Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Tai ismesk savaitei ar dviem, tada bandyk atskirai tryny ir jeigu nieko, atskirai - baltyma. Gal tikrai kas netinka g.gif
As esu ir chemija naudojus, ir eko, ir pasiekiau tokia riba, kai plauku trecdalis tik beliko ( aisku uz tai is dalies galiu dekot ir plauku sviesinimui ) ir plaukai baisiai atrodo. Kuo dazniau plaunu, tuo prastesne bukle. Uztat ir susidomejau, gal tikrai reik plaukam patiem tvarkytis, tik moraliskai labai sunku butu g.gif Galima ir tik su vandeniu plaut, ir su soda ( bet tada butinas obuoliu sidro actas ph atstatyt ). Nes jau uzkniso ziuret y ta peles uodega doh.gif Kas is to, kad priemonem iskedeni, gal po dar 15-20 metu nebebus ka ir kedent blink.gif Sorry uz off topic 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Egliukasz: 21 rugpjūčio 2014 - 14:49
QUOTE(Egliukasz @ 2014 08 21, 13:10)

Kaip tik skaitau apie galvos plovima be sampuno, kas nors yra bandziusi? 4u.gif

Kartais galvą plaunu paprastu žaliu kiaušinio tryniu. Padaliju jį per pusę ir dukart įtrinu galvą. Paskui išskalauju, pabaigoj perpilu šiek tiek paprastu actu suminkštintu vandeniu. Man thumbup.gif

šiaip, jei prisimenat Rokas rašė, kad geram šampūne pagrindinė medžiaga turėtų būt ne Sodium Lauryl Sulfate, o gliukozinai ar betainai.
Tai pirmoj pasitaikiusioj parduotuvėj peržiūrėjusi beveik visus šampūnus teradau tik vieną tokį su Lauryl Glucoside. Visai neblogai plauna, nors smarkiai ir neputoja.
Papildyta:
QUOTE(Egliukasz @ 2014 08 21, 15:48)

As esu ir chemija naudojus, ir eko, ir pasiekiau tokia riba, kai plauku trecdalis tik beliko ( aisku uz tai is dalies galiu dekot ir plauku sviesinimui ) ir plaukai baisiai atrodo. Kuo dazniau plaunu, tuo prastesne bukle. Uztat ir susidomejau, gal tikrai reik plaukam patiem tvarkytis, tik moraliskai labai sunku butu g.gif Galima ir tik su vandeniu plaut, ir su soda ( bet tada butinas obuoliu sidro actas ph atstatyt ). Nes jau uzkniso ziuret y ta peles uodega doh.gif Kas is to, kad priemonem iskedeni, gal po dar 15-20 metu nebebus ka ir kedent blink.gif Sorry uz off topic 4u.gif

Geriem plaukam ir nagam reik cinko, o daugiausia jo yr ..jaučio liežuvyje. Paros norma 10 mg. Ar kada valgai liežuvius ?
produktai pagal cinką rikiuojasi:
1. Jaučių liežuviai 310.00 mg
2. Gemalai, kviečių 14.00 mg
3. Sėlenos, kviečių 8.85 mg
4. Sezamo sėklos 8.61 mg
5. Sėmenys 7.80 mg
6. Kakavos milteliai 6.90 mg
7. Kiaušinių milteliai 6.86 mg
8. Jaučių kepenys 6.47 mg
9. Dribsniai, avižiniai 6.32 mg
10. Dauona "Sėlėnų" 5.72 mg
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2014 08 21, 13:35)
voresta kaip manai pas mane koks disbalansas, jei skaiciuojat kvepavima ir oro uzlaikyma buvo skaicius 7, slapimo spalva kaip sviesaus alaus, o putos atidarius skyresi po 7 sekundziu panasiai.
Ir dar dariausi tyrima blogas kortizolis, padidejas dviguvai normos.

paprastai pas disaerobikus/autoimunininkus šlapimas smarkiai putoja ir yra tamsus ir tankis didelis ir pH rūgštinis. Tad neputojantis ir šviesus šlapimas kaip ir rodytų kad to disaerobinio kaip ir nėr. pH indeksas 7- rodytų kad neturėtų būt šarmų rūgščių pusiausvyros sutrikimų. O tas didelis kortizolis rodytų kad reiktų žiūrėt į simpatinę-parasimpatinę pusiausvyrą. Pasižiūrėk į savo vyzdžius, palygink jų dydį su kitų žmonių. Pasimatuok kraujospūdį sėdėdama ir atsistojusi.
Simpatinio streso požymiai :

