arteja ziemos sezonas, kokius vitaminus patartumet vaikams duoti? As karts nuo karto biciu duoneles su vitamin c duodavau, bet gal dar kokio kalcio ir d vitamin reikia, juk saules nebebus, o kaulai auga.
QUOTE(SaDa @ 2014 08 22, 09:59)
arteja ziemos sezonas, kokius vitaminus patartumet vaikams duoti? As karts nuo karto biciu duoneles su vitamin c duodavau, bet gal dar kokio kalcio ir d vitamin reikia, juk saules nebebus, o kaulai auga.
O su kokiu vitaminu C naturaliu, ar askorbo rugsties ( tos tikrai neverta), kalcio duosiu is kiausiniu lukstu , pati padariau, d vitamino tikrai duosiu, jei nealergizuos.
QUOTE(Jolė*** @ 2014 08 22, 08:41)
Atėjau pabambėti ant tos narės, kuri pomidorus su varške arba sūriu ir grietine užrodė - kada atsibos klausiu?

QUOTE(Rasa:) @ 2014 08 22, 08:51)

QUOTE(" voresta " @ 2014 08 21, 16:40)
Geriem plaukam ir nagam reik cinko, o daugiausia jo yr ..jaučio liežuvyje. Paros norma 10 mg. Ar kada valgai liežuvius ?
Valgau, nors paskutiniu metu mazokai. Dazniausiai gryzus y LT atsigriebiu

Spanguoles siaip vit. C daug turi ir berods kitiems hemoglobina netgi pakelia, jei trukumas yra

QUOTE(Ursula Star @ 2014 08 22, 10:38)
Tik man varškės išvaizda nepatiko...
Tai todėl kelis kartus ir pabrėžiau, kad varškės sūris dar geriau (o jei dar su kmynais 

Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 08 21, 16:40)
Geriem plaukam ir nagam reik cinko, o daugiausia jo yr ..jaučio liežuvyje. Paros norma 10 mg. Ar kada valgai liežuvius ?
produktai pagal cinką rikiuojasi:
1. Jaučių liežuviai 310.00 mg
O kaip juos ruošiat? produktai pagal cinką rikiuojasi:
1. Jaučių liežuviai 310.00 mg

QUOTE(Rasa:) @ 2014 08 22, 09:56)
Tai todėl kelis kartus ir pabrėžiau, kad varškės sūris dar geriau (o jei dar su kmynais
)

Teip teip, prisimenu sūrį tik grūdėtą varškę užmiršau. O ir jos skonis man pasatruoju metu nepatinka. Bet tai be jos irgi gerą atradimą pasidariau. Ačiū

QUOTE(ivetacom @ 2014 08 22, 09:54)
Kaip idomu, as maziukui beveik kiekviena diena po gabaliuka-du duodu, lig nepastebejau kad miega veiktu, na jis pas mane visada sunkiai uzmiega. O tau nuo gabaliuko net jauciasi poveikis?
Va kakavos sudetis:
100 g kakavos miltelių:
energinė vertė 954 kJ.
sudėtis:
angliavandenių 57,90 g;
riebalų 13,70 g;
baltymų 19,60 g;
vandens 3,00 g.
Mikroelementų:
kalcio 128 mg;
geležies 13,86 mg;
fosforo 734 mg;
magnio 499 mg;
mangano 3,837 mg;
natrio 21 mg;
kalio 1524 mg;
cinko 6,81 mg.
Kitos medžiagos: kofeinas 230 mg; teobrominas 2057 mg. Išvardintų mineralų daugiausiai yra būtent kakavos milteliuose, o ne šokolado glazūroje ar kakavos svieste.
Flavonoidai
Kakavos milteliuose yra gausu flavonoidų. Jų kiekis priklauso nuo kakavos apdorojimo būdo ir gali būti iki 10 % miltelių svorio. Vienas iš šių junginių yra flavonolas, kuris laikomas palankiai veikiantis širdies ir kraujagyslių sveikatą, nors tai dar tyrinėjama.
Na yra kofeino, bet gi ne po 100gr valgoma
O kavos tu visai negeri?
Va kakavos sudetis:
100 g kakavos miltelių:
energinė vertė 954 kJ.
sudėtis:
angliavandenių 57,90 g;
riebalų 13,70 g;
baltymų 19,60 g;
vandens 3,00 g.
Mikroelementų:
kalcio 128 mg;
geležies 13,86 mg;
fosforo 734 mg;
magnio 499 mg;
mangano 3,837 mg;
natrio 21 mg;
kalio 1524 mg;
cinko 6,81 mg.
Kitos medžiagos: kofeinas 230 mg; teobrominas 2057 mg. Išvardintų mineralų daugiausiai yra būtent kakavos milteliuose, o ne šokolado glazūroje ar kakavos svieste.
Flavonoidai
Kakavos milteliuose yra gausu flavonoidų. Jų kiekis priklauso nuo kakavos apdorojimo būdo ir gali būti iki 10 % miltelių svorio. Vienas iš šių junginių yra flavonolas, kuris laikomas palankiai veikiantis širdies ir kraujagyslių sveikatą, nors tai dar tyrinėjama.
Na yra kofeino, bet gi ne po 100gr valgoma

