Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja? (2 tema)

QUOTE(Monteverte @ 2017 03 06, 14:46)
Prie ko čia tas 'tikėti'? Esmė išjausti savo kūnu, patirti ar pamatyti.

Negražu čia tokioje temoje tai lyginti, bet kažkaip pirma mintis atėjo, pvz. jei vienos moterys ar vyrai niekada nejaučia orgazmo, nepavyksta jiems, tai reiškia visi kiti, kurie jaučia, net mato savo partnerius jame, apsišaukėliai ir durneliai? mirksiukas.gif

Ok, Monteverte, viskas gerai. Jūs tikėkit. Aš gi nedraudžiu smile.gif

O aš tikėsiu Geruoju Gremlinu iš Stebuklingojo miško, jei norėsiu. Išjausiu ir tikėsiu smile.gif Tik aš nereikalausiu, kad juo tikėtumėte ir Jūs. Ir neteigsiu, kad jei Jūs mano Gremlinu netikite, esate akla "faktams" 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 06 kovo 2017 - 14:06
QUOTE(Hmmm... @ 2017 03 06, 13:52)
Ok, Monteverte, viskas gerai. Jūs tikėkit. Aš gi nedraudžiu smile.gif

O aš tikėsiu Geruoju Gremlinu iš Stebuklingojo miško, jei norėsiu. Išjausiu ir tikėsiu smile.gif Tik aš nereikalausiu, kad juo tikėtumėte ir Jūs. Ir neteigsiu, kad jei Jūs mano Gremlinu netikite, esate akla "faktams" 4u.gif

Tai ir negalima reikalauti iš kitų, kad jie išjaustų tą patį, ypač, jei net nenurodai ką daryti, kokias praktikas propaguoti, kur ir kokie tai Dievai ir t.t. smile.gif
Bet labai kvaila sakyti, kad kažko tokio nėra, jei jau pats neradai ir nejautei to, ką jaučia kitas/kiti ar kiti tau nenurodė, nes tiesiog nenori tuo dalintis.
Tai tiek.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 03 02, 13:26)
neisivaizduoju. Tiktu bet koks, bet, kad tiesiog tikrai stebuklas butu.

Stebuklas 4u.gif

As manau kad tai tikras stebuklas tevams wub.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 03 05, 17:48)
man tai labiau idomu, kodel zmones aiskina kazkam savo tiesas, nors zino, kad visiskai negali ju argumentuoti.
Papildyta:

jeigu jau taip zvelgiant, tai as galiu prigalvot visokiu nezemisku gyvunu, tipo maciau, o jus imkit ir patikekit. O ko ne? Juk kai kurios suauge moterys net naminukais tiki  biggrin.gif
Papildyta:

jei dievas yra meile, tai net nezinau cia dziaugtis ar liudeti  blink.gif tada nera nei dangaus, nei pragaro, nei pomirtinio gyvenimo, nei kazkokio atlygio uz gerus ar blogus darbus. Nes dievas tera tik jausmas... Ne, vistik liudna  sad.gif

Man irgi. Toks neva diskutavimo budas glumina, nes diskusijos ir yra pagrindas teiginiai ir juos pagrindiazntys argumentai. Bu tent, oponento argumentu nebuvimas ir daro ja niekininemis jo tiesas, del to diskutuojamas klausimas netampa beprasmiu.

Kodel gi ne. Tikekite jus kuo nrite. Man asmeniskai vienodai kuo tiki zmones jei jiems gerai, savo tikejimu jie nekenkia kitam asmeniui.
O va tiketi tuo kuo tikite Jus, ar as, niekam neprivalu, tai asmeninis tikinciojo reikalas. As manyciau kad mes, aplinkiniai turime gerbti to zmogaus pasirinkima i kazka tiketi, ar ne.

O diskutavimas ta tema, velgi neipareigoja kuo nors itiketi, ar nustitoti tikejus. Diskusija tam ir skirta lyginti savo nuomones. Kaip tai yra daroma priklauso nuo zmogaus kulturos. O kas labiausiai man patinka, kad polemikos gale kiekvienas gali likti prie savo nuomones.

Mano galva diskusija TIKEJIMO tema, yra ganetinai subjektyvu, nes niekas kol kas neva apciuopiamais, mokslu paremtais faktais irodyti Dievo buvima, kaip ir jo nebuvima dar negali. As pvz, siulau, toms kurios irodineja Dievo buvima, paprasyti oponentu,, kaitaip ptariant permesti "karsta buve" i ju puse, kad butent jie argumentuotai irodytu jo nebuvima mirksiukas.gif

O cia velgi priklauso nuo asmens, koks jo santikis su Dievu. Tarkim man nera svarbu, nei pragaras, nei pomirtinis gyvenimas, nes as neziuri i Dieva kaip tiki is vartotojo kampo, nekaliu jam reikalavimu, ir nemanau, kad jis man ka nors privalo, ar yra atsakingas uz mane mano gyvenima.

