Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas 3

tai dabar kelias dienas jis taip dirba.. uzkaitina iki 47-49 ir po to krenta iki 25..
tada vel taip .. smile.gif

supratau.. na reiks ziureti.. ten rodo kokia temepratura paduoda i vamzdzius bus matyt..
gal net reguliuot kazkaip kazka pavyks smile.gif

aisku kai bus -20 tai shansu tada mazai.. doh.gif
Papildyta:
Gal jau truputis ir ne i tema, bet teorija is neto..

Kondensacinius katilus galima montuoti tiek tradicinėse, tiek ir žematemperatūrinėse sistemose. Šiuo atveju gali būti padidinto šiluminio našumo radiatoriai, arba grindinio šildymo sistema. Be abejonės didžiausias kondensacinių katilų efektyvumas bus pasiektas žematemperatūrinėje sistemoje, kur bus sudarytos idealios sąlygos kondensacijai, kada grįžtamojo iš sistemos vandens temperatūra nesieks rasos taško temperatūros (40-50C)

Dabar pradeu surpasti kodel radiatoriai tokie kaip dvigubi sudeti.. smile.gif

Dar kasliecia mano grindine sistema.. mano foto kur pazymeta Nr3.. kontaktinis termostas ar kaip jis vadinasi.. kuris reguliuoja cirkuliacini siurbli..
koks jo veikimo principas.. ar jis turetu atjungti siurbli esant zemai temperaturai ar kaip?

nes siurblys veik pas mane kai tik ijungiamas katilas vandeniui karstam ruosti.. t.y. sildymas net neijungtas, bet siurbliukas vistiek veike..

kaip turetu buti pagal teorija?
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 09 30, 21:19)
Tada viskas beveik gerai su pamaisymu. Visgi galvosuki isspresti nepavyko, maniau kad vanduo is katilo ateina i apatini kolektoriu. Bet vienas niuansas. I katila atgal paduodamas ne pats salciausias imanomas tiesiai is grindu sugrizes vanduo, o jau pamaisytas su karstu, toks, koks paduodamas ir i grindis. Su SS toks jungimas butu visiskas pravalas, su dujom puse bedos, bet is kondensacijos nebus praktiskai jokios naudos. Jei katilas kondensacinis, jis veiktu efektyviausiai, kai jam paduodamas kuo labiau atvesintas vanduo.
Is principo galima butu pataisyti, tik kad vietos ten mazoka, nebus labai paprasta.

Aš esu matęs tokia sistemą veikiančia.Tai galiu pasakyt,kad didesnė temperatūra ,nei nustatyta ant kapiliarinio termostato, į grindis nebus paduota,nes:
1.pats termostatas matuoja temp.ant viršutinio kolektoriaus ,kur ir vyksta pamaišymas.
2. termostato vandens pralaidumas yra mažesnis negu pačio grindinio kolektoriaus per 5-6 žiedus,juolab,kad ant paduodamojo vamzdžio stovi balansinis vožtuvas.
Kas liečia gryžtamo vandens į katila,tai iš radiatoriu gali gryžti šiltesnis vanduo nei iš grindinio.Tai labiau priklausys kokia temp. nusistatys į grindis.
Atsakyti
QUOTE(zbygniev @ 2014 09 30, 23:22)
ant paduodamojo vamzdžio stovi balansinis vožtuvas.

Man naujokui kur tas balansinis voztuvas ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MrCyBoRg @ 2014 09 30, 22:04)
Papildyta:
Gal jau truputis ir ne i tema, bet teorija is neto..
Dabar pradeu surpasti kodel radiatoriai tokie kaip dvigubi sudeti.. smile.gif
Dar kasliecia mano grindine sistema.. mano foto kur pazymeta Nr3.. kontaktinis termostas ar kaip jis vadinasi.. kuris reguliuoja cirkuliacini siurbli..
koks jo veikimo principas.. ar jis turetu atjungti siurbli esant zemai temperaturai ar kaip?

nes siurblys veik pas mane kai tik ijungiamas katilas vandeniui karstam ruosti.. t.y. sildymas net neijungtas, bet siurbliukas vistiek veike..

kaip turetu buti pagal teorija?

