Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja? (2 tema)

QUOTE(Hmmm... @ 2017 02 20, 19:44)
Bet argi tikėjimo esmė nėra ta, kad tu esi įsitikinęs, jog tiki "teisingai"? Kad elgdamasis pagal savo tikėjimo suvokimą, elgiesi tinkamai. Tikėjimas nesiremia į tai, ar kiti žmonės mano tikėjimą laiko teisingu. Tik į tai, ar aš esu tikras, jog mano tikėjimas yra geras (tinkamas). Ir jei nėra vieno "teisingo dievo" (ar dievų), tai koks tada tikėjimo (religijos) vaidmuo apsaugoje nuo nelaimingų atsitikimų? Vadovaujantis Jūsų logika, žmogus niekada negali būti tikras, jog tiki "teisingai", nes nėra vienos tiesos gyvenime. Kiekvienas laikmetis, kiekviena religija, kiekvienas tikėjimas turi savo tiesas, kuriomis vadovaujasi. Ir tai niekaip neapsaugo nuo nelaimingų atsitikimų. Lygiai taip pat ir Jūs niekaip negalite logiškai tikėti, kad Jūsų tikėjimas yra tas tinkamiausias, kuris jau atitinką aukštesniąją valią. Nes kažkokios vieningos aukščiausiosios valios tiesiog negali būti. Mano akimis žiūrint.

Dar daugiau, Jūsų paaiškinimas daug artimesnis mano požiūriui - darau kaip man atrodo teisinga ir papūskit jūs man visi į uodega - nei kad bet kokiam tikėjimui kokiu nors dievu smile.gif

Bet juk įsitikinti, įsikalti į galvą galima bet ką. Ar tai jau reikš teisybę?
Jei žmogus, pvz. tas tiki tiki, meldžias meldžias kokiam ten X dievui ir pliast - suserga nepagydoma liga ar tiesiog žūva, tai ar galima laikyti, jog tikėjo tą geriausią ir teisingiausią dievą? smile.gif Aš tai sakyčiau, kad ne, nes tas geriausias savo 'vaikams' taip nedaro, jie jam reikalingi kuo ilgiau gyvi, kaip jo paties pasimaitinimo šaltinis, energetika žemėje, veiksmai žemėje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 02 20, 21:16)
Bet juk įsitikinti, įsikalti į galvą galima bet ką. Ar tai jau reikš teisybę?

Jei žmogus, pvz. tas tiki tiki, meldžias meldžias kokiam ten X dievui ir pliast - suserga nepagydoma liga ar tiesiog žūva, tai ar galima laikyti, jog tikėjo tą geriausią ir teisingiausią dievą? smile.gif Aš tai sakyčiau, kad ne, nes tas geriausias savo 'vaikams' taip nedaro, jie jam reikalingi kuo ilgiau gyvi, kaip jo paties pasimaitinimo šaltinis, energetika žemėje, veiksmai žemėje mirksiukas.gif

Būtent todėl nėra vieno "teisingo" tikėjimo. Jo tiesiog negali būti. Jūs vat įsikalėt į galvą, kad atradot teisingą tikėjimą ir realiai tai nieko nereiškia. Tik tai, kad Jūs tuo tikite.

Milijonai žmonių su skirtingais tikėjimais ir be jokių tikėjimų numiršta sava mirtimi. Tai tik įrodo, kad tikėjimas yra kiekvieno reikalas, o ne kažkoks tai garantinis raštas gyvenimui irnesakyk.gif Ir tuo labiau tai daro akivaizdžiu faktą, kad nėra jokio tikėjimo, kuris būtų visuotinai teisingas.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2017 02 21, 12:21)
Būtent todėl nėra vieno "teisingo" tikėjimo. Jo tiesiog negali būti. Jūs vat įsikalėt į galvą, kad atradot teisingą tikėjimą ir realiai tai nieko nereiškia. Tik tai, kad Jūs tuo tikite.

Milijonai žmonių su skirtingais tikėjimais ir be jokių tikėjimų numiršta sava mirtimi. Tai tik įrodo, kad tikėjimas yra kiekvieno reikalas, o ne kažkoks tai garantinis raštas gyvenimui irnesakyk.gif Ir tuo labiau tai daro akivaizdžiu faktą, kad nėra jokio tikėjimo, kuris būtų visuotinai teisingas.

