Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja? (2 tema)

QUOTE(Leksa @ 2017 03 01, 13:40)
na, as noreciau tiketi, kad nebijociau... isnykti. Nes dabar zinau, kad po mirties nera nieko. Nebus musu kai numirsim, nes nebuvo ir pries gimstant. Va kas man baisu. Prasmes gyventi nera. Nes musu nebus, nieko nebus.

Šito ir aš nežinau. Mano tikėjime tai tik legendų forma pateikta, nieko tikro. Bet jei manyje yra pasąmoningo galvojimo, kad galėjau būti tuo ir tuo su tais ir tais, tai duoda kažkokių pozityvių vilčių biggrin.gif Be to, man logiškiausia atrodo viena iš girdėtų teorijų, kad atgimsta tie, kurie labai šaukiami, kviečiami likusių giminių žemėje. Todėl ne retai būna taip, kad miršta kas giminėje ir tuoj žiū kuri moteris "apneštėja".
Ir dar, įdomu iš kur pas kai kuriuos žmones tam tikri talentai, tarsi įrašyta informacija, kad jis pvz. gerai plaukia ar gerai mėto, ar gerai spardo, ar gerai dainuoja net jei nėra tame treneruotas. Iš karto gerai daro, tarsi gimęs tam. O kiti dalykai labai nesiseka, tarsi svetimi ir neregėti tam žmogui. Ar tik genų rinkinys tai lemia, kūno forma? Norėtųsi irgi tikėti, kad ne tik ax.gif
Atsakyti
na, i tuos dalykus, kad vienas artimas mirsta, o kitas gimsta, tai as nekreipiu demesio, nes zmones nuolat mirsta ir gimsta, joks stebuklas ar kazko irodymas. Del talentu unsure.gif gal genai? Sako gi zmones, kad pas visus koks talentas yra. Kas zino, gal as pvz. buciau buvus puiki gimnaste, bet, kadangi nesportavau, tai ir likau betalente biggrin.gif
Bet besiremdama logika taip vis mastau mastau... ir meginu prieiti isvados (kazkuo gi save paguosti tai reikia), kad gal arciau tiesos yra budistai, kurie tiki, kad visos sielos nuolat keliauja is kuno i kuna. Man tai logiskiau atrodo. Bet velgi. Visi kazko tikisi, kazko nori, bijo nebuties tai ir kuria visokias teorijas. O kas, jei tai tik teorijos? Jei isties NIEKO nera? Na, baisu! va ir noriu, kad kas man irodytu, kad yra arba dievulis, arba bent pomirtinis gyvenimas, reinkarnacija ar dar kas nors. Bet visi tik ai, as tai tiesiog tikiu, as zinau......
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 03 01, 17:55)
na, i tuos dalykus, kad vienas artimas mirsta, o kitas gimsta, tai as nekreipiu demesio, nes zmones nuolat mirsta ir gimsta, joks stebuklas ar kazko irodymas. Del talentu  unsure.gif gal genai? Sako gi zmones, kad pas visus koks talentas yra. Kas zino, gal as pvz. buciau buvus puiki gimnaste, bet, kadangi nesportavau, tai ir likau betalente  biggrin.gif
Bet besiremdama logika taip vis mastau mastau... ir meginu prieiti isvados (kazkuo gi save paguosti tai reikia), kad gal arciau tiesos yra budistai, kurie tiki, kad visos sielos nuolat keliauja is kuno i kuna. Man tai logiskiau atrodo. Bet velgi. Visi kazko tikisi, kazko nori, bijo nebuties tai ir kuria visokias teorijas. O kas, jei tai tik teorijos? Jei isties NIEKO nera? Na, baisu! va ir noriu, kad kas man irodytu, kad yra arba dievulis, arba bent pomirtinis gyvenimas, reinkarnacija ar dar kas nors. Bet visi tik ai, as tai tiesiog tikiu, as zinau......

