QUOTE(vaižgantė @ 2017 04 24, 13:15)
Kai forume atskyrė religiją nuo ezoterikos, maniau, kad šiame skyriuje rašo tik davatkos ir ilgai čia nė nežvilgtelėjau...
tikriausiai siais laikais aplamai tokiu besinaudojanciu internetu mazai.
Mastant toliau ta tema, Prometejas - atnese ugni, Kristus irgi, gime is sventosios dvasios, sv dvasios simbolis ugnis.
Šventosios Dvasios (Ruah dvelksmas, oras, vėjas) simboliai:
Vanduo vanduo iš kurio gimstame, kurio pagirdyti esame. Gyvasis vanduo;
Patepimas ženklas ir simbolis;
Ugnis Dvasios perkeičianti galia. Ugnies liežuviai;
Debesis ir šviesa simbolis per visą Šventąjį Raštą: išėjimas iš Egipto, Marijos pridengimas šešėliu, Jėzus pakyla debesyse ir tt.;
Antspaudas neišdildoma žymė;
Ranka Šventosios Dvasios išliejimo ženklas, kuris tapo ir Jos simboliu;
Pirštas kuris išveja demonus, kuriuo surašytas Įstatymas plokštėse akmens ir gyvų širdžių;
Balandis tradiciškai taip vaizduojama ikonografijoje.
Jonas visiems kalbėjo: 'Aš, tiesa, krikštiju vandeniu, bet ateina už mane galingesnis, kuriam ...
Jisai krikštys jus Šventąja Dvasia ir ugnimi.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2017 04 24, 13:35)
O kodėl jūs iškreipėt mano pavyzdį? manęs taip lengvai nuo mano minties neišmušite Aš ir neminėjau Lietuvos. Aš specialiai paminėjau dvi labai skirtingas situacijas, gyvenimus, kai būtent ne kažkur savo labui laukuose dainuojama, o vieną iš bėdos ir skurdo kažkas ištraukia, nes Amerikoje palyginus lengva prasimušti, o Afrikoje dainuojantį ir išbadėjusį gali tik krokodilas dažnai išgirsti. Ir koks ten dainavimas, kai pilvas prie nugaros prilipęs, įtariu, kad dažnai ir nebesinori dainuot.
Papildyta:
Kodėl jūs norite įrodyti, kad turtai gadina žmogų? Juk galima tais turtais ir dalintis, nebūtinai save žalot. Šiandien kaip tik ryte peržiūrėjau vienos jogos ir kt. sporto mokytojos video kaip paaukojo dramblių išsaugojimui, gelbėjimui. Vargšas iš Afrikos savęs nesutvarko, kur jam ten drambliai ir globalios problemos. Turtas yra gerai, pas to vertą žmogų.
Manau, turit labai iskreipta Afrikos paveiksla
Pazystu zmoniu is Afrikos, nu nera ten blogiau nei toje Lietuvoje
Aisku visur visokiu situacijju yra, bet Jav irgi gali buti ne ka lengviau susikurti gerbuvi apie 3mln benamiu
As tik norejau pasakyti, kad nebutina dainuoti uz pinigus, galima ir siaip savo malonumui
Tikrai nenoriu ir nemanau taip
Manau turtai yra tik irankis, ka norim ta su jais darom, bet tai ir padidinta atsakomybe. Pvz ginklas galima su juo kazka apginti, bet ir nuzudyti ar ir nusizudyti, kai tai turi gali panaudoti, bet ir rizika auga, kad pats susizeisi...
Tik mintis mano buvo kita, kai menas daromas is sirdies ir sau jis vienoks, kai daromas del pinigu jis dazniausiai visai kitoks