Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja? (2 tema)

Man būtų labai įdomu sužinoti, ar Vaisgamta ir Vaižgantas yra tas pats? Ir kas tie Vaižgamtažvaigždžiai ir Žvaigždutės? 🤔

Atsakyti
Man tikrai keista, kad kai kurie yra isitikine, kad tu subtilybiu kazkas ten nesupranta biggrin.gif .
O tai Vaizgante is kur cia mintim dalijasi? Is tos pacios ezoterinio knygyno literaturos ir savo svarstymu.
Atsakyti
QUOTE(Agnyte Jank @ 2017 07 20, 12:51)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Moonte" data-cid="71726871" data-time="1500460730"><div><p>O kodel jie turi rinktis?
Ar tarkim vaikai renkasi pas kokius tevus gimti?
O tevai gali pasirinkti vaikus?"

1. Manau, taip, vaikai renkasi kur gimti, tam tikra prasme. Jau ateina su savo tam tikru bagazu, taciau gauna tarsi nauja lapa, meginti perrasyti diktanta, su kiek imanoma maziau klaidu.. tik kad vis rasom ta pati, praktiskai..


"Dievas, kaip ir salyginai normalus tevai, savo vaikus myli BESALYGISKAI."
</p><p>2. Besalygiskai Mes nesugebam net patys saves mylet.. kur jau kalbet apie kitus?? O vaikam turbut daugiausia salygu keliam, Kaip bebutu kvaila. Ne tik salygu, bet ir remu visokiu..
Papildyta:

"O kas pasake kad gimdamas zmogus yra netobulas ir amoralus?"
</p><p>O kas galetu pasakyti, kad tobulas?? Ne siaip gimstam tam tikrose seimose ir aplinkybese..

"Kaip jau minejau, mums duota tese RINKTIS, musu pasirinkimas, mus ir itakoja."
</p><p> 3. Pasirinkimas manau labai ribotas, deja.. ir tai retokai isnaudojamas.. </p><p>Manau renkames kasdien, kiek sia diena negatyvo priimsim ir isleisim is saves..</p></div></blockquote><p></p>


1. 3. OK, jus taip galvojate, vertinate. As tikrai nepulsiu paneigineti jusu izvalgas, jus jose randate racijos gruda. As gi pasilieku prie savo pozicijos, nes ji labiau atitinka manaji pasaulio suvokima.

Turiu tik pastebejimus del pasirinkimo ribotumo. Man tai nesudaro problemu, nes gyvenime nesinauju protekcijom. O jau kai kalba eina aie sielovada, tai isvis yra TABU, bent jau man. Todel nera poreikio vengti GYVENIMO APRAISKU, iskant sau isskirtiniu islygu. TAd nera poreikio sielotis del per mazo pasirinkmo paketo mirksiukas.gif Galimai del tokios pozicijos man nebaisus telefoniniai sukciai, nes niekada nevengsiu atsakomybes, nes principingai nepirksiu teisingumo, tiek zemeje, tiek danguje.

2. O va del sio teiginio galima padiskutuoti. OK, priimam jusu pozicija siuo klausimu.
Primenu kalba eina ne apie abstrakcia meile, o apie tevu vaiku meile.

Tuomet isvardcinkite salygas del kuriu jus, asmeniskai, mylite savo vaikus ir tevus. Ir faktorius, del kuriu jusu meile jiems isbles.

Dekui.

Beje, save myleti yra pats sunkiaussias uzdavinys. As tikiuosi jus suprantate, kad meile sau nesusijusi su savimele, narcisizmu.

