Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Labai idomiai klostosi 2014 m. rudenio Paleo tema. Tokia subrandinta ir silta bei mamiska wub.gif smile.gif.
Kas pasakys, zmogui turinciam problemu su kasa (skundziasi kad nedirba) galima Paleo mityba rekomenduot? g.gif
QUOTE(Nidulia @ 2014 09 09, 21:38)
Jo, sita. Susirask  dar ir "kuno maistas", ji irgi verta demesio. Labai aiskiai aprasytos neteisingo auklejimo pasekmes vaikams. Kadangi as jas patyriau savo kailiu, tai  labai ir siulau paskaityti jaunoms mamkoms, kitaip vaikai kada nors pasakys """"aciu""".

Viena is reiksmingiausiu knygu vaiku auklejimui https://www.knygos.l...te-jiems-augti/ 4u.gif. Labai labai wub.gif. Kam rupi bent kiek teisingai vaikus ugdyt ir auklet, verta isigyti 4u.gif.
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 09 09, 13:34)
nes esu miescioniu gimines, tad tuos lasinius nukauti teks paciai kokiam ukininku turgelyje smile.gif Bet, tikiu, viskas bus gerai.

Niu jūs tik pagalvokit smoke.gif biggrin.gif Aš gimiau mieste, ten ir augau (Vilnius), po to teko persikelt į kaimą (Kaunas), čia ir augu toliau biggrin.gif Varai į turgelį ir prisiperki mėnesiui smile.gif Kai reikalas pribrendo, tai sužinojau ir kur tie turgeliai yra ir kada jie būna smile.gif Dar ir žmonių radau kur karts nuo karto perku naminių kiaušinių, pieno (pasidarau varškę). Viskas bus gerai 4u.gif Lietaus jau pasiilgai?

QUOTE(mėnulis @ 2014 09 09, 17:42)
Man itarimu kelia sveikata zmoniu, kurie pastoviai ar periodiskai imasi kazka ribot sau vien is neturejimo ka veikt. Cia gali buti labai rimta psichologine problema, taip pat...

Kai kuriu zmoniu gyvenimo buda yra vien sedejimas ant dietu. Ir nematau reikalo teigti stai as paleo arba as kokia zalaivalge. Labai keista, kai zmogus ivardija save, kaip savo dieta 

Kuri is besisaipanciu mato aisku rezultata? Galiu kirsti, kad dauguma jaucia daline kancia...Daro tai nezinia del ko. Jei ne, tai puiku. 

Man irgi. Jei riboji sveiką ir naudingą maistą. Juk neatrodo keista, jei nerūkom, neprasigeriam, nenusiištvirkaujam (mano naujadaras) ar į kokių narkotikų liūną neįklimpstam.

Dietos sąvoka dabar iškreipta. Galima Paleo pavadinti tiesiog sveiku gyvenimo būdu-valgyk sveikai,atsisakyk nenaudingo ir kenksmingo, sportuok saikingai, nesirk ir džiaukis gyvenimu smile.gif Kad kaskart nereiktų kokį pusvalandį aiškint esmės, tai sukuri tam pavadinimą-paprastumo vardan.

Aš nesišaipau, bet jaučiu aiškų rezultatą-energija, nuotaika, veido oda, furunkulų dingimas, nesirgimas peršalimo ligom, endometriozinių tepimų dingimas. MB nebelanko migrena, rūgšties kilimas,abiems nukrito svoris. Kančios nejaučiu smile.gif Tiesa pirmą mėnesį, kol vyko cukraus detoksikacija buvo keistų pojūčių ir gal dar kokį mėnesį psichologiniai dalykai kaip-"kaip aš čia tokia vargšė kartu su visais nevalgysiu kolegos (o po to ir kito, ir dar vieno) atnešto torto, sausainių,saldainių, šokoladų, pyragėlių ir t.t. ir pan." buvo aktualūs. Bet...viskas praėjo, dabar labai džiaugiuosi dėl savęs ir SB, gaila, kad mamų negalim įkalbint. Nes suvokimas, motyvacija, poreikis turi gimti paties žmogaus galvoje, o jos renkasi kitą kelią (serga, dejuoja, guodžiasi, perka vaistus, burnoja ant gydytojų ir paslaugų kainų).

