Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Rigedora @ 2014 09 10, 22:09)
Nu porcijos nezinau.. gal nemazos, bet tarp triju valgymu bent darbo dienom-nieko daugiau...

Aš prasta patarėja šituo klausimu. Bet gal tu vis dėlto pabandyk šiek tiek užsirašyti, ką, kada ir kiek valgai. Žmonės kcal skaičiavimu čia nelabai tiki, bet jas primesti irgi gali būti ne pro šalį. Žiūrėk - ir atrasim priežastį kur visai negiliai pakastą.smile.gif

QUOTE(Nidulia @ 2014 09 10, 22:34)
menulis, ka tu cia veiki sioje temoje?

Nugi ieško žmogus. Leisk ieškoti.biggrin.gif

Bent man nuoširdžiai neįdomu, ką žmonės anksčiau realiai valgė, ir ko - ne. Ir kiek gyveno. Paleo patinka dėl paprasto, gryno (kiek tai įmanoma) maisto idėjos. Tuo, kad maistas gali iššaukti tam tikrus negalavimus, kaip ir minėjau, įsitikinau gerokai anksčiau, nei apskritai pradėjau domėtis kažkokiomis mitybomis - kai kuriuos produktus (ir jų ruošimo būdus) natūraliai, intuityviai teko išbraukti iš meniu dėl migrenos. Nesijaučiau savęs nuskriaudusi - žinojau, kad nuo jų man bus blogai. Paleo principas, man atrodo, tas pats. Žinoti, ką sau su savo organizmu gali leisti.smile.gif
Atsakyti
Trecia savaite su paleo ir jauciu, kad miegu geriau, pabundu anksti ryte pailsejusi, zinoma ir kavos atsisakymas padejo.
Virtuveje tenka nemazai pastoveti, bet stengiuosi savaitgaliais pasiruosti mesa, susiplanuoti savaites darzoves, valgius ir pan., kad maziau laiko reiketu po darbo grizus.

viduriai kieteja, itariu reikia maziau baltymo, daugiau riebalo.?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukinė prerija: 11 rugsėjo 2014 - 08:26
QUOTE(Hippie @ 2014 09 11, 01:14)
Ir aš friends.gif O kas tu pagal metus?

Sunio metai. Pas mus cia daug jautukiu:)
O as valgiau torto ir man buvo skanu, prisipazistu ax.gif Labiausiai megau anais laikais bandeles, tai va pro jas visus metus vaiksciojai tikrai ramiai kvepuodama. O gero sokolado kartais tikrai noriu.
Papildyta:
QUOTE(zomša @ 2014 09 11, 09:22)
Nugi ieško žmogus. Leisk ieškoti.biggrin.gif

Bent man nuoširdžiai neįdomu, ką žmonės anksčiau realiai valgė, ir ko - ne. Ir kiek gyveno. Paleo patinka dėl paprasto, gryno (kiek tai įmanoma) maisto idėjos. Tuo, kad maistas gali iššaukti tam tikrus negalavimus, kaip ir minėjau, įsitikinau gerokai anksčiau, nei apskritai pradėjau domėtis kažkokiomis mitybomis - kai kuriuos produktus (ir jų ruošimo būdus) natūraliai, intuityviai teko išbraukti iš meniu dėl migrenos. Nesijaučiau savęs nuskriaudusi - žinojau, kad nuo jų man bus blogai. Paleo principas, man atrodo, tas pats. Žinoti, ką sau su savo organizmu gali leisti.smile.gif

As tik uz, kad zmogus iesko:)
Pilnai pritariu tavo nuomonei, kas su paleo akivaizdziai pasitraukia daugybe negalavimu, daugiau argumentu ir nebereikia, kad patiketi sios mitybos privalumais.
Atsakyti
QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 09 11, 08:24)
viduriai kieteja, itariu reikia maziau baltymo, daugiau riebalo.?