QUOTE(Agnyte Jank @ 2017 07 20, 13:08)
<p>Atėjau paskaityti apie Perkūną ir Vaisgamtą, nes labai įdomu, ir radau rietenas. Siūlau nekreipti dėmesio į moteris, kurios nesupranta tokių subtilių dalykų ir negali priimti kitais būdais (ne iš knygų ar interneto) gaunamų žinių. Žinių, o ne tikėjimo, kuris, kaip rašė Xor, yra patogus žmogui paketas. Vaižgantės charakteris seniai visiems žinomas, bet tai, ką ji pateikia, yra be galo įdomu ir vertinga.</p>


Tuomet as siulau jums, mano galva puikia iseiti, kurkite savo interesus apibreziancia tema. Nes si tema nera susijusi su jus dominaciais klausimais. O tai keistoka, ateiti i tema apie Dievo paieskas ir gvildenti apie konkrecius dievus, subtilias materijas, pries tai isvadinus kita asmenu grupe primityvais, nes neitelpa i jusu asmeniniu interesu rata, ar dar kitais negatyviais epitetais. AS GI SIULAU BUTI CIVILIZUOTAIS IR PAGARBIAI PASITRAUKTI, PALIKTI TERPE REIKSTIS VISIEMS NORINTIEMS. O savo subtilias temas gvildenti savo isrintuju rate. Tuomet sutaupysite laiko, nereikes piktintis.

Tiesa pasakius glumina jusu tolerancija chamizmui, suprask juk tai Vaizgante ir kokia kaina jus ketinate moketi neva uz jums vertingas zinias. As gi neprekiauju savo vertybemis, tad negaliu butu abejinga kai zeminami kitaip mastantis. TAi mano pilietine pozicija. Esu istikinusi, kad visos negeroves zemeje yra del abejingumo ir del to kad amoraliai besilegiantis zmogus isvengdamas pelnytos bausmes, yra tvirkinamas. Siuo atveju svarbi ne bausme, jos didis, o bausmes neisvengiamumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 20 liepos 2017 - 13:26
QUOTE(cambala @ 2017 07 20, 13:23)
Man tikrai keista, kad kai kurie yra isitikine,  kad tu subtilybiu kazkas ten nesupranta biggrin.gif .
O tai Vaizgante is kur cia mintim dalijasi? Is tos pacios ezoterinio knygyno literaturos ir savo svarstymu.


Cambala, o isties kam reikia juos suprasti? Kita vertus, cia kalbos apie surpatima neina, cia turi priimti nekvestionuodmas informacija, kaip kasioma.

Visai nesenai buvau Kaire, turejau galimybe bendrauti ivairiu saliu egiptologais. kartu su jais lankiausi Karnake, Amarnoje, vietose kur vykdomi kasinejimai... pasisemiau aibe informacijos. Beje kaip ir apie baltu dievus, turiu nemazai jos, beje jie yra lygiai tokia pat neatsiejama dalis slavu etnoso.

Cia siuliau sulyginti Egipto dievu panteona su Amerikos indenu dievais, juk ir jie state pirmamides. Kaip ir tu nesibodziu, nes megstu lankytis unikaliose viteose, todel lankiausi indenu sventyklose. Bet gi si informacija, "subtilybiu ieksotojams" neidomi, nes jie preparuoja religijas, atskirus segmentus isimdami is konteksto. Kaip jau rasiau puikiausias diletantizmo pvz. butu diskusija apie Ikara (nustebau kad neismano Graiku mitologijos, susipazine tik fragmentaliai), is to istekejusias isvadas apie Gruzijos pavadinima...

Man teko gyvenime sutikti, nemzai zmoniu, kurie itikeje savo isskirtinumu, isties man tai nemaiso. Tiesa pasakius dalinai tai tiesa, mes visi esame individai. Tad neketinu savo ziniomis izvalgomis jaukti ju pasaulelio. Bet tuomet, lai nebaksnoja man pirsteliu i savo ziniu unikaluma, ir tariama mano primityvuma.

Buvo dar vienas "subtilusis" kuris pareiske, kad manyje gyvena intelektualinis velnias. idomi formuluote, kai zmogui nurodai jo logineje sekoje akivaizdzias logines ir ziniu spragas.

