Įkraunama...
Įkraunama...

Provanso ir klasikos gerbejos ir gerbejai II

QUOTE(Juodai @ 2014 08 28, 17:30)
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 08 28, 17:15)

Suabejojo dėl pigumo dėl kito modelio, kur jam nepatiko biggrin.gif, o pamatęs įkeltą SM šitą modelį, sakė perkam, dvi lotuliukas.gif . Mes jų dar neturim, čia tik su paint'u užnešiau... Bet turbūt turėsim, arba kažką panašaus smile.gif.

Aaaa...
as tau laukiu savu.. gal per auksti porankiai (cia as apie savo modeli), kita vertus, ant tokiu tikrai nesedes ir nelaipios. Tik baisiai terminai ilgi, kai buvau, sake trumpesnius.
Siandien jau deda grindis, ryt baigia virtuve. Jau sviecias pabaiga clap_1.gif

Biski ne i tema, bet taip gavosi, kad plyteles is ten pat, kur jus, minksti baldai irgi kur jus uzrodet, virtuve irgi.. lotuliukas.gif
Papildyta:
Kaip is ikeos birkelando padaromas toks? ir aukstis tinkamas g.gif Kazin yra panasiu lentynu? Svartau i vaiku kambari, nes kol man pagamins.... ir uz kiek...

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žalia Rūta: 28 rugpjūčio 2014 - 16:45
QUOTE(Juodai @ 2014 08 28, 14:16)
Čia daug kalbėjote apie šviestuvus, noriu ir aš paklausti nuomonės blush2.gif . Kaip Jums atrodo toks šviestuvų derinys vienoje erdvėje  ax.gif ...


as pradesiu nuo klausimu... blush2.gif

kokia bendra erdve?kiek kv? kokio aukscio lubos kur kabinasi sviestuvai, kokiame aukstyje kabetu sviestuvai? kodel norite prie gartraukio lempuciu- del grozio ar del to kad truksta apsvietimo?ar gartraukyje nera apsvietimo?

o dabar kaip man atrodo... kazkaip man tie patys sviestuvai kaip ir nieko,kaip ir kazkas netaip (gal tie gaubteliai mane trikdo)- bet gyvai nemaciau, negaliu sakyti- pamacius gal pakeisciau nuomone...

manau prie minkstos dalies gerai, virs stalo tik ne balta, o toki pati tamsu- nes nu kedes baltos, stalas baltas, ir virtuve salia tokia nebliedna visai... tai gal sviestuvo biski tamsesnio reiktu g.gif salia tv gipsiniai dazomi sviestuvai- apie tokius kalbu:
http://www.sviestuva...ef-4072100.html
(jei klausit prie ko derinam- tai prie kedziu biggrin.gif )

virs salos jei truksta apsvietimo montuociau kazkokius paprastus imontuojamus...o del to praejimo -meginciau pasvajoti gavusi atsakymus i klausimus..




Atsakyti
juodai pasisakysiu trumpai
virš salos aš visgi dėčiau halogenus kokius
viršbalto stalo dėčiau tik baltą šiestuvą, kaip ir pasirinkot. Jis labai derės.. jei dėtumėt juodą, tai tiek paveikslas tiek šviestuvas pjautųsi, mano nuomone, ir blaškytų dėmesį..

QUOTE(femme @ 2014 08 28, 15:48)
viskas man dera ir žiūrisi, vat tik šitą zoną kitaip spręsčiau, nu netinka tokioj vietoj šitie bliūdeliai  schmoll.gif išvis atsisakyčiau čia kabančių šviestuvų, jų tikrai užteks vienoj erdvėj, dėčiau funkcinį apšvietimą - įleidžiamus baltus rėmelius.

