Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Sveikos, dlainuosi skaitalu: The Evolution of Diet
Gan ilgas, dar neperskaičiau pati, bet gal bus įdomu smile.gif Nuotraukos tai tikrai super nerealios thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ursula Star: 24 rugpjūčio 2014 - 06:09
Sveikos merginos, kreipiuosi pagalbos i zinoves. Pradejom paleo, ismeciau visus miltinius, kuopas, cukru ir t.t. Na stengemes maitintis kaip priklauso ir stai cia susiduriau su bedom:

1. Kaip teisingai valgyti vaisius? Zinau, kad persistengti nederetu, ypac kai MB cukrus siek tiek pakiles, bet jis nors uzmusk po sociu pietu tiesia ranka link deserto t.y. kokio nors vaisiaus. Tai vakar per diena susekiau, kad tu vaisiu nemazai susidaro cia arbuzo gabalas, cia kriause, dar kaktusu vaisiu, nu zodziu.... Tai va, nespeju su literatura prisivyti, gal kuri patarsite?

2. Zinau, kad sunku, ka patart, bet va pasiskusiu del berimu, gal kas patyrete. MB, kaip jau anksciau minejau, itariamas gliuteno netoliaravimas, del to ji pavyko prie paleo ikalbinti. Vakar dienos meniu:

Pusryciai - virtas kiausinis, kumpelio keli gabaliukai su pomidoru ir agurais.

Tame tarpe neklauzada suvalge ledu porcija vaflyje schmoll.gif Salta kava be cukraus su slakeliu pieno.

Pietus - ant zariju kepta kiaulena su sv darzovemis. Po pietu renkasi dujos, bet as apkaltinu ta ledu porcija ir dar su vafliu doh.gif

Vakariene - saldziu bulviu lazdeles, agurkas.

Ir stai finale - po vakarienes praejus beveik valandai MB suvalgo viena persika (vietinis, ne importuotas) ir obuoli. Ir praktiskai is karto visa jo kuna isberia raudonais vidutinio smulkumo spuogeliais!!!

Nezinau nei ka galvoti, nei nuo ko nei ka sad.gif Nieko neiprasto nevalge, viskas gana iprasta tik tiek, kad be bulviu ir be duonos. Ir se, kad nori. Sakau meginsime sekti be jokiu nuodemiavimu, bet vat man tos klausimas - jei tai alergine reakcija sakykim pienui ar tam nelemtam ledu vafliui, ar gali ji pasireiksti po daugiau nei 7 valandu? Jei tai koki kontaktine alergine reakcija, bet visa kuna isbere, tai neisivaizduoju ar galetu buti, nebent nuo vandens! Nezinau ne ka galvoti, snd meginsim be jokiu paslydimu ir seksim situacija. Berimas is ryto jau gerokai apmazejes, vis dar matosi, bet jau ne taip ryskiai.
Daktarai pas mus beviltiski doh.gif , alerginiu krauju tyrimu pasidareme, bet rezultatu lauksim dar pora savaiciu kaip minimum. Nezinau ne ka galvoti.

Gal kas susidurete? Gal ka nors patarsite? Sunku man vyra nuziureti, kad nenuodemiautu kur pasislepes, bet matau ir paciam jau stresa varo, nes visa gyvenima sveikas kaip arklys, o cia.... sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -sky-: 24 rugpjūčio 2014 - 08:21
QUOTE(-sky- @ 2014 08 24, 10:16)

1. Kaip teisingai valgyti vaisius?

Jei teisingai pamenu, tai vaisius geriausia valgyti su kitais patiekalais, juo naudojant kaip ingridientus. Jei nusišnekėjau, pataisykit blush2.gif
Atsakyti
Aš esu šventai įsitikinusi, kad vaisiai valgomi atskirai ir pirmoje diejos pusėje , geriausia ryte tuščiu skrandžiu. Angliavandeniai, ypač krakmolas, nemaišomi su baltymais (tą ir Rokas kelis kartus pabrėžė).
Be to, mano manymu, vyro racione per daug vaisių - reiktų ne daugiau kaip 1 per dieną.
Saldžios bulvės - irgi krakmolas, cukrūs.
Jei jau taip labai nori po valgio užsiskaninti, geriau tegu kokią morką graužia (nors irgi prie krakmolingų).
Ir apskritai, paleo - tai valgymas 1- 3 kartus per dieną BE UŽKANDŽIAVIMŲ.
Gal jam būtų lengviau iškentėti šį badą tongue.gif , jei nutartumėt bent savaitę (geriau 2) griežtai/sausai pasilaikyt, o tada po vieną abejotiną produktą gal kas antrą dieną įvesti ir stebėti. Šiaip, ne mažas vaikas, neužsikrauk sau atsakomybės už jį, nesek, gali tik patarti ir savo pavyzdį rodyt - pasakyk, kad jo sveikata jo rankose. Gal tada pradės pats už save mąstyti, gal tikra motyvacija ir atsakomybė (o ne noras tau nematant panuodėmiauti) atsiras.
Beje, gali berti ir nuo vandens. Ir nuo ŠALTO vandens - alergija šalčiui (nors jam ir nešalta, organizmas reaguoja).
Celiakija, blogas virškinimas, žarnyno problemos iššaukia, atrodo, visai nesusijusias reakcijas
Atsakyti
Dekui uz patarimus. As pati vaisius valgau tik ryte, tiksliau malu glotnuti pusryciam, o va su MB nzn ka daryt. Gal is tiesu palikti ji tvarkytis savarankiskai, bet kad ateina ir klausia - va nuo ko sitas, nuo ko anas? Tad ir islenda visi jo "fintai". Na, namus isvaliau, namuose tikrai neras jokio sh, o jau jei nuejes kur nusipirks tai tikrai nesustabdysiu... blush2.gif
Atsakyti
Man tai mazoka maisto pasirode. Pusryciams vienas virtas kiausinis??? As tris keptus ant lasiniu suvalgau su datzovem tada jokiu vaisiu ir maisto kokias keturias penias valandas net pamislyt negali biggrin.gif.

