Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų šėrimas sausu ėdalu

QUOTE(cile @ 2015 10 04, 21:23)

Adult ne geresne, gal turejo omeny tinkamesne jusu suniui...Gi pupiam ir buna daugiau baltumu, kad turetu daugiau statybines medziagos..Dar svarbu kalcio ir fosforos santykis, kuris skirtingas auganciam ir adultui.

Man vienam forume parase "jei turetum mazos veisles suniuka, tada taip, sakyciau imk puppy, bet dideliu veisliu sunims sitame maiste per aukstas proteinu-riebalu kiekis, tuo tarpu adult formulej jis geresnis. Kadangi esu praleides simtus valandu ieskodamas ir studijuodamas sauso maisto sudetis, turiu susidares gan aiskiai nuomone, ir sis maistas turi labai gera kainos ir kokybes santyki, nors aisku nera vienintelis".
Man aisku ta puppy labiau noretusi imti, ir parduotuvej esu beveik tikrai jei paklausiu, aisku puppy siulys, bet gal zmogus zino ka sako.. Nezinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2015 10 04, 21:23)
Na, jei kokybe gera ir sandeliuota tinkamose salygose, tai net tas po galiojimo produktas realiai turetu buti geras, tik zinoma nevalia pardavinet...O del granuliu ir siaip kokybes tai idomu...As vis kaupiuosi nupirkt savo mergom to lasisinio 12 kg maisa, nes iki tol seriau tik viena sune dvikiliais pakiukais.

Labai bus įdomu išgirsti atsiliepimus. Gal čia tik kokia viena partija tokia nevykusi buvo.

QUOTE(Shalimar @ 2015 10 04, 22:05)
Man vienam forume parase "jei turetum mazos veisles suniuka, tada taip, sakyciau imk puppy, bet dideliu veisliu sunims sitame maiste per aukstas proteinu-riebalu kiekis, tuo tarpu adult formulej jis geresnis. Kadangi esu praleides simtus valandu ieskodamas ir studijuodamas sauso maisto sudetis, turiu susidares gan aiskiai nuomone, ir sis maistas turi labai gera kainos ir kokybes santyki, nors aisku nera vienintelis".
Man aisku ta puppy labiau noretusi imti, ir parduotuvej esu beveik tikrai jei paklausiu, aisku puppy siulys, bet gal zmogus zino ka sako.. Nezinau doh.gif

Taip. Manau, kad tai tiesa. Man prieš perkant šunį (rotveileris), veisėja įspėjo, kad iki metų maiste būtų ne daugiau 26 % baltymo ir ne daugiau 16 % riebalų. Esmė tame, kad baltymas yra pagrindinė raumenų masės auginimo statybinė medžiaga. Jei tai didelės veislės šuo, svarbu, kad neprisiaugintų per greitai masės, ko pasekoje kenčia sąnariai. Nors mano briedis jau 2 metų, aš vis tiek jam visą gyvenimą pirksiu maistą, kuriame baltymo yra ne daugiau 26 %.
Atsakyti
QUOTE(Oragė @ 2015 10 05, 08:15)

Taip. Manau, kad tai tiesa. Man prieš perkant šunį (rotveileris), veisėja įspėjo, kad iki metų maiste būtų ne daugiau 26 % baltymo ir ne daugiau 16 %  riebalų. Esmė tame, kad baltymas yra pagrindinė raumenų masės auginimo statybinė medžiaga. Jei tai didelės veislės šuo, svarbu, kad neprisiaugintų per greitai masės, ko pasekoje kenčia sąnariai. Nors mano briedis jau 2 metų, aš vis tiek jam visą gyvenimą pirksiu maistą, kuriame baltymo yra ne daugiau 26 %.

Gal tai dar ypatingai taikoma veislems, kurios linkusios i edruma/nutukima, bent jau mano rotveileris, kuris gyvena su tevais dabar, ir labradoras, kuri priziurejom kelis metus, nors gavo nuo vaikystes gera ir kokybiska sausiaka, visa laika turejo bedu su per dideliu svoriu, gal del to, kad per didelis kieki tu baltymu buvo.. Maniske dabar nors ir maza, bet maista suryja per kelias sekundes, veterinaras sake duoti 5 kartus per diena mazytem porcijom (daviau tris kartus is pradziu), nes kai prarija viska, issipucia kaip balionas doh.gif Paemiau Adult 2.5 kg pabandymui, gal is tikruju nieko tokio tas "Adult", jei jo sudetis tinkama ir suniukui, ziuresim g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2015 10 05, 09:05)
Gal tai dar ypatingai taikoma veislems, kurios linkusios i edruma/nutukima, bent jau mano rotveileris, kuris gyvena su tevais dabar, ir labradoras, kuri priziurejom kelis metus, nors gavo nuo vaikystes gera ir kokybiska sausiaka, visa laika turejo bedu su per dideliu svoriu, gal del to, kad per didelis kieki tu baltymu buvo.. Maniske dabar nors ir maza, bet maista suryja per kelias sekundes, veterinaras sake duoti 5 kartus per diena mazytem porcijom (daviau tris kartus is pradziu), nes kai prarija viska, issipucia kaip balionas doh.gif Paemiau Adult 2.5 kg pabandymui, gal is tikruju nieko tokio tas "Adult", jei jo sudetis tinkama ir suniukui, ziuresim g.gif

