Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 50

QUOTE(Edmė @ 2014 08 26, 08:28)
Sveikos. Negaliu ir aš neparašyti apie tikrinimąsi. Aš apturėjau abiejų krūtų operacijas (2010 ir 2013 m.). Galiu pasakyti su diagnostika Lietuvoje prastai- pirmą kartą blogai diagnozavo, kažkiek pradelsiau, o antrą kartą pati užsičiuopiau  guzelį ir išoperavo didesnį nei piemą kartą,  buvo II B stadija. Po pirmo karto tikrinausi pastoviai, nes kas tris mėnesius važinėjau išsirašinėti vaistų pas onkologę, plius dar dariausi kartą į metus echo privačiai  su ypač nauju echoskopu. bet kažkodėl niekas mano antrojo nepastebėjo, pati užsičiuopiau. Tai va. Turiu BRCA2 genų mutaciją. Šiemet tik išsityriau dėl genų mutacijos. Sunku patarti kaip elgtis kitam. Bet ką aš iškentėjau besigydydama per šiuos metus, tai nelinkiu nei vienam.
Dėl magnetinio rezonanso tyrimo-man jo neskiria. Gal kaunietės žinote kur Kaune kokybiškai padarytų už pinigus.
Geros dienos visoms.

Užjaučiu Jus kad taip nutiko. Man gydytojas pasakė, kad vakarų šalyse echo tyrimas net nelaikomas tyrimu.. Reikia darytis tomografiją, o nuo 30ies ją su mamografija kartu - tik taip galima aptikti vėžį. Mamografija daroma tam, kad dažnai tomografija būna per tiksli ir parodo tai ko nėra.
Atsakyti
Tamografiją man paskyrė tik tada, kai antroje krūtyje užsičiuopiau darinį. Nors po pirmo gydymo prašiau kad skirtų šį tyrimą, bet neskyrė.
Atsakyti
Tomografija paprastai skiria kai aptinka geno mutacijas, man aptiko tai nors 25eri man, bet jau nuo siu metu turiu darytis tomografija.
Atsakyti
Merginos,gal turit kokių atsiliepimų apie gyd. radioterapeutą Joną Gečą ,dirbantį Šiaulių onko klinikoje? 4u.gif
Atsakyti
Nu va chemija gal ir silpna.o salutiniai jau prasideda...pykinimas.skonio iskrypimas.ir apetito stoka.Sveikatos jums visom .
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 08 26, 20:02)
Nu va chemija gal ir silpna.o salutiniai jau prasideda...pykinimas.skonio iskrypimas.ir apetito stoka.Sveikatos jums visom .

O tau ir tavo vyrui stiprybės. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Deganti @ 2014 08 26, 11:25)
Geriama chemija liuks, mano vieni vaistai ir buvo geriami, gi patogu kaip, namuos sau vartoji, jokių ligoninių, nesigąsdinkit  4u.gif

Gerklės geriama chemija neišdegina? Mano mamos kaimynei nuo geriamos chemijos išopėjo visa burna.
QUOTE(ida1 @ 2014 08 26, 11:44)
nenusiraminu as vis...uzsirasem rytoj pas karaliunaite.nu noriu labai apie liaudies medicina padiskutuoti doh.gif

Mes rugsėjo 12 d važiuosim pas Balvočiūtę. Įdomu, kokių žolelių mišinių ji pagamins. Dabar mano mama geria nedidelius kiekius ugniažolės.

Norėjau paklausti, kai po gydymo atlieka tyrimą, ką būtent tiria? Ar tą organą, kur buvo auglys, ar tiria visą organizmą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 08 26, 20:02)
Nu va chemija gal ir silpna.o salutiniai jau prasideda...pykinimas.skonio iskrypimas.ir apetito stoka.Sveikatos jums visom .

Aš šiandien dar nieko nejaučiu, tik dexamethazono poveikis praėjo...
Papildyta:
QUOTE(Nireglina @ 2014 08 26, 21:04)
Gerklės geriama chemija neišdegina? Mano mamos kaimynei nuo geriamos chemijos

man virškinimui blogai geriama....
Atsakyti
Sveikos merginos,

vėl su klausimu. Šį kartą topotekanas. Ankstesnėse temose skaičiau, bet ten nedaug apie jį parašyta. Gal kas gavot? Kaip šalutiniai? Vėl prasideda parkės verysad.gif Trečias chemijos kursas be pertraukos doh.gif Bijau aš jo kažkodėl, nors pasiskaičius anotaciją po paklitaxelio atrodo kaip vandenukas, bet baugina fear.gif Pasidalinkit patirtim. Ačiū

