Įkraunama...
Įkraunama...

♥♥♥ 2014-ųjų balandinukai ♥♥♥ (62 tema)

Ačiū pasisakiusioms, košių įvedimo manau palauksiu, kol dantys praeis, nes dar lenda, dantenytės tokios paburkusios ir šiaip ji visa tokia piktutė, irzli..nepamiegojus manau. O gal kaip tik nauji skoniai nukreips dėmesį nuo tų visų..na žiūrėsiu..

Dar vienas niuansas primaitinimo - triušis. Aš esu valgius zuikį laukinį ta prasme, bet man buvo kokie gal 5 metukai. Nieko aišku nei to skonio neatsimenu..Ir šiaip niekada aš jo nesu ruošus, nei gaminusi ir t.t.Kai pamatau vitrinoje turguje, man labai primena ...katinuką nudorotą..iš vis nežinau ar prisiverščiau supjaustyti smulkiau virimui..Na kokįa paukštiena, tai suprantu, šlaunelės, blauzdelės, krūtinėlė, dažnai perku iš tokios močiutės visą vištą arba pusė..Tai klausimas, ar būtina ir tą zuikį duot primaitinimui? smile.gif

Catrin, mano vaikutė irgi taip, lengviau jai ant lovos taip išeina,bet daro kaip tavo - subiniuką aukštyn, kartais ir ant keturių jau pasiūbuoja, o jei užstatai ranką, kad pėdutės sremtųsi, tai iriasi kažkaip, bet šitaip daro, jei turi kokį tikslą prieš akis. Sėdėt, pasėdi pati. Tik aš laukiu to savaiminio sėdėjimo, kaip Solnyszko pasakojo, kad jos vaikiukas ropojo ropojo ir atsisėdo. tai kai ropos nebebus taip baisu ir sodint. aš bailė blush2.gif

Ai, tiesa, labai sudomino maniškę nuluptas obuolys - turi ką veikt vaikas, ir neblogai apskaptuoja smile.gif ačiū, Solnyszko už idėją kad pasidalinai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(antakine @ 2014 11 27, 15:15)

Ai, tiesa, labai sudomino maniškę nuluptas obuolys - turi ką veikt vaikas, ir neblogai apskaptuoja smile.gif ačiū, Solnyszko už idėją kad pasidalinai  thumbup.gif

o aš baisiai bijau duoti griaužt obuolį, nors dantų nėra, ir neatsikąs niekaip..bet vis tiek, biaju,nors tu ką doh.gif
Atsakyti
Rado mazas nauja pramoga, baladoja saukstu per radiatoriu. Gerai kad ne daugiaubuty gyvenam smile.gif

Antakine, triusiena mes valgom, mano tevai augina. Jei neaugintu tai turbut nepirktumem specialiai del vaiko. Laukinio zuikio ir triusio mesos labai nepanasios.

QUOTE(Catrin @ 2014 11 27, 15:31)
o aš baisiai bijau duoti griaužt obuolį, nors dantų nėra, ir neatsikąs niekaip..bet vis tiek, biaju,nors tu ką doh.gif

Bijai kad uzsprings? Anksciau ar veliau vaikas vis tiek tures ismokti valgyti kieta maista. Paimk dideli, tokio dydzio kad i burnyte nesusigrustu, skanu obuoli, isimk kotuka, nulupk ir duok vaikuciui i rankutes. Mano jau pazenges, duodu nulupta ir be sekllizdziu obuolio pusele. Labai graziai skaptuoja su 5 dantim. Aisku reikia priziureti, kartas nuo karto isimti is burnytes per didelius atkastus gabalus. Isimti - reiskia kad pats beveik isspjauna, reikia paimti nuo iskisto liezuvuko.
Atsakyti
Catrin, man kažkaip neteko, kad atsikąstų gabaliuko, ji kažkaip pas mane gremžia kaip kramtuką kokį, ir aišku, visąlaik stebiu, kai jau duodu obuolį, tik aišku visą čielą kaip kad Solnyszko aprašė

