Įkraunama...
Įkraunama...

Grindinis šildymas 3

vamzdziai ir mano 16. Tik tarpai max 20, putos po grindim - 20cm. smile.gif

QUOTE(laikrastis @ 2014 08 26, 13:35)
biškelį pasimečiau tarp jūsų ///.... ta prasme kokie jūsų manymu turėtų būti vamzdžiai ir tarpai? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(laikrastis @ 2014 08 26, 10:11)
Tad nesiginčyju su pateikta informacijos santrauka, bet manau kad dar kažko trūksta su tuo šiluminiu laidumu "vienodai visomis kryptimis"...

Ten parašytas šilumos perdavimas spinduliais ir kondukcija vyksta visomis kryptimis vienodai, o nepaminėta konvekcija žemyn praktiškai neperneša šilumos. Bendras šilumos perdavimas žemyn per apšiltinimo sluoksnį bus mažesnis nei deklaruojamas, o aukštyn - didesnis. Todėl stogą šiltina storiau, o grindis ploniau.
Kaip ten bebūtų 10cm yra mažai.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 08 26, 16:11)
Ten parašytas šilumos perdavimas spinduliais ir kondukcija vyksta visomis kryptimis vienodai, o nepaminėta konvekcija žemyn praktiškai neperneša šilumos.  Bendras šilumos perdavimas žemyn per apšiltinimo sluoksnį bus mažesnis nei deklaruojamas, o aukštyn - didesnis. Todėl stogą šiltina storiau, o grindis ploniau.
Kaip ten bebūtų 10cm yra mažai.

Šitą suprantu, bet kur dingsta šiluma iš po grindų?
Atsakyti
QUOTE(laikrastis @ 2014 08 26, 17:01)
Šitą suprantu, bet kur dingsta šiluma iš po grindų?

Gilyn į žemę ir į žemės šonus smile.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SGerda: 26 rugpjūčio 2014 - 19:15
QUOTE(arkava @ 2014 08 26, 13:28)
kazkaip turetu but sunkiai suvokiama (5cm EPS po grindi, vamzdziai 16 /30 tarpais - ir viskas gerai syla. Kaip i tai reaguotu tie, kas deda 30-40 i grindis, 20/15 tarpais ir vamzdziais ir pan.
su 10 EPS galiu patvirtint ta pati - per para panasiam name grindys tik pravesta, o oras kambary-1-2 laipsniais krenta

na sauso smelio liambda panasi i medzio plius minus g.gif
vadinasi sildai zemes sluoksni po namu mirksiukas.gif
viskas susiveda i sildymo kastus mirksiukas.gif gali ir kiaura plytini nama susildyti iki 25 laipsniu pastovios vidaus t ziema, tik kiek tai kainuos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(laikrastis @ 2014 08 26, 14:35)
biškelį pasimečiau tarp jūsų ///.... ta prasme kokie jūsų manymu turėtų būti vamzdžiai ir tarpai? smile.gif

Pas mane 22cm pulistirolo, vamzdis 16mm, tarpai kas 20cm, vonioje kas15cm.
Atsakyti
zmogus pries tai atrodo buvo surases kastus, su dvieju stiklu langais ir 5 cm EPS grindyse. g.gif
todel ir palyginau

QUOTE(darius333 @ 2014 08 26, 19:02)
na sauso smelio liambda panasi i medzio plius minus  g.gif
vadinasi sildai zemes sluoksni po namu  mirksiukas.gif
viskas susiveda i sildymo kastus  mirksiukas.gif gali ir kiaura plytini nama susildyti iki 25 laipsniu pastovios vidaus t ziema, tik kiek tai kainuos  doh.gif

Atsakyti
Kas galėtų teorijos papasakoti. Kokie grindinio šildymo vamzdukai geresni - PE-RT skaidrūs be aliuminio, ar trisluoksniai? Tarkim kuriuos labiau būtų vertą rinktis, jei to paties diametro kaina būtų vienoda? Jei kurie tai geresni, kiek % daugiau vertą būtų už juos mokėti?
Kiek man įstrigo palyginimai, tai pagrinde montavimo niuansai. Su aliuminiu geriau, nes jie sulenkti "atsimena" savo formą. Be aliuminio geriau, nes jei perlaužei trisluoksnį, tai visą kilpą tenka mesti lauk, o viensluoksnį gali ištiesinti, su fenu pašildyti ir eksploatuoti.
Bet tarkim jei sumontuojama sėkmingai, kurie ilgaamžiškesni, atsparesni dideliems temperatūrų svyravimams, geriau atiduota šilumą. Kriterijus surašiau pagal tai, kurie man atrodo svarbiausi.
Atsakyti
Trisluoksniu maciau keleta atveju, issiputusiu nuo aukstos temp, bet cia klaidingas montazas, buvo panaudoti arti aukstu temperaturu, uzviro, pakilo slegis ir bum,,,

Montavimas tuoj bus bandomas, skaidriu ir nea. Trisluoksniai tikrai nieko sudetingo, be jokiu spyruokliu ir kalibratoriu.
Ilgaamziskumo, manau mano amziui uzteks biggrin.gif