va šitoj zonoj sutinku su femme drinks_cheers.gif

dėl juodo ties minkšta dalim.. aš visgi nedėčiau tokio pačio tik juodo.. apskritai manau kad vienoj erdvėj turėtų kabėti vienas šarmingas šviestuvas.. kiti galėtų būti labiau neutralūs.. galbūt dėčiau tokį kur kažkas prie lubų siūlė dėt blyną
Papildyta:
Pupukas o ką jūs tose lentynose laikysit? knygas turbūt?
Atsakyti
Pakabinau užuolaidas miegamajam wub.gif esu euforijoj kaip gražu biggrin.gif bet kambarys sumažėjo drastiškai, kai du langai apsirengė...
vyras tik sukritikavo, kad ant žemės guli per daug. Bet aš taip ir mąsčiau, kad patrumpint visada galima, bijojau per trumpas palikt, nežinojau su pilvu drapiruosiu, ar paprastai...
Atsakyti
Femme, gal kokia vaizdine info... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 08 28, 22:50)
Femme, gal kokia vaizdine info... ax.gif

jau kai pagaliau bus spinta (kita sav.), tikrai pasirodysiu biggrin.gif būtų keista slėptis, kai tiek laiko čia bėdavoju tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vida777 @ 2014 08 28, 16:02)
Antro nedeciau niekur  g.gif  (labai pigiai atrodantis);
<...> ketvirta ir penkta - i svetaines zona.

Mat kaip g.gif ... sakot tas baltas su gaubteliais pigiai atrodo unsure.gif . Iš tiesų nei vienų šviestuvų nesu mačiusi gyvai. Tas baltas su gaubteliais (antras) ir tas rudas su gaubteliais (ketvirtas) savo forma vienodi, tik spalva skiriasi. Bet matyt ta spalva savo padaro smile.gif . Abu metaliniais gaubteliais. Va kaip iš arčiau atrodo:

user posted image user posted image

QUOTE(vida777 @ 2014 08 28, 16:02)
p.s. Pirmi sviestuvai labai grazus, bet su visais kitais neturi nieko bendro.
QUOTE(femme @ 2014 08 28, 16:09)
o man jie pagal formą labai su bra dera smile.gif
QUOTE(Carpe diem @ 2014 08 28, 16:29)
Dera ir man pirmi su bra, ir gražūs 4u.gif


Turi jie šiek tiek bendro - gaubtelio pakabinimo principas labai panašiai išpildytas:

user posted image

Aišku, metalas skiriasi. Man tie pirmieji irgi labai labai wub.gif . Mano neišsipildžiusi svajonė yra tokie šviestuvai virš salos:

user posted image

nes jie easmoj situacijoj nei blizgumu, nei dydžiu ten netinka verysad.gif . Viskas per tą gartraukį doh.gif ... o daugiau tokių nelabai kur įsivaizduoju pas save. Tad susiradau bent kažką panašaus, tokius mini - čia apie tuos pirmuosius,- va čia, tačiau kuo toliau, tuo geriau suprantu, kad net ir šitie pas mane vietos nerastų...

QUOTE(vida777 @ 2014 08 28, 16:02)
Praejime/koridoriuje (tik ne virtuveje) pirmi sviestuvai arba is viso kazkas lubinio (nebutinai i lubas ileidziami), tarsi sviestu aukstai aukstai danguje...

Aš tai nelabai tų pirmų įsivaizduoju tame praėjime (ten ne koridorius, gal ne taip parašiau, tiesiog įėjus į virtuvės/svetainės erdvę, pro ten praeinama iki terasos durų, įkelsiu patalpos planą, gal bus aiškiau), be to ten jų reikėtų 5 vnt, o vienas toks kainuoja $482.90 doh.gif ... ir čia nepriskaičius dar siuntimo ir muito (iš JAV) išlaidų unsure.gif... Vyras iš namų išvytų net už tokias mintis hihihi.gif . Taip kad panašu, kad pasidžiaugiau juos tokius atradus ir užteks ax.gif . O lubiniai, toje vietoje irgi keistai atrodytų, nes ten lubos aukštai.. na turbūt ne 5,5metro, kaip rašiau anksčiau, bet apie 5m. Va koks pjūvis:

user posted image

Sudėjau tokius šviestuvus, kaip ir pirminiam variante, ir užvadinau juos eilės numeriu pagal pirmąjį mano šviestuvų derinio paveikslėlį.

