QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 04 20, 11:18)
Jei oponente ir atsakys, yra nemaza prielaida kad jos atsakymas jus, mane, kita neitikins.
Pameginsiu vaizdziai paaiskinti kodel. Mes per visa gyvenima deliojame "Savo gyvenimo delione", ji priklauso nuo musu paciu, kuo zmogus sudetingesnis, kuo daugiau blusinejasi savyje ir aplinkoje tuo ta delione imantresne, sudetingesne (tai nereiskia kad ji geresne uz kitu, nesiblusinejanciu, juk svarbu ne vien blusinetis, bet kaip tai daroma). Tai va metams begant priklausomai nuo poreikiu, vidiniu galimybiu, ta musu delione vienaip ar kitap yra uzpyldyta. Nera pasaulyje identisku delioniu, panasiu galima rasti, bet identisku nera. Tai dabar isivaizduokite kad va tie pateikti pavyzdeliai, faktai tai yra tos deliones segmentukai. Jei jusu paziuros, vertinimai skirtingi, na tarkim kaip mano ir visiem jau pazistamos oponentes, nei jos, nei mano segmentai i viena kitos delione neidesi, nors musu asmeninems delionems jos tinka, suteikia jai pilnatve t.y. atsakyma. Ar galima atmesti si musu delionei netinkanti segmenta kaip niekini... As neskubeciau, na jei jau ziauriai priestarauja visiem kriterijams, butu visiski antipodai, kaip neminetinos oponentes atveju, nes nesnori vel veltis su ja i eiline beprasmybe.
QUOTE(Ubuntu*** @ 2017 04 20, 11:30)
O kas tu esi be tautybes? tikejimo i dieva? kas tu pati ?
Tautybe as turiu, kaip ir rasiau ji pagrista ne kraujo grynumu, o tuo kuo as save laikau. Dievu as tikiu, nes budama agnostiku as neatmetu nei vienos prielaidos.
Kas as esu, zingeidus zmogus.
QUOTE(vaižgantė @ 2017 04 20, 11:23)
Taip, žmogus yra susireikšminus būtybė, kuri nusprendžia, koks yra asmeninis dievas, pvz., liberalas. Per tą begalinį susireikšminimą nepagalvoja, kad dievams rūpi lygiai tiek, kiek veikia jo baterija, gaminanti reikiamas energijas. Nuolat pamėtėjamos situacijos, kad žmonės kuo daugiau pagamintų energijų, pvz., gedėdamos kokio nužudyto vaiko. Jei pastebit, nuolat yra dėl ko tas energijas gaminti- tai vienur teroro aktas, tai kitur, tai koks lėktuvas nukrenta ar keltas nuskęsta. Žmogus čiulpiamas kaip citrina, kol gyvas. Vienas iš citrinos spaudimo mechanizmų yra visokios ezoterinės knygos, praktikos, seminarai ir pan.
Mėgstu rytais gerti vandenį su citrina. Ką darau su išspausta? Išmetu. Taip ir su žmogum. Ir niekam nerūpi jo susireikšminimo laipsnis...
Jus bent zinote pagrindines liberalizmo savokas? (Atsakyti nebutina, siaip dazniausiai musu zmones painioja su anarchija)
Kaip supratau jusu dievasi yra diktatoriai-teroristai.
Na matot, jus viska linkusi permesti atsakomybe Dievui-Dievam, neva jiems reikia energiju ir t.t. O as manau, kad visos negeroves kyla is zmogaus puikybes, neisprusimo, tingumo, gopsumo.
Velnio, dievo kurinio, as nelaikau dievu nors jis ir pules angelas Liuciferis.
Turime bendra pomegi. Tik as cintrina neismetu i siukslyna, o komposta, kuriame ji virsta humuso dalimi, taip praturtindama zeme, sudarydama terpe augalams augti ir megzti tuos pacius vaisius kuriuos minta mano seima. Gaunasi nuolatinis harmoningas ciklas. Niekas be reikalo nedingsta.
Pvz su citrina, verciau musu skirtingas poziuris vertinant jos "gyvenimo baigties" prasminguma puiki iliustracija, kaip zmones vertinai ta pacia situacija.
QUOTE(Aimeja @ 2017 04 20, 12:00)
Tu neteisi. Žmonės pavargsta nuo laisvadienių, šašlykėlių, kelionių, laisvo nerūpestingo gyvenimo, nes jaučia tuštumą, kurios neužpildo eilinė kelionė ar porcija kasdienio šašlyko ir suserga depresija, Tada jie eina, ieško, randa, kiti pasikabina.. Paskui sako, o ko jam trūko, visko turi, bet...Matyt trūko. To ko šašlyku neužpildysi.
Labai patiko
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2017 04 20, 12:03)
Pavaizduosiu, kaip matau diskusiją "Ar dievas egzistuoja?"
Aplink stalą sėdi būrelis žmonių, pasivadinusių medžioklės būreliu. Vienas sako: kasdien prisimenu savo tėvo parašytą vadovėlį apie medžioklę, ir man jis yra pavyzdys. Kitas sako: mano dėdė močiutės skrynioje rado knygą apie medžioklę, man perpasakojo, ir man tai pagrindas. trečia sako: aš perskaičiau dvi knygas apie medžioklę, ketvirtas- aš keturias. Ir t.t. Yra ten ir vienas medžiotojas praktikas, kuris klausia: o ar nevertėtų jums, ponai, pasiimti po šautuvą ir bent į mišką nueiti? Visi kiti purto galvas ir kartoja apie perskaitytas knygas. "Durnių laivas" -pagalvoja medžiotojas ir eina toliau žvėrių medžioti...
BAndot subanalinti. Dievo paieskos tai ne medziokles burelis.
O jei kalbeti apie praktikus ir teoretikus. Tai geriausiai buti ir praktiku ir teoretiku viename, nes praktikui truksta ziniu, nes jis apsiriboja vien savo patirtimi, teoretikui praktikos, o tai salyginai greitai igyjama. Bet kokiu atveju, jei suteikti jiems tas pacias salygas, praktikas tik pirmomis atkarpomis lyderiaus, nes igyjes patirties teoretikas, sugebejes papildomai pritaikyti turimas zinias bus zymiai pranasesnis.