Įkraunama...
Įkraunama...

Ar Dievas egzistuoja? (2 tema)

QUOTE(Monteverte @ 2017 02 15, 09:43)

O pamąstymui, tai kuo pats kaltas, jei plyta kaip sakoma ant galvos užkris? Gi dažniausiai ne kokiam serijiniam žudikui ir krenta, o eina sau vidutinis, statistinis žmogelis ir bum. Nepamąstėte niekada kodėl taip? Gal jis niekada nieko netikėjo, pagalbos neprašė iš nieko, tai vat ir gavo pats su plyta iš dangaus tvarkytis mirksiukas.gif

as nerasau, kad niekad nieko negalima kaltinti isskyrus save. Ne taip supratot. As sakau, kad del savo poelgiu/darbu kitu kaltint negalim. Jei plyta man nukrenta ant galvos, cia ne mano poelgis, kazkas del to kaltas. Na, jei statybose buvau be salmo, tai as pati, bet kitu atveju kalta rasti galima (tarp zmoniu, ne dievu). O mano poelgis, kai as sumastau ka apvogt ir vagiu, o mane pagauna ir pasodina. Vagyste yra mano poelgis ir del jos jau nieko kaltint negaliu, nei kitu zmoniu, nei dievulio, nieko. Bet, aisku, yra tokiu zmoniu, kur jie, kad ir kiausiniene pridegins, bet kalti bus ne jie, o pvz. namiskiai, kad tos kiausinienes nepriziurejo ar pan.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 02 15, 16:26)
as nerasau, kad niekad nieko negalima kaltinti isskyrus save. Ne taip supratot. As sakau, kad del savo poelgiu/darbu kitu kaltint negalim. Jei plyta man nukrenta ant galvos, cia ne mano poelgis, kazkas del to kaltas. Na, jei statybose buvau be salmo, tai as pati, bet kitu atveju kalta rasti galima (tarp zmoniu, ne dievu). O mano poelgis, kai as sumastau ka apvogt ir vagiu, o mane pagauna ir pasodina. Vagyste yra mano poelgis ir del jos jau nieko kaltint negaliu, nei kitu zmoniu, nei dievulio, nieko. Bet, aisku, yra tokiu zmoniu, kur jie, kad ir kiausiniene pridegins, bet kalti bus ne jie, o pvz. namiskiai, kad tos kiausinienes nepriziurejo ar pan.

Na ir kas, kad kaltininką dėl plytos rasite? Bet plyta jau bus užkritusi, jau jūsų nebus ar jūsų artimojo. Tam ir meldžiasi žmonės, kad to nebūtų, kad dieviška ar kaip norite vadinkite ją energija juos apsaugotų nuo plytų, o jei plyta kristų, tai jau ne ant jų, suprantate? Nes būtent, kad mūsų protu nesuvokiamos jėgos, aplinkybės, vienus žmones gali apsaugoti, išvesti iš tos vietos pvz., o kiti žūva toje pačioje vietoje. Ir niekas nežino kas apsaugojo tuos, kurie nežuvo. Ar tik jų asmeninė intuicija (bet iš kur ji, kas atsakys tiksliai?), ar kažkokia dieviška energija? Likimas? Aplinkybės? O kas jį/jas nulemia?
Žmonėms visada lengviau kažkuo tikėti, kažkuo geru. Tai tiek smile.gif
Atsakyti
Mane tai nepaliauja stebinti zmoniu abejingumas. Ai, na ir kas, kad plytos ant galvu krenta, kad kanalizacijos suliniai neuzdengti ir t.t., dzin! Neieskokim kaltu, tylekim, geriau pasimelskim tyliai kazkam ir nieko nedarykim. Nereikia! Gal mum plyta nenukris, i sulini neipulsim, o del kitu nusisikt.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 02 17, 15:21)
Mane tai nepaliauja stebinti zmoniu abejingumas. Ai, na ir kas, kad plytos ant galvu krenta, kad kanalizacijos suliniai neuzdengti ir t.t., dzin! Neieskokim kaltu, tylekim, geriau pasimelskim tyliai kazkam ir nieko nedarykim. Nereikia! Gal mum plyta nenukris, i sulini neipulsim, o del kitu nusisikt.

Leksa, o kaip jus tai pakeistumete ? ( del suliniu) Uzvirinti gal padetu, nors metalo surinkejai ir tam turbut buda surastu ax.gif

Ka siulote? kameras visur deti, kad surasti kaltinikus ? Negalvoju kad del cia paskutiniu parasymu, aplamai kas nors Dievui meldziasi. Panasiau, kad daug negatyviu minciu liejasi per krastus ir nera daugiau kur ju islieti hmm.gif

Manau kad kameru prie kiekvieno sulionio nepristatys, bet pagal salia esancias kameras, labai daug ka galima surasti 4u.gif

Ar Lietuvoje tiek daug policijos darbuotoju? Turbut tiria tik kai kazkas blogo nutinka, o ne iki to.