Pats kontaktinis termostatas gali arba įjungti siurblį tarkim nustačius temp. ties 30 laipsniu C arba atjungti nuo tų pačių 30 laipsniu,čia nuo pajungimo priklauso.Pasukiok ratuka išgirsi toki caktelejima.Tai jis gauna Elektra nuo katilo, mano galva turėtu buti taip,kad jis įsijungtu tik tada kai kolektoriaus temperatūra būtų pasiekta kokių 25 laipsniu, žemiau- išsijungia.Tik jeigu yra antras kolektorius arba siurblys radiatoriams. g.gif
Nuotraukoje ant paduodamojo karšto vandens pries viršutinį kolektoriu,dešynėje pusėje.Virš kapiliarinio termostato,tik nesukiokit pats!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zbygniev: 30 rugsėjo 2014 - 22:53
QUOTE(zbygniev @ 2014 09 30, 23:47)
Pats kontaktinis termostatas gali arba įjungti siurblį tarkim nustačius temp. ties 30 laipsniu C arba atjungti nuo tų pačių 30 laipsniu,čia nuo pajungimo priklauso.Pasukiok ratuka išgirsi toki caktelejima.Tai jis gauna Elektra nuo katilo, mano galva turėtu buti taip,kad jis įsijungtu tik tada kai kolektoriaus temperatūra būtų pasiekta kokių 25 laipsniu, žemiau- išsijungia.Tik jeigu yra antras kolektorius arba siurblys radiatoriams. g.gif
Nuotraukoje ant paduodamojo karšto vandens pries viršutinį kolektoriu,dešynėje pusėje.Virš kapiliarinio termostato,tik nesukiokit pats!

Ten su sesiakampiu kazka pasukt galima, kai dangteli nusuki smile.gif
O kokia jo paskirtis ir veikimo principas?

O del kontaktinio termostato jau surpatau.. blogai jis nustatytas matomai, nes veik visada.. reiks pareguliuoti smile.gif

Ryte paziurejau.. vel 3 kubai duju per para.. kamabariuose 21 laipsnis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(MrCyBoRg @ 2014 10 01, 08:02)
Ryte paziurejau.. vel 3 kubai duju per para.. kamabariuose 21 laipsnis  lotuliukas.gif

Kiek apšiltintas namas? Nes, sakyčiau, didokos sąnaudos prie tokių temperatūrų... Nebent vandens karšto daug nuleidžiate.
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2014 10 01, 10:55)
Kiek apšiltintas namas? Nes, sakyčiau, didokos sąnaudos prie tokių temperatūrų... Nebent vandens karšto daug nuleidžiate.

Stogas 25 vata
Sienos is blokeliu moliniu kazkokiu ir 15 cm putplastis.
Tipo B kategorija sertifikato.

Vakar buvo tia daug vandens nuleista..
Siandien tai nakti temepratura krito.
O dar diena pries tai buvo tik 0,5 kubo sudeginta.

Atsakyti
Tokią neteisingą išvadą buvau padaręs iš pradžių, kai maniau, kad iš katilo vanduo paduodamas į apatinį šiltąjį kolektorių. Jei taip ir būtų, tai į kolektorių šiltas vanduo tekėtų iš kairės, šaltesnis iš dešinės, todėl tie skirtingų temperatūrų vandenys neturėtų kur normaliai susimaišyti. Bet tai buvo klaidinga išvada dėl klaidingai suprastos situacijos.
QUOTE(mintas @ 2014 09 30, 22:35)
Nesupratau iš tavo posto, dėl ko ten gali būti į atšakas paduodamas skirtingos temperatūros termofikatas, kai po siurblio, sumaišius j paduodamą kolektorių įteka vienos temperatūros termofikatas. <{POST_SNAPBACK}>

Aš tai labiau akcentuočiau ne tai, kokia temperatūra išeina iš katilo, o tai, kokia temperatūra ateina. Nes į katilą atėjęs vanduo pirmiausia patenka į kondensacinį ekonomaizerį. Kad kondensacija vyktų kuo intensyviau, į katilą reikia paduoti kuo labiau "išsunktą", atvėsintą termofikatą. Po ekonomaizerio termofikatas pakaitinamas ant liepsnos, kur nėra labai didelio skirtumo - kaitinti iki aukštesnės ar žemesnės temperatūros. Bet iš principo tai ateinanti iš išeinanti temperatūra susijusios, tai paprasčiausiai galima sakyti "kuo žemesnė temperatūra, tuo aukštesnis NK".
QUOTE(mintas @ 2014 09 30, 22:48)
Iš kondensacinio bus nauda, kai iš jo bus paduodamas kaip galima žemesnės temperatūros termofikatas. Teigiama, kad kondensacija vyksta, kai iš katilo paduodamas ne aukštesnės kaip ~50C temperatūros termofikatas. Su radiatorine šildymo sistema tai praktiškai neįmanoma, nebent pereinamaisiais laikotarpiais, kai šildymo beveik nereikia. <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
Tai visgi...
miegamasis ir vaiku kambariai
Radiatoriai ar grindinis sildymas? smile.gif
Atsakyti
buvo radiatoriai, dabar visam name bus grindinis.tik megmajame-salciau... smile.gif

QUOTE(robertuxas @ 2014 10 01, 13:29)
Tai visgi...

Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2014 10 01, 14:29)
Tai visgi...

Grindinis 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(robertuxas @ 2014 10 01, 15:29)