QUOTE(jaicy @ 2014 09 09, 17:44)
man vakar kolege atnese ka tik sukto teveliu sviestuko - nu dieviskai skanus! emiau kabinau saukstu ir valgiau 

Aš šiandien irgi-gabalą sviesto įsidėjau tarp dviejų riekučių sūrio ir tokį "sumuštinį" sukirtau thumbup.gif

QUOTE(Nidulia @ 2014 09 09, 18:03)
"Gabaus vaiko drama" yra internete, kas nears, galiu permesti. 

Permesk 4u.gif Tuoj parašysiu el. paštą į až.

QUOTE(" voresta " @ 2014 09 09, 18:35)
paleo tai ne šiaip kažkokia dieta siekiant kažkokių rezultatų, o savanoriškai pasirinktas gyvenimo būdas.
  Ir jis yra puikus, nėra nė mažiausios pagundos jį keist.

drinks_cheers.gif Ilgiausia "dieta", kurios "laikausi":).

Atsakyti

QUOTE(livijaaa @ 2014 09 09, 19:14)
ar prie paleo galima riesutu,

siek tiek vaisiu ir

pilno grudo gaminiu (pvz dziuvesiu)?

Truputį.

Sezoninių ir su saiku (atsisakyt pradžioj, Whole30 metu ar turint Candidą).

Ne (kepiau duoną pati, naminę, su raugu, galvojau niekad neišmesiu raugo ir duonos, bet...pasidomėjau apie antimaistines medžiagas, chronišką organizmo uždegimą ir....išmečiau).

QUOTE(jautiena @ 2014 09 09, 19:39)
pasijutau zmogumi... ta pusvalandi, kol ant ratu. dabar  vel karve, pieno fabrikas 

biggrin.gif 4u.gif Dėl pieno fabriko,tai drinks_cheers.gif ir aš taip su pirmu-2,5mėn., su antru-9 mėn., su trečia-metus laiko jaučiausi-valgydavo po 40min. ir kas 40min. biggrin.gif

QUOTE(mėnulis @ 2014 09 09, 19:58)
Vyras sako, kad labai brangu bus mane islaikyti 

Jis nežino ką kalba umn.gif biggrin.gif Jei rimtai, tai taipatrodo pradžioj, bet po veik 11mėn. (dabar suskaičiavau smile.gif, greit metinės alc.gif ) Paleo pamatėm, kad nieko ne brangiau mums tas maistas, kadangi nebeperkam daugybės brangaus šūdmaisčio (tortai, sausainiai, pyragėliai, saldainiai, šokoldukai, javainiai, meduoliai, glaistyti sūreliai, jogurtukai, activios, vafliukai, saldūs alkoholiniai gėrimai ir t.t. ir pan.). Kokosų aliejui palaukiu akcijų ir visas brangumas.

O kiek sumokėtumėm, kad nesirgtumėm vėžiu, diabetu, kad neištiktų insultas, nepultų autoimuninės ligos? Klausimas retorinis.

QUOTE(Kerpena @ 2014 09 09, 22:30)
Galbūt koją kiša tai kad negaliu 100% patikėti pačia idėja,

galbūt šiaip labai pavargus nuo gyvenimo, bet man taip ir nepavyko. Kažkiek laiko laikausi, pradžioje gal pora savaičių ištempdavau, vėliau jau tik savaitę. O tada arba susiklosto tokia situacija, kad nėra kada gaminti

Tuo pačiu sukyla visas filosofinis aspektas - ar tikrai turiu taip brangiai maitintis?  Visos religijos pasninkų metu pirmiausiai ragina atsisakyti mėsos. pasninkai su duona ir vandeniu, tautosaka apdainuoja duoną kasdieninę. 

Galų gale žmonija neišgyventų, jei pradėtų laikytis paleo, paprasčiausiai neužtektų žemės išteklių išauginti tiek mėsos.