Aš neįsikaliau nieko į galvą, aš tiesiog matau kaip pasikeitė mano gyvenimas ir visų tų, kurie tai atrado. Ir matau kaip gyvena tie, kurie tai atrado seniai. Viena ko gaila - laiko, metų, jei būčiau tai atradusi kokių 16 metų. Oi, vaikeliai, kaip gyvenčiau jau dabar ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 02 21, 15:52)
Aš neįsikaliau nieko į galvą, aš tiesiog matau kaip pasikeitė mano gyvenimas ir visų tų, kurie tai atrado. Ir matau kaip gyvena tie, kurie tai atrado seniai. Viena ko gaila - laiko, metų, jei būčiau tai atradusi kokių 16 metų. Oi, vaikeliai, kaip gyvenčiau jau dabar ax.gif

Yeah, right 4u.gif Svarbiausia, kad Jūs jaučiatės gerai, daugiau nieko ir nereikia 4u.gif
Atsakyti
Taip, Dievas yra. Tikiu 100% ir mano tikėjimo niekas nepalauš.

P.S. Išsakiau savo nuomonę, bet į diskusijas nesivelsiu, beprasmiška smile.gif kam nepatiko mano pasisakymas, tiesiog ignoruokit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mamis* @ 2017 02 25, 13:14)

P.S. Išsakiau savo nuomonę, bet į diskusijas nesivelsiu, beprasmiška smile.gif kam nepatiko mano pasisakymas, tiesiog ignoruokit smile.gif

Kodėl manote, kad galėjo kam nors nepatikti atsakymas? Gi jei yra klausimas diskusijai, tai visiškai normalu, kad kažkas į jį atsako teigiamai, kažkas neigiamai. Nemanau, kad kas nors galėtų būti nepatenkintas kito žmogaus tikėjimu smile.gif Jei tikite, tai ir gerai. Nieko tame blogo tikrai nėra 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2017 02 25, 19:58)
Kodėl manote, kad galėjo kam nors nepatikti atsakymas? Gi jei yra klausimas diskusijai, tai visiškai normalu, kad kažkas į jį atsako teigiamai, kažkas neigiamai. Nemanau, kad kas nors galėtų būti nepatenkintas kito žmogaus tikėjimu smile.gif Jei tikite, tai ir gerai. Nieko tame blogo tikrai nėra 4u.gif

Labai jau aštrūs pasisakymai prieš, tai nenorėjau veltis į diskusiją smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mamis* @ 2017 02 25, 12:14)

man netgi labai patiko atsakymas bigsmile.gif
Kad ir bedieve esu, bet noreciau patiketi. Todel noriu jus paklausti, KODEL tikit 100 procentu? Kazkas nutiko, kad tuo isitikinot? Kazka patyret? Bet jei atsakymai "tiesiog tikiu" ar "tiesiog zinau", tai galit ir nerasyt. As ieskau kazko konkretesnio nei susigalvojimas.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 03 01, 12:20)
man netgi labai patiko atsakymas  bigsmile.gif
Kad ir bedieve esu, bet noreciau patiketi. Todel noriu jus paklausti, KODEL tikit 100 procentu? Kazkas nutiko, kad tuo isitikinot? Kazka patyret? Bet jei atsakymai "tiesiog tikiu" ar "tiesiog zinau", tai galit ir nerasyt. As ieskau kazko konkretesnio nei susigalvojimas.