TAigi, gyvenikime draugiskai, kiekvienas savo pasaulyje. Gerbkime vienas kito pasirinkima. Ir nebrukime savo subtilias temas, i kitiems tikslams sukurta tema, likime sukurtos temos ribose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 20 liepos 2017 - 13:34
QUOTE(Monteverte @ 2017 07 20, 09:34)
Tai manaisi, kad mano a/ž suskaičiavai ir permatai? biggrin.gif
Kame pozityvumas? Kad sapne užpuls ir prievartaus? blink.gif  biggrin.gif
Vargšas tu žmogelis, nu vargšas vargšas. Gal kada ir į tave Dievai atsisuks, jei pasitempsi ir stengsies normaliai bendrauti, išmokti racionaliai išdėstyti savo mintis, asmenines nuoskaudas dėl kurių joks forumo narys, kuris realiame gyvenime su tavimi reikalo neturėjo, yra niekuo dėtas, išmoksi palikti "už durų" ateidama į forumą.
O dėl "bumerangų", jei rodosi - žegnokis. Tu net nesuvoki, kad sveikai pasiginčyti yra normalu, taip gimsta tiesa. Žmonių nuomonės niekada nebus vienodos ir tik visiškai silpnas žmogus, toks pvz. kaip tu, būtinai ieško užuovėjos, prieglaudos, bendraminčių. Normalus, sveikas, stiprus žmogus ir vienas gali prieš visą armiją kariauti, jei žino savo tiesą, kuri jam yra tikra.


Labai malonu , kad pradedi rasyti be ligu prirasinejimu ir be izeidinejimu 4u.gif

Kas del vaiku sapnu, aciu Dievui vaikai moka kalbeti, piesti 4u.gif Jei tevai patys nesugeba ju isklausyti, tam yra psichologai ( ne burejai ) kurie mielai su tuo pades wub.gif Na o kas del internetiniu gudrybiu, jei nepatingesite vaikams paaiskinti, kad jei kas priekabiauja ar deda nepadorius paveikslelius, reklamas netgi 4u.gif Tereikia nufotografuoti, policijai tai pats stipriausias irodymas 4u.gif


Gal dabar pradesime bendrauti be izeidinejimu , reikia Monteverte tik pafotografuoti ( 3 metus) ir ji tai supranta mirksiukas.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2017 07 20, 14:19)
Cambala, o isties kam reikia juos suprasti? Kita vertus, cia kalbos apie surpatima neina, cia turi priimti nekvestionuodmas informacija, kaip kasioma.

Man teko gyvenime sutikti, nemzai zmoniu, kurie itikeje savo isskirtinumu, isties man tai nemaiso. Tiesa apsakius dalinai tai tiesa, mes visi esame individai. As neketinu savo ziniomis izvalgomis jaukti ju pasaulelio. Bet tuomet, lai nebaksnoja man pirsteliu i savo ziniu unikaluma, ir tariama mano primityvuma.

Buvo dar vienas "subtilusis" kuris pareiske, kad manyje gyvena intelektualinis velnias. idomi formuluote, kai zmogu nurodai jo logineje sekoje logines ir akivaidzias ziniu spragas.

TAigi, gyvenikime draugiskai, kiekvienas savo pasaulyje. Gerbkime vienas kito pasirinkima. Ir nebrukime savo subtilias temas i kitiems tikslas sukurta tema, likime temos ribose.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rivieramaya @ 2017 07 20, 14:23)
Labai malonu , kad pradedi rasyti be ligu prirasinejimu ir be izeidinejimu  4u.gif

Kas del vaiku sapnu, aciu Dievui vaikai moka kalbeti, piesti  4u.gif  Jei tevai patys nesugeba ju isklausyti, tam yra psichologai ( ne burejai ) kurie mielai su tuo pades  wub.gif Na o kas del internetiniu gudrybiu, jei nepatingesite vaikams paaiskinti, kad jei kas priekabiauja ar deda nepadorius paveikslelius, reklamas netgi  4u.gif  Tereikia nufotografuoti, policijai tai pats stipriausias irodymas  4u.gif
Gal dabar pradesime bendrauti be izeidinejimu , reikia Monteverte tik pafotografuoti  ( 3 metus) ir ji tai supranta  mirksiukas.gif  4u.gif

Klysti. Tavęs nė vienas blaivus nesupras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 07 20, 14:25)
Klysti. Tavęs nė vienas blaivus nesupras biggrin.gif


O gal maziau gers biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Rivieramaya @ 2017 07 20, 14:28)
O gal maziau gers  biggrin.gif

