QUOTE(Moonte @ 2017 04 18, 20:47)
As tikiu, kad Jusu Dievas gali bausti. Kaip as sakau, musu dievas siejamas su musu paciu pasauliu. Mano Dievas yra liberalas. Jis man dave gyvenima, dekaloga, vaizdziai tariant "Saugaus gyvenimo instrukcija", apdovanojo sugebejimu mastyti. Man to pakanka.
Kai man tevai netaike fiziniu bausmiu, neturiu patirties, tad tokios auklejimo priemones man nesietinos su Dievu. Mane nebausdavo, su manimi su meile kalbedavo, ne moralizavo, o aiskindavo mano veiksmu pasekmes ir tu pasekmiu itaka mano, kitu gyvenimui. Kai tu samoningai suvoki ka tu padarei, tu atgailauji, sazine, gedos jausmas daro savo. Todel, as nenusiznegiu ne todel kad bijau Dievo bausmes, o todel kad man kaip zmogui tai nepriimtina, nes priestarauja vertybem.
Mano problema buvo tai, kad as pati nesugebejau sau atleisti. Ir iki siol su savimi dirbu, nes man lengviau atleisti, buti supratinga kitiems, bet ne sau. Butent gilinantis i Dievo tiesas, man padejo susivokti savyje.
Kaip ir vaikysteje taip ir veliau, gaudavau savotiska pamoka is visko. "Klupeti ant zirniu" teko pora kartu dar pries mokyklos laikus. Gyvenimo pamokos buvo labai teisingos, labai pamokancios, niekaip negaleciau to priskirti jokioms karmoms, bet galiu pastebeti kaip ta vadinama karma tikrai veikia kitus, kurie elgiasi labai blogai. As moku atleisti ir sau , ir kitiems, bet turiu pasirinkima ir neatleisti
As netikiu jokia religija ir nesimokiau jokiu religiniu knygu vaikysteje. Religines knygas pradejau skaityti tik virs 30ties, todel galejau palyginti ka raso ten ir kas tiko mano gyvenimo pamokose. Man ne viena religija netiko pagal mano gyvenimiska patirti- ukiskai tariant
Bet kitiems turbut tinka, nes jie priskiria patirti knygoms, kaip jose parasyta, jas perskaite vaikysteje, o ne gyvenimo patirti ir pamokas. Tikiu kad tas knygas zmones irgi parase is savo patirties , o ne tik gime ir nepatyre...
Taigi biblijos ar dekalogo man asmeniskai nera niekas parases, todel kaip ir bendras horoskopas, man jos netinka
Yra graziu dalyku , yra idomiu pamokymu visose jose
As nieko pries jas ir neturiu, lygiai kaip ir pries jokia religija, tik man jos visai nereikalingos tam kad tiketi Dievu. Be ju ismoke tiketi, be ju ir tikiu.
Kartais kai reikia kazkam atsakymo , atverciu reikiama puslapi, tik tiek...
Jums jusu tikejimas tinka ir patinka, kitiems ju tikejimas nepatinka, todel iesko kitu....O man tikejimo i religija nereikia visai.
As Dievu tikiu dar stipriau ir todel kad ji maciau
Kaip nekaikurie cia prirasineje man visokiausiu ligu veliau pripazino taipogi kad yra ir daugiau maciusiu, bet matyt temoka bendrauti tik puolimo ir gincu budu, nes matyt tokias Dievais tiki
Neverta gaisti laiko gincams
Teisybė ne tai, ką tu žinai, bet tai, kas tu esi.
(Rytų išmintis)