Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja? (2 tema)

QUOTE(Moonte @ 2017 04 19, 16:02)
Jei atkreipet demesi, as visur rasau SALYGINAI NORMALUS ZMOGUS. Saliginai normalus zmogus atitinka populiacijos norma.

As perskaiciau labai daug knygu. Bet kaip sakau, ne perskaitytu knygu kiekis svarbus, o gebejimas analizuoti teksto turini, is perskaityto semtis informacija.

Prie ko sis amzius? Keiciasi mados, keiciasi technologijos, zmogaus esme nekintama. Jei ji kistu, mes nesuvoktumeme anksciau gyvenusiu autoriu kuriniu. Takim, kas JUms nesuprantama Homero "Odisejoje", kuri buvo parasyta gerokai pries Kristaus gimima?

O kur as teigiau, kad sis amzius teisiausias?

O kodel jus savo isvadas, ka galvoja oponentas, pastoviai jam primetat?

Tai kuri kuriai čia primeta? Kuri čia pirma pradėjo asmeniškai kreiptis, kad "mano kalba jums nesuprantama" ir t.t. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 04 19, 16:04)
Tai kuri kuriai čia primeta? Kuri čia pirma pradėjo asmeniškai kreiptis, kad "mano kalba jums nesuprantama" ir t.t. rolleyes.gif

Perskaitykite savo postus. Suprasite. Kad mes kalbame skirtinogmis kalbomis, as apie ratus, jus apie batus. Na jei jums ne prie sirdies batai, OK. Tuomet jus apie ratus, as apie batus. BEt tikiuosi esme supratot, ka norejau parasyti.

O primetat jus man intencijas kuriu as neturejau ir neturiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 19 balandžio 2017 - 15:19
QUOTE(Moonte @ 2017 04 19, 16:16)
Perskaitykite savo postus. Suprasite. Kad mes kalbame skirtinogmis kalbomis, as apie ratus, jus apie batus.

Be abejo. Bet tik ginče ar apsikeitime informacija ir gimsta tiesa. O jūs (jūsų gėdai) iš karto nuvertinate pašnekovą, imate jam prikaišioti mažesnį intelektą ar panašiai. Nu gėda, rimtai gėda. Net svetima gėda užkamavo smile.gif
Pavyko jums tą gėdą šiandien atskleisti. Su tuo jus sveikinu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 04 19, 16:19)
Be abejo. Bet tik ginče ar apsikeitime informacija ir gimsta tiesa. O jūs (jūsų gėdai) iš karto nuvertinate pašnekovą, imate jam prikaišioti mažesnį intelektą ar panašiai. Nu gėda, rimtai gėda. Net svetima gėda užkamavo smile.gif
Pavyko jums tą gėdą šiandien atskleisti. Su tuo jus sveikinu biggrin.gif

Taip, su salyga kai diskutuoja panasaus lygio diskusijos nariai.
Siuo metu akivaizdus nesusikalbejimas del ziniu, vertybiu skirtumo.

Aciu Dievui, Bingo, pasirodo ir jus jauciate geda. Uf, net palengvejo.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2017 04 19, 16:21)
Taip, su salyga kai diskutuoja panasaus lygio diskusijos nariai.
Siuo metu akivaizdus nesusikalbejimas del ziniu, vertybiu skirtumo.

Aciu Dievui, Bingo, pasirodo ir jus jauciate geda. Uf, net palengvejo.

Ačiū Dievams, kad ne už save smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 04 19, 16:44)
Ačiū Dievams, kad ne už save smile.gif

Net neabejoju. Butu pasaulio pabaiga, jei butu priesingai.
Atsakyti

Nepamenu, kokioje is temu rasiau kad Dievas yra MEILĖ, bent jau mano toks yra.

Moonte, man nuoširdžiai įdomu, o kaip jūs įsivaizduojate dievą? Kaip asmenį, energiją, kažkokį dėsnį ar kaip jausmą (įvardijote - meilė)? Nes pvz krikščioniai, musulmonai dievą suvokia kaip asmenį, budizme dievo nėra, induizme daug dievybių. Ten viskas kaip ir aišku su dievo paveikslu, bet jūsiškis požiūris įdomesnis. 

Atsakyti
QUOTE(Rivieramaya @ 2017 04 18, 20:16)
Dievas tikrai labai mylintis, bet kartais tikrai nubaudzia..