Galbūt ta daugybė tiesų ir žlugdo mane. 

Man labai bloga nuo savęs pačios. Suprantu, kad jei nieko nedarysiu, tik storėsiu, bet ką nors daryti irgi nepajėgiu.

Dar galvoju nusipirkt tą  knygą "Viskas prasideda nuo maisto", gal ji ką surikiuos.

Nes man kaip ir Rigedorai labai daug kas nesuprantama jūsų pokalbiuose, o jei pabandau Homosanitus paskaityti, tai taip ir negaliu iki galo įveikti tų visokių terminų perpildytų straipsnių.

Taip, tai labai svarbu. Kaip galima ką nors daryti kuo netiki? schmoll.gif

Geram startui reikia mėnesį susiimt ir išsivalyt. Whole30 tikrai padėtų.
Nėra ką gaminti? biggrin.gif Tai atsipjauni lašinių,daržovių ir negamini. Genialumas paprastume. Man darpadėdavo nuo "nežinau ko noriu" arba "tingiu gaminti"-eik lauk iš virtuvės, reiškia dar nenori valgyt bigsmile.gif

Apie brangumą jau rašiau aukščiau, o duona kasdieninė dabar neturi nieko bendro su ankstesne (kalbu apie grūdo kokybę), be to reiktų paskaitinėt kaip "seniai" mes valgom grūdus ir išvis kodėl jie atsirado žmogaus mityboje wink.gif

Ko tik neprisigalvosi, kad save pateisinti.

Tiesų? biggrin.gif Primestų sakyčiau. Šiais laikais ypač aktualu informacijos ieškotis pačiam, jei nenori būt nukvailintas, įtakotas ir numelžtas, ko pasekoje dar ir susargdintas,nes NIEKAM nerūpi tavo sveikata. Ja gali pasirūpinti tik TU PATI.

Paleo ir nuo to padeda 4u.gif

Nusipirk, bet tu pati turi rikiuoti, knyga tik pagalbinė priemonė.

Tam, kad nevalgyti cukraus, grūdų ir jų produktų visai nereikia VISKO suprasti ar VISKO perskaityti 4u.gif

Turiu vieną priklausomybę unsure.gif -neišmokstu eiti anksčiau miegoti unsure.gif -norisi pabendrauti, paskaityti....

LABANAKT.

Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2014 09 09, 21:30)
<...>  Galų gale žmonija neišgyventų, jei pradėtų laikytis paleo, paprasčiausiai neužtektų žemės išteklių išauginti tiek mėsos.<...>
truputi ne i tema, bet... zmonija buvo beveik paleo***, kol neiniko i NAFTA. iki tol saules energijos uzteko grubiai 1mlrd zmoniu, o dabar, deka naftoj uzkorcenvuotos saules energijos, neuzilgo bus 10mlrd... kuo visa tai baigsis yra labai idomu, nes naftos istekliai riboti.
***uzauginti gruda be siuolaikines technikos ir trasu, o uzauginus, paversti ji baltus miltus, yra be galo daug darbo. anais laikais tos duonos "kasdienines" gaudavo tik pauostyt, pyragu ant stalo budavo tik per sventes, o is tiesu valge ropes ir griezcius mirksiukas.gif o dabar per kiekviena valgyma ar kas is miltu ar bent jau su miltais doh.gif

pritroskinau jautienos su darzovem. su mazu vaiku labai patogu pagal paleo gyvent - kol vaikas neverkia, na kokias 10-15min, sumetei viska i viena katila ir pietus gatavi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 10 rugsėjo 2014 - 00:31
QUOTE(Kerpena @ 2014 09 09, 22:30)
Dar galvoju nusipirkt tą  knygą "Viskas prasideda nuo maisto", gal ji ką surikiuos. Nes man kaip ir Rigedorai labai daug kas nesuprantama jūsų pokalbiuose, o jei pabandau Homosanitus paskaityti, tai taip ir negaliu iki galo įveikti tų visokių terminų perpildytų straipsnių.