Didelis vyzdys, sistolinio kraujo spaudimas stovint 5 ar daugiau didesnis nei sėdint, diastolinis kraujo spaudimas stovint 6 ar daugiau didesnis nei sėdint, ketvirtas pulsas 12 ar daugiau didesnis nei sėdint, “balta” dermografija, ketvirtas pulsas virš 80, pirmas pulsas virš 73,  sistolinis kraujo spaudimas stovint dalijamas iš 10 ir atimamas iš kvėpavimo dažnumo, atsakymas yra mažesnis už 3

Brėžk buku pieštuku liniją odoj- ji parausta ar pabąla? Ar paskutiniu metu patiri stresą darbe ar namuos?
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 08 21, 15:13)
Man patinka chemija, ją ir renkuosi, problemų su plaukais ir galvos oda neturiu.biggrin.gif Reikia, aišku, žiūrėti, ką ir kaip dažnai naudoji - agresyvesnės priemonės išbalansuoja.
todėl įtariu kiaušinius. Gaila, kad taip, todėl vis dar tikiuosi, kad gal ne jie. Bet kokia ten ceremonija turėtų būti - visai mesti lauk ilgesniam laikui ir bandyti įvesti nuo trynio?
Ir ir. Baziniams iškrypimams pamatuoti užtenka pH juostelių ir areometro?

Rinkis sampunus be SLS ALS, tai labia agresyvi medziaga. Kur voresta nurode, labia gerai plauna ir neturi tos naftos atliekos SLS. Lavera sampunai man patinka, Yra dabar daug sampunu be SLS ir ALS.
Sukiausiniais ir as ilgai zaidziau noredama isitikinti ar jie man tinka, taip ir neissiaiskinau. Bet as ju labai retai valgau, nes kazkodel nenoriu ju.
Sedziu jau be pieno produktu ir laukiu, kada spuoguotoji kakta ims tvarkytis. Net kai buvau visavalge, neturejau tokios "grazios" kaktos blink.gif
Raselei aciu uz juosteles, jau gavau. Dar turiu ir savu, platesnio spektro, ten ketonus galima paziureti ir t.t. Zodziu juostelemis apsiginklavusi:)
Girdejau, kad esant ketozeje ir is jos iseidinejant, taip pat gali organizmas valytis per oda, ismetant ja spuogais? Gal as tikrai buvau nuvairavusi I ketoze, apsedusi sociuosius riebalus. Nesivalgo man taip skaniai ir daug salotu be grietines.
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 08 21, 15:13)

Ir ir. Baziniams iškrypimams pamatuoti užtenka pH juostelių ir areometro?

dar reikia kraujospūdžio matuoklio, bet, jei pirksi naują, tai rinkis tokį kažkokį, kad ir atsistojus galėtum pasimatuoti-netinka pastatomi. Maniškis TOKS
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 08 21, 18:04)
paprastai pas disaerobikus/autoimunininkus šlapimas smarkiai putoja ir yra tamsus ir tankis didelis ir pH rūgštinis. Tad neputojantis ir šviesus šlapimas  kaip ir rodytų kad to disaerobinio kaip ir nėr. pH indeksas 7- rodytų kad neturėtų būt šarmų rūgščių pusiausvyros sutrikimų. O tas didelis kortizolis rodytų kad reiktų žiūrėt  į simpatinę-parasimpatinę pusiausvyrą. Pasižiūrėk į savo vyzdžius, palygink jų dydį su kitų žmonių. Pasimatuok kraujospūdį sėdėdama ir atsistojusi.

Brėžk buku pieštuku liniją odoj- ji parausta ar pabąla? Ar paskutiniu metu patiri stresą darbe ar namuos?

aciu voresta.
braukiant piestuku balta, po keliu sekundziu ta vieta paraudonuoja.
Vizdziai, pagal aprasyma kuri is taves turiu butu prie -3
Del spaudimo tai neturiu matuoklio, reiks pirkti, nes matau kad reikia pasimatuoti vis.

o stresa darbe patyriau labia dideli metus laiko ir be miego ir kiekviena diena stresas. Dabar jau kaip pusmetis stengiuos vis neiimti I galva, bet aisku ne visada pavyksta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SaDa: 21 rugpjūčio 2014 - 16:33
QUOTE(SaDa @ 2014 08 21, 17:32)

o stresa darbe patyriau labia dideli metus laiko ir be miego ir kiekviena diena stresas. Dabar jau kaip pusmetis stengiuos vis neiimti I galva, bet aisku ne visada pavyksta.

tai va, tavo darbas griauna tavo sveikatą. Ar jis to vertas?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 08 21, 18:42)
tai va,  tavo darbas griauna tavo sveikatą. Ar jis to vertas?

ieskau naujo darbo, bet rasti nera paprasta. O mesti negaliu nes paskola, vaikas, vienas vyras neisgales islaikyti, dar statom nama sad.gif Bet labia tikiuosi greitai pakeisti darba.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 08 21, 17:17)
Rinkis sampunus be SLS ALS, tai labia agresyvi medziaga.