Paskaicius kiek blogybiu vyksta Lietuvoje, kiekvieno sulinio tiesiog neimanoma suziureti 4u.gif
Atsakyti
taip, nei kameru ant kiekvieno kampo neitaisysi, nei policininko nepastatysi. Bet sedet ir tylet vien tik besimeldziant, tai mano manymu irgi nusikaltimas. Reikia pranesti atitinkamoms tarnyboms, jei pats negali to pakeist. Jei sulinio dangtis pavogtas, tai uzdengs, jei pastatas avarines bukles, tai irgi kazka darys. O jei visi tik ziures ir tyles, tai paskui ir nereikia stebetis, kaip ateinanti karta irgi auga tokie besirdziai egoistai, kuriem ant visko po...... paskui tokie ir pro mirstanti zmogu ant saligatvio praeis, nei ai, manes neliecia, geriau tyyleeeeeesiu.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2017 02 17, 14:21)

Jūs tą plytą per tiesiogiai suprantate. Paimsiu jums kitą pavyzdį, pvz. neseniai buvo lavina Italijos kalnuose ant viešbučio. Vieni išsigelbėjo, kiti ne. Dar kiti gi, tikiu, kad iš viso apsigalvojo ir neatvyko į tą viešbutį ir po to apie tai sužinoję, šovė šampaną, kad gyvi liko. Na ir ką kaltintumėte? Sniegą į teismą? smile.gif
Ir kodėl jūsų nuomone vieni išsigelbėjo, o kiti ne? Tieisog toks likimas? O kas jį nulemia? Nuo ko tai priklauso? Na gi, atsakykite? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 17 vasario 2017 - 16:52
QUOTE(Leksa @ 2017 02 17, 17:26)
taip, nei kameru ant kiekvieno kampo neitaisysi, nei policininko nepastatysi. Bet sedet ir tylet vien tik besimeldziant, tai mano manymu irgi nusikaltimas. Reikia pranesti atitinkamoms tarnyboms, jei pats negali to pakeist. Jei sulinio dangtis pavogtas, tai uzdengs, jei pastatas avarines bukles, tai irgi kazka darys. O jei visi tik ziures ir tyles, tai paskui ir nereikia stebetis, kaip ateinanti karta irgi auga tokie besirdziai egoistai, kuriem ant visko po...... paskui tokie ir pro mirstanti zmogu ant saligatvio praeis, nei ai, manes neliecia, geriau tyyleeeeeesiu.

Gal kai kurie bande, tik istaigose taip ir liko dar vienas skundas tarp begalybes ....

Monteverte, ka del Italijos sniegos lavinos galvoji tu ?

As galvoju, kad sutapimu gyvenime labai daug , kiekvienam zmogui. Vienas galbut istrigo kur nors kamstyje, kelyje, kiti nusprende pataupyti ir isleisti juos pirkdami kazka svarbesnio.
Zmones kuriu seima zuvo o jie isliko, kaltins save..., vienetai kurie laikys save laimes kudikiais po tokios tragedijos, kai tokia " laimes" kaina.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Rivieramaya @ 2017 02 17, 20:05)
Monteverte, ka del Italijos sniegos lavinos galvoji tu ?

Aš manau, kad tai ir galėjo būti niekuo netikintys arba neteisingai tikintys. Tokie žmonės neturi apsaugų ir jiems kliūva nuo gyvenimo. Dar galėjo būti perdaug nerealiai sureikšminę tą poilsį būtent toje vietoje.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 02 17, 16:47)
Jūs tą plytą per tiesiogiai suprantate. Paimsiu jums kitą pavyzdį, pvz. neseniai buvo lavina Italijos kalnuose ant viešbučio. Vieni išsigelbėjo, kiti ne. Dar kiti gi, tikiu, kad iš viso apsigalvojo ir neatvyko į tą viešbutį ir po to apie tai sužinoję, šovė šampaną, kad gyvi liko. Na ir ką kaltintumėte? Sniegą į teismą? smile.gif
Ir kodėl jūsų nuomone vieni išsigelbėjo, o kiti ne? Tieisog toks likimas? O kas jį nulemia? Nuo ko tai priklauso? Na gi, atsakykite? smile.gif