QUOTE(neinzy @ 2014 08 28, 18:30)
kokio aukscio lubos kur kabinasi sviestuvai, kokiame aukstyje kabetu sviestuvai?

Taigi tame "praėjime" šviestuvų kabinimo aukštis būtų ~5m. Kokiame aukštyje jie turėtų šviesti... g.gif velnias žino doh.gif , gal kokių 3m aukštyje unsure.gif , bet turbūt juokingai atrodytų tokie 5 kabantys 2-metriniai šviestuvai g.gif ... Gal ten kokius išvis minimalistinius reikėtų kabinti, kažką tokio:
siauri šviestuvai, bet tokių apšvietimo laukas labai siauras būtų;
stiklinukai mini, visai mažučiai 9cm diametro, dieną gal net nekristų į akis rolleyes.gif ;
bumbulai, šitie 20cm diametro, gal ne per dideli būtų - bumbulam jaučiu silpnybę ax.gif ...

Svetainės tamsiai rudas šviestuvas kabintųsi ~4m aukštyje, o jį nuleisti norėčiau gal iki 2,5m g.gif - irgi nežinau...

Virš valgomojo stalo šviestuvas kabintųsi kiek žemiau, nei svetainės - gal ~3,8m aukštyje, o leisti jį, jeigu tokį pat su gaubteliais rinkčiausi, turbūt reikėtų kaip ir svetainės šviestuvą. Koks aukštis patogus, kad apšviestų stalą normaliai?


Papildyta:
QUOTE(neinzy @ 2014 08 28, 18:30)
manau prie minkstos dalies gerai, virs stalo tik ne balta, o toki pati tamsu

Kažin kaip tas tamsus, ar pakankamai apšviestų stalą g.gif.
Pradžioje buvau įsitikinus, kad virš valgomojo stalo reiktų kabinti kažką tokio:

user posted image
šitas irgi iš tos JAV parduotuvės doh.gif

arba tokio:

user posted image

gautųsi taip, kaip siūlė Pupukas, dėti ten kažką kitokio, ne taip kaip svetainėje, bet vėlgi išsigandau makalynės doh.gif .

QUOTE(neinzy @ 2014 08 28, 18:30)
kokia bendra erdve?kiek kv?

Įkeliu planą, kad geriau įsivaizduotumėt:

user posted image

Raudonais apskritimais pažymėjau šviestuvų vietas. Tas "praėjimas" irgi svetainės dalis, jis niekaip neatskirtas, prie sienos dešinėje planuojama anksčiau minėta lentyna.
Virtuvės dalis beveik 11m2, sala įsikiša šiek tiek į svetainę. Svetainės dalis ~41,5m2.

QUOTE(neinzy @ 2014 08 28, 18:30)
kodel norite prie gartraukio lempuciu- del grozio ar del to kad truksta apsvietimo?ar gartraukyje nera apsvietimo?

Gartraukyje yra pora lempučių ir jos apšviečia tik kaitlentę. Trūksta apšvietimo salos day šalia kaitlentės. Tad bandžiau suderinti naudą ir grožį šitoj vietoj, bet panašu, kad jokie pakabinami šviestuvai tiesiog neįgalūs konkuruoti su gartraukiu, nes šis juos nustelbia. Todėl manau protingiausia toje vietoje bus dėti kažkokius įmontuojamus šviestuvus, kaip ir patarėte Jūs ir Cererakennel.