Solnyszko, tai va aš taip ir galvoju, kokia man prasmė virti tokią mėsą, kai vaikiukas jos net pilve nebuvo ragavęs, ir apksritai, kažkiek aš jai tą triušį pavirsiu, bet juk aš iš triušio nieko nagaminau iki šiol ir nemanau, kad gaminsiu smile.gif vat taip tai suprantu kaip pas jus, kaip pastoviai tokią mėsytę valgot visa šeima, na įprastas maistas

gal man tą "katinukas" praeitam poste reikėjo pageltonint. atsiprašau blush2.gif

Papildyta:
Rado mazas nauja pramoga, baladoja saukstu per radiatoriu. Gerai kad ne daugiaubuty gyvenam smile.gif

lotuliukas.gif
Randa tie mažiukai kuom užsiimt..Maniškė tai siurbliu šiandiena susidomėjus blink.gif lotuliukas.gif nereikia jai žaisliukų.. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2014 11 27, 13:10)
Žinok pas mus irgi tas pats. Jau keičiau tas sauskelnes į seniau naudotas, kai nieko nesidarė, naudojam vėl pampers, ir dar pabandžiau vokiškas vibele. Ir paberia vis tiek. Vienus spuogus storai užtepus sudocremo išgydžiau, po dienos nauji. Bet irgi diskomforto nesijaučia, ir su maistu nauju nesusisieja.

Pas jus tik berimas? O pas maniske istisinis raudonas labai raudonas plemas! Neina geryn visai. Siandien nupirkau baltus pampersus. Viskas, sakiau, tikrai eisiu pirmadieni pas gydytoja, nes siandien maudydamasi jau kasesi. Atrodo ziauriai.

QUOTE(antakine @ 2014 11 27, 15:15)
Dar vienas niuansas primaitinimo - triušis.

As negaliu nei zuvu nudarineti, o apie triusi.. atsimenu, pirmajam nupirkom is ukininku turgaus.. Pati, turbut, net neparagavau. Dabar pradesim nuo kalakutienos ir nesuksiu galvos. Iprastai nevalgom juk tokio maisto, tai kam cia ta egzotika unsure.gif

Visai be nuotaikos, nes mazyle nebesivarto, trukdo jai tie itempti peciu raumenys, vyras visaip uzsiima (as tai pati blogiausia), bet nelabai matau postumi, eisim gruodzio antroj pusej pas reabilitologa. Neurologe sake, kad tikrai nepaveluosim. O vyras jau sienom lipa, kad 8tas menuo, o ji va tokia va verysad.gif Sedeti tai sedi gana tvirtai, nevirsta, zaidzia, bet tai visai kita.. aj zodziu, nieko nebesuprantu... verysad.gif
Atsakyti
Pagaliau sulaukėm žiemos, pirmo sniego. o jis ėmė ir ištirpo.. Nespėjo vaikas pasidžiaugti ax.gif
Žadam su sūnumi duoti tėtei atostogas - patys išvykti žadam į kaimą porai savaitėlių biggrin.gif

Kokias arbatėles duodat vaikams? žadu ir aš jau duoti pažaisti su puodeliu.

Dėl to triušiuko.. Mes ir su vyru jo nevalgydavom ir nevalgom. Tačiau močiutė supjaustė gabaliukais, ir belieka iš šaldiklio išsitraukti ir išvirti. jokių baisių asociacijų nesukelia biggrin.gif

Obuoliuką ir aš dažnai duodu. Nulupu ir paduodu, kaip kitos mamytės.

Jau turi sūnus du dantukus. Tačiau kol jų sulaukėm, tai visi buvom be miego doh.gif dėl ropojimų nėra didelių pokyčių. vaikas stovi keturiomis puikiai, iškelia užpakalį, tačiau pasistumia ir griūva ant šono.

Gerai, kad maniškio neberia. nes ir aš vienu metu bijojau to. Kažko buvo pradėjęs rausti užpakaliukas, tačiau patepiau kelis kartus kremu ir praėjo.