Iš kur šiame forume išdygo vaikai ir jų bėdos, kai kalba ėjo išskirtinai apie suaugusius žmones, suaugusiems žmonėms skirtoje temoje ir vaikų nebuvo nė pėdsako? alc.gif scenic.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 07 20, 14:31)
Iš kur šiame forume išdygo vaikai ir jų bėdos, kai kalba ėjo išskirtinai apie suaugusius žmones, suaugusiems žmonėms skirtoje temoje ir vaikų nebuvo nė pėdsako?  alc.gif  scenic.gif

bet geru mamu sociai 4u.gif SUPERMAMU forumas, o ne koks pazinciu puslapis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2017 07 20, 13:19)
Cambala, o isties kam reikia juos suprasti? Kita vertus, cia kalbos apie surpatima neina, cia turi priimti nekvestionuodmas informacija, kaip kasioma.



TAigi, gyvenikime draugiskai, kiekvienas savo pasaulyje. Gerbkime vienas kito pasirinkima. Ir nebrukime savo subtilias temas i kitiems tikslas sukurta tema, likime temos ribose.

Kadangi namie dvi sienos knygu, tai man si ezoteriniu knygynu medziaga daug maz aiski, todel nesunku suprasti is kur semiasi " savo tiesu". Skaiciau as jas, man jos nelimpa, bet kad kritikuoti, butu kvaila, nes kiekvieno zmogaus pasirinkimas kuo tiketi, kaip protauti ir pan.

Man tik keista, kodel oponentai taip priesiskai nusiteike, mano, kad tik ju tiesa yra teisinga. Toks jausmas, kad vyksta konkurencine kova, ko pasekoje praras pakylejima biggrin.gif . Nes siaip tai nesunku suprasti paprastaja psichologija - vienas rase, kad bendraminciu neradau, kita, kad manes niekas nepagyre biggrin.gif biggrin.gif . Lyg man sito reikia biggrin.gif . Tai vat tuom zmones ir issiduoda, isduoda savo silpnas vietas.

As " uz", kad gyventi draugiskai, nesipykti, nekritikuoti priesingo suvokimo.
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2017 07 20, 14:46)

As " uz", kad gyventi draugiskai, nesipykti, nekritikuoti priesingo suvokimo.

4u.gif friends.gif As irgi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cambala @ 2017 07 20, 14:46)
Kadangi namie dvi sienos knygu, tai man si ezoteriniu knygynu medziaga daug maz aiski, todel nesunku suprasti is kur semiasi " savo tiesu". Skaiciau as jas, man jos nelimpa, bet kad kritikuoti, butu kvaila, nes kiekvieno zmogaus pasirinkimas kuo tiketi, kaip protauti ir pan.

Man tik keista, kodel oponentai taip priesiskai nusiteike, mano, kad tik  ju tiesa yra teisinga. Toks jausmas, kad vyksta konkurencine kova, ko pasekoje praras pakylejima  biggrin.gif . Nes siaip tai nesunku suprasti paprastaja psichologija - vienas rase, kad bendraminciu neradau, kita, kad manes niekas nepagyre biggrin.gif  biggrin.gif . Lyg man sito reikia biggrin.gif . Tai vat tuom zmones ir issiduoda, isduoda savo silpnas vietas.

As " uz", kad gyventi draugiskai, nesipykti, nekritikuoti priesingo suvokimo.


Siaip, idomu, kodel zmones verziasi butent i sia tema, kai yra atskira EZOTERIKOS skiltis, net su Dievu susijusioje skiltyje, Vaizgante sukure savo personaline tema. Bet ne, ji ir jos salininkai bruka cia savo subtilias idejas. Kodel zmones, uzurpave tema apie Dievo paieskas, manosi turiintys teise pamokslauti, ir piktintis, kai zmones raso i tema, o ne gvildena ju priemstus klausimus...
Svarbiausia, viskai nesuvokia, kad butent del ju nekorektiskumo ir kyla alasas sioje temoje. Norite buti isskirtiniai, valio, veiava i rankas, bet kurkite savo isskirtine temute. Bent jau as viesai pazadu, mano kojos ten nebus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 20 liepos 2017 - 14:08