QUOTE(vaižgantė @ 2017 04 25, 23:12)
Kas yra kritinis mąstymas? Man atrodo, jo mylėtoja pati keistai jį supranta. Duosiu ūkišką pvz: Marytė mato, kaip už kampo rūko kaimynės sūnus, ji susiraukia ir piktai pamąsto: na jau ne, mano sūnus nerūkys. Tikrai tokiu atveju meilės, švelnumo, atjautos ar kt energijų nė su žiburiu nerasi. Po kritišku žiūrėjimu į tai, ką kitas mąsto, kalba, daro, visuomet slepiasi negatyvas.
Kritinis mąstymas turi savas pasekmes. Nuo 2005 m., kai atsiradau šiame forume, iki užkimimo žmonėms aiškinau apie dvasines ligų priežastis. Kai kurie iki šiol to negirdėjo, nors dabar informacijos per akis.
Po kritiniu mąstymu slypi krūva negatyvių energijų, kurios su laiku sukelia bronchų spazmus, slogą, inkstų problemas, kaip rašė xor, surakina viršutinę nugaros dalį. Ši energija kažkodėl labai siurbliuoja gyvybinę energiją, susikaupusią inkstuose, o tai lemia blogėjančią sveikatą.
Kur kas didesnė nauda yra kitus stebėti neutraliai, be jokių kritiškumų. Stebi ir sau pritaikai. Ir sveikatai nekenkia...
As pradedu abejoti kad jus esate mokytoja. Nes pedagogai zino kas yra krtinis mastymas, ir tokiu pvz. apie ji nepateikineja kaip pateikiat jus. Jus ziniai tai ne krtinis mastymas.
Dar karta pakartosiu ka reiskia kritinis mastymas. Tai savo, kito asmens vieksmu, ju paskemiu suvokimas.
Pvz. Jei as isgersiu svaigalu, as negalesiu vairuoti automobilio, nes alkoholis itakos mano aplinkos suvokima, atims kritini mastyma, todel as kelsiu gresme saugumui zmoniu kurie vaziuos kartu su manimi, ir kitiems eismo dalyviams.
Kits pvz. kai siejamas su kitu zmogaus elgesiu. Jei as neuzkirsiu kelio smurtui pries vaika, as tampu lygiai tokiu apt smurtautoju kaip ir jo tevai. Mano kaip piliecio prievole reaguoti ir pranesti policijai apie vykdoma nusikaltima.
Kritinio mastymo nebuvimas, atnesa kruva negativiu pasekmiu, basiausios ju zmoniu mirtys, kurios itakoja ju artimuju gyvenimus.