Tikrai taip. Manau, kad kokiam pvz. afganų kurtui (taip pat didelės veislės šuo) absoliučiai negalima taikyti to, kas taikoma kokiam rotveileriui, bokseriui, labradorui ar kitam, į rijimą linkusiam šuniui. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Oragė @ 2015 10 05, 15:29)
Tikrai taip. Manau, kad kokiam pvz. afganų kurtui (taip pat didelės veislės šuo) absoliučiai negalima taikyti to, kas taikoma kokiam rotveileriui, bokseriui, labradorui ar kitam, į rijimą linkusiam šuniui.  biggrin.gif

tikrai taip, kurtam vis daugiau ir daugiau veiseju rekomenduoja maista kur protein butu 30% . Ypac afganu kurtam, greyhaundam. Jei juos maitinti sausu maistu smile.gif as am kokeriam rekomenduoju ne daugiau nei 26% protein , nes labai daznai ima kasytis kai daugiau protein buna
Atsakyti
QUOTE(laisve @ 2015 10 05, 14:15)
tikrai taip, kurtam vis daugiau ir daugiau veiseju rekomenduoja maista kur protein butu 30% . Ypac afganu kurtam, greyhaundam. Jei juos maitinti sausu maistu smile.gif as am kokeriam rekomenduoju ne daugiau nei 26% protein , nes labai daznai ima kasytis kai daugiau protein buna

drinks_cheers.gif taip, didelis baltymų kiekis dar pavojingas dėl alergijų. Todėl taip sudėtinga atrinkti augintiniams tinkantį maistą. doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
Tas, kuri paemiau, puppy formule 40% berods proteinu, tai kaip Orijen turbut? Emiau Adult, nes ten maziau, tas 40 labai jau daug atrodo g.gif Kodel jie daro tada tokius g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2015 10 05, 23:59)
Tas, kuri paemiau, puppy formule 40% berods proteinu, tai kaip Orijen turbut? Emiau Adult, nes ten maziau, tas 40 labai jau daug atrodo g.gif  Kodel jie daro tada tokius g.gif

as nezinau koks pas jus suo 4u.gif zinau ne vienus zmones su greyhaundais kurie keite is Orijen i kita maista nes butent buvo per daug baltymu , ju atveju (skirtingi zmones, sunys ir skirtingos salys bei sunu amzius) jie perejo prie Brit Care , tik va kurio as nzn
Atsakyti
QUOTE(laisve @ 2015 10 05, 18:26)
as nezinau koks pas jus suo  4u.gif  zinau ne vienus zmones su greyhaundais kurie keite is Orijen i kita maista nes butent buvo per daug baltymu  , ju atveju (skirtingi zmones, sunys ir skirtingos salys bei sunu amzius) jie perejo  prie Brit Care , tik va kurio as nzn

Dabar labradoras, neragaves dar Orijen, bet as kaukazui esu pirkus ta Orijen maisa, ir netiko, nes ir sh kruvos milziniskos pasidare, ir jei gerai pamenu, kasytis pradejo, pleiskanu atsirado, be to ir nejo is proto del skonio, vos ne vos damusiau ta maisa, tai jo turbut nebebandysiu.. Nors aisku yra sunu, kuriem tinka, neveltui tiek isgirtas.
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2015 10 06, 00:51)
Dabar labradoras, neragaves dar Orijen, bet as kaukazui esu pirkus ta Orijen maisa, ir netiko, nes ir sh kruvos milziniskos pasidare, ir jei gerai pamenu, kasytis pradejo, pleiskanu atsirado, be to ir nejo is proto del skonio, vos ne vos damusiau ta maisa, tai jo turbut nebebandysiu.. Nors aisku yra sunu, kuriem tinka, neveltui tiek isgirtas.

ka jusu veisejai rekomenduoja ? as kokeriam nerekomenduoju daugiau nei 26% baltymu ax.gif daugelio pastebejimu tada kasytis jie ima blush2.gif
siaip dideliu veisliu sunim, turintiem polinki i displazija , kiek pastebiu rekomenduoajamas mazesnis baltymu/riebalu kiekis - kiek tame realybes neisivaizduoju , toki pastebejai is skirtingu veiseju pokalbiu ax.gif ir dauguma nemaitina puppy maistu arba maitina itin trumpa laika blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(laisve @ 2015 10 05, 19:09)
ka jusu veisejai rekomenduoja ?  as kokeriam nerekomenduoju daugiau nei 26% baltymu  ax.gif daugelio pastebejimu tada kasytis jie ima  blush2.gif
siaip dideliu veisliu sunim, turintiem polinki i displazija , kiek pastebiu rekomenduoajamas mazesnis baltymu/riebalu kiekis -  kiek tame realybes neisivaizduoju , toki pastebejai is skirtingu veiseju pokalbiu  ax.gif ir dauguma nemaitina puppy maistu arba maitina itin trumpa laika  blush2.gif

Maniske Royal Canin valge, sake kadangi suniukui stresas, nes keiciasi aplinka, nauji namai, bent jau pradzioj dar juo pamaitinti, nes prie jo iprates, o paskui jau sake savo nuoziura, nes net tos pacios seimos suniukams gali labiau tikti skirtingi maistai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Oragė @ 2015 10 05, 08:15)
Labai bus įdomu išgirsti atsiliepimus. Gal čia tik kokia viena partija tokia nevykusi buvo.

Na, paklausiau siandien savo vadybos del to lasisinio Fusspot..sake negave nusiskundimu is mazmenininku...paziurejau parduotuvej praverta Fusspoto 12 kg maisa, tai granule tamsi, nemaza - tokia kaip kad pirkau kelias pakuotes po 2kg... unsure.gif
Atsakyti