Su kiausiniais ir as ilgai zaidziau noredama isitikinti ar jie man tinka, taip ir neissiaiskinau. Bet as ju labai retai valgau, nes kazkodel nenoriu ju.

Nebijau aš SLS. blush2.gif Labai daug ko sudėtyse nebijau.
Nors gal reikės pabandyti prie progos natūralų - žiū ir tiks.smile.gif O su natūraliais šampūnais nėra taip, kad per laiką plaukai pradeda atrodyti (jaustis) apsinešę?

Kiaušinių aš kasdien irgi ne. Bet kartais visai norisi - ir va stovi šiandien toks bjaurus gniutulas skrandyje. Fu. Kažkas aiškiai ne taip. Reiškia - reikės žaistis ir man.

QUOTE(" voresta " @ 2014 08 21, 17:29)
dar reikia kraujospūdžio matuoklio,  bet, jei pirksi naują, tai rinkis tokį kažkokį, kad ir atsistojus galėtum pasimatuoti-netinka pastatomi. Maniškis TOKS

Dėkui. smile.gif Trauksim į ateities pirkinius kada tai prie progos - gal pravers ir šiaip.
Kraujosp. matuokliai visada atrodydavo toks daiktas, kur tik orūs pensininkai turi. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 08 21, 19:11)
Nebijau aš SLS. blush2.gif Labai daug ko sudėtyse nebijau.
Nors gal reikės pabandyti prie progos natūralų - žiū ir tiks.smile.gif O su natūraliais šampūnais nėra taip, kad per laiką plaukai pradeda atrodyti (jaustis) apsinešę?

Kiaušinių aš kasdien irgi ne. Bet kartais visai norisi - ir va stovi šiandien toks bjaurus gniutulas skrandyje. Fu. Kažkas aiškiai ne taip. Reiškia - reikės žaistis ir man.
Dėkui. smile.gif Trauksim į ateities pirkinius kada tai prie progos - gal pravers ir šiaip.
Kraujosp. matuokliai visada atrodydavo toks daiktas, kur tik orūs pensininkai turi. biggrin.gif

ir as sakydavau kad spaudimo matuoklis tik pensininkams, bet va pasirodo ir as jau i dovanu sarasa kaledoms itraukciau, tik gaila kad kaledos dar toli.
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2014 08 21, 18:21)
tik gaila kad kaledos dar toli.

Tai gal išeis ir anksčiau. Jei ne - bent jau aišku, ką veiksim Kalėdų rytą. laugh.gif
Aš už to aparato kainą galiu, pvz., lūpdažį nusipirkti, tai man tiesiog širdį skauda.biggrin.gif

Moterys, o kokius ir kur jūs juodus šokoladus (geriau tuos, kur 85% kakavos) perkate? Negalima man, negalima, ne sau, bet reikia.biggrin.gif O ateity gal ir sau bus...
Žiūriu sudėtis - daugumos kiek įtartinos. Vienuose sojų lecitinas plaukioja, kituose dar kas (pvz. kam reikia sumažinto riebalų kiekio kakavos miltelių?). Rūtos ekologiškas atrodo neblogas, šitas dar, bet jo kaina ir kiekis wacko.gif , ir šitą biosaloje radau.
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 08 21, 18:40)

Moterys, o kokius ir kur jūs juodus šokoladus (geriau tuos, kur 85% kakavos) perkate? Negalima man, negalima, ne sau, bet reikia.biggrin.gif O ateity gal ir sau bus...
Žiūriu sudėtis - daugumos kiek įtartinos. Vienuose sojų lecitinas plaukioja, kituose dar kas (pvz. kam reikia sumažinto riebalų kiekio kakavos miltelių?). Rūtos ekologiškas atrodo neblogas, šitas dar, bet jo kaina ir kiekis wacko.gif , ir šitą biosaloje radau.

manau, šitas 80 gr.92% pigiau ir geriau nei šitas 35 gr ir tik 72% Kiek googlinau tai pigiausia kaina už tokį kiekį ir proc.
Atsakyti