Žalia Rūta - balioniukas tau nuotaikai pakelti 4u.gif 4u.gif 4u.gif Skirtingai tie vaikai visko pasiekia. Mane nuramino ir reabilitologė, ir masažistė. Dirbam po truputį namuose ir laukiam rezultatų. Išmoks vaikai ir ropoti, ir vaikščioti, ir kalbėti. Viskam savas laikas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 11 25, 01:51)
Gerus darbus irgi suraset Kaledu seniui? bigsmile.gif

geru darbu nerasysim, bet daug ideju is cia imsim:
http://mamosraso.blo...ju-arba-ka.html

ko tavo dukryte nedaro? nesuka galvytes i viena puse?

vit D tyrimai maniskiui privalomi del kalcio apykaitos sutrikimo

QUOTE(antakine @ 2014 11 26, 13:15)
Mes daržovienės suvalgom 30-40ml. O kiek Jūsų vaikiukai?

panasiai. Su pirmu vaiku padariau klaida: gydytoja pasake, kad vaikas turi 200ml suvalgyt, vadinasi turi. Ir visa diena su ta kose is paskos, vaikas nesuvalgo tos normos- man panika. Dabar ziuriu i vaika, nori valgyt- duodu, nenori- negrudu ir nepergyvenu.

Tiesa, maniskis labai megsta gert is puodelio su snapeliu, o is paprasto puodelio- dar didesnis nuotykis biggrin.gif As geriu arbata, o jis jau tiesia rankutes ir cepsi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganiute: 28 lapkričio 2014 - 15:00
QUOTE(Raganiute @ 2014 11 28, 14:56)
geru darbu nerasysim, bet daug ideju is cia imsim:
http://mamosraso.blo...ju-arba-ka.html

vit D tyrimai maniskiui privalomi del kalcio apykaitos sutrikimo
panasiai. Su pirmu vaiku  padariau klaida: gydytoja pasake, kad vaikas turi 200ml suvalgyt, vadinasi turi. Ir visa diena su ta kose is paskos, vaikas nesuvalgo tos normos- man panika. Dabar ziuriu i vaika, nori valgyt- duodu, nenori- negrudu ir nepergyvenu.

Bet tai kaip gerai, kad apsižiūrėjot iš karto dėl to kalcio. O kaip supratot?
Pažįstamų tarpe yra vaikiukai vienos šeimos su tokiu sutrikimu, tai antra jau žiūrėjo, nes buvo patirties, o pirmas vargšiukas, kol tėvai atrinko su daktarais kame bėda, gal kokius metus prasikankino, akmenys insktukuose susidarė unsure.gif O dar nuo leliuko vitD buvo skiriama po 6 lašus, kai jo ir taip pas vaiką kaupėsi per daug... Paskui tikrindavosi, tai per metus neduodant nebuvo pasišalinęs dar visas perteklius. Už tai man ir baisu, kai iš akies daktarės skiria vit D.
Atsakyti
Vandene, mano vaikiukas is gimdymo namu po savaites keliavo i naujagimiu ligonine, nes su inkstuku nezinia kas dares, dabar tame inkstuke yra akmenukas, tirpinam ji. Taip kad jis tiriamas nuo gimimo, gydytoju nuolatiniame stebejime. Papasakok kaip tavo draugu istorija rutuliojos?

del vit D davimo is akies dabar jau ir man baisu, pazistami perdozavo (nors dave 2 rekomenduojamus lasus), pazeisti vaiko kepenys unsure.gif

kai viskas gerai, nieko nenutinka, tai net ir nesusimastai, ir gydytojai neperspeja... gal reti atvejai tokie g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganiute @ 2014 11 28, 19:11)
Vandene, mano vaikiukas is gimdymo namu po savaites keliavo i naujagimiu ligonine, nes su inkstuku nezinia kas dares, dabar tame inkstuke yra akmenukas, tirpinam ji. Taip kad jis tiriamas nuo gimimo, gydytoju nuolatiniame stebejime. Papasakok kaip tavo draugu istorija rutuliojos?

del vit D davimo is akies dabar jau ir man baisu, pazistami perdozavo (nors dave 2 rekomenduojamus lasus), pazeisti vaiko kepenys  unsure.gif

kai viskas gerai, nieko nenutinka, tai net ir nesusimastai, ir gydytojai neperspeja... gal reti atvejai tokie  g.gif