QUOTE(Milao @ 2014 08 26, 19:59)
Kas galėtų teorijos papasakoti. Kokie grindinio šildymo vamzdukai geresni - PE-RT skaidrūs be aliuminio, ar trisluoksniai? Tarkim kuriuos labiau būtų vertą rinktis, jei to paties diametro kaina būtų vienoda? Jei kurie tai geresni, kiek % daugiau vertą būtų už juos mokėti?
Kiek man įstrigo palyginimai, tai pagrinde montavimo niuansai. Su aliuminiu geriau, nes jie sulenkti "atsimena" savo formą. Be aliuminio geriau, nes jei perlaužei trisluoksnį, tai visą kilpą tenka mesti lauk, o viensluoksnį gali ištiesinti, su fenu pašildyti ir eksploatuoti.
Bet tarkim jei sumontuojama sėkmingai, kurie ilgaamžiškesni, atsparesni dideliems temperatūrų svyravimams, geriau atiduota šilumą. Kriterijus surašiau pagal tai, kurie man atrodo svarbiausi.

Atsakyti
Is sito posto sprendziant, viensluoksniai geriau butu, jei uz ta pacia kaina. Ka gali zinoti, ko pasitaikys gyvenime, kaip pvz per auksta temperatura. Logiskai mastant, viensluoksnis issipus, tai sugris. Jei trisluoksnis tik prades pustis, aliuminis truks ir xana. Teisingai?
Taip pat turetu buti maziau baimes, kad truks ties kompensacine siule ar siaip itrukus betonui.
Ar teisingai supratau - tame paciame objekte ir vienokie, ir kitokie? Kokiu tikslu skirtingi?
QUOTE(arkava @ 2014 08 26, 22:09)
Trisluoksniu maciau keleta atveju, issiputusiu nuo aukstos temp, bet cia klaidingas montazas, buvo panaudoti arti aukstu temperaturu, uzviro, pakilo slegis ir bum,,,
Montavimas tuoj bus bandomas, skaidriu ir nea. Trisluoksniai tikrai nieko sudetingo, be jokiu spyruokliu ir kalibratoriu.
Ilgaamziskumo, manau mano amziui uzteks  biggrin.gif <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2014 08 26, 23:45)
Is sito posto sprendziant, viensluoksniai geriau butu, jei uz ta pacia kaina. Ka gali zinoti, ko pasitaikys gyvenime, kaip pvz per auksta temperatura. Logiskai mastant, viensluoksnis issipus, tai sugris. Jei trisluoksnis tik prades pustis, aliuminis truks ir xana. Teisingai?
Taip pat turetu buti maziau baimes, kad truks ties kompensacine siule ar siaip itrukus betonui.
Ar teisingai supratau - tame paciame objekte ir vienokie, ir kitokie? Kokiu tikslu skirtingi?

Trisluoksniai su aliuminiu geriau praleidžia šilumą ir mažiau praleidžia deguonį, kuris yra pagrindinė korozijos priežastis "šilumos ūkyje".
Viensluoksnis turi būti kokybiškas pvz unopor, nes kitu atveju po 20 metų gali sukietėti ir būti net lengviau pažeidžiamas dėl betono trūkių lyginant su aliuminio turinčiu. Unoporinis labai brangus bet santechnikams labai patogu jį kloti, nes lengvai jungiasi ir dėl lankstymo nėra pavojaus.
Aliuminis irgi nenutrūktų esant iki 1mm betono skilinėjimui. Vamzdelį galima papildomai apvynioti bet kokia plėvele ten kur gresia skilimas (ties durimis), plokščiam pamatui tas neaktualu. Sudėjus + - man trisluoksnis žymiai patrauklesnis.
Atsakyti
QUOTE(BangaS @ 2014 08 27, 10:51)
Trisluoksniai su aliuminiu geriau praleidžia šilumą ir mažiau praleidžia deguonį, kuris yra pagrindinė korozijos priežastis "šilumos ūkyje".
Viensluoksnis turi būti kokybiškas pvz unopor, nes kitu atveju po 20 metų gali sukietėti ir būti net lengviau pažeidžiamas dėl betono trūkių lyginant su aliuminio turinčiu.  Unoporinis labai brangus bet santechnikams labai patogu jį kloti, nes lengvai jungiasi ir dėl lankstymo nėra pavojaus.
Aliuminis irgi nenutrūktų esant iki 1mm betono skilinėjimui. Vamzdelį galima papildomai apvynioti bet kokia plėvele ten kur gresia skilimas (ties durimis), plokščiam pamatui tas neaktualu.  Sudėjus + - man trisluoksnis žymiai patrauklesnis.

matosi kad patrauklesnis, nes trisluoksnio vieni pliusai , oviensluoksnio - vieni minusai lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Mes dejom Tece PEXMDcx. jis vadinamas "viensluoksniu", bet realiai ten yra 5 sluoksniai. plius geriau blokuoja deguoni ir t.t ir pan.
Kad ir labai geras 1980 metu "merso" variklis, mes pasirinkom 2012 metu "mersa". mirksiukas.gif
Atsakyti