Ir dar, niekaip nesuprantu chemijos skirstymo į silpną ir stiprią. Mano viena pažįstama vis mokėjo gydytojams, kad jai skirtų "silpną" chemiją, kad plaukai nekristų. Skyrė. Net nežinau tolesnio likimo, nes pasiklausiau ir nusistebėjau - atsisakyti gydymo dėl plaukų doh.gif Man pvz. visada skiriama chemija ir kiekvieną kartą aš girdžiu: nu šitą tai gerai moterys toleruoja...bet aš netoleruoju jokios: nuo visų blogai jaučiuosi. Bet kad būtų chemija silpna ar stipri??? Chemija arba yra, arba jos nėra. O gal čia nuo gydymo įstaigos "politikos" priklauso? Paaiškinkit
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šiandien besišypsanti: 27 rugpjūčio 2014 - 07:10
QUOTE(Nireglina @ 2014 08 26, 22:04)
Gerklės geriama chemija neišdegina? Mano mamos kaimynei nuo geriamos chemijos išopėjo visa burna.

Mes rugsėjo 12 d važiuosim pas Balvočiūtę. Įdomu, kokių žolelių mišinių ji pagamins. Dabar mano mama geria nedidelius kiekius ugniažolės.

Norėjau paklausti, kai po gydymo atlieka tyrimą, ką būtent tiria?  Ar tą organą, kur buvo auglys, ar tiria visą organizmą?  g.gif


As geriama geriau kombinuojant su leidziama. Tiksliau tai visus tuos septynis vaistus vare kartu. Trys dienos leidziama trys vaistai, kartu geriama septynias dienas, astunta diena du vaistai I vena. Keturiolika dienu prednezelinas. Po savaites kartojam. Man nei karto nebuvo burna isopejus. Bet as valgiau normaliai. Pusryciai, pietus, vakariene. Nori nenori, tik po valgio vaistai geriami ir prednezelonas. Rytais gerdavau vandeni su citrina ir medum. Vartojau margainio kapsules. Daug vandens ir zalia arbata kasdien po puodeli. Ta savaite kai budavo laisva gerdavau toki enterogeli, bet dabar neberandu jo pirkt. Veliau paieskosiu lapuko su papildu sarasu. Kai susirgau man viena moteriske dave, pati ji sekmingai tada buvo kruties vezi iveikus.
Atsakyti
šiandien besišypsanti, mes topotekaną gavom.Mūsų atveju buvo viena lengviausiai toleruojamų chemijų, tik viduriavimas kankindavo. Burna mums opėdavo nuo visų ir pykindavo nuo visų, ir apetito nebūdavo. Jaučiu net nustebčiau, jei tokių reakcijų nebūtų unsure.gif O tas skirstymas silpna-stipri, čia liaudiškai, kaip raudona ar geltona. Chemija ir yra chemija, nesvarbu kokia jos spalva, patekimo būdas ar pakuotė. Tiesiog vienos veikia plaukų svogūnėlius.
Atsakyti
Sveiki. Senai čia nesilankiau. Kai viskas gerai - tai rodos nieko ir nesinori prisiminti. O kai problemėlės atsiranda - jau žiūrėk ir žvalgaisi patarimo. rolleyes.gif
Man jau trys metukai praeitą savaitę sukako. biggrin.gif Nuo pat pradžių, ir per chemiją, ir per operaciją, ir per spindulius bei herceptiną jaučiausi gerai. Jokio šalutinio poveikio nejutau. Prasidėjo dabar. Gal pusmetis. Vis koks nors limfmazgiukas iškyla ir dingsta. Darė echoskopiją ir KT - nieko blogo nėra. Lyg ir galima gyventi. Bet va ranka po tiek laiko ėmė tinti. Ties raktikauliu net surambėjo raumuo. Jokio net mažo darbelio negaliu dirbti. Kartais atrodo, kad net nuo kompo pelės tempimas atsiranda. Stengiuosi, ir masažuoti, ir mankštinti - nelabai padeda. verysad.gif Galvoju, gal kas žinote ką nors apie tas kompresines rankoves? Gal jos padeda? Kokios jos buna? Kaip išsirinkti? Kur įsigyti? Kaip naudoti? Patarkite, merginos, kurios susidūrėte. g.gif
Atsakyti