QUOTE(Cererakennel @ 2014 08 28, 21:51)
dėl juodo ties minkšta dalim.. aš visgi nedėčiau tokio pačio tik juodo.. apskritai manau kad vienoj erdvėj turėtų kabėti vienas  šarmingas šviestuvas.. kiti galėtų būti labiau neutralūs.. galbūt dėčiau tokį kur kažkas prie lubų siūlė dėt blyną


Turbūt Jūs teisi šituo klausimu. Tik vat dilema, kur tą šarmą dėti - svetainėje, ar virš valgomojo stalo g.gif. Mano kaimynė dailininkė (jos paveikslas ant sienos prie stalo smile.gif ) sako, kad tą šarmą reikia virš stalo daryti, o man atrodo atvirkščiai, kad reikia svetainėje unsure.gif ... Nesu tikra, kad tas šarmingas šviestuvas man tinkamai stalą apšvies rolleyes.gif .

Ačiū visoms pasisakiusioms 4u.gif . Tikiuosi dar sulauksiu kokių minčių.
Atsiprašau, kad tiek prirašiau ir priiliustravau, bet jau kokį galvos skausmą turiu doh.gif ...
Atsakyti
Sveikos,užkabino mane šios kėdės,bet tikrai neįpirksiu 1vnt.po 600eurų, gal kas matėt pas mus kažką panašaus, o gal gamintojai pagamintų?
Harvink
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 08 29, 03:05)
1. Abu metaliniais gaubteliais.

2. O lubiniai, toje vietoje irgi keistai atrodytų, nes ten lubos aukštai.. na turbūt ne 5,5metro, kaip rašiau anksčiau, bet apie 5m.

3. leisti jį, jeigu tokį pat su gaubteliais rinkčiausi, turbūt reikėtų kaip ir svetainės šviestuvą. Koks aukštis patogus, kad apšviestų stalą normaliai?

4. buvau įsitikinus, kad virš valgomojo stalo reiktų kabinti kažką tokio:

user posted image
šitas irgi iš tos JAV parduotuvės  doh.gif


5. Tik vat dilema, kur tą šarmą dėti - svetainėje, ar virš valgomojo stalo g.gif.

Ačiū visoms pasisakiusioms  4u.gif . Tikiuosi dar sulauksiu kokių minčių.
Atsiprašau, kad tiek prirašiau ir priiliustravau, bet jau kokį galvos skausmą turiu  doh.gif ...

1. Metaliniai gaubteliai daug mažiau skleidžia šviesos ir jinai daugiausia nukreipta į apačią, todėl zona lieka prieblandoje.
pažiūrėkit gyvai, ar jums užteks šviesos iš jų.

2. Mano akimis iš esmės ydingai suplanuotas šitos zonos apšvietimas. Idealiausia čia būtų bra, kurios ir apšviestų tai, ką turi apšviest - praėjmą ir lentyną. Gal dar galima kažką keist? Nes tie kabantys ilgi tokioje vietoje man taip toli nuo šito stiliaus, artimesni industriniam loftui unsure.gif
user posted image

kitas variantas dėti paslėptą apšvietimą lentynos karnize, bet nuo jo šviesos tik lentynai daugiau..
user posted image

3-4 Jei tokie patys abiejose zonose, tai leisti juos ko gero reiktų vienodai, o vat jei tas kitas variantas, tai man atrodo visai geras, virš stalo leisti gerokai žemiau, tada jis apšviestų stalo zoną ir būdamas ne vienam aukštyje nekonkuruotų su svetainės šviestuvu.

5. Čia jau jums spręsti, kurią dalį išryškinti wink.gif pas mus namie svarbesnis jo didenybė stalas biggrin.gif o sofkės su kavos staliuku šiaip tokiam sukritimui prie tv, tai apskritai toršero ir bra užtenka, sietynas atrodytų kvailokai.
Atsakyti
Vien i plana ziuredama, deciau sviestuva svetaines zonoje. Ten tarsi erdves jam daugiau ir matysis jis labiau. Jei kabinti sviestuva virs stalo, tai ziurint nuo svetaines puses, ten tiek visokios misraines akims: didelis sviestuvas virtuves fone. Pas feme tam sviestuvui padorus fonas yra, o ar bus pas jus? jei ruda kabintumete virs poilsio zonos, tai virs stalo ieskociau keliu apvaliu rudu, metaliniu bumbulu. jie atskiestu ta sviestuvo salduma, nepretenzingi, nepripaisysi jokiam stiliui. zodziu, paieskociau kazko modernaus, labai paprastu formu.
kazka panasaus turiu omenyje.
user posted image

ir su kuo tie bra derinami, net nesuvokiu. nes nei jie vieno stiliaus, nei atskiru, bet deranciu. kol kas, kiek suprantu, tai tikrai lieka rudas sviestuvas. jis toks daugiau romantiskas. o bra daugiau retro stiliaus. bent jau man taip atrodo. man jie pjaunasi, paderinti tarsi is bedos.

tie metaliniai grazus, bet manau, kad jus jau ir pati juos "nurasete". nes arba jie ir tada visus kitus rinktis is naujo, arba ju atsisakyti.

neskubeciau jusu vietoje, pasirinkciau dar kitu variantu. tame tarpe dar gerai ir del balto/rudo pagalvociau, jei jau apie akcenta mastote, tai nelabai gal tokie. bet cia skonio reikalas, jei patinka, tai turi teise egzistuoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cobre: 29 rugpjūčio 2014 - 08:09
mano dabartinėje planuojamoje erdvėje irgi bus panaši situacija, bet mano prioritetas kur kabint tą šviestuvą su razinka bus valgomasis stalas . Visur kitur svetainės zonoje bus įleidžiami balti šviestuviukai, o prie minkštos dalies gal koks pastatomas toršeras g.gif iki tos dalies dar nepriėjau smile.gif

šiandien pradeda plyteles dėt voniose.. ir šiandien turiu pasakyt kaip dėt mano metro plyteles - ar metro stilium ar visgi tiesiai ir kokia fuga - balta ar tamsia.. abejoju vis dar unsure.gif einu vėl perversiu kalną foto doh.gif

dar dėl tų baltų metalinių šviestuviukų kur juodai rodė. jei jau siet juos su provence stiliumi. Šis stilius niekada nekėlė pretenzijų į brangumą ir super išpuoselėtą grožį . netgi atvirkščiai, čia dominuoja daugiau paprastesnės medžiagos.. todėl man asmeniškai jis labai net smagus smile.gif vat tik klausimas ir man iškilo kaip funkciškai jis atliks savo pareigą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cererakennel: 29 rugpjūčio 2014 - 09:17

Pupuk, labai lauksiu skaičiukų jei turėsit galimnybę pamatuot. Ačiū 4u.gif


QUOTE(Juodai @ 2014 08 29, 03:05)

Turbūt Jūs teisi šituo klausimu. Tik vat dilema, kur tą šarmą dėti - svetainėje, ar virš valgomojo stalo g.gif. Mano kaimynė dailininkė (jos paveikslas ant sienos prie stalo smile.gif ) sako, kad tą šarmą reikia virš stalo daryti, o man atrodo atvirkščiai, kad reikia svetainėje unsure.gif ... Nesu tikra, kad tas šarmingas šviestuvas man tinkamai stalą apšvies rolleyes.gif .



jei nebūtų to paveikslo, ir kaip Cobre sakė, būtų tinkamas fonas, tai akcentas virš valgomojo stalo būtų mano pasirinkimas numeris vienas. Bet, pas jus yra ryškus paveikslas, ir kad ir kokį šviestuvą ten kabintumėt, jis užgoš tą paveikslą, ir tada negalėsit džiaugtis nei šviestuvu nei paveikslu. Todėl šiuo atveju visai geras sprendimas būtų Cobres pasiūlytas variantas.
Bet kuriuo atveju, tikrai nedėčiau tų dviejų šviestuvų.
O tam praėjime, kaip ir dauguma, neįsivaizduoju jokių kabančių šviestuvų. Man ten vienareikšmiškai prašosi bra ar kažkokio kitokio sieninio apšvietimo varianto. Nebent jūs būtent ir norit pabrėžti tos dalies aukštas lubas unsure.gif bet man toks variantas ten sugadintų visą iki šiol sukurtą jūsų interjero grožį.
Atsakyti