QUOTE(livijaaa @ 2014 09 09, 19:14)
ar prie paleo galima riesutu,
siek tiek vaisiu ir
pilno grudo gaminiu (pvz dziuvesiu)?
Truputį.
Sezoninių ir su saiku (atsisakyt pradžioj, Whole30 metu ar turint Candidą).
Ne (kepiau duoną pati, naminę, su raugu, galvojau niekad neišmesiu raugo ir duonos, bet...pasidomėjau apie antimaistines medžiagas, chronišką organizmo uždegimą ir....išmečiau).
QUOTE(jautiena @ 2014 09 09, 19:39)
pasijutau zmogumi... ta pusvalandi, kol ant ratu. dabar vel karve, pieno fabrikas

Dėl pieno fabriko,tai

ir aš taip su pirmu-2,5mėn., su antru-9 mėn., su trečia-metus laiko jaučiausi-valgydavo po 40min. ir kas 40min.
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 09, 19:58)
Vyras sako, kad labai brangu bus mane islaikyti
Jis nežino ką kalba

Jei rimtai, tai taipatrodo pradžioj, bet po veik 11mėn. (dabar suskaičiavau

, greit metinės

) Paleo pamatėm, kad nieko ne brangiau mums tas maistas, kadangi nebeperkam daugybės brangaus šūdmaisčio (tortai, sausainiai, pyragėliai, saldainiai, šokoldukai, javainiai, meduoliai, glaistyti sūreliai, jogurtukai, activios, vafliukai, saldūs alkoholiniai gėrimai ir t.t. ir pan.). Kokosų aliejui palaukiu akcijų ir visas brangumas.
O kiek sumokėtumėm, kad nesirgtumėm vėžiu, diabetu, kad neištiktų insultas, nepultų autoimuninės ligos? Klausimas retorinis.
QUOTE(Kerpena @ 2014 09 09, 22:30)
Galbūt koją kiša tai kad negaliu 100% patikėti pačia idėja,
galbūt šiaip labai pavargus nuo gyvenimo, bet man taip ir nepavyko. Kažkiek laiko laikausi, pradžioje gal pora savaičių ištempdavau, vėliau jau tik savaitę. O tada arba susiklosto tokia situacija, kad nėra kada gaminti
Tuo pačiu sukyla visas filosofinis aspektas - ar tikrai turiu taip brangiai maitintis? Visos religijos pasninkų metu pirmiausiai ragina atsisakyti mėsos. pasninkai su duona ir vandeniu, tautosaka apdainuoja duoną kasdieninę.
Galų gale žmonija neišgyventų, jei pradėtų laikytis paleo, paprasčiausiai neužtektų žemės išteklių išauginti tiek mėsos.
Galbūt ta daugybė tiesų ir žlugdo mane.
Man labai bloga nuo savęs pačios. Suprantu, kad jei nieko nedarysiu, tik storėsiu, bet ką nors daryti irgi nepajėgiu.
Dar galvoju nusipirkt tą knygą "Viskas prasideda nuo maisto", gal ji ką surikiuos.
Nes man kaip ir Rigedorai labai daug kas nesuprantama jūsų pokalbiuose, o jei pabandau Homosanitus paskaityti, tai taip ir negaliu iki galo įveikti tų visokių terminų perpildytų straipsnių.
Taip, tai labai svarbu. Kaip galima ką nors daryti kuo netiki?
Geram startui reikia mėnesį susiimt ir išsivalyt. Whole30 tikrai padėtų.
Nėra ką gaminti?

Tai atsipjauni lašinių,daržovių ir negamini. Genialumas paprastume. Man darpadėdavo nuo "nežinau ko noriu" arba "tingiu gaminti"-eik lauk iš virtuvės, reiškia dar nenori valgyt
Apie brangumą jau rašiau aukščiau, o duona kasdieninė dabar neturi nieko bendro su ankstesne (kalbu apie grūdo kokybę), be to reiktų paskaitinėt kaip "seniai" mes valgom grūdus ir išvis kodėl jie atsirado žmogaus mityboje
Ko tik neprisigalvosi, kad save pateisinti.
Tiesų?

Primestų sakyčiau. Šiais laikais ypač aktualu informacijos ieškotis pačiam, jei nenori būt nukvailintas, įtakotas ir numelžtas, ko pasekoje dar ir susargdintas,nes NIEKAM nerūpi tavo sveikata. Ja gali pasirūpinti tik TU PATI.
Paleo ir nuo to padeda
Nusipirk, bet tu pati turi rikiuoti, knyga tik pagalbinė priemonė.
Tam, kad nevalgyti cukraus, grūdų ir jų produktų visai nereikia VISKO suprasti ar VISKO perskaityti
Turiu vieną priklausomybę

-neišmokstu eiti anksčiau miegoti

-norisi pabendrauti, paskaityti....
LABANAKT.