Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų šėrimas sausu ėdalu

QUOTE(cile @ 2015 10 06, 21:35)
Tarkim fitness trainer eriena su ryziais..tiesa, nezinau jusu caniveros kainos.
O kaip populiarusis Brit care - tinka pagal jusu skaiciukus, bent jau large breed uzmeciau aki. Ir kaina jo viena padoresniu...savo mergom va baigineju paskutines kruopas - per du men sudorojo dvylikini maisa...
O siaip - ka nusirziurejot preliminariai?

Va apie fitness'ą galvojau. Bet dar kol kas kaip atsarginis atsarginis variantas. Ten kur perku minėjo, kad jos šunims nuo fitneso vidurius paleido. Aišku tai ne rodiklis. Bet nu va aš durna šituo klaausimu. Esam apturėję tokią patirtį, kai ėdė maistą, lyg ir viskas gerai, bet tuštinosi minkščiau. Aš aišku kaip visiškai tame žalia nekrepiau dėmesio, gi kas čia tokio? Neviduriuoja, pilvas neišpampęs, lyg ir ok. Kol vieną dieną radau po darbo šunį su nosim užpakalyje tikrąja to žodžio prasme. Matau kad negerai. Tai šunį už čiuprynos pas vetą, ogi pasirodo analinės liaukos susiuždegimino. Pasirodo jei išmatos per minkštos, tuštinantis neišspaudžia analinių liaukų, ten visoks brudas kaupiasi ir darosi uždegimai (nu aš čia maisto temoj apie kakus, bet nu toks gyvenimas, jei valgom tai ir kakojam biggrin.gif ).
Šiuo metu bandau Flatazor.Šitą.. Pradėjus duot aišku viduriai paminkštėjo, bet dabar žiūriu gal ir visai pusę bėdos. Nėra taip gerai, kaip su canivera, bet ir ne tragedija. Tiesa labai bezdėt bachuras pradėjo. Dar stalčiuj turiu 3 kg Brit care pabandymui. Įdomioji dalis, kad ant pakuotės Lamb&Rice, o sudėtį rašo aviena g.gif Įdomu, tai kuri mėsa ten iš tikrųjų?
Sekantis į sąrašą dabar įkrito Husse, kur mikė-pūkuotukas rekomendavo. Nu gal kuris iš šitų bus kaip tik TAS doh.gif lotuliukas.gif
O kas dėl kainos, tai Canivera 14 kg maišas 54 Eur. Maniškiui jo užtenka kažkur 2, maximum 3 savaitėms cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oragė: 07 spalio 2015 - 07:18
QUOTE(Oragė @ 2015 10 07, 08:16)
Įdomioji dalis, kad ant pakuotės Lamb&Rice, o sudėtį rašo aviena  g.gif

O kas turetu buti? g.gif

Sakau gal kas susidure busit.. Maniskei 2 menesiai su trupuciu, su apetitu, linksma, nevemia, neviduriuoja, parazitu jokiu neturi, nu bet pilvas didelis.. Ryte atsikelus dar nieko, bet paeda ir issipucia doh.gif Rodziau net dviem skirtingiems veterinarams, sako pamazinti porcijas, dazniau, bet po mazai duoti. Sako buna taip edriems suniukams. Dabar duodu 5 kartus per diena, bet vistiek man jis atrodo didelis. Ar cia kad trumpo plauko ir taip gerai matosi..

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2015 10 07, 09:07)
O kas turetu buti? g.gif

Sakau gal kas susidure busit.. Maniskei 2 menesiai su trupuciu, su apetitu, linksma, nevemia, neviduriuoja, parazitu jokiu neturi, nu bet pilvas didelis.. Ryte atsikelus dar nieko, bet paeda ir issipucia doh.gif Rodziau net dviem skirtingiems veterinarams, sako pamazinti porcijas, dazniau, bet po mazai duoti. Sako buna taip edriems suniukams. Dabar duodu 5 kartus per diena, bet vistiek man jis atrodo didelis. Ar cia kad trumpo plauko ir taip gerai matosi..

user posted image

Ha, geras, su gamtos pažinimu prastai. Kažkodėl nesuvedžiau, kad avis ir ėriukas yra tas pats lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif

O nėra taip, kad pilvą pučia, bezda? Gal prisiragauja kokių obuolių, kopūstų ar dar kokio maisto į tarpus nuo kurių pučia pilvą? Skaniukus kokius duodate?
Aš jūsų vietoj iš viso atsisakyčiau skaniukų (jei tokius naudojate), kadangi šuo ėdrus, paskatinimui duočiau sausą maistą. Tiesiog dienos normą sušerčiau iš rankos už gerus darbus.
Palyginimui 4 mėn. rotveilrio 2D išklotinė