Bent jau galinga energija juk turi būti, tiesa? Kiap jūs įsivaizduojate kas sukūrė žemę, t.y. tiksliau mus, gyvūnus, augalus? Iš jūros, iš sprogimo, iš ko nori, bet kažkas padarė tiek, šitiek, tokią begalybę. Nereikia nuprimityvinti to iki vieno kažkokio ten dievo, bet vadinasi kažkas vistiek tai padarė. Evoliucija evoliucijomis, bet šitiek skirtingų formų, gyvybių, sunku net įsivaizduoti. O kaip kitos planetos? Mes gi šitiek nežinom, nematom. Praktiškai tik Saulės sistema kažkiek žinoma. Ar galite įsivaizduoti kokių tik planetų su kokiais gyventojais gali būti? Mes kaip ištobulėjome, manote kiti negali, nėra tobuli?
Iš kur Piramidės? Kas jas tais laikais pastatė? Čia labai didelis klausimas. Svarstėte kada? Dar kalbama, kad Antarktidoje piramidžių yra... ax.gif
Atsakyti
tikiu evoliucija. Ir tikiu, kad piramides pastate ZMONES. Ir netgi antarktikoj galejo pastatyti, nes kadaise nebuvo tiek zemynu ir jie nebuvo ten, kur dabar. Ir tikiu, kad turetu buti kitos "gyvos" planetos, nes labai jau egoistiska butu manyti, kad visoj visatoj mes vieni. Bet velgi, netikiu dievu ar dievukais. Didysis sprogimas be ju gali buti. Gamtos desniai ar kazkas pan. Kaip ir pvz. padejus saulekaitoj baliona, jis susprogs. Ir tame jokios mistikos. Uzmuskit, bet jokiu stebuklu nematau. O noriu pamatyti. Bet ju nera. Liudna man taip gyventi ir galvoti, kad nieko nera, va numirsiu, supusiu ir viskas cray.gif Todel ir lankausi kur renkasi tikintys, kad tikejima rast. Ale neranduuuuuuu.
Atsakyti
Piramidziu Dievas tikrai nestate mirksiukas.gif Lygiai kaip dabar dangoraiziu nestato biggrin.gif

Leksa, koki stebukla noretumete pamatyti ?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 03 01, 18:55)
Bet besiremdama logika taip vis mastau mastau... ir meginu prieiti isvados (kazkuo gi save paguosti tai reikia), kad gal arciau tiesos yra budistai, kurie tiki, kad visos sielos nuolat keliauja is kuno i kuna. Man tai logiskiau atrodo.

Man tai visos teorijos apie sielas ir jų keliones bei atgimimus kelia vieną klausimą - o kaip sielos dauginasi? Žmonių per tūkstančius metų prisidaugino nerealiai. Pirmykščių žmonių sielų visiems tikrai nebeužtenka biggrin.gif Vadinasi sielos dauginas. Kažin kaip mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2017 03 02, 08:49)
Man tai visos teorijos apie sielas ir jų keliones bei atgimimus kelia vieną klausimą - o kaip sielos dauginasi? Žmonių per tūkstančius metų prisidaugino nerealiai. Pirmykščių žmonių sielų visiems tikrai nebeužtenka biggrin.gif Vadinasi sielos dauginas. Kažin kaip mastau.gif

Juk planeta ne viena, ne tik mūsų, nereikia svaigti, kad esam vieni. O gyvūnai? Jums jie besieliai, bepročiai, nieko neverti atrodo? Man tai ne. Man jie kaip broliai. Kaip garantuojate, kad neatgimsite karve sekančiame gyvenime, kurią brutaliai po to kas nors paskers. Gi ir jūs jautieną dievinate, ne? ax.gif Vat ir bus jums aiškiausias karmos pavyzdys.
Šiaip jau ir dabar mes atidirbame savo karmas matyt. Jei gimėme tokioje prastoje šalyje kaip Lietuva, kur tiek grėsmių iki šiol dėl karo, kur saulę vos matome, kur biednystė (nu ok, ne Afrika, bet...), tai tikrai angelais nebuvome biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 03 02, 10:02)
Juk planeta ne viena, ne tik mūsų, nereikia svaigti, kad esam vieni.

