QUOTE(Aimeja @ 2017 06 02, 14:53)
butent, kuo ilgiau gimini pvz cepelinus kokius, tuo maistas nesveikiasnis. Sveika maista pagaminti pilnai uztenka 30 min, gal siek tiek ilgiau ,kol isverda. Nors siaip megstu kuo daugiau neapdoroto termiskai maisto. Jei kas netikit pasidomekit kokiu Jamie Oliver
Patiekalai per 30 min:
http://www.jamieoliv...30 minute meals
oi jis vyras tai jauciu netinka, o gal jis tada jau moteris ne vyras, nes gamina. Ir jo seima jauciu labai nelaiminga...
Man tas tokiu steriotipu kabinimas jau taip naiviai ir juokingai atrodo...esu ir pati per tai perejusi kazkada rimtai tuo buvau susidomejusi, bet supratau, kas tai dar viena saves apgaule, ne darbuose esme, o sirdyje ...bet kiekveinam juk savi keliai ir savos patirtys....
Papildyta:
QUOTE(Rivieramaya @ 2017 06 02, 14:25)
O kas juos uzterse ? Tinginiai kurie nemegsta tvarkytis nuo pat gimimo
Jei tingi savo namus apsikuopti, vaidini kad i gilesne prasme isigilini ?
Gal atvirksciai tinginiai negali nieko uztersti, nes jie tingetu ka nors veikti.
Butent namu tvarkymas "tradicinem" dabar naudojamom priemonem ir tersia...
Tie visi "aktyvus durniai" uzterse, kurie vis dirba ir dirba, negalvodami apie ateiti ir aisku mes visi prisidedam, taigi nereikia cia nuo saves purtyti purvu ant kitu. Apsizvalgykit namie, neturit plastikiniu ar kitu is naftos susintetintu produktu, nenaudojat jokiu chemiju prasutis, valyti namus, neturit aukso dirbiniu, gyvenat bent jau mediniame name be jokiu sintetiniu apsilidinimu ir visi dazai ir apdailos priemones irgi labai ekologiskos ir naturalios??? Jau nesneku apie mityba....
Papildyta:
QUOTE(Agnyte Jank @ 2017 06 02, 13:40)
<p>Is ties, apie tai ir kalbam, kad skirti daugiau laiko seimai. Seima visgi prioritetas.. o kam namie buti nepatinka, vertetu pasirupinti ju jaukumu gal pradziai 🙂🤔 Niekas cia nekalbejo kad jau va uzsidaryti namie iki pencijos ir siukstu bedirbti. Tiesiog svarbu nepamirsti, kas svarbiausia, ir tai tikrai nera darbas ar geras laiko praleidimas.. Moteriskumas visu pirma reikalingas, kad moteris priimtu save, suvoktu kas jai skirta. Tai nera tik mezgimas ant sofos ir laukimas laimikio is vyro 😁 Bet esme, kad darbas ir pasinerimas i ji per daug atima - didziaja dali to laiko, kuris svarbus jai paciai ir seimos gyvenimui. Kaip jau buvo mineta, kad po to dazniausiai nelieka jegu ir noro kokybiskam laikui, gaminimui, bendravimui ir pan. .</p>
Tai gal snekekit nuo saves, o ne apie kitas? Jei jus nespejat, jei pervargstat taip ir sakykit
Man lieka laiko ir pabendravimui, ir gaminimui, ir namu tvarkymui. Tik man nera svarbiausia gyvenime prisikims pilva cepelinais, ar iki blizgesio kas dien valyt palanges. Man darbas ir yra is dalies savea pazinimas, savu galimybiu pletimas, tobulinimas tam tikru mano sugebejimu.
Kaip ir sakiau tiek man tiek vyrui seima yra prioritetas, bet darbas butent ir yra man svarbus aisku ne svarbesnis uz siema, galim asakyti kaip hobis, vaikai auga kuriasi savo gyvenimus visada, tai dalis gamtos , gyvenimo, bet esu ir as , mano kaip sake kuryba, mano tobulejimas, augimas kuri vissikai garziai galima suderinti. Dar geriau viska darau, kai isejau i darba, po vaiku auginimo, geriau paskirstau laika, geriau viska speju ir svarbiausia jauciuosi pati gerai siuo metu. Viskam yra savas laiaks, kai vaikai mazi jiems reikia labai daug demesio ir rupescio jais, bet kai jie auga to vis reikia maziau ir maziau, tada lieka laiko sau , saviem interesam ir nesvarbu ar moteris namie siuvines, ar kazka ten balansuos ar iseis i darba ir uzsiims megstama gal kitokia veikla, tai nedaro jos vyru, ar nevykdancia savu pareigu kaip cia bandoma pritemti
O vaikai mano nuo maziuku man padeda, moka pasigaminti maista, moka tvarkytis. Nesuprantama man buna, kai suauge zmones nesugeba savim pasirupinti, valgio pasigaminti ar tvarkytis nemoka, manau tai buna perdem "rupestingu" mamu nuopelnas, vaikam reikia mokytis savarankiskumo ir ne is kart po 18 m, o pamazu nuo gimimo. Jei tik vaikais rupinsimes ir namais, tai elgsimes tik kaip kaciukai ar suniukai ar visi kiti gyvunai....
ka jus tuite omenyje nelieka laiko, ka jus su tuo laiku darote, kuris jums lieka? pati?