Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas 3

thumbup.gif

man tiketina gausis mixas : Tece vienasluoksnis ir daugiasluoksnis. Vat ir pamatysim, kuris geresnis ir ilgaamziskesnis

QUOTE(Loreciukaz @ 2014 08 27, 08:56)
matosi kad patrauklesnis, nes trisluoksnio vieni pliusai , oviensluoksnio - vieni minusai  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Mes dejom Tece PEXMDcx. jis vadinamas "viensluoksniu", bet realiai ten yra 5 sluoksniai. plius geriau blokuoja deguoni ir t.t ir pan.
Kad ir labai geras 1980 metu "merso" variklis, mes pasirinkom 2012 metu "mersa".  mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 08 27, 09:56)
Mes dejom Tece PEXMDcx. jis vadinamas "viensluoksniu", bet realiai ten yra 5 sluoksniai. plius geriau blokuoja deguoni ir t.t ir pan.

Pas mus Wavin vamzdeliai. Skaitosi irgi 5 sluoksnių su deguonies barjeru. Santechnikai kai klojo, sakė su tais vamzdeliais kur su aliuminiu, tai lengviau dirbt, nes šį reikėjo labai galvot kaip kur sukt ir lenkt, kad kraštų nekilnotų. O dar čia 20mm gi smile.gif
Atsakyti
Dar toks niuansas:
user posted image

user posted image

Čia pridėjau trišakį, kuris skirtas lankstiems daugiasluoksniams vamzdeliams. Jį davė Wavin, kad būtų galima iš pagrindinės trasos prijungti kolektorius t.y. iš 25mm-->20mm. Man pasirodė gausis per daug droseliuotas srautas, kai jungiama vamzdžio atšaka suduriama su į vidų įleidžiamu atvamzdžiu. Su santechniku priėmėm lenkų kilmės medžiagų garderobo variantą, kuris nei kiek nesukels hidraulinių pasipriešinimų (matosi paveiksliuke plastikiniai vamzdžiai, tarp kurių įdėtas tas trišakis). Dar tie vamzdžiai šiek tiek apšiltinti kevalu.

Čia išbetonuotos grindys. Baisiai profesionaliai nufotografavus grindų paviršių, matosi, kad grindys su "kailiu", t.y. kyšo plaukeliai (plaušeliai). Čia dėl į betonavimo mišinį dėto audinio pluošto:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 28 rugpjūčio 2014 - 21:43
OK, tai laukiam ilgaamžiškumo rezultatų smile.gif Va BangO nuomone, gali pakakti ir 20 metų, nors Tece visgi brendiniai, tai įtariu ir 50 nepakaks. Nu bet nieko, palauksim smile.gif
QUOTE(arkava @ 2014 08 27, 11:05)
thumbup.gif man tiketina gausis mixas : Tece vienasluoksnis ir daugiasluoksnis. Vat ir pamatysim, kuris geresnis ir ilgaamziskesnis <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 08 28, 21:39)
OK, tai laukiam ilgaamžiškumo rezultatų smile.gif Va BangO nuomone, gali pakakti ir 20 metų, nors Tece visgi brendiniai, tai įtariu ir 50 nepakaks. Nu bet nieko, palauksim smile.gif

Mano vamzdžiai - Henco. Sako, kad šiuo metu geriausi (o gal tik madingiausi). Pats Henco sako, kad duoda vamzdžiui 10 metų garantiją, nors vamzdis turi tarnauti - 50 metų. Man užteks.
Papildyta:
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 08 27, 09:56)
Kad ir labai geras 1980 metu "merso" variklis, mes pasirinkom 2012 metu "mersa".  mirksiukas.gif

Banalus palyginimas, nes Mersai jau nėra Nr.1 pasaulyje. Be to dar ir rudija. Geros mašinos, bet legendos laikai praėjo. Dabar jau Mersas turi vytis taip Lietuvoje nemėgstamus BMW. Priklausomai nuo metų ir Audi nieko nenusileidžia Mersui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cibulis: 28 rugpjūčio 2014 - 22:57
Kad jau OT...
QUOTE(cibulis @ 2014 08 28, 22:56)
Banalus palyginimas, nes Mersai jau nėra Nr.1 pasaulyje. Be to dar ir rudija.
Nuo 2003 metų mersai supuvę kaip '91 cvekai.
QUOTE(cibulis @ 2014 08 28, 22:56)
Audi nieko nenusileidžia Mersui.
Kuo?- Kokybe ar komplektacija? Nusipigino rupūžės brangindami savo firminį ženklą ir bazinę komplektaciją palikdami tokią tuščią kaip laisvo elgesio moteris, kad atsisėdus į vidų nėr kas veikt. O beja, gal dar būtų noras padiskutuot apie Aero? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(saaba @ 2014 08 28, 23:09)
Kuo?- Kokybe ar komplektacija?

