Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja? (2 tema)

QUOTE(Monteverte @ 2017 02 17, 21:50)
Tai jei likimo nėra, tai kas yra? Atsitiktinai viskas? Turėtų tada būti labai baisu jums gyventi, kad tas atsitiktinis įvykis nutiks būtent jums ir galbūt jau net šiandien ax.gif

ne, likimo anot manes, nera. Ir ne, nebijau gyventi biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Paranoja nesergu ir neprisigalvoju, kad uz kiekvieno kampo bedos ir tragedijos manes laukia. Ir manau, kad tai kazkokia nesamone butu kasdien melstis, kad tik nieko nenutiktu. Durna ir tiek. Geriau paciai ideti kazkiek pastangu, kad bedu neprisidaryt: nevaiksciot tamsoj kur nereikia, atsargiai vazinet auto ir t.t. Nuo visko neapsisaugosim, bet bent nuo didzios dalies bedu, tai tikrai patys galim.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2017 02 18, 10:30)
Tai ir klausiu jos kaip tada gyvena? Kaip ji nebijo eiti iš namų, gi nežino ar plyta neužkris. Tas, kas tiki aukštesnėmis jėgomis, tas arba žino, kad jam neužkris, arba tiki ir prašo, kad neužkristų ir drąsiai eina iš namų.

pasikartosiu, paranoja nesergu, tai ir baimiu isivarius nesu. Gyvenu ramiai. O kam kokios nepagristos baimes, tai ir prisigalvoja ko tik gali - dievuliuku, angeliuku, talismanu ir t.t., kas juos gins ir saugos, kad nebijotu kojos is namu kelt. Nesakau, kad tai blogai, jei tik zmogus nuo to geriau jauciasi, tai nors ir "mistinius" ritualus lai atlikineja, tik, kad kitiems nekenktu tuo. Bet tiesiog MAN to nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 02 18, 11:30)
Kokiomis būrėjomis? Ką tu čia paistai? ax.gif (Nors tau juk būdinga...)
Pasiskaityk po kokia tema sėdime smile.gif

Ir vėl nesigaudai. Leksa juk juo ir netiki. Tai ir klausiu jos kaip tada gyvena? Kaip ji nebijo eiti iš namų, gi nežino ar plyta neužkris. Tas, kas tiki aukštesnėmis jėgomis, tas arba žino, kad jam neužkris, arba tiki ir prašo, kad neužkristų ir drąsiai eina iš namų.

Ar jau supratai apie ką mes?

Supratau, esi rasiusi kad tiki Aukstesniuoju savimi, bet ir apie burejas labai gerai galvoji. Tas irgi gerai, pozityvios mintys apie kitus- labai gerai. Esu skaiciusi ju paciu parasytu gana idomiu istoriju, beje butent is to ir parasiau savo praeita posta 4u.gif Ju gyvenimai tikrai nera lengvi.....labai nelengvi.

Ziuriu dabar jau Leksai ieskai ligu 4u.gif Neserga ji niekuo, gali buti rami, kitaip dar trys metai beprasmisko kabinejimo nusimato mirksiukas.gif
Papildyta:
Leksa, zmones ne del ligu tiki Dievu ir angelais 4u.gif Tu tai zinai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Rivieramaya @ 2017 02 18, 15:20)
Supratau, esi rasiusi kad tiki Aukstesniuoju savimi, bet ir apie burejas labai gerai galvoji. Tas irgi gerai, pozityvios mintys apie kitus- labai gerai. Esu skaiciusi ju paciu parasytu gana idomiu istoriju, beje butent is to ir parasiau savo praeita posta  4u.gif Ju gyvenimai tikrai nera lengvi.....labai nelengvi.