"Mokslas be religijos yra luosas, o religija be mokslo yra akla“ Einsteinas A.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 06 kovo 2017 - 22:58
QUOTE(Moonte @ 2017 03 06, 22:54)
O cia velgi priklauso nuo asmens, koks jo santikis su Dievu. Tarkim man nera svarbu, nei pragaras, nei pomirtinis gyvenimas, nes as neziuri i Dieva kaip tiki is vartotojo kampo, nekaliu jam reikalavimu, ir nemanau, kad jis man ka nors privalo, ar yra atsakingas uz mane mano gyvenima.

Be reikalo. Viskas yra mainai ir yra pilna Dievų, kuriems toli gražu ne tik maldų iš žmonių reikia. Duodi Dievui, gauni pats bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 03 07, 00:06)
Be reikalo. Viskas yra mainai ir yra pilna Dievų, kuriems toli gražu ne tik maldų iš žmonių reikia. Duodi Dievui, gauni pats bigsmile.gif

Na matot, o man nieko is Dievo nereikia. As jam dekinga uz tai kad jis man dave gyvybe, talenta. Man to pakanka.
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2017 03 06, 23:09)
Na matot, o man nieko is Dievo nereikia. As jam dekinga uz tai kad jis man dave gyvybe, talenta. Man to pakanka.

šiaip tai negali to pakakti, nes jei tik tiek turėti, tai bile kada kaip saoma ta plyta ant galvos užkristi gali mirksiukas.gif Bet kiek jau ir ko iš Dievų norėti ir ką mainais duoti, tai aišku, kiekvieno paties reikalas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 03 07, 00:44)
šiaip tai negali to pakakti, nes jei tik tiek turėti, tai bile kada kaip saoma ta plyta ant galvos užkristi gali mirksiukas.gif Bet kiek jau ir ko iš Dievų norėti ir ką mainais duoti, tai aišku, kiekvieno paties reikalas smile.gif

Velgi, cia jusu santikis su Dievu, bet nebutinai jis privalo buti aksioma man. Kaip minejau man to pakanka, jums ne, puiku, ne, tai ne.
O ta plyta bet kada bet kam gali nukristi, ir pliuspunktu rinkejui, Dievo papirkinetojui, ir tokiem kaip as. Tai gyvenimo realija. Mano su Dievu santykis kaip su tevais, jie man dave gyvenima, gyvenimo pagrinda (moralini) ir as uz tai dekinga, myliu juos. Viskas. Na o jei Dievui/mano tevam to nepakanka, cia jau kaip sakoma ne mano problemos, tokia jau as esu ir kitokia nebusiu.

Na o tie kurie tiki pomirtiniu gyvenimu, nera ko taip pergyventi del plytos, juk zemiskas gyvenimas tuo nesibaigia, siela gi nemirtinga.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 03 07, 00:06)

Žodis "mainai", sakyčiau, nėra tikslus, nes dievai apiplėšinėja žmones, o žmonės lyg akli kačiukai tiki, kad jais rūpinamasi, kad juos myli...Juk taip naivu tikėti, kad dievas yra meilė...
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2017 03 07, 00:37)
Velgi, cia jusu santikis su Dievu, bet nebutinai jis privalo buti aksioma man. Kaip minejau man to pakanka, jums ne, puiku, ne, tai ne.
O ta plyta bet kada bet kam gali nukristi, ir pliuspunktu rinkejui, Dievo papirkinetojui, ir tokiem kaip as. Tai gyvenimo realija. Mano su Dievu santykis kaip su tevais, jie man dave gyvenima, gyvenimo pagrinda (moralini) ir as uz tai dekinga, myliu juos. Viskas. Na o jei Dievui/mano tevam to nepakanka, cia jau kaip sakoma ne mano problemos, tokia jau as esu ir kitokia nebusiu.

Na o tie kurie tiki pomirtiniu gyvenimu, nera ko taip pergyventi del plytos, juk zemiskas gyvenimas tuo nesibaigia, siela gi nemirtinga.

Nu ne žinokit. Dievų išrinktiesiems nė plaukas nenukrenta, nes aplink "krenta plaukai" kitiems, kad išrinktieji pasiektų geriausio, gautų geriausią ir t.t. Pastebėkite gyvenimą atidžiau, ypač tose situacijose, kur įvykiai sugreitinti, ne šiaip kasdienybė. Labai puikiai tai matyti.