Kalbu apie pardavimus. Audi, BMW ir Mercedes - visi aukšto lygio produktai. Dabar Audi parduodama tiek pat ar kartais net daugiau nei Mercedes. BMW - lyderiai. Kalbu apie visiškai naujų auto pirkimą. Kauno ir Gariūnų pirkėjai (gal ir jūs) nieko nesprendžiate, nes tai Second hand'as. Taip kad Mersas jau senai ir Afrikoje šūdas. O be to panelė/ponia Loreta apie motorus kalbėjo, kad renkasi ne seną, o naują Merso motorą. Tai štai: BMW motorai per kasmetines variklių nominacijas gauna daugiausiai įvertinimų. Praktiškai susišliuoja apie pusę laimėjimų. BMW motorai - geriausi.

P.S. Aš vairuoju ne BMW, nors ir jaučiu šiai markei didelį prielankumą.
Atsakyti
Manęs nestebino, kad negana to kai NISSAN pradėjo kišt renūškių variklius ar vėliau ir Volvo, bet, kad mersas pa®sidavė...
QUOTE(cibulis @ 2014 08 28, 23:14)
P.S. Aš vairuoju ne BMW, nors ir jaučiu šiai markei didelį prielankumą.
Tai vienintelė markė, kuri tiek savo istorija ir filosofija prilygsta SAAB. Audzi visai neseniai atsiradus yr.
QUOTE(cibulis @ 2014 08 28, 23:14)
BMW motorai - geriausi.

Nu kam taip griežtai prisirišt. Nebent kalbam apie R6 laikus, tai truputis istorijos:
B202i tie patys 96kw, nepabėgdavo nei visokios vectros 2000, nei "plytos" 320i... Buvo, kalbų apie 9000 85-86 metų modelius. Tiesos dėlei, reikia pasakyt, kad pats toks 9000 nepabėgdavo nuo 900 B201i K-Jet 85 kw 82-u metų. O tas 900 buvo leidžiamas lygiai su 99 B201 Twin carb 79kw. Ir nei vienas iš jų nebuvo "proglotas". Tai buvo seni geri laikai, paskui automobilių pradėjo daugėti, daugėti... ir ekologai "užmynė automobiliams ant gerklės". g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saaba: 28 rugpjūčio 2014 - 23:34
QUOTE(cibulis @ 2014 08 28, 23:56)
Mano vamzdžiai - Henco. Sako, kad šiuo metu geriausi (o gal tik madingiausi). Pats Henco sako, kad duoda vamzdžiui 10 metų garantiją, nors vamzdis turi tarnauti - 50 metų. Man užteks.
Papildyta:

Banalus palyginimas, nes Mersai jau nėra Nr.1 pasaulyje. Be to dar ir rudija. Geros mašinos, bet legendos laikai praėjo. Dabar jau Mersas turi vytis taip Lietuvoje nemėgstamus BMW. Priklausomai nuo metų ir Audi nieko nenusileidžia Mersui.

cibuli, cia buvo palyginimas, vaizdingas issireiskimas. o apie banaluma.. na as tamstos namo juk nekritikuoju, ten visas vienas didelis nesusipratimas lotuliukas.gif
Palikim nepanasiems ju nepanasuma wink.gif
Atsakyti
O gal kas turi kur nuorodą, kaip skaičiuoti grindinių šilumos atidavimą? Priklausomybė nuo vamzdžio diametro, termofikato, metražo, etc.?
Atsakyti
QUOTE(Loreciukaz @ 2014 08 29, 07:00)
cibuli, cia buvo palyginimas, vaizdingas issireiskimas. o apie banaluma.. na as tamstos namo juk nekritikuoju, ten visas vienas didelis nesusipratimas  lotuliukas.gif

Net ir vaizdingi išsireiškimai turi turėti prasmę. O jūs vis negalite ramiai praeiti, vis kandžiojatės: mano namas nesusipratimas, aš su statybininkais bendrauti nemoku ir t.t. Į save pažiūrėkit.
Atsakyti
QUOTE(cibulis @ 2014 08 29, 09:10)
Net ir vaizdingi išsireiškimai turi turėti prasmę. O jūs vis negalite ramiai praeiti, vis kandžiojatės: mano namas nesusipratimas, aš su statybininkais bendrauti nemoku ir t.t. Į save pažiūrėkit.

kaip noriu, taip reiskiuos, jei nepatinka - sunaudojat zelionkos galvos issitrynimui smile.gif
o del kandziojimosi - tai cia pas tamstele kazkokia paranoja. ten vienas puola, cia kitas. visi blogi, niekas vargselio nesupranta... blink.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Loreciukaz: 29 rugpjūčio 2014 - 08:33