Ziuriu dabar jau Leksai ieskai ligu  4u.gif  Neserga ji niekuo, gali buti rami, kitaip dar trys metai beprasmisko kabinejimo nusimato  mirksiukas.gif
Papildyta:
Leksa, zmones ne del ligu tiki Dievu ir angelais  4u.gif  Tu tai zinai  mirksiukas.gif

Kur aš rašiau, kad apie būrėjas labai gerai galvoju? Labai gerai galvoti galima apie save ar savo vyrą, vaikus. Nepamenu tokio dalyko. Gal tu ne taip mane supratai. Sunkiai mums sekasi abipusis supratimas, tiesa? ax.gif Aš pas jas nei karto nebuvau. Nebent nedraudžiu lankytis kitiems, o ir kaip galėčiau uždrausti? smile.gif
Kurioje vietoje Leksai ligų ieškau? Ar tau vėl pablogėjimas, kad taip rodosi? unsure.gif Jei taip, tai užjaučiu 4u.gif Žinau jau tavo bėdas, išsiaiškinau po trijų metų, tai viskas suprantama. Laikykis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 02 17, 22:50)
Tai jei likimo nėra, tai kas yra? Atsitiktinai viskas? Turėtų tada būti labai baisu jums gyventi, kad tas atsitiktinis įvykis nutiks būtent jums ir galbūt jau net šiandien ax.gif

Taip, viskas yra visiškas atsitiktinumas smile.gif Nu rimtai. Ir visai nebaisu gyventi su tokiu požiūriu. Irgi rimtai smile.gif

Atvirkščiai, su tokiu požiūriu daug lengviau. Nes tu gyveni ir mėgaujiesi kiekviena tau duota diena, priimi sprendimus pagal savo vidinį įsitikinimą ir gebėjimus, neieškai savo kaltės ten, kur jos nėra ir prisiimi ten, kur esi kaltas. Ir tada nereikia išradinėti jokio "teisingo" tikėjimo arba užkritus plytai ant galvos ieškoti šik.oj sliekų galvojant, kur aš čia dabar ne tuo kampu pabezdėjau, kad būtent man taip nutiko. Žinoma, ir kai prisidirbi per savo kvailą galvą arba kai padarai kažką negero, nebeturi galimybės pasislėpti už "aulkštesnės galios" ir pasiteisinti, kad aš tai čia ne prie ko, o tu pats matyt neteisingai tikėjai, kad tau taip vat nutiko - aš tik įrankis aukštesniųjų jėgų rankose wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2017 02 18, 19:21)
Taip, viskas yra visiškas atsitiktinumas smile.gif Nu rimtai. Ir visai nebaisu gyventi su tokiu požiūriu. Irgi rimtai smile.gif

Atvirkščiai, su tokiu požiūriu daug lengviau. Nes tu gyveni ir mėgaujiesi kiekviena tau duota diena, priimi sprendimus pagal savo vidinį įsitikinimą ir gebėjimus, neieškai savo kaltės ten, kur jos nėra ir prisiimi ten, kur esi kaltas. Ir tada nereikia išradinėti jokio "teisingo" tikėjimo arba užkritus plytai ant galvos ieškoti šik.oj sliekų galvojant, kur aš čia dabar ne tuo kampu pabezdėjau, kad būtent man taip nutiko. Žinoma, ir kai prisidirbi per savo kvailą galvą arba kai padarai kažką negero, nebeturi galimybės pasislėpti už "aulkštesnės galios" ir pasiteisinti, kad aš tai čia ne prie ko, o tu pats matyt neteisingai tikėjai, kad tau taip vat nutiko - aš tik įrankis aukštesniųjų jėgų rankose wub.gif

Deja, atsitiktinumų nėra. Aš jums asmeniškai bile ko galėčiau pridirbti, jei pasitaikytumėt kelyje ir nepatiktumėt mirksiukas.gif ir galų neatrastumėt ir galvotumėt, kad atsitiktinumas biggrin.gif mirksiukas.gif

