QUOTE(Angele @ 2014 10 02, 22:09)
NERA, šaunuoliai jūs. Kuo daugiau planų tuo geriau. Ant svajonių sukasi pasaulis.
Sukapsėjo vyrui chemija, blogumai jau jaučiasi. Bet suleidžia vaistukų kiek geriau bus. Tik miegot sunkiai, kai kakle kateteris aparatas, reaguoja greit nuo judesio, labai dažnai pypsi, praeita naktis mažai miego, dar dvi paros prie lašinių prijungtas bus.
Kad ir kokio dydžio šeima, tokiu atveju reikia imti ir padėti, nelaukiant prašymų, žmogus kuris šalia mamos ir pati mama turi sulaukti pagalbos. Vyrui susirgus mažoji buvo 8 mėnesių. Iki tol neįsivaizdavau, kaip kažkam paliksiu, bet kai reikia ieškai ir randi kam valandai palikti, kad nulėkti į ligoninę. Buvo laikas, kai tas lankymas vandens nunešimas, buvo laikas, kai reikėjo slaugos ištisą parą. Nelengva, bet tada jau skambinau vyro draugams, kad pagelbėtų su naktiniais budėjimais, grafikus sudarinėjau, pati būdavau 7-22 ligoninėj. Mano mama labai padėjo dieną su vaikais, naktį pas mano vyrą pabudėdavo, kelias dienas taip, paskui pačiai į darbą naktinėj važiuodavo į kitą miestą. Bet jai ir sese reikia rūpintis, su vaikais padėti, auksinė mano mama, kiek tik įmanoma derinosi atvažiuoti.
Parašau apie vyrą, nors stengiuosi rečiau. Ėjau seminarą vieną apie žodžių galią, tai rodos ne iš piktos valios apšnekinėju, bandau atsikratyt to.
Sesuo įsibaiminus visokių tirpimų ir nenori būti viena. Buvo galvos sunkumų, skaudėjimų daugiau, darė tyrimus, kad kiek pabrinkę smegenys, išrašė deksametazono. Kurį laiką nebegėrė, nors kiek čia nuo tos operacijos praėję, man rodos po pirmosios ilgiau gėrė. Po švitinimo 3 mėn buvo kai darė MRT, po metų pasirodyt sakė. Nors tame tarpe dar tyrimus darė dėl padaugėjusių negalavimų.
Tos baimės visokios manau dar ir psichologiškai, siūliau meno terapiją, buvo jos mieste, bet nesirašė, sakė silpnesnė ranka, nepieš, mezgimui užtenka, požiūris daug duoda. Psichologo konsultacija praverstų manau.
Angele, tai buvo ne priekaistas, kad apie vyra parasot
as tik pasidziaugiau, kad pasidalinat, kas vyksta, koks gydymas, kaip jauciasi, tuo paciu ir apie sesute paklausiau
kaip suprantu dare jai antra galvos operacija? Kokia diagnoze buvo?
Papildyta:
QUOTE(Deganti @ 2014 10 02, 22:12)
Pirmus metus visus onko pacientus tikrina, kas tris mėnesius, tačiau tyrimai prie kiekvienos ligos skirtingai, asmeniškai man tikrai nedarė KT kas tris mėnesius, reiktų pasidomėt pagal ligos kodą, gydymo ir stebėsenos protokolus
Nelengva atrast ištikro, bet tokie egzistuoja.
Aciu mergaites. Reikes bandyt kapstyt. Aisku, darysim ta MRT net jeigu ir nekompensuos, mano nuomone, didziausia ramybe sielai suteikia, kai gauni atsakyma po MRT, kad liga neprogresuoja ir viskas ok.
o tie paprastesni tyrimai ne viska ir parodo.. mano nuