QUOTE(Kam tau laikas @ 2017 06 07, 13:57)
Apie moteriskuma.
Nepamenu kur skaiciau, bet linkusi priimti, kad kiekviename asmenyje yra ir moteriskos, ir vyriskos savybes, energijos. Logiskai mastant, moteru moteriskumo energijos ( svelnumas, rupestingumas) procentas turetu buti zenkliai didesnis nei vyriskos. Ir atitinkamai proporcingai pas vyrus. Atrodo, tas balansas retai egzistuoja.
Gal pabendravus ir jie pasirodytu geri aktoriai. Bet eisenos, kazkokio stipraus pasitikejimo ( ne " macho" ) kvapo taip paprastai nesuvaidinsi.
Deja, mano reali situacija ne tokia. Per ilgai gyvenau savarankiskai ir pati medziojau partnerius, kad gyvenant santuokoje man nesigauna nei ismesti senos odos ( nes man patinka mano konkretumas ir tiesumas), nei uzsiauginti naujos. ...
Ne nezinau koks buvo mano vyras praeityje, bet kiek suprantu, gyvenimas su manimi ji padare atsakingesniu. ....
ir nesijauciu moterimi, nes vyras silpnas ir egocentriskas....
Ir sprendziant kaip toliau buti turiu atsizvelgti i savo pamatus. Kokia mano pasauleziura? Kaip taisyti situacija? Cia ir stabdis. Man atrodo, kad nesvarbu kokia filosofija issirinkciau rizikuoju pati issiversti i man nepatinkancia role, arba ji prarasti.
Stai dar vienas minusas eiti patamsiais:) o taip galeciau atsiversti kokia Biblija ar Korana ir daryciau ka liepia. O kada abu" skaitom" skirtingas knygutes, tai grazi pasakos pabaiga mazai tiketina.
Nepamenu kur skaiciau, bet linkusi priimti, kad kiekviename asmenyje yra ir moteriskos, ir vyriskos savybes, energijos. Logiskai mastant, moteru moteriskumo energijos ( svelnumas, rupestingumas) procentas turetu buti zenkliai didesnis nei vyriskos. Ir atitinkamai proporcingai pas vyrus. Atrodo, tas balansas retai egzistuoja.
Gal pabendravus ir jie pasirodytu geri aktoriai. Bet eisenos, kazkokio stipraus pasitikejimo ( ne " macho" ) kvapo taip paprastai nesuvaidinsi.
Deja, mano reali situacija ne tokia. Per ilgai gyvenau savarankiskai ir pati medziojau partnerius, kad gyvenant santuokoje man nesigauna nei ismesti senos odos ( nes man patinka mano konkretumas ir tiesumas), nei uzsiauginti naujos. ...
Ne nezinau koks buvo mano vyras praeityje, bet kiek suprantu, gyvenimas su manimi ji padare atsakingesniu. ....
ir nesijauciu moterimi, nes vyras silpnas ir egocentriskas....
Ir sprendziant kaip toliau buti turiu atsizvelgti i savo pamatus. Kokia mano pasauleziura? Kaip taisyti situacija? Cia ir stabdis. Man atrodo, kad nesvarbu kokia filosofija issirinkciau rizikuoju pati issiversti i man nepatinkancia role, arba ji prarasti.
Stai dar vienas minusas eiti patamsiais:) o taip galeciau atsiversti kokia Biblija ar Korana ir daryciau ka liepia. O kada abu" skaitom" skirtingas knygutes, tai grazi pasakos pabaiga mazai tiketina.
Kodel tai traktuojamos kaip moterisko energijos, jums nesinori, kad vyras butu svelnus ir rupestingas? tai stai ir turit nerupestinga vyra, juk mintys pildosi
Kaip jus manot koks tas vyrtas vyriskas, nelabai supratau ?Macho???
Nemanot, kad turim daug steriotipu galvoje? kokia turi buti moteris, koks turi buti vyras? mes abu esam tokie pat, turim tokias pat savybes, jausmus, energijas. Kuo moteris skririasi nuo vyro? Kunu, mes sugebam pastoti, isnesioti, pagimdyti ir zindyti kudyki, vyras turi raumenis, kad tuo metu mus saugotu, teiktu maista ir t.t.. bet abu turi buti pajegus visu kitu metu pasirupinti savimi ir seima, tiek vyars tiek moteris turi islaikyti seima, ta prasme kazkaip prisideti prie seimos, o jau kieno kokios savybes stipresnes, tas taip ir prisideda. Pvz mano vyras daugiau uzdirba, bet as tvarkau finansus ir visas sutartis, tai ji erzina, visos dokumentacijos, o man nesunku. As nemoku taisyti, priziureti masinos ir man tai neidomu, jis moka ir tuo uzsiima. Ar as moteriska, o jis vyriskas, nezinau, siaip daug kas sako, kad as labai stipri (dvasiskai, ne fiziskai), bet niekas nesake, akd esu vyriska , bent gyvenime, mano vyras labai stiprus fiziskai i rnieka sneras akes, kad jis nevyriskas, manau, balansas yra Nezinau kodel del to jus nesijauciat moterimi? ar moterys turi buti silpnos?
Kadangi gyvenu ne Lietuvoje stebiu ivairiu tautu zmones, tai matau, kaip musu suvokimai riboti musu kulturos...Pvz sakyciau moterys labiau linkusios aukotis, vyrai labiau egocentriski, bet matau, kad tai musu lietuviu bruozas Labai daug priklauso kokioj aplinkoj augam, ka ismokstam...
Gal ir lengva is vienos puses vykdyti paliepimus, bet is kitos visi vis tiek viska savaip interpretuoja, jau paciose religijose kiek skilimu ir skirtigu poziuriu
Manau save pazinti ir yra vienas is esminiu gyvenime elementu....