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oragė: 07 spalio 2015 - 08:28
QUOTE(Oragė @ 2015 10 07, 09:24)
Palyginimui 4 mėn. rotveilrio 2D išklotinė

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Mano rotikas atrode taip pat, irgi turiu foto su tokiom isklotinem, gaila ne po ranka.
Ne, as visai nieko kito jai neduodu, jokiu uzkandziu. Ir nepucia jai pilvo.. Dabar tik labai pamazu keiciu i kita sausiaka. Kai guli ant pilvo, tai dar dar, bet kai apsivercia ant nugaros, ir visas kojas i salis numeta.. doh.gif Gal kad mazas, todel taip atrodo, tikiuosi numes ta pilva kai paaugs smile.gif Iki siol sausas maistas buvo mazom granulem, tai rydavo beveik, dabartinis didelem, jas kramto atsisedus, gal taip dar geriau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 07 spalio 2015 - 08:43
QUOTE(Shalimar @ 2015 10 07, 09:42)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Mano rotikas atrode taip pat, irgi turiu foto su tokiom isklotinem, gaila  ne po ranka.
Ne, as visai nieko kito jai neduodu, jokiu uzkandziu. Ir nepucia jai pilvo.. Dabar tik labai pamazu keiciu i kita sausiaka.  Kai guli ant pilvo, tai dar dar, bet kai apsivercia ant nugaros, ir visas kojas i salis numeta.. doh.gif Gal kad mazas, todel taip atrodo, tikiuosi numes ta pilva kai paaugs smile.gif Iki siol sausas maistas buvo mazom granulem, tai rydavo beveik, dabartinis didelem, jas kramto atsisedus, gal taip dar geriau g.gif

Aišku, kad keisis. Mano briedį dresūroj dresuotojas iki 8 mėn. koldūnu vadindavo cool.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Oragė @ 2015 10 07, 08:16)
Va apie fitness'ą galvojau. Bet dar kol kas kaip atsarginis atsarginis variantas. Ten kur perku minėjo, kad jos šunims nuo fitneso vidurius paleido. Aišku tai ne rodiklis.
Sekantis į sąrašą dabar įkrito Husse, kur mikė-pūkuotukas rekomendavo. Nu gal kuris iš šitų bus kaip tik TAS  doh.gif  lotuliukas.gif
O kas dėl kainos, tai Canivera 14 kg maišas 54 Eur. Maniškiui jo užtenka kažkur 2, maximum 3 savaitėms  cool.gif

maniskes ede ilgai fitnesa, tiesa, pagrinde su triusiena, tai viduriai tobuli, pas abi, nebent tik keitimo metu didelesnes kruvos..siaip margoji nors arciau lenciugines, bet jautriai reaguoja i pasarus, tarkim nuo bocho erienos su ryziais darydavo n kartu, po truputi ir rinkimui netinkama konsistencija, bet kad jau dovanotas "arklys" buvo, teko suvartot biggrin.gif
su tom erioenos ir avienom kaip ir issaiskinot, dar ten biksi buna painiavos ar tai eriuko ar avies mesa..nu bet bukim realistai, duok die ten detu bent avies normalias kuno dalis, apie eriuksu as nesvaigstu, kad ir ka jie rasytu..nu nebent kokie krituoliai, bet tikrai ne laisvej besiganantys zmoniu maistui tinkami..taip tik pasakose gali but (siais laikais)

QUOTE(Shalimar @ 2015 10 07, 09:07)
Sakau gal kas susidure busit.. Maniskei 2 menesiai su trupuciu, su apetitu, linksma, nevemia, neviduriuoja, parazitu jokiu neturi, nu bet pilvas didelis..

nu tikrai pilvukas didokas..gal tiesiog per daug to maistelio gauna,..mazas sunelis neturi but perkares, bet visgi geriau liesesnis nei koldunas .
Rotiko isklotine tai tobula biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, pas mane dar pupikas maišytas didelių veislių (2 mėn, 2 sav.). Brit Care Lamb/Rice valgė gerai, bet į galą maišo 3 kg išmatos paminkštėjo. Dar nebuvo gavus nei skanukų, nei kokių atliekų nuo stalo.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 10 07, 12:13)
su tom erioenos ir avienom kaip ir issaiskinot, dar ten biksi buna painiavos ar tai eriuko ar avies mesa..nu bet bukim realistai, duok die ten detu bent avies normalias kuno dalis, apie eriuksu as nesvaigstu, kad ir ka jie rasytu..nu nebent kokie krituoliai, bet tikrai ne laisvej besiganantys zmoniu maistui tinkami..taip tik pasakose gali but (siais laikais)

nu tikrai pilvukas didokas..gal tiesiog per daug to maistelio gauna,..mazas sunelis neturi but perkares, bet visgi geriau liesesnis nei koldunas .
Rotiko isklotine tai tobula  biggrin.gif