Viskas prasideda ne nuo maisto, o nuo požiūrio. Jei yra skanu makaronai su pienu ir iš pykčio sau norisi suvalgyti kažkokį riebaluose pakeptą miltų ir vandens mišinį, problema tikrai ne paleo, ne dukane, ne vegetarizme. Gal tik meilės sau trūksta? ax.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2014 09 10, 00:30)
truputi ne i tema, bet... zmonija buvo beveik paleo***, kol neiniko i NAFTA. iki tol saules energijos uzteko grubiai 1mlrd zmoniu, o dabar, deka naftoj uzkorcenvuotos saules energijos, neuzilgo bus 10mlrd... kuo visa tai baigsis yra labai idomu, nes naftos istekliai riboti.
***uzauginti gruda be siuolaikines technikos ir trasu, o uzauginus, paversti ji baltus miltus, yra be galo daug darbo. anais laikais tos duonos "kasdienines" gaudavo tik pauostyt, pyragu ant stalo budavo tik per sventes, o is tiesu valge ropes ir griezcius  mirksiukas.gif  o dabar per kiekviena valgyma ar kas is miltu ar bent jau su miltais  doh.gif

Tikrai taip! Aš vis mamos paklausinėju, ką jie valgydavo jaunystėje gyvendami kaime. Ryte - kiaušiniai ant spirgų, pietums sriuba ir iš jos ištraukta mėsa su daug daržovių, vakare - rūgpienis su su bulvėmis. Duoną (savo augintą) kepdavo retai, balta duona - šventinis pyragas. Nei kokių uogienių, nei blynų - juk tam dauuuuug laiko reikia. Cukrų vaikai "vogdavo" iš maišo kaip saldumyną, nes ant stalo jo tiesiog nedėdavo. Be to - aliejaus butelio pusei metų užtekdavo. O ir mėsos tiek nevartojo kiek šiuolaikiniai įprastai. Juk neskersdavo tų vištų kasdien, o kiaulę ar avį jei nedidelė šeima irgi po vieną per metus tam tikru sezonu, arba svarbiai progai. Masitui niekas tiek nešvaistydavo.
Ir paleo, jei turi "nemokamus" daržovių tiekėjus tikrai nėra brangu.
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2014 09 10, 00:30)
pritroskinau jautienos su darzovem. su mazu vaiku labai patogu pagal paleo gyvent - kol vaikas neverkia, na kokias 10-15min, sumetei viska i viena katila ir pietus gatavi  biggrin.gif

Pradėjau stebėti kiek laiko gaminu. Tai man irgi 15 min laisvai užtenka. Tą patį pagalvojau, kad su vaiku bus labai patogu. thumbup.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ursula Star: 10 rugsėjo 2014 - 06:16
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 09, 19:58)
Vyras sako, kad labai brangu bus mane islaikyti  smile.gif

skaičiavau, vedžiau specialiai buhalteriją kelis mėnesius labai smulkmeniškai, ir ką - gavosi panašiai, kaip ir ne su paleo, kiek mažiau. bet mes ir iki tol nepirkdavom cisokių šūdeliukų, taip kad, jei buvo perkami visoki sūreliai, saldainiai, tortai, pyragai ir pan., tai išlaidos visai ženkliai sumažėti gali smile.gif

tiesa, vaiko auginimui labai palankus mitybos būdas, greit valgyt pasidaro biggrin.gif

sudominot su tom Miller knygom. ypač ta įmesto viršelio paantraštė, kad remiantis rašytojų biografijomis biggrin.gif man, kaip knygų rijikei, patapo labai įdomu. ačiū mėnuliui, kad kalbą užvedė 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kerpena @ 2014 09 09, 23:30)
O man tai labai skaudi tema visas tas gyvenimo būdo keitimas. Ir kol kas esu didelėj nevilty. Nuo gegužės vidurio bandau pereiti į paleo, norėdama numesti viršsvorį, bet visą vasarą prakovojau su savimi ir finale tas svoris tik truputį priaugo.

Galbūt koją kiša tai kad negaliu 100% patikėti pačia idėja,

Oi kaip primena mane tam tikru laikotarpiu..

