QUOTE(Monteverte @ 2017 07 17, 15:24)
Žodžiu, nekreipkite dėmesio ir pradėkite apie Dievą. Kodėl tikite pvz.? Ar pati atradote tikėjimą, ar primetė kas?
Oi, as tokia, kad man niejas nieko neprimes
. Kiek atsimenu save maza iki atgimimo laiku, tai apie Dieva ir svn Trejybe ir Marija isvis nieko nezinojau. Buvo pas mus namuose toks graziu vaizdu sv paveikslelis- termometras( greiciausiai is Lenkijos) - vienoj pusej Jezus su spinduliuojancia sirdim, kitoj - Dievo Motina su kudikiu. Kas jie tokie yra nezinojau iki pat tikybos pamoku per atgimima. Kazkaip tevu neklausinejau kas jie tokie, tik viduj buvau susideliojus kad tai Dievas
. Per tikybos pamokas nemazai suzinojau kas ir kaip, tuo metu buvo vos nepraradau mamos, ji buvo klinikinej mirty. Ir kai ja atgavau ir ji pasveiko, tiesiog buvau dekinga Dievui. Tada as nezinojau apie kitas religijas, tiesiog Dieva isivaizdavau kaip Jezu. Aplamai jauciau kazkokia vidine ramybe, net galvojau i vienuolyna eit
.
Veliau susidomejau Vedomis, skaiciau Bhagavat Gyta ir pan knygas. Dar apsilankius kitose salyse, kur kitas tikejimas, savaime suprantama, norejosi suprasti ju tikejima. Skaiciau Korana, trp domejausi budizmu. As jauciuosu gerai tiek mecetej, tiek budistu sventykloj ( aisku kaip turistas, ne maldininkas), tiek ziuredama i Krisna ar Jezu. Esme visu religiju viena, tik skirtingai pateikiama.
As vidum, kazkur giliai krutinej kazka jauciu, negaliu apsakyti ka butent, bet gilumine kazkokia jega, siela, kuri is niekur nieko negali but.
Nors Auksciausiaji suvokiu kaip viena virs visu pusdieviu ( pagal kitas religijas), sventuju ir sunu, artimiausias man yra Jezus. Nors kataliku baznycia su savo kunigais mane nelabai patinka, nes prisidengdami Dievo namais, juose eda, knisasi, prababgiai gyvena is kvaileliu pinigu ir dar visokiais iskrypimais uzsiima.
Tai tiek
.