Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(jaicy @ 2014 08 22, 18:58)
nes mama daro dieviska liezuvi..... wub.gif
O kaip daro mama?
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 08 22, 18:01)
O kaip daro mama?

verda bet itariu kad ilgai, kartu imeta i puoda saliero, pipiru zirneliais, druskos.
nulupa ir valgom smile.gif
jis toks minsktas minkstas buna... skanus skanus. nieko ypatingo bet ypatingai skanus man:)
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 08 22, 13:03)
Bet koks liežuvis  pirmiausiai metamas į verdantį vandenį ir apverdamas kokią min, jo paviršius pabąla, po to ištraukiamas  pakišam po šaltu vandeniu ir tą pabalusį sluoksnį nugramdom.
Toliau gilinuosi, nes labai jau noriu (seniai audžiau mintį įsisavinti ir šitą reikalą) ax.gif Su kuo ten jį grandyti/šveisti - šepečiu, skutekliu kokiu ar tuo metaliniu šveistuku, skirtu pridegusiems puodams atgaivinti? lotuliukas.gif
Atsakyti
sveikos
man ta skura lengvai nusilupa peiliu (rankomis), tik as pries kisant po saltu vandeniu biski pabadau su sakute.
Atsakyti
QUOTE(ativas @ 2014 08 22, 21:43)
sveikos
man ta skura lengvai nusilupa peiliu (rankomis), tik as pries kisant po saltu vandeniu biski pabadau su sakute.
Po kiek laiko virimo lengvai nusilupa? Ir ką duoda tas pabadymas šakute? ax.gif Aaa, kad šalto vandens ir po skūra patektų! Gal ir nebloga mintis mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 22 rugpjūčio 2014 - 20:48
As ko gero niekada neivaldysiu sio meno, palaikyti zalia mesa pora minuciu karstame troskinyje ir valgyti. Arba valgyti kiaules kojas ir ausis pavirtas 10 minuciu.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 08 22, 23:10)
As ko gero niekada neivaldysiu sio meno, palaikyti zalia mesa pora  minuciu karstame troskinyje ir valgyti. Arba valgyti kiaules kojas ir ausis  pavirtas 10 minuciu.

Sveika, gal kai darysit tyrimą, tuo pačiu ir maisto dibtuvėles pasidarykit. Man asmeniškai paleo bandoje ir smegenys žalios į burną įšoko. Viena namuose niekaip nedrįsčiau paragaut. Dabar gaminu šeimai ir kaskart stengiuosi mažinti terminio apdorojimo laiką. Gal dar kiek per ilgai kaitinu, bet "normalaus" ilgai kepto karbonado jau nebenoriu. O antra syk pašildytas maistas tai iš vis fui...
Atsakyti
QUOTE(aFREAKa @ 2014 08 23, 06:58)
Sveika, gal kai darysit tyrimą, tuo pačiu ir maisto dibtuvėles pasidarykit. Man asmeniškai paleo bandoje ir smegenys žalios į burną įšoko.
drinks_cheers.gif Būtent. 10 min - labai normaliai. Man patinka naudot maltą mėsą ir dėti prie jau šiek tiek apvirusių daržovių, atgnybus kuo mažesnius gabaliukus, nerutuliojant jokių kukulių - tai užtenka kokių 2-3 min ir skanu. Manau, tas variantas ypač tinka pereinamajam laikotarpiui mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos,

QUOTE(" voresta " @ 2014 08 21, 15:40)
7. Kiaušinių milteliai 6.86 mg

O kodėl cinko kiaušinių milteliuose daugiau nei šviežiai valgomuose kiaušiniuose?

QUOTE(zomša @ 2014 08 21, 17:11)
O su natūraliais šampūnais nėra taip, kad per laiką plaukai pradeda atrodyti (jaustis) apsinešę?

Kiaušinių aš kasdien irgi ne.