O gyvūnai? Jums jie besieliai, bepročiai, nieko neverti atrodo?

Kaip garantuojate, kad neatgimsite karve sekančiame gyvenime, kurią brutaliai po to kas nors paskers. Gi ir jūs jautieną dievinate, ne? ax.gif Vat ir bus jums aiškiausias karmos pavyzdys.

Šiaip jau ir dabar mes atidirbame savo karmas matyt. Jei gimėme tokioje prastoje šalyje kaip Lietuva, kur tiek grėsmių iki šiol dėl karo, kur saulę vos matome, kur biednystė (nu ok, ne Afrika, bet...), tai tikrai angelais nebuvome biggrin.gif

A, tai sakot natūrinius mainus su kitom planetom vykdom smile.gif Gali būt, gali būt smile.gif

Nu kirmėlėj sielą įžvelgti man sunku biggrin.gif

Garantijos, kad atgimsiu, lygiai tokios pat kaip tos, kad neatgimsiu biggrin.gif Ir mėsos vien dėl tos menkos tikimybės skerdžiama karve atgimt valgyt tikrai nenustosiu biggrin.gif

Nu aš matyt gera buvau. Jei nėra jokių objektyvių priežasčių, sveikatos sutrikimų, laisvai galima būt laimingu Lietuvoje. Nelaimingu žmogus iš vidaus tampa, nes nelaimingu ir nepatenkintu net pačioj pažangiausioj šalyje gali būt irnesakyk.gif Ir karma čia nė prie ko. Požiūrio klausimas.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2017 03 02, 10:59)
A, tai sakot natūrinius mainus su kitom planetom vykdom smile.gif Gali būt, gali būt smile.gif

Nu kirmėlėj sielą įžvelgti man sunku biggrin.gif

Garantijos, kad atgimsiu, lygiai tokios pat kaip tos, kad neatgimsiu biggrin.gif Ir mėsos vien dėl tos menkos tikimybės skerdžiama karve atgimt valgyt tikrai nenustosiu  biggrin.gif

Nu aš matyt gera buvau. Jei nėra jokių objektyvių priežasčių, sveikatos sutrikimų, laisvai galima būt laimingu Lietuvoje. Nelaimingu žmogus iš vidaus tampa, nes nelaimingu ir nepatenkintu net pačioj pažangiausioj šalyje gali būt irnesakyk.gif Ir karma čia nė prie ko. Požiūrio klausimas.

Nu tai kiekvienam šūde grūdą galima įžvelgti labai norint, bet šiaip jau natūralu yra siekti geriau, norėti daugiau, dairytis į geresnius pavyzdžius, o ne atvirkščiai. Bet gi pas mus gerai krikščionybė padirbėjo, atliko savo misiją avelėms ir įskiepijo, kad kančia - norma. Džiaukis, kad bent tiek turi, atsuk kitą žandą, visai gi gerai tu gyveni, Afrikoje dar blogiau, iš viso badauja ir t.t. ax.gif
Nebent jūs vis gviešiatės ir gviešiatės daugiau, naudojatės avelėmis ir dabar man iš kokių Maldyvų rašote, o po poros savaičių į Karibus planuojate, tai tada sorry, pirma pastraipa taikyta ne jums mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rivieramaya @ 2017 03 01, 19:17)

Leksa, koki stebukla noretumete pamatyti ?

neisivaizduoju. Tiktu bet koks, bet, kad tiesiog tikrai stebuklas butu.
Papildyta:
QUOTE(Hmmm... @ 2017 03 02, 08:49)
Man tai visos teorijos apie sielas ir jų keliones bei atgimimus kelia vieną klausimą - o kaip sielos dauginasi?

jeigu jos aplamai egzistuoja, tai gal nesidaugina. Tiesiog zmoniu daugeja, gyvunu mazeja. Gal gyvunu sielos pereina i zmoniu kunus?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 03 02, 13:26)
jeigu jos aplamai egzistuoja, tai gal nesidaugina. Tiesiog zmoniu daugeja, gyvunu mazeja. Gal gyvunu sielos pereina i zmoniu kunus?