Kokia religija jus ispazystat?
Papildyta:
QUOTE(Miškų avietė @ 2017 04 19, 17:25)
Nes pvz krikščioniai, musulmonai dievą suvokia kaip asmenį, budizme dievo nėra, induizme daug dievybių. Ten viskas kaip ir aišku su dievo paveikslu, bet jūsiškis požiūris įdomesnis. 

Induizme yra irgi vienas dievas - Brahma, tik ju manymu, ji apibudinti taip sunku, neimanoma, kad jo aspektai, savybes yra sudievintos ir suausmenintos. Panasi buvo ir musu proteviu religija, dabar vadinama pagonybe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ubuntu***: 19 balandžio 2017 - 16:42

Papildyta:
Induizme yra irgi vienas dievas - Brahma, tik ju manymu, ji apibudinti taip sunku, neimanoma, kad jo aspektai, savybes yra sudievintos ir suausmenintos. Panasi buvo ir musu proteviu religija, dabar vadinama pagonybe.

O kaip Šiva, Lakšmė, Ganešas? Juk čia irgi dievai ar ne?

Atsakyti
Siaip idomu, nejau dar zmonem kyla toks klausimas ar Dievas egzistuoja?
Papildyta:
QUOTE(Miškų avietė @ 2017 04 19, 17:43)
O kaip Šiva, Lakšmė, Ganešas? Juk čia irgi dievai ar ne?</p>

Taigi parasiau - jo aspektai, savybes yra sudievintos ir suausmenintos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ubuntu***: 19 balandžio 2017 - 16:45
QUOTE(Miškų avietė @ 2017 04 19, 17:25)
Moonte, man nuoširdžiai įdomu, o kaip jūs įsivaizduojate dievą? Kaip asmenį, energiją, kažkokį dėsnį ar kaip jausmą (įvardijote - meilė)? Nes pvz krikščioniai, musulmonai dievą suvokia kaip asmenį, budizme dievo nėra, induizme daug dievybių. Ten viskas kaip ir aišku su dievo paveikslu, bet jūsiškis požiūris įdomesnis.

Koks yra Dievas... Man is esmes tai nera svarbu. Man gali buti Dievas ir ateivis, kazkada aplankes Zeme ir "pasejes" gyvybe ir t.t. Ar visatos protas. Tas klausimas kaip atspirties taskas mato tikejime nera svarbus. Dabar geriau pagalvojus, man greiciausiai imponuotu labiau budizmas, nes ten akcentuojamas zmogaus su savimi darbas, saves kaip asmenybe formavimas, atsakomybe uz asmenini pasirinkima, kuris itakoja jo tolimesni gyvenima.

Bet esme yra tame, kad as isaugau krikscioniskam pasaulyje, tad jos morale, vertinant saves, visuomenes suvokimas, man daro itaka. Todel, budama su savimi sazininga, turiu pripazinti, kad man sunku suvokti budizma, kaip suvokia tai indai, tibetieciai ir t.t. Kazka panasaus kalbejo ir J. Ivanauskaite.

Mes europieciai neretai interpretuojam budizma, bandydami ji pritraukti prie krikscionisku normu, prie kriteriju kurie mums yra iauge. GAlima neigti to krikscionisko Dievo - dekologo itaka musu gyvenimui, aplinkos vertinimui, bet tai labai gaju, mes kartais net nesuvokiam iki kiek stipriai tai itakoja. Budizmo gi atveju, musu europieciu mentalitetas tai ne katalizatorius budizmo suvokimui, o daugiau suveikia kaip blokas.

Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2017 04 19, 18:21)
GAlima neigti to krikscionisko Dievo - dekologo itaka musu gyvenimui, aplinkos vertinimui, bet tai labai gaju, mes kartais net nesuvokiam iki kiek stipriai tai itakoja. Budizmo gi atveju, musu europieciu mentalitetas tai ne katalizatorius budizmo suvokimui, o daugiau suveikia kaip blokas.

"Gaju" pavienyse asmenyse ar kokioje kaimo moterėlių bendruomenėje. Žvelgiant plačiau: plačiais mąstais vagiama, apgaudinėjama, svetimoteriaujama/svetimvyriaujama, senukai jau seniai negerbiami, artimaisiais laikomi tik kraujo giminės plius žmona/vyras, net žudoma.
Negyvenkite saviapgaulėje smile.gif
Atsakyti