Nežinau kiek baltymo gauni, bet daugiau daržovių visada geriau. thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 10, 17:53)
Šiaip svečiai net nesupranta, kad jie paleo valgo. Aišku, jiems šalia aš padedu duonos ar virtų bulvių. Užkandžiams gi daržoves, riešutus, vaisius galima. Progai esant tokį Aguoninį pyragą iš Voras tinkle iškepti galima.

Lumi maisto pasiilgus buvo.  tongue.gif Pas mane simple:
Ryte: du mamos gaminti balandėliai (atšildyti)
Pavakariui: virtos ant ghe pakeptos šparaginės ir pomidorai. essen.gif
Vakarienei karvių kepenis su morkomis gaminsiu.
Tarpe visų maistų, valgiau cukrų iš obuolių. Deja dar nesibaigė jie.  tongue.gif

vo aguonu pyragas labai man tiks sveciams smile.gif Liux Aciu.
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2014 09 11, 10:20)

Jis laaaaaaaaabai skanus. Buvo laikas, kai ant jo "sėdau" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 09 11, 00:14)
Sveikos, gal kuri atsimenat iš seminaro ar šiaip žinot kaip su tom šnervėm ir simpatika/parasimpatika? Jei man bus užgulta dešinė šnervė, tai mane slopins ar aktyvins toks kvėpavimas? g.gif

jei as gerai atsimenu - ir pati dariausi eksperimenta- uzspausdavau desine ir kvepavau pro kaire - ir luzdavau uz 2 min bigsmile.gif
bet pas mane visada kaire blogiau kvepuoja..ypac gulimoj padeti
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2014 09 11, 11:20)

Tik aguonose polinesotieji riebalai, ir kiek esu maximoj žiūrėjus/uosčius aguonas, visad jaučiamas apkartusio aliejaus kvapas. Ar jas pasenusias pardavinėja?

http://www.moteris.l...s.d?id=65804712
va kaip turi atrodyt teisingai pakepta mėsikė, jokių glikotoksinų,nei perkepto baltymo, užmeskit tokią ant daržovių krūvos, svečiai lapsės apsilaižydami.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 11, 08:11)
Na ką, dvi savaitės be pieno produktų (jei ghe ne pienas) ir svoris nepriaugo. Net nukrito pusė kilo.  thumbup.gif Gal įsistatys į reikalaujamus prieauglio standartus... 

Cushy, taip pat naktinėji?

Aš sūrių, varškių, atsisakysiu per Whole30, o jį gal porą kart metuose pasidarysiu, Advento ir Gavėnios metu pavyzdžiui ax.gif Kažkas nevalgys mėsos penktadieniais ar išvis antvandens pasninkaus, o aš visą tą laiką Whole30-be vyno, sūrių, kavos, stiprių šokoladų ir retų džiovintų vaisių ir riešutų ax.gif

Pagal postų laiką matosi, kad pradėjo kankinti nestuke.gif nemiegitas? 4u.gif

QUOTE(zomša @ 2014 09 11, 08:22)
Paleo patinka dėl paprasto, gryno (kiek tai įmanoma) maisto idėjos. Tuo, kad maistas gali iššaukti tam tikrus negalavimus, kaip ir minėjau, įsitikinau gerokai anksčiau...Nesijaučiau savęs nuskriaudusi - žinojau, kad nuo jų man bus blogai. Paleo principas, man atrodo, tas pats. Žinoti, ką sau su savo organizmu gali leisti.smile.gif

drinks_cheers.gif

QUOTE(Nidulia @ 2014 09 11, 08:33)
O as valgiau torto ir man buvo skanu, prisipazistu  ax.gif  Labiausiai megau anais laikais bandeles, tai va pro jas visus metus vaiksciojau tikrai ramiai kvepuodama. O gero sokolado kartais tikrai noriu.

Bandelėms ir buvau abejinga, o GERO šokolado suvalgau kartais ir dabar.

