Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų šėrimas sausu ėdalu

QUOTE(k_azu @ 2014 10 05, 18:11)
Kruvu dydis priklauso nuo to, kaip gerai suo isisavina maista. Tai prikauso nuo suns ir maisto.

O tikrai kuo maziau kakokoja tuo geriau? Gi dar priklauso ar maiste daugiau lastelienos ar maziau? Jei lastelienos daugiau, nereiskia kad kitu geru medziagu (mesos tarkim) maziau, bet kakos jau daugiau?
Maitinu dabar suni barf - kruvos, kaip triusiuko ir vos karta per diena, o nuo TOW eidavo tris kartus ir po daugiau, bet nemanau,kad tas maistas buvo jai prastesnis tiek kartu.
Atsakyti
QUOTE(dilgelyt @ 2014 10 05, 20:09)
O tikrai kuo maziau kakokoja tuo geriau? Gi dar priklauso ar maiste daugiau lastelienos ar maziau? Jei lastelienos daugiau, nereiskia kad kitu geru medziagu (mesos tarkim) maziau, bet kakos jau daugiau?
Maitinu dabar suni barf - kruvos, kaip triusiuko ir vos karta per diena, o nuo TOW eidavo tris kartus ir po daugiau, bet nemanau,kad tas maistas buvo jai prastesnis tiek kartu.

Na, paprasciausiai todel ir sakoma, kad sunims grudai netinka, nes kruvos didziules (iseina visos neisisavintos medziagos). Mnaiskis nuo purinos su ryziais krove didziules kruvas. Ant TOW ir Orijen, kur buvo tik bulves atlikdavo didesni reikala tik 2 kartus (kartais 3 kartus) per diena. Nors nuo orijen buvo jos didesnes nei TOW. Dar viena faktoriu reikia prisiminti, kad kruvos priklauso ir nuo to, kiek skanestu suo gauna. Pavyzdziui jei as turedavau dresuros klase ta diena, ar pati daug skaniuku paduodavau, nes namie dirbome tai ir kruvos padidedavo. Ir dabar maniskis sausa maista gauna kaip skaniukus (vis dar liko 4kg orijen sunaudoti doh.gif ) tad jei daugiau dirbam jo ir kruva padideja kita diena.
Atsakyti
ups . ne ten pataikiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolleee: 05 spalio 2014 - 23:50
QUOTE(2_kart_mama @ 2014 10 05, 19:06)

Vava aš irgi tą kartoju vyrui, kad kai įsisavina tai kakoja mažiau. Manasis daug krauna... todėl noras yra keist. Ir snukis ne baltas o parudavo, nors kai pirkau šunį, buvo baltas snukis..

atsiprasau,o nuo kokio maisto parudavo snukutis? eukanubos? ax.gif
kokios veisles jusu suniukas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zemaiteki @ 2014 10 01, 11:14)
Norėčiau išgirsti jūsų nuomonę apie šį produktą: Rafus šaldytą mėsą. www.rafus.lt Gal kas bandėt? Ar verta keisti gerą kokybišką sausą maistą į šį? Ogal galima kombinuoti? Ar tiesiog kartais pavaišinti kaip skanėstu?

aš savo šunėkus šeriu šituo. aišku ne kas dieną. aš duodu 5 dienas sausą maistą, o savaitgaliai pas mus kaip aš vadinu mėsedieniai. patogu juo šerti, šunys ėda puikiai, išmatos geros. prisikabinti neturiu ko prie šito maisto. viskas aišku, ne taip kaip su sausais maistais kol atitaikiau doh.gif
Atsakyti
Pamaciau labai labai graziu ilgu plauku suni, zinoma, didziausia itaka daro genai, bet seimininkas sake, kad kas ryta duoda kiausini tam suniui (9 menesiu maltos bisonas) vardan plauku.
Nepklausiau koki - zalia ar virta. Kaip jus manot,ir kaip kiausinis derintusi su sausu maistu?
Atsakyti
QUOTE(dilgelyt @ 2014 10 07, 15:25)
Pamaciau labai labai graziu ilgu plauku suni, zinoma, didziausia itaka daro genai, bet seimininkas sake, kad kas ryta duoda kiausini tam suniui (9 menesiu maltos bisonas) vardan plauku.
Nepklausiau koki - zalia ar virta. Kaip jus manot,ir kaip kiausinis derintusi su sausu maistu?

Zalia, mums derinasi gerai.
Atsakyti
QUOTE(dilgelyt @ 2014 10 07, 12:25)

Zalia. O barf nebemaitini? As nuo mazens duodavau saviskiui, bet tikrai ne kiekviena diena.
Atsakyti
QUOTE(k_azu @ 2014 10 07, 17:39)
Zalia. O barf nebemaitini? As nuo mazens duodavau saviskiui, bet tikrai ne kiekviena diena.

Maitinu barf. Bet ji labai prastai valgyt ji pradejo, idedu maza maza gabaliuka, o tas vistiek pasensta pradeda pelyti, dvokti...ismetu, tada vel is naujo taspats. Po to namie kazkas smirdet pradeda - randi supelijusi supuvusi mesgali uzkasta po mano kaldra doh.gif Uzkniso... Taikyciaus jei matyciau,kad ji skaniai noriai valgo,bet skaniai valge tik pirmas pora dienu.
Tad galvoju grizti prie TOW, bet zuvinio.
Daviau virta tryni, zalio pasibijojau..Ir tokiam mazam suniui ar neperdaug visas kiausinis, ir skaiciau,kad kaiusinio baltyma jie sunkiai virskina.

Beje ji budama metu dar keicia pieninius dantis,tad gavau rekomendacija vitaminui D ir kalciui, bet dar galvoju.
Atsakyti
Žalių kiaušinių šunims (ir žmonėms) reguliariai valgyti negalima - baltyme yra avidino, kuris suriša ir iš organizmo pašalina vitaminą H (biotiną). Iš karto gal nieko ir nepastebėsite, bet ilgainiui organizmui pakenks. Prisiminiau iš studijų, bet dar pagūglinau, jei kam įdomu pasiskaityti:
nuoroda
Plaukams grožio prideda sėmenų aliejus, galima ant sauso maisto šiek tiek įpilt (šaukštelį per savaitę mažam šuniui); kai jo gaudavau pirkt, mano šunės kailiukas buvo labai sužvilgėjęs. Tinka ir šunims, ir žmonėms smile.gif

O kadangi šneka apie sausą maistą, ar kas bandėte Lukullus?
(radau akciją - zooplus nuoroda
Galvoju užsakyti, atsiliepimai geri, tik kelia abejonių, kam pridėta bulvių dribsnių... dar apie diatomaceous earth dviprasmiškos nuomonės...

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vespa: 08 spalio 2014 - 00:11
Šuns organizmas žalią kiaušinio baltymą labai mažu procentu įsisavina, tuo tarpu virtą net 80% įsisavina. kas dieną aš neduodu, nes paleidžia vidurius mano šunims. duodu 2-3 kartus į savaitę ir su visu lukštu. aišku prieš tai nuplikinu kiaušinį.
Atsakyti
Ką patartumėte jaunam mopsui, linkusiam labai tukti. Kur randu dietinį, tai ten jau suaugusiam, bijau duoti ar nepritūks medžiagų, kol šuniukas dar 5 mėn.
Atsakyti