Lengviau tada, kai tave didelės ir geros jėgos tave saugo, tai tada atsitiktinai plytos ant galvų ir nekrenta mirksiukas.gif Ale gi kiekvienam pagal savo tikėjimą, aš savojo tikrai nepiršiu ir neįrodinėsiu, taip man tik daugiau liks biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2017 02 18, 20:21)

first.gif thumbup.gif

Monteverte, gera ir is tavo parasymu pasijuokti, bet nekopijuosi tavo teksto, nemegsti labai, "tavo Aukstesnieji" supyks devil.gif karsta.gif nail.gif
P.S. Man pagerejimas o ne pablogejimas biggrin.gif Dar niekada gyvenime taip gerai nesijauciau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rivieramaya: 18 vasario 2017 - 23:13
QUOTE(Monteverte @ 2017 02 18, 23:15)
Deja, atsitiktinumų nėra. Aš jums asmeniškai bile ko galėčiau pridirbti, jei pasitaikytumėt kelyje ir nepatiktumėt mirksiukas.gif ir galų neatrastumėt ir galvotumėt, kad atsitiktinumas biggrin.gif  mirksiukas.gif

Lengviau tada, kai tave didelės ir geros jėgos tave saugo, tai tada atsitiktinai plytos ant galvų ir nekrenta mirksiukas.gif Ale gi kiekvienam pagal savo tikėjimą, aš savojo tikrai nepiršiu ir neįrodinėsiu, taip man tik daugiau liks biggrin.gif  mirksiukas.gif

Čia faktas? biggrin.gif Atsitiktinumas yra nelaimingi atsitikimai. Jūsų prisikabinimas - sąmoningas Jūsų veiksmas, už kurį būtent Jūs nešate savo atsakomybę. Tuo atveju, jei Jūsų pridirbimas - mano konkrečių veiksmų pasekmė, tai gali būti iš dalies ir mano atsakomybė. Viskas, ką galiu padaryti - įsivardinti, ką padariau ne taip arba ką reikėtų daryti kitaip, kad toks žmogus, kaip Jūs, nepasitaikytų daugiau mano kelyje.

Yeah, right. Kai krenta lėktuvas, žūva visi (dažniausiai), ir geri žmonės taip pat. Ir tikintys pačiom įvairiasiom jėgom. O kartais patys didžiausi niekšai numiršta nuo senatvės savo prabangiose lovose. Ir netikintys niekuom kartais nugyvena gražų ir prasmingą gyvenimą. Be jokių plytų ant galvos.
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2017 02 19, 13:38)
Čia faktas? biggrin.gif Atsitiktinumas yra nelaimingi atsitikimai. Jūsų prisikabinimas - sąmoningas Jūsų veiksmas, už kurį būtent Jūs nešate savo atsakomybę. Tuo atveju, jei Jūsų pridirbimas - mano konkrečių veiksmų pasekmė, tai gali būti iš dalies ir mano atsakomybė. Viskas, ką galiu padaryti - įsivardinti, ką padariau ne taip arba ką reikėtų daryti kitaip, kad toks žmogus, kaip Jūs, nepasitaikytų daugiau mano kelyje.

Yeah, right. Kai krenta lėktuvas, žūva visi (dažniausiai), ir geri žmonės taip pat. Ir tikintys pačiom įvairiasiom jėgom. O kartais patys didžiausi niekšai numiršta nuo senatvės savo prabangiose lovose. Ir netikintys niekuom kartais nugyvena gražų ir prasmingą gyvenimą. Be jokių plytų ant galvos.

Nesupratote. Nenuostabu, nes nesidomite, nežinote. Aš to tikrai neaiškinsiu, ypač šiame forume ir viešai. Bet esmė ta, kad jums net nereikia kažkuo kažkam nusikalsti, kad kas nors nutiktų ar kažką prarastumėt. Jums atrodytų - atsitiktinumas, bet kažkas žinotų, kad ne.
Žinoma, ne visada ir ne visur kažkas kažką padaro. Kartais patį žmogų jo neteisingas mąstymas pribaigia. Nežinau kokį čia pavyzdį geriu pateikti. Na pvz., kai alpinistas, praėjęs didžiausias viršukalnes, žūsta artimiausiuose ir žemiausiuose kalnuose, nes jis ten mažiausiai saugojosi, jam jau atrodė, ai, nu ką čia, ne tokių dar mačiau...
Nežinau ar pagalvot mintį. Nepagavot, tai nepagavot. Ne visiems jas ir pagaut smile.gif