Matote, Dievo buvimą pasitikrinti mokant galima, o dėl pomirtinio vistiek neaišku, nors ir išėję artimieji būna apramina, kad jiems ten gerai. Bet nežinia koks tu ten būsi. Jei tik dvaselės kažkokios forma labai ilgai būsi, tai neduokdie kaip sakoma, niūru ir liūdna. Aš tai kūno noriu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(vaižgantė @ 2017 03 07, 08:49)
Žodis "mainai", sakyčiau, nėra tikslus, nes dievai apiplėšinėja žmones, o žmonės lyg akli kačiukai tiki, kad jais rūpinamasi, kad juos myli...Juk taip naivu tikėti, kad dievas yra meilė...

Negali to būti. Tai gal ten Velniai? Dievai gali priimti ir nedaug, jei duosi iš dūšios. O jei norės daug, pirmiausia tau pačiam duos daug, kad turėtum ax.gif
Myli tuos, kurie moka su Dievais elgtis. Senus raštus reikia studijuoti. O šiaip tai Dievams aišku būdingos visos savybės, kokias ir mes turime, įskaitant pyktį, kerštą ir t.t. Kitaip ir būti negali.
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2017 03 07, 09:49)

O kodel jus galvojate kad Dievas yra TIK MEILE.
Butent, naivu, net kavila, is vieno oponento posto apibendirnus daryti isvadas apie jo tikejima.
Lygiai taip pat kvaila, irodineti kad Dievas apiplesineja. Apiplesti neimanoma to, kuris laisva valia dalinasi, ne tik su Dievu, bet ir su salia esanciu, ne todel kad neva to nori Dievas, o todel, kad tai zmogaus samoningas pasirinkimas, jis is prigimties yra donoras.

Kita vertus, galimai Jusu Dievas ir yra plesikas. Cia tik parodo jusu santiki su Dievu. Cia ir yra visame tame kaifas. Kad musu santikiai nera tapatus. Kaip sakiau nei mane apvagineja mano tevai, nei Dievas. Paprasta.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 03 07, 10:13)
Nu ne žinokit. Dievų išrinktiesiems nė plaukas nenukrenta, nes aplink "krenta plaukai" kitiems, kad išrinktieji pasiektų geriausio, gautų geriausią ir t.t. Pastebėkite gyvenimą atidžiau, ypač tose situacijose, kur įvykiai sugreitinti, ne šiaip kasdienybė. Labai puikiai tai matyti.

Matote, Dievo buvimą pasitikrinti mokant galima, o dėl pomirtinio vistiek neaišku, nors ir išėję artimieji būna apramina, kad jiems ten gerai. Bet nežinia koks tu ten būsi. Jei tik dvaselės kažkokios forma labai ilgai būsi, tai neduokdie kaip sakoma, niūru ir liūdna. Aš tai kūno noriu ax.gif
Papildyta:

Negali to būti. Tai gal ten Velniai? Dievai gali priimti ir nedaug, jei duosi iš dūšios. O jei norės daug, pirmiausia tau pačiam duos daug, kad turėtum ax.gif
Myli tuos, kurie moka su Dievais elgtis. Senus raštus reikia studijuoti. O šiaip tai Dievams aišku būdingos visos savybės, kokias ir mes turime, įskaitant pyktį, kerštą ir t.t. Kitaip ir būti negali.

Santykije su Dievu, jus akcentuoajte tai kas svarbu Jums. Jums reikia saugumo, kazkokiu ten garantiju geriausio apsiekimo, kad GAUTU.

O kam man stebeti, man to nereikia. Kaip sakiau, mano santikis su Dievu nera paremtas kazko GAVIMO principu. As jam dekoju, kad as GYVENU - cia ir dabar. Tai man didziausia dovana, nes pats gyvenimas, su problemom ir be ju man patinka, nes man patinka kurti, siekti, spresti problemas, iveikti kliutis. Jus kada gaudete kaifa pati, savarankiskai issprendusi matematikos uzduoti? Jei kazka panasaus jautete, ta va as jauciu ta kaifa gyvendama, todel neprasau sau isskirtiniu salygu, as jas kuriu pati, as vdovaujuosi Dievo "instrukcijomis" Dekalogu ir to pakanka, bent jau man. Aplamai Dievo nieko neprasau, nes jis man dave GYVENIMA.

O kam reikia kazka tikrinti? Mano santikiui su Dievu pakanka tikejimo kad jis yra. Poreikis tikrinti, gauti patvirtinimus, tai jau ejimas link zinojimo, garantiju turejimo kad Dievas yra. O man, asmeniskai to nereikia, nes nieko nesitikiu is Dievo, as jo neprasau ir uz savo tikejima nieko mainais nenoriu.
Atsakyti