Tai daugiausia sielų yra vabzdžiuose biggrin.gif Su tokia argumentacija tai kažkaip sielų vystymosi ir tobulėjimo teorija nebesusigula į vieną dėžutę. Daugiausia sielų yra kūnuose, kurie neturi nei valios, nei nuomonės, nei elgesio laisvės, t.y. kūnuose, kuriuos visiškai valdo instinktai ir nuo jų nepriklausanti aplinka. Realiai jie jokių jausmų neturi - jiems giliai px koks tas jų gyvenimas - nei skausmo, nei lūkesčių, nei noro gyventi geriau pas juos nėra. Koks ten tobulėjimas tada? Kokia ten tikslingo persikūnijimo teorija galima? Jei jau visi gyvūnai turi tokias pat sielas, kaip žmonės, tada sielos iš vieno kūno į kitą persikėlinėja iš esmės tik atsitiktinių būdu ir be jokios sistemos. O dauguma sielų apskritai iš vabzdžių kompanijos neišsilaisvina ir ten ratu sukasi. Nes nu ką gali gero (arba blogo) nuveikti blakė, kad kitame gyvenime į voverę reinkarnuotis? Arba į krokodilą. Arba į askaridę kokią.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 02 kovo 2017 - 12:50
QUOTE(Hmmm... @ 2017 03 02, 12:39)
Daugiausia sielų yra kūnuose, kurie neturi nei valios, nei nuomonės, nei elgesio laisvės, t.y. kūnuose, kuriuos visiškai valdo instinktai ir nuo jų nepriklausanti aplinka. Koks ten tobulėjimas tada?

Kokia ten tikslingo persikūnijimo teorija galima? Jei jau visi gyvūnai turi tokias pat sielas, kaip žmonės, tada sielos iš vieno kūno į kitą persikėlinėja iš esmės tik atsitiktinių būdu ir be jokios sistemos.

O dauguma sielų apskritai iš vabzdžių kompanijos neišsilaisvina ir ten ratu sukasi. Nes nu ką gali gero (arba blogo) nuveikti blakė, kad kitame gyvenime į voverę reinkarnuotis? Arba į krokodilą. Arba į askaridę kokią.

Atkreipkite dėmesį, tokie ir yra dauguma šiuolaikinių žmonių ax.gif Išties mažai valingų beliko, elgiasi šabloniškai, kaip primetė kiti: įstatymai, religija, valdžia, aplinka, valdomi instinktų, nesiremdami aukštesnia, dvasingais dalykais pvz. o man skanu, tai žudysiu gyvūną, o man norisi kuo daugiau moterų pamylėt, o aš noriu vaikų, nesvarbu, kad mes ligoti, vos pašliaužiantys tėvai, neprisižiūrintys, pasidarysime dirbtinį apvaisinimą ir išsinešiosime kaip nors, o jau gims, kas gims ir t.t. ir pan. ax.gif

Iš kur žinote, kad be sistemos? Kas taip sakė?

O gal ir blakė gauna šansą? Gal ji augalu atvirsta? Nebūtinai žmogaus sielos su blakių maišosi. gal žmogaus tik su aukštesniais gyvūnais? Juk kai kurie net iš išvaizdos taip gyvūnus primena, pvz. beždžiones, kiaules biggrin.gif
Atsakyti