Dėl lėktuvo. Jūs perdaug supaprastinat tikinčius, netikinčius, niekšus ir kitus. Viskas kiek giliau ir truputį sudėtingiau. Tikėti dar irgi reikia mokėti ir tikėti teisingą dievą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2017 02 18, 19:21)

bigsmile.gif bent bendraminte radau friends.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 02 19, 15:06)
Nepagavot, tai nepagavot. Ne visiems jas ir pagaut smile.gif

Tikėti dar irgi reikia mokėti ir tikėti teisingą dievą mirksiukas.gif

Tikrai ne visiems smile.gif

"Teisingas dievas"... Nu blyn, nu... tikrai būsiu kažką praleidusi 4u.gif

Leksa, mes dar tikriausiai tiesiog "teisingo dievo" savo kely nesutikom 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2017 02 19, 21:51)
Tikrai ne visiems smile.gif

"Teisingas dievas"... Nu blyn, nu... tikrai būsiu kažką praleidusi 4u.gif

Leksa, mes dar tikriausiai tiesiog "teisingo dievo" savo kely nesutikom 4u.gif  biggrin.gif

Kiekvienam savas atrodo teisingas, aš nesiginčysiu. Bet objektyviai, tai jei kas Alacho vardu žudo, tai jis gi durnius, tiesa? Taip kad teisingu tikėjimu to nepavadinsi? Ar kai liepia kitą žandą atsukt, kad sumuštų tave kaip kokią pinjatą, tai irgi nežinau kam čia teisinga gali būti ax.gif O yra teisingų, kurie labai padeda gyvenime mirksiukas.gif
Tai tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 02 19, 23:45)
Kiekvienam savas atrodo teisingas, aš nesiginčysiu. Bet objektyviai, tai jei kas Alacho vardu žudo, tai jis gi durnius, tiesa? Taip kad teisingu tikėjimu to nepavadinsi? Ar kai liepia kitą žandą atsukt, kad sumuštų tave kaip kokią pinjatą, tai irgi nežinau kam čia teisinga gali būti ax.gif O yra teisingų, kurie labai padeda gyvenime mirksiukas.gif
Tai tiek smile.gif

Bet argi tikėjimo esmė nėra ta, kad tu esi įsitikinęs, jog tiki "teisingai"? Kad elgdamasis pagal savo tikėjimo suvokimą, elgiesi tinkamai. Tikėjimas nesiremia į tai, ar kiti žmonės mano tikėjimą laiko teisingu. Tik į tai, ar aš esu tikras, jog mano tikėjimas yra geras (tinkamas). Ir jei nėra vieno "teisingo dievo" (ar dievų), tai koks tada tikėjimo (religijos) vaidmuo apsaugoje nuo nelaimingų atsitikimų? Vadovaujantis Jūsų logika, žmogus niekada negali būti tikras, jog tiki "teisingai", nes nėra vienos tiesos gyvenime. Kiekvienas laikmetis, kiekviena religija, kiekvienas tikėjimas turi savo tiesas, kuriomis vadovaujasi. Ir tai niekaip neapsaugo nuo nelaimingų atsitikimų. Lygiai taip pat ir Jūs niekaip negalite logiškai tikėti, kad Jūsų tikėjimas yra tas tinkamiausias, kuris jau atitinką aukštesniąją valią. Nes kažkokios vieningos aukščiausiosios valios tiesiog negali būti. Mano akimis žiūrint.

Dar daugiau, Jūsų paaiškinimas daug artimesnis mano požiūriui - darau kaip man atrodo teisinga ir papūskit jūs man visi į uodega - nei kad bet kokiam tikėjimui kokiu nors dievu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hmmm...: 20 vasario 2017 - 19:49