Visa esmė, atrasti Dievą ar Dievus, kurie 100 proc. tau tinka. Netiki tie, kurie neranda. Aš irgi tokia buvau. Aš iš viso nerealus pavyzdys, kadangi mano tėvai anarchistai tokie, agnostikai. Manęs nevedžiojo į bažnyčią, jokių maldų nemokė, tik dėl akių su kitais kartais nueidavom per šventes. Vėliau buvo laikas, kai visai patikdavo nueiti į bažnyčią. Kažkaip mano tete buvo sumąstęs vienu momentu, tikriausiai nebežinojo kur geriau save padėti biggrin.gif Nu tai visai patiko mums, aš net eidavau ten į priekį klūpėti su "baltais rūbais", nes pakvietė. Tada ir giesmes traukdavau kaip sena patyrusi giedorka, nes nu jaunas žmogus, lengvai įsitrauki tiesiog, patinka dėmesys, kad va pakvietė, vertina, saldainių, kitų dovanų duoda bigsmile.gif Tada savyje gal kažkuo ir tikėjau, net pagalbos prašydavau per egzaminus ir t.t. Bet niekada nesvaigau apie šventas dvasias, apaštalus ar pan. smile.gif Visas tas krikščionių egregorius manyje neatsiliepė.
Kai suaugau, iš viso pamečiau tą dievą. Nebetikėjau niekuo, melstis kažkas stabdė, net jei kada sunku būdavo ir regis net norėdavau. Bet nebeišeidavo. Nuoširdžiai tik maldą už mirusius tegalėjau sukalbėti. Kol vieną dieną aš netikėtai atradau labai seną tikėjimą. Aš netgi supratau, kad manyje to ženklų buvo nuo seniai. Pvz. man labai patikdavo žodis, susijęs su tuo, aš jį seniai naudojau, nors nieko doro apie tai nežinojau. Kai iškildavo su kuo temos apie praeitus gyvenimus, man atrodydavo, kad praeituose gyvenimuose aš galėjau būti prie tų žmonių, tokia būtent (iš kurių kyla tas tikėjimas, nors aš apie tikėjimą, kad jie kažkokį turėjo nieko tada nežinojau). Nerealu, sunku paaiškinti. Ir pradėjus domėtis, praktikuoti, aš vistiek netikėjau, kad man pasirodys Dievai. Bet užklausiau, paprašiau. Ir gavau energinius pliūpsnius, per visą kūną. Po to šiaip visokių stebuklingų dalykų pradėjo dėtis, tiesiog lygioje vietoje tam, kad aš išties suprasčiau, kad yra daug daugiau nei tik žmonės, gyvūnai ir augalai, kurie yra čia, dabar. Be to, tą patį praktikuojantys žmonės, pasakoja apie tą energiją taip pat. O jei sapnuoja, tai sapne daugmaž tokiomis pačiomis sąlygomis visiems pasirodo aukščiausias Dievas. Tiesiog nieko nežinodamas dar skaitai kitų patirtį ir suvoki, kad jautei, sapnavai taip pat !
Juhu, nerealu smile.gif Bet daugiau nebepasakosiu, man tai slapta ir asmeniška, net giminėms nepasakoju, kiekvienam savo reikia atrasti, bile visi laimingi būtų savo atradime ar neradime bigsmile.gif
Atsakyti
as sovietmecio vaikais, manes tevai net per sventes i baznycia nesivesdavo ir patys neidavo. Jokiu religiniu svenciu nesventem, net nezinojau apie jas. Kaledom net dovanu negaudavom, tik per Naujus nuo Senelio Salcio bigsmile.gif Norma pas mus buvo. Bet po atgimimo isgirdau kazka apie religija. Uzaugus kiek domejausi. Perskaiciau nemazai knygu apie religijas (ne vien lietuviu kalba). Ir... neradau jose nieko. Tik zmoniu nora tiketi. Ir viskas. O as mokslo zmogus, man reikia irodymu, logikos. Manau, kad ir neitikesiu unsure.gif Kaip galima tiesiog tiketi ar tiesiog zinoti??? Mano dukterecia vis dar tiki Velyku zuikiu ir Kaledu seneliu... Irgi tiki... Bet del to juk negaliu ir as patiketi...
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 03 01, 13:04)
as sovietmecio vaikais, manes tevai net per sventes i baznycia nesivesdavo ir patys neidavo. Jokiu religiniu svenciu nesventem, net nezinojau apie jas. Kaledom net dovanu negaudavom, tik per Naujus nuo Senelio Salcio  bigsmile.gif Norma pas mus buvo. Bet po atgimimo isgirdau kazka apie religija. Uzaugus kiek domejausi. Perskaiciau nemazai knygu apie religijas (ne vien lietuviu kalba). Ir... neradau jose nieko. Tik zmoniu nora tiketi. Ir viskas. O as mokslo zmogus, man reikia irodymu, logikos. Manau, kad ir neitikesiu  unsure.gif Kaip galima tiesiog tiketi ar tiesiog zinoti??? Mano dukterecia vis dar tiki Velyku zuikiu ir Kaledu seneliu... Irgi tiki... Bet del to juk negaliu ir as patiketi...

gal jums nereikia tiesiog, ne tokia misija žemėje. Aš irgi galvojau, kad man nereikia, kad atstatysiu krūtinę ir viską pati padarysiu ką reiks man. Nė velnio. Pagal mano charakterį, tai daug "plytų užkris ant manęs", jei būsiu be pagalbos ax.gif Tai man daug geriau su Dievais, ačiū, plytų nenoriu biggrin.gif O keistis man nereiia, niekas to neprašo, čia tik Jėzus visus iš pagrindų keičia, liepia daryti ir tai, ko nenori ax.gif
Atsakyti
na, as noreciau tiketi, kad nebijociau... isnykti. Nes dabar zinau, kad po mirties nera nieko. Nebus musu kai numirsim, nes nebuvo ir pries gimstant. Va kas man baisu. Prasmes gyventi nera. Nes musu nebus, nieko nebus.
Atsakyti