Čia daug dvejonių, vieni sako vienas kelias geras, kiti sako kitas kelias geras.. Bet dažniausiai mes tuo "nežinia kuriuo keliu tikėti", tik teisiname save.

Juk jei rimtai norint žinoti, kuris yra geras būtent tau, gali bandyti, juos visus, po dvi savaites, po mėnesį.. Pati pajusi wink.gif

Aš čia turbūt pasakojau apie vieną dėstytoją, kuris man atvėrė akis. Tiesa, tada labai tikėjau vegetaryste, "sveikos" mitybos piramide ir žuvų taukais - viską ką teigia mūsų medijos. Ir išsyk mano protas net nepriėmė informacijos, viską atmetė, nesąmonė galvoju, juk visi daktarai ką teigia.. Bet kalbėjomės vėl ir vėl, jis man vis argumentuodavo, kas vyksta organizme, kai valgai tą ir tą.. O galiausiai sako, netiki - pabandyk. 2 savaites ir pamatysi.

Ir pabandžiau. Tiesa, nebuvo tai gryna Paleo. Viską valgiau virta ir nevalgiau miltinių.
Bet valgiau ir grikių košės su sviestu, ir virtų bulvių su sviestu, ir varškę su grietine, mėsą tik virtą, skystai virtus kiaušinius. Daržovių nedaug ax.gif nes jis "žolių" priešas.

Bet įvyko stebuklas. Dingo spuogai, nukrito svorio, nebesikaupė dujos žarnyne, o išmatos buvo tokios spalvos, kaip kad kūdikio būna maitinant motinos pienu (bent mano mergaitės tokia šviesiai šviesiai ruda smile.gif)

Ir pamaniau, kad jei pripažinta, kad motinos pienas tinkamiausias vaikui, ir būna tokios išmatos, turbūt ir šis maistas daug tinkamesnis man, nei bet koks kitas.
Papildyta:
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 10, 07:26)
Tikrai taip! Aš vis mamos paklausinėju, ką jie valgydavo jaunystėje gyvendami kaime. Ryte - kiaušiniai ant spirgų, pietums sriuba ir iš jos ištraukta mėsa su daug daržovių, vakare - rūgpienis su su bulvėmis. Duoną (savo augintą) kepdavo retai, balta duona - šventinis pyragas. Nei kokių uogienių, nei blynų - juk tam dauuuuug laiko reikia. Cukrų vaikai "vogdavo" iš maišo kaip saldumyną, nes ant stalo jo tiesiog nedėdavo. Be to - aliejaus butelio pusei metų užtekdavo. O ir mėsos tiek nevartojo kiek šiuolaikiniai įprastai. Juk neskersdavo tų vištų kasdien, o kiaulę ar avį jei nedidelė šeima irgi po vieną per metus tam tikru sezonu, arba svarbiai progai. Masitui niekas tiek nešvaistydavo.

Kepdavo juk ant taukų pagrinde smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Izolda: 10 rugsėjo 2014 - 07:33
QUOTE(-sky- @ 2014 09 09, 14:34)
Bet, tikiu, viskas bus gerai.

Bus! Atsisakant svarbu maloniai šypsotis.biggrin.gif
Man čia neseniai teko tokiame baliuje uždalyvauti - žmonės šaunūs, niekas nieko nebruka ir neklausinėja, bet jau stalas buvo... Nukrautas. Iš dalies - pakankamai natūraliu maistu, bet tokiu neblogai „pamaišytu“ su tuo, kas man visai netinka, ir nei kaip atsirinkti. Ir tortai, tortai - naminiai, visi kemša ir giria. Žodžiu - sėdėjau, žiūrėjau, arbatą siurbiau. Pusryčius buvau valgiusi sočius, bet vakarinius šašlykus ir ant laužo keptą cukiniją rijau urgzdama. biggrin.gif

QUOTE(Kerpena @ 2014 09 09, 23:30)
O man tai labai skaudi tema visas tas gyvenimo būdo keitimas. Ir kol kas esu didelėj nevilty.