Kraujosp. matuokliai visada atrodydavo toks daiktas, kur tik orūs pensininkai turi. biggrin.gif

biggrin.gif ne, viskas puikiai pavyksta smile.gif O man kažkaip užkabliavo tas plaukų neplovimas ax.gif , bet, kad man patinka karts nuo karto sušukuot juos įvairiom priemonėm purškian, tepant ir pan., bet to dažausi vis šaknis, tai turbūt ts neplovimas nelabai pavyktų g.gif

Jei kiaušinius ir pieno produktus iš raciono išmesčiau, tai visai fantazija dėl gaminimo atšoktų, liktų tik troškiniai su mėsa ar žuvis. Valgau kiaušinius veik kasdien..., ir po 3 vnt. cool.gif

biggrin.gif rimtai. Turiu ir aš jau (nedaug jau man iki pensijos biggrin.gif), pirkau ebay, gavosi su viskuo tik 40lt., pilnai automatinis, palyginus su kainomis Lietuvoje-daug pigiau. Va ir vieną pusiau automatinį radau:
http://www.ebay.co.u...=item4185b1052d

QUOTE(Rasa:) @ 2014 08 22, 08:51)
šaltojo sezono praktikos paleo mitybai dar kaip ir neturiu - pradėjau pavasario pradžooj, bet kol įsilingavau, įsivažiavau... 

Aš jau smile.gif Visokios šakninės daržovės išlenda į sceną, rauginti kopūsčiukai, troškiniai ax.gif

QUOTE(SaDa @ 2014 08 22, 08:59)
arteja ziemos sezonas, kokius vitaminus patartumet vaikams duoti? As karts nuo karto biciu duoneles su vitamin c duodavau, bet gal dar kokio kalcio ir d vitamin reikia, juk saules nebebus, o kaulai auga.

Aš duosiu vit. D, natūralaus vit. C turinčių augalų miltelių. Dičkiui skysto kalcio su magniu.

QUOTE(" voresta " @ 2014 08 22, 12:03)
kviečius čiaumojo savo mirties valandą, kai kulka visą mano  delikatesą- smegenis ištaškė. Likau be delikateso. doh.gif

biggrin.gif skamba makabriškai. Kulka delikatesą ištaškė laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hippie: 23 rugpjūčio 2014 - 14:42
QUOTE(Hippie @ 2014 08 23, 15:41)

biggrin.gif rimtai. Turiu ir aš jau (nedaug jau man iki pensijos biggrin.gif), pirkau ebay, gavosi su viskuo tik 40lt., pilnai automatinis, palyginus su kainomis Lietuvoje-daug pigiau. Va ir vieną pusiau automatinį radau:
http://www.ebay.co.u...=item4185b1052d

Noreciau tokio, bet nesiuncia i Lietuva schmoll.gif
Atsakyti
Sveikos,
O kodėl cinko kiaušinių milteliuose daugiau nei šviežiai valgomuose kiaušiniuose?
100 gr miltelių reikia daaaug kiaušinių sudžiovint- taigi dalis kiaušinio- vanduo.
biggrin.gif skamba makabriškai. Kulka delikatesą ištaškė laugh.gif

nu taip. Maniškiui uždrausta gadint kumpius, ar sužeidinėt žvėris, tad stengiasi kad nukaut iš kart. Kartais smegenys lieka. o va, nepasisekė.
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2014 08 23, 00:10)
As ko gero niekada neivaldysiu sio meno, palaikyti zalia mesa pora  minuciu karstame troskinyje ir valgyti. Arba valgyti kiaules kojas ir ausis  pavirtas 10 minuciu.

įvaldysi, dar pora metų su paleo ir žiū, žalią mėsą lapnosi apsilaižydama. Aš ir anksciau, kai dar pas mamą dešras darydavom, faršą kimšdavau žalią. Dar - anksčiau labai mėgdavau šaltieną nuvirusi visus kauliukus apgraužt, smegenukus iščiulpt. Bet kai dabar pamėginau po poros parų virimo sultinyje tai padaryt, tryda apsireiškė. Tai dabar kaulų čiulpus išrakinėju arba visai žalius- skonis sūrstelėjęs kaip šiek tiek pasūdyto sviesto- arba šiek tiek apvirusi iškratau. Kam gerą daiktą sugadint.
Atsakyti
pirkau ebay, gavosi su viskuo tik 40lt., pilnai automatinis,

Uo, apie ebay nepagalvojau. Gal gali plačiau - kokį konkrečiai, iš kokios šalies, siuntė tiesiai Lietuvon? smile.gif Pats aparatas tiksliai rodo? Gal pardavėją turi išsisaugojusi?
Atsakyti