QUOTE(jaicy @ 2014 09 11, 12:03)
jei as gerai atsimenu - ir pati dariausi eksperimenta- uzspausdavau desine ir kvepavau pro kaire - ir luzdavau uz 2 min  bigsmile.gif
bet pas mane visada kaire blogiau kvepuoja..ypac gulimoj padeti

Tai....gaunasi, kad kvėpavimas kaire šnerve-parasimpatika-slopina, dešine-veikia simpatika-aktyvinamas organizmas?
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 09 11, 01:14)
Sveikos, gal kuri atsimenat iš seminaro ar šiaip žinot kaip su tom šnervėm ir simpatika/parasimpatika? Jei man bus užgulta dešinė šnervė, tai mane slopins ar aktyvins toks kvėpavimas? g.gif

kairė: parasimpatika-ramybė, dešinė: simpatika-energija.

Šiuo metu pas mane daugiau parasimpatika.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 09 11, 12:34)
Pagal postų laiką matosi, kad pradėjo kankinti  nestuke.gif nemiegitas4u.gif 
drinks_cheers.gif

Aham... pilnatis ir dar mėšlungis kojose miegot neleidžia. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 09 10, 22:50)
va, ta podagra irgi sako, kad daržovių per mažai, o baltymo per daug.

pagal tuos tavo simptomus,( kraujospūdis, viršsvoris,)tau visai pritiktų labiau augaliniai aliejai, bet vyrui visai jų nereiktų. Be to tiedu- kanapių ir linų- išvis nevartotini- jie tinka tik  techninėms reikmėms, kad tik IS nepablogėtų.

na taip,  netinka. Tačiau  reiktų metabolizmo parametrus žiūrėt, kad pamatyt kur ir kas netinka.

Nu sutinku, kad per mazai, ale kaip man ju padidint?? nu jei valgai tris kartus-ryte man sv salotu uzvalgius iskart tulikas laukia, per peitus su mesyte visada puse lekstes suvartoju, o vakare vel nesurysi gi keliu kilu ju... Va zuvies tai tikrai mazai suvartojam, nes zveju ner namie, o pirkt normalios irgi nenusipirksi siais laikais. Tai turiu tik norgiskos skumbres-draugai prigaudo ir parveza saldyta. Tai karts nuo karto pasitroskinam. Su tais augaliniais aliejais tai sunku-alyvu tik? ar ir kokosas skaitosi? nes jei linai, kanapes netinka, tai isvis pasimetimas.. nes raso apie juos tai labai graziai biggrin.gif ypac kanapiu prie IS tipo labai gerai.

Va su tais metabolizmais tai man tamsus miskas. Kazkada Unimed psl buvo ten aprasymai ju, bet dabar tokio nebera, o tam zinty nieko tokio neradau g.gif

QUOTE(zomša @ 2014 09 11, 09:22)
Aš prasta patarėja šituo klausimu. Bet gal tu vis dėlto pabandyk šiek tiek užsirašyti, ką, kada ir kiek valgai. Žmonės kcal skaičiavimu čia nelabai tiki, bet jas primesti irgi gali būti ne pro šalį. Žiūrėk - ir atrasim priežastį kur visai negiliai pakastą.smile.gif

tai ka tu cia priskaiciuosi kalorijas, jei riebalus gabalais edi biggrin.gif Tik viena ka pastebejau, kad man geriausias valgymo intervalas kas 6-7valandos.

Jezau, mergos, kaip atigauti... grizau po protinio danties skaldymo, rovimo, siuvimo kankinamo seanso... sad.gif puse marmuzes sutine, vaistu prifarsiruota visokiu...apdujus biskeli, eziukas ruke blink.gif kosmaras atkentetas, gerai, kad as ju daugiau nebeturiu tu protiniu schmoll.gif tik sian tekks tenkintis jaucciu vien pusryciais... verysad.gif
Atsakyti