Kerpena. sad.gif Buvo labai liūdna skaityti.
Tai, ką tu rašai, panašu, jau indikuoja gilesnes psichologines problemas. Tai jau prasilenkia su mitybos, kaip tokios (ar paleo, ar ne - jau nėra skirtumo) pasirinkimu. Ar taip tik atrodo perskaičius?
Nekapstysiu, man mintys sunkiai dėliojasi. Bet ir visi „paskutiniai kartai“ su maistu (kažkoks emocijų, gyvenimo užvalgymas, o ne mityba?), ir taviškis nepasitenkinimas savimi... Kitas lygmuo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zomša: 10 rugsėjo 2014 - 07:52
Nu ir prirašėt. Ilindau ir pusvalandžio nėr. Malonu skaityt tiek tvirtų paleo gynėjų bigsmile.gif .
Kerpena, jei Hartwig'ų knygos neužteks, po poros dienų bus galima kitą įsigyt.
https://www.knygos.l...azink-sveikata/

Ex, dar kas nors Grain brain"Grain Brain" išverstų.

Izolda, kiek metų vegetariavai, ir kokios bėdos tave prispaudė- ar gali papasakot?

Ainu savo paleo karvės melžt. Paleo, nes nei kombikormo, nei grūdų nėr mačius ir nepripažįsta. O va cukrų-obuolius- tik duok, su ranka nukąs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 10 rugsėjo 2014 - 08:08
Mano atveju jieskojau pagalbos vaikui, nes gyventi kaip visi vistiek negalejome. Susidomejau zaliavalgyste, bet tik teoriskai, daug zaliavalgiu skundesi sugedusiais dantimis, o ir vaikui termiskai apdoroti produktai maziau alergizavo. O vegetaru nesupratau niekad, kaip galima teigti, kad mesos atsisakymas yra svaika, jei musu lasteles suformuotos is 20 amino rugsciu ( dar 2 labai retos), o is augalinio maisto galime gauti tik 12. Organizmas varo kazkoki laika ant savo rezervu, lasteles formuojasi nepilnavertiskos, kas veda prie ivairiu ligu ir onkologiniu tuo paciu. Toks mano supratimas ir Zabolotnojo seminaruose apie ta pati kalbama. Taigi paleo, net ne paleo o tiesiog mazaangliavandene dieta vienareiksmiskai laimi. O dar pasikapsciau giliau apie Kwasniewski ka raso, zmones jau desimtmeciais tap valgo ir atstato sveikata, labai daug idomiu istoriju. Galiausiai isbandziau ant saves, tai svarbiausias argumentas man paciai smile.gif Ir jau rasiau, kad Suomijoje sia dieta propaguojama valstybes mastu, taigi manau su laiku tik populiares ir pas mus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ivetacom: 10 rugsėjo 2014 - 08:17
QUOTE(" voresta " @ 2014 09 10, 09:03)
Nu ir prirašėt. Ilindau ir pusvalandžio nėr. Malonu skaityt  tiek  tvirtų paleo gynėjų  bigsmile.gif .
Kerpena, jei Hartwig'ų knygos neužteks, po poros dienų bus galima kitą įsigyt.
https://www.knygos.l...azink-sveikata/

Ex, dar kas nors Grain brain"Grain Brain" išverstų.

Izolda, kiek metų vegetariavai, ir kokios bėdos tave prispaudė- ar gali papasakot?

Ainu savo paleo karvės melžt. Paleo, nes nei kombikormo, nei grūdų nėr mačius ir nepripažįsta. O va cukrų-obuolius- tik duok, su ranka nukąs.