sakyčiau čia ne tiek į kofeiną, bet į teobrominą reiktų pažiūrėt
http://lietuve.lt/mo...-buti-nuodingas
Veterinorių nuomonė :
Teobromino galima rasti šokolade, kakavoje, arbatoje, acai uogose ir kai kuruiose kituose maisto produktuose. Jis naudojamas šiuolaikinėje medicinoje, pvz., kaip diuretikas, kraujotakos ligoms gydyti, tačiau žinoma ir tai, kad ši natūrali medžiaga gali būti nuodinga žmonėms, katėms, šunims, žiurkėms ir pelėms.
Todėl tai- tikrai ne kiekvienai dienai, o tai pasodinsi savo vaiką ant legalaus narkotiko.
Papildyta:
QUOTE(Rasa:) @ 2014 08 22, 10:56)
Galima ir česnakiuko
kažin, kaip tavo mikrobai žarnyne jaučiasi po česnakiuko? 

Papildyta:
O kaip juos ruošiat?
Kiek pamenu, mamytė sakydavo, kad juos labai ilgai virti reikia?
O kaip juos ruošiat?

kaip ir visą mėsą- porą min gabaliukus daržovių troškinyje palaikau. Šiandie kaip tik turiu šerninį liežuvį- tikiuos jis ne prastesnis nei jaučio pagal cinką.
QUOTE(" voresta " @ 2014 08 22, 11:50)
kažin, kaip tavo mikrobai žarnyne jaučiasi po česnakiuko?
Aš jau koks pusmetis nebevartoju nei svogūno, nei česnako galvų, tik laiškus (pagal Fodmap). Bet įsivaizduoju, kad mikrobams būtų blogai - jiems nepatiktų 

QUOTE(zomša @ 2014 08 22, 07:40)
O su vištų - viskas normaliai? Galvojau, kad kaip tik putpelių draugiškesni organizmui.

su vištų viskas gerai.
O putpelių, kai pradėjau valgyti, buvo irgi viskas gerai kelis mėnesius. O vėliau užvalgius užeina savijauta kaip apsinuodijimo (kaip rotu ar pn. sirgtum). Po poros valandų praeina

QUOTE(" voresta " @ 2014 08 22, 10:50)
kaip ir visą mėsą- porą min gabaliukus daržovių troškinyje palaikau. Šiandie kaip tik turiu šerninį liežuvį- tikiuos jis ne prastesnis nei jaučio pagal cinką.
susidūrus esu tik su viso liežuvio virimu ir tada, kol karštas, staigiai skūrą nunerti reikia.
O kaip su žaliu - nusilupa ta skūra? Ar su visa skūra valgot?
Sveikos damutes
As prisiduodu, kad niekur nedingus. Skaitau ISWF ir Jusu forumo archyvus, o siaip laukiu nesulaukiu savaitgalio, kada ramiai atsisedus ne tik uzbaigsiu skaitinius, bet ir meniu suplanuosiu. Nors jau kaip ir esame paleo, vyras tai labaisunkiai priima... bet itikinau taip, kad po whole 30 kartais gales bulviu, o gal per sventes ir dar ko nors...
Prisiziurejau visokiu jusu receptuku, as irgi labia megstu juos rankiotis ir meginti. Mano paskutinis megiamiausias atradimas, tai raudonas kopustas su sviestuku ir slakeliu gero balzamiko acto patroskintas. Greita, o jau kokia skanybe. Man tai visus tortus atstoja

As prisiduodu, kad niekur nedingus. Skaitau ISWF ir Jusu forumo archyvus, o siaip laukiu nesulaukiu savaitgalio, kada ramiai atsisedus ne tik uzbaigsiu skaitinius, bet ir meniu suplanuosiu. Nors jau kaip ir esame paleo, vyras tai labaisunkiai priima... bet itikinau taip, kad po whole 30 kartais gales bulviu, o gal per sventes ir dar ko nors...
Prisiziurejau visokiu jusu receptuku, as irgi labia megstu juos rankiotis ir meginti. Mano paskutinis megiamiausias atradimas, tai raudonas kopustas su sviestuku ir slakeliu gero balzamiko acto patroskintas. Greita, o jau kokia skanybe. Man tai visus tortus atstoja

Su cesnakais atsargiau. As kazkaip uzsimirsus pora dienu uzkapojau, dabar atsirado deginimas kaireje liemens puseje ir plinta i slauni. Nejuokinga. Kazkur esu skaicius, kad jis veikia kaip neurotoksinas. Tai va, prisizaidziau.
QUOTE(san @ 2014 08 22, 12:31)
susidūrus esu tik su viso liežuvio virimu ir tada, kol karštas, staigiai skūrą nunerti reikia.
O kaip su žaliu - nusilupa ta skūra? Ar su visa skūra valgot?
matosi, kad nesi jo gaminus.

Toks liežuvio paruošimas po to, kai jį išimu iš galvos, būtinas, nes ant jo gi gyvulio mikrobų, seilių ir kramtyto maisto atliekų krūva būna. Paskutinis šernas kaip tik kviečius čiaumojo savo mirties valandą, kai kulka visą mano delikatesą- smegenis ištaškė. Likau be delikateso.