Deja, ne iš gražiosios pusės. Todėl tikrai nepavyks įrodyti, kad kritinis mąstymas yra gėris ir nekenkia sveikatai...
Matyt, esu infantilus žmogus. Bet pačios vartojami žodžiai "diletantas", "infantilus" rodo pačios santykį su žmonėmis... Vertinimą ir smerkimą. Žodis yra ženklas, jis charakterizuoja jo vartotoją. Deja, ne iš gražiosios pusės. Todėl tikrai nepavyks įrodyti, kad kritinis mąstymas yra gėris ir nekenkia sveikatai...
As negaliu buti rami, kai zinau, kad vykdomas smurtas ir nusikaltimas, nes turiu sazine ir atsakomybe.
Netiesa. Tai tik plikas faktas. AS nepravardziuoju, as ivardinu zmoniu veiksmus, pagrisdama kodel jie taip vadinami. Nepermetinekite man savo komplesku. Todel ir jums deretu pagalvoti ir apie savo graziasias puses , ktaip tariant pasinaudoti savo pacios izvalgomis.
Kiekvienas zmogaus veiksmas turi savo pavadinima. Tarkim sadistas, jaucia malonuma suteikdamas kitam kancia. Mazochistas, jaucia kaifa pats kentedamas. Ar tarkim nekrofilas, lytiskai santikiau su mirusiais, o zoofilas su gyvuliais ir t.t. ir t.t.
Jei as zinau, kaip vadinasi zmones pagal ju veikla tai tikrai nensusako, kad as su jais susiduriu gyvenime, ar turiu santikius su zmonemis. Juolab juos menkinu.
Dar bjauriau, kai zmones nesigedija daryti, propaguoti ta veika, bet pyksta kai tai ivardinama terminu., kuris atspndi veikla kuria jis daro.