Čia galiu tik bokalais pasidaužyt drinks_cheers.gif tikrai taip. Ir dar labai viliuosi, kad aplamai ten ne "produktas, gulėjęs šalia avienos/ėrienos" cool.gif biggrin.gif

Bet ar tikrai? Mano akim tai fotkinant stovėjimo poza labiau nevykusi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Oragė @ 2015 10 07, 21:42)
Mano akim tai fotkinant stovėjimo poza labiau nevykusi?  g.gif

Na, gal poza ir nevykus, bet visvien tas pilvukas ko tai bais didelis...sakyciau tuoj po serimo toks vaizdelis, tai gal ir nieko, bet jei ir pries serima...dar idomu kaip su sonkauliukais reikalai - ar lengvai jie uzsiciuopia.
Siaip neto platybese yra schematiskai pavaizduotos ivairios sunu imitimo kondicijos, ju maziausiai 4 - gal kas ras...ir jei neklystu, ten vaizdas is virsaus g.gif
---------------------
Parodistam ir jiem prijauciantiem suniuko norisi putlaus, apvalaino, o mes su kolegom agilitistais zavimes liesais ciuciais biggrin.gif
Ir visgi ta sportine, liesesne kondicija suneliui yra sveikiau, ypac stambiam rolleyes.gif
Atsakyti
Pasidalinkite prašau patarimais dėl skanėstų, kurie visokie specialūs, t.y. ne nuo stalo. Kaip dažnai juos duodate ir ar kasdien? Įvairūs džiovinti subproduktai, kramtalai ir pan.. Nes sausą maistą ėda gerai, na bet ir skanėstų gauna. Tai mąstau, ar ne per dažnai jo gauna. Stabiliai kasdien, bent vieną du. O visokie kietesni ar ypač kieti tai irgi voliojasi pakampėse, bet juos rečiau patampo.
Atsakyti
Sonkauliai tai tikrai lengvai apsiciuopia. As is tu, kuri mielu noriu liesesni suniuka matytu.. Bet ka daryti smile.gif Nusprendziau maisto nebenormuoti indeliais, geriau atsverti ryte visos dienos norma ir padeti atskirai, tada po truputi suduoti, manau tiksliau taip bus. Ji nelabai megsta tos isklotines pozos, sunku taip nufotografuoti, bet pabandysiu kitu kampu pagauti biggrin.gif

p.s. mano rotikas iki kokiu metu buvo vadinamas ruoniu.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 10 07, 22:25)
Parodistam ir jiem prijauciantiem suniuko norisi putlaus, apvalaino, o mes su kolegom agilitistais zavimes liesais ciuciais  biggrin.gif
Ir visgi ta sportine, liesesne kondicija suneliui yra sveikiau, ypac stambiam  rolleyes.gif

Ir čia galiu tik pasidaužyt drinks_cheers.gif Aš irgi už liusus šunis. Ne perkarusius, bet sveikai liusus.

Shalimar, o man dar tokia mintis kilo, šuniukas nukirminintas? Nes realiai ji lyg ir nestora apart to pilvo. Ir šiaip tikrai meskit tas normas lauk. Man veisėja vis sakydavo, kad nešeria pagal normas, o duoda pagal šunį. Tai vis pykdavau ir nesuprasdavau, į kur, į akis šuniui žiūrėt ir šert? lotuliukas.gif Bet po to supratau, duodu nustatytą savo indelį ir matau, krenta svoris, biškį padidinu normą. Jei matau, kad užpakalis ima panašės į maniškį, mažinu maisto, didinu fizinio krūvio. mirksiukas.gif

QUOTE(Subjektyvi @ 2015 10 07, 22:36)
Pasidalinkite prašau patarimais dėl skanėstų, kurie visokie specialūs, t.y. ne nuo stalo. Kaip dažnai juos duodate ir ar kasdien? Įvairūs džiovinti subproduktai, kramtalai ir pan.. Nes sausą maistą ėda gerai, na bet ir skanėstų gauna. Tai mąstau, ar ne per dažnai jo gauna. Stabiliai kasdien, bent vieną du. O visokie kietesni ar ypač kieti tai irgi voliojasi pakampėse, bet juos rečiau patampo.

Visada po rytinio pasivaikščiojimo duodu džiovinto skrandžio/žarnokų gabaliuką. Kartą į kokius 3 mėn gauna kokią džiovintą ausį. Daugiau nieko neduodu. Sausą maistą naudoju kaip skatinimą pasivaikščiojimų metu ir sušeriu normą už nebuvimą kinkomu šuniu cool.gif biggrin.gif
Dresūrai naudoju pigiausią šlapianką (nes nuo mūsų valgomos šlapiankos viduriuoja). Kai labai noriu ypač susitelkimo, verdu kepenis.
Atsakyti