Aš nevegetariavau šiaip ax.gif Tik stengiausi mažinti mėsą, žiūrėjau žiaurius filmus apie gyvūnų žudymą, tikėjau viskuo, ką spauda rašo, šiaip prijaučiau vegetarizmui ir tai mūsų pasaulio mitybos piramidei smile.gif

Problemų tada dar neturėjau, išskyrus spuoguotą veidą ir šokinėjantį svorį.
Bet būtent dėl polinkio priaugti nuo paauglystės domėjausi mityba, ir dabar jau manau apsistojau ties šia kryptimi smile.gif

Ech, norėčiau aš tavo Paleo katvės pieno... smile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2014 09 10, 07:53)
skaičiavau, vedžiau specialiai buhalteriją kelis mėnesius labai smulkmeniškai, ir ką - gavosi panašiai, kaip ir ne su paleo, kiek mažiau. bet mes ir iki tol nepirkdavom cisokių šūdeliukų, taip kad, jei buvo perkami visoki sūreliai, saldainiai, tortai, pyragai ir pan., tai išlaidos visai ženkliai sumažėti gali  smile.gif

tiesa, vaiko auginimui labai palankus mitybos būdas, greit valgyt pasidaro biggrin.gif

sudominot su tom Miller knygom. ypač ta įmesto viršelio paantraštė, kad remiantis rašytojų biografijomis  biggrin.gif  man, kaip knygų rijikei, patapo labai įdomu. ačiū mėnuliui, kad kalbą užvedė  4u.gif

Labas rytas.
Miller knyga ko gero paliko viena didziausiu ispudziu is visu perskaitytu knygu. Kai skaitai ir viskas labai pazystama. Supranti, kodel, mes, zmones, turim tiek problemu. Taip pat ir KŪNO. O cia parasiau apie ja, nes tai, kaip zmogus, ypac moteris ziuri i savo kuna, yra labai susije su tuo, kas jai buvo daroma vaikysteje. O blogiausia, kad net ir suvokdamas tai zmogus, kad jis buvo traumuotas, jis nelabai gali ka bepadaryti ir panasiai elgiasi su savo vaikais. Tai nesamoningas savotiskas kerstas. Ten kaip pavyzdziai gal ir buvo dietos, taciau labiausiai man uzstrigo ten kaip autore pasakoja apie moteris kurios be gailescio veriasi auskarus i pvz. spenelius, tatuiruoja savo kuna ir vaizduoja, kad joms neskauda. Ji tiki, kad ir neskauda smile.gif Juk jos ipratusios kenteti.Kiekviena pazystame tokiu moteru arba esame i jas ir panasios. As pajutau paralele su mano norimu saldainiu. As tikiu, kad moteris, kuriai taip norisi saldainio, ir ji ipratusi kenteti, istvers ta saldainio noro apmauda ir skausma. Juk ji ipratusi. (Ir daznai buna ant dietu ir ribojimu. Ji nebejaucia skausmo.) Ji jo nelies, to saldainio. As vakar deja, ji suvalgiau. Pamaniau, nekentesiu. Uzteko man jo vieno smile.gif Vieno buvo per daug, nes tai buvo be galo saldus zele saldainis. Jei siandien panoresiu jo, galbut vel suvalgysiu. Arba suvalgysiu medaus. Anksciau saldainiu tikrai neribojau.
Džiaugiuosi, už tas, kurioms sis gyvenimo budas padejo, issivale oda, jos numete daug svorio. Juk del to ir skaitau cia. Kurios po sio valgymo budo, supuoja vaikus, o negalejo labai ilgai pastoti.

Apie Paleo yra parašyta ir čia, fb. bloge. : Paleo Kai bus nauja tema, gal kam nors tai butu naudinga, ir bus galima ideti i pirmaji puslapi. Nes tiesiog informacijos internete lietuviu kalba randi mazai. Kaip, kodel ir kas. Daug kam truksta gal paaiskinimo. Tad pravercia bet kokia, susipazinimui.

Man yra labai be galo idomu. Kodel info tokia priestaringa. Buvau vakar imetusi nauja straipsni cia, kuris vadinasi kazkaip panasiai, kad Jav garsiausias dietologas sako, kad gyvuliniai riebalai yra onkologiniu ligo priezastis. Kodel tie visi dietologai bei mitybos guru tarp saves negali susitarti smile.gif Nu bet uzvalgiusi zaliavalgiskai tikrai nesijauti sotus smile.gif Nu bet yra zmoniu, kuriems tarkuota zalia cukinija vadinasi sotus pietus ir tai vadinama "makaronais". g.gif
Atsakyti