Tiksliai nežinau visko, dabar berniukui jau greitai ketveri, jo sesytei du tik ką suėjo. Berniukui irgi tirpino kažkaip tuos akmenukus, lyg operaciją kažkokią darė, nebepamenu smulkmenų, jei nori galiu paklaust. Jiems ieškojo priežasčių ir darė tyrimus visokius ilgai, ne iš karto suprato, kad vitD per daug organizme ir kaupiasi kalcis dėl to. Dabar juos abu stebi, tiria periodiškai mineralų kiekį, vit D darosi tyrimus, jo negali vartoti, jokių papildų, vitaminų, kur jis įeina. ir geria magnio papildus, tuos skystus kur mes nėščios gerdavom nuo mėšlungio.
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 11 27, 22:42)
Pas jus tik berimas? O pas maniske istisinis raudonas labai raudonas plemas! Neina geryn visai. Siandien nupirkau baltus pampersus. Viskas, sakiau, tikrai eisiu pirmadieni pas gydytoja, nes siandien maudydamasi jau kasesi. Atrodo ziauriai.
----
Visai be nuotaikos, nes mazyle nebesivarto, trukdo jai tie itempti peciu raumenys, vyras visaip uzsiima (as tai pati blogiausia), bet nelabai matau postumi, eisim gruodzio antroj pusej pas reabilitologa. Neurologe sake, kad tikrai nepaveluosim. O vyras jau sienom lipa, kad 8tas menuo, o ji va tokia va verysad.gif Sedeti tai sedi gana tvirtai, nevirsta, zaidzia, bet tai visai kita.. aj zodziu, nieko nebesuprantu...  verysad.gif

Kaip daznai keiti sauskelnes? Gal par ilgai prabuna su slapiomis? Nezinau kiek tai turi itakos uzpakaliuko raudimui, bet as pakeiciu sauskelnes mazdaug kas pora valandu jei tik jos prisysiotos, nakti irgi keiciu bent viena karta. Beveik kiekviena karta keisdama sauskelnes po kranu nuplaunu uzpakaliuka, jei apkakotas tada su muilu. Gerai nusausinu, leidziu kokia minutele paplikineti kad galutinai nudziutu. Nenaudoju jokiu dregnu serveteliu. Naudoju pigiausias lenkiskas sauskelnes ir su uzpakaliuku problemu nera. Jei ilgiau pabuna nepakeistas arba neapiplaunu tada ima rausti.

Vyresniajam labai rausdavo uzpakaliukas tai be viso to ka parasiau naudodavau iskaitinta alieju. Paimdavau paprasto rafinuoto aliejaus, to kur virtuveje naudoju, supildavau i svaru sausa puoduka ir ikaitindavau kaip spurgoms, palikdavau atvesti ir susipildavau i buteliuka. Naudodavau vietoj kremo ten kur darosi raudona.
---
Vaikai vystosi labai nevienodai. As irgi nustebus kad mano K. taip anksti viska daro, toks kudutis, 6 menesiu svere 6900 g. Vyresnis sunus 6 menesiu svere 10 kg ir daug ka dare veliau uz kitus
Atsakyti
QUOTE(Raganiute @ 2014 11 28, 15:56)

Suka, bet ant pilvuko budama riecia galva ir pecius.

QUOTE(solnyszko @ 2014 11 28, 23:38)
Kaip daznai keiti sauskelnes?

Diena - daznai. Dabar pradesiu keisti dazniau ir nakti, kad ir isbudinsiu.
Bet jai rausta ne uzpakaliuko zona, o priekis.
Buvom siandien pas gyd, tai sake pienlige, grybelis.. israse tepaliuko ir dave pas alergologa siuntima, jei nepraeis. Tai bet kokiu atveju jau uzsiprasiau treciadieni. Juolab, salia gyvenam, tai nupedisim.
O siaip iki tol - niekada nera buve jokio paraudimo, net maziausio. O dabar snai - ziauruma.
Atsakyti