taigi buvo kalbeta, kad viesbutis pastatytas pavojingoj vietoj, ten, kur neturejo but isduotas leidimas statyboms. Va ir kalti del lavinos, kuri uzgriuvo pastata. O del zuvusiu zmoniu tada kalbas bus dievulis, jei jis yra.
Kas del to, ko vieni issigelbejo kiti ne, likimas ir t.t., tai: tiesiog kartais taip nutinka, kad mums pasiseka arba ne. Kazkokiu likimu nemanau, kad teisinga butu tiketi, nes jei tikesi visad kad "ai, likimas", tai nieko nesieksi ir nepasieksi, nes gi tipo viskas nulemta. nes jei zmogus klausis kazkokiu likimu, tai durnai rizikuos negti, nes tipo jei ne likimas, tai man nieko nenutiks/issigelbesiu ir pan. Mano nuomone likimo nera.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 17 vasario 2017 - 21:39
QUOTE(Leksa @ 2017 02 17, 21:30)
taigi buvo kalbeta, kad viesbutis pastatytas pavojingoj vietoj, ten, kur neturejo but isduotas leidimas statyboms. Va ir kalti del lavinos, kuri uzgriuvo pastata. O del zuvusiu zmoniu tada kalbas bus dievulis, jei jis yra.
Kas del to, ko vieni issigelbejo kiti ne, likimas ir t.t., tai: tiesiog kartais taip nutinka, kad mums pasiseka arba ne. Kazkokiu likimu nemanau, kad teisinga butu tiketi, nes jei tikesi visad kad "ai, likimas", tai nieko nesieksi ir nepasieksi, nes gi tipo viskas nulemta. nes jei zmogus klausis kazkokiu likimu, tai durnai rizikuos negti, nes tipo jei ne likimas, tai man nieko nenutiks/issigelbesiu ir pan. Mano nuomone likimo nera.

Tai jei likimo nėra, tai kas yra? Atsitiktinai viskas? Turėtų tada būti labai baisu jums gyventi, kad tas atsitiktinis įvykis nutiks būtent jums ir galbūt jau net šiandien ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2017 02 17, 21:21)
Aš manau, kad tai ir galėjo būti niekuo netikintys arba neteisingai tikintys. Tokie žmonės neturi apsaugų ir jiems kliūva nuo gyvenimo. Dar galėjo būti perdaug nerealiai sureikšminę tą poilsį būtent toje vietoje.

Turi omenyje netikintys burejomis, kurios pranasauja ateiti ? biggrin.gif "gali apsaugoti " ( jos net saves negali apsisaugoti)
Ar neteisingai supratau 4u.gif

Kodel turetu baisu taip gyventi ? kas tame baisaus?
Jei tiki Dievu, ko bijoti ?

Leksa, pritariu del to kad nereikia tiketi kad viskas nulemta.
Kartais ivykiai pakrypsta taip kaip issirutulioja geriausiai, bet ko gero butent tada kai to tikrai siekame, ko tikrai norime. Lemtis gana idomus daykas irgi, as daugiau tai apibudinciau kaip sekme 4u.gif
O nesekme, kaip pasidavima kitu valiai, nurasyma "nesekmingam likimui".

Neturiu omenyje pinigines sekmes , nes kas turtingas nebutinai laimingas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rivieramaya: 18 vasario 2017 - 04:43
QUOTE(Rivieramaya @ 2017 02 18, 04:35)
Turi omenyje netikintys burejomis, kurios pranasauja ateiti ?  biggrin.gif "gali apsaugoti " ( jos net saves negali apsisaugoti)
Ar neteisingai supratau  4u.gif

Kodel turetu baisu taip gyventi ? kas tame baisaus?
Jei tiki Dievu, ko bijoti ?

Leksa, pritariu del to kad nereikia tiketi kad viskas nulemta.
Kartais ivykiai pakrypsta taip kaip issirutulioja geriausiai, bet ko gero butent tada kai to tikrai siekame, ko tikrai norime. Lemtis gana idomus daykas irgi, as daugiau tai apibudinciau kaip sekme  4u.gif
O nesekme, kaip pasidavima kitu valiai, nurasyma "nesekmingam likimui".

Neturiu omenyje pinigines sekmes , nes kas turtingas nebutinai laimingas  4u.gif

Kokiomis būrėjomis? Ką tu čia paistai? ax.gif (Nors tau juk būdinga...)
Pasiskaityk po kokia tema sėdime smile.gif

Ir vėl nesigaudai. Leksa juk juo ir netiki. Tai ir klausiu jos kaip tada gyvena? Kaip ji nebijo eiti iš namų, gi nežino ar plyta neužkris. Tas, kas tiki aukštesnėmis jėgomis, tas arba žino, kad jam neužkris, arba tiki ir prašo, kad neužkristų ir drąsiai eina iš namų.

Ar jau supratai apie ką mes?
Atsakyti