Ir siaip angliavandeniai ryte, baltymai vakare.
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 08 24, 10:08)
Šiaip, ne mažas vaikas, neužsikrauk sau atsakomybės už jį, nesek, gali tik patarti ir savo pavyzdį rodyt - pasakyk, kad jo sveikata jo rankose.

Va labai sutinku su tuo. Persiprašau.smile.gif Bet tikrai - ne mažas vaikas, kam cackintis? Meniu sudarinėti, ganyti, prižiūrėti, leisti, drausti, atiminėti... Knygą į rankas (juk angliškai skaito?), galbūt - labiau su liga susijusias nuorodas - tegul skaito, jei įdomu, ir po to savarankiškai sprendžia, ką daryti.
Suprantu žmonių norą padėti artimam, draugui ar dar tai kam, bet praktiškai tai vis tiek viskas yra nuosavose letenose ir savoje motyvacijoje. Gal aš labai nejautri ir nerūpestinga, bet net artimiausiems nejaučiu poreikio pasakoti, ką jie (mano nuomone) galėtų valgyti - netrukdo man duona virtuvėje. To paties reikalauju iš aplinkinių.smile.gif Bus aktualu, įdomu - pasiklaus, pasikalbėsim.

-sky-, man taip pat atrodo, kad maisto čia stipriai mažokai. O riebalai kur?smile.gif
Atsakyti
Pritariu, kad maisto tikrai mazoka net moteriai butu smile.gif Plius yprotis matyt vis kazka pakramtyt yra. Krauk riebalo, kad net paziuret negaletu y tu vaisiu puse. O cia vaflis, cia tas anas tikrai kis koja. Neuztenka sumazint glitimo - jy reikia ismest isvis. Po pusmecio suvalgys kazka su glitimu - viskas nuo pradziu vel bus. Cia uzburtas ratas gaunas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Egliukasz @ 2014 08 24, 11:39)
Pritariu, kad maisto tikrai mazoka net moteriai butu smile.gif Plius yprotis matyt vis kazka pakramtyt yra. Krauk riebalo, kad net paziuret negaletu y tu vaisiu puse. O cia vaflis, cia tas anas tikrai kis koja. Neuztenka sumazint glitimo - jy reikia ismest isvis. Po pusmecio suvalgys kazka su glitimu - viskas nuo pradziu vel bus. Cia uzburtas ratas gaunas schmoll.gif

As su paleo valgau kaip medkirtys biggrin.gif biggrin.gif tikrai ne kaip dama biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Maisto mazoka, nes prie pusryciu apskritai reikia iprasti. As pati ipratus pusryciams tik glotnuti maltis, tai tikiuosi persilausiu kazkaip, bet kol kas nelenda daugiau ryte. Bet taip, badas ima reikstis mazdaug 10 -11 val, kai dar iki pietu sulaukti reikia. Tai ties situo dirbame.

Vakar isejo, kad pietus sociausius valgem - mesos smotas didziulis, bet darbo dienomis pietus irgi kuklus buna, o vakarienei stipriausia valgom, nes visu prima pas mus labai karsta, tai pietus nelabai norisi daug ir riebiai, o va saulei nusileidus prisikertam. Ech, na nemazai niuansu kai imi gilintis, kazkaip isivaziuosim ir tikiu viskas bus ok.

Angkliskai skaitom skaitom, tik MB neskaitovas jis..... Ieskosiu kokiu informatyviu filmuku - paskaitu, jei kas turit kokiu nuorodu buciau lb dekinga. Bet tik anglu kalba, nes MB siaip kiprietis, lietuviskai nemoka blush2.gif
Atsakyti
Tai vakariene labiau baltymine galima daryt, pietus gali ir but lengvesni - salotu didelis kiekis su alyvuogiu aliejum, fetos suriu ( jei valgot toky ) - as pati daznai taip pietums valgau, nes patogu y darba ysidet. Del maisto, zinau, kad sunku yprast didesnes porcijas valgyt, man ne vienoj temoj jau sakyta, kad as mazokai valgau, na bet jei alkana nesijauciu, vadinas uztenka. Bet kazkaip naturaliai dabar jau porcijos dideja, maziau uzkandziaut noris. Nors is riebalu, pasilikau tik alyvuogiu alieju, avokada ir kokosu alieju, ghee sviesta kartais. Nuo lasiniu man stringa skrandis ir viskas.
Atsakyti

QUOTE(-sky- @ 2014 08 24, 12:13)
Maisto mazoka, nes prie pusryciu apskritai reikia iprasti. As pati ipratus pusryciams tik glotnuti maltis, tai tikiuosi persilausiu kazkaip, bet kol kas nelenda daugiau ryte.

Kad paleo nereikia verstis valgyti jei nenori. Valgoma tuomet, kai jautiesi isalkusi. As pati pusryciu nemegeja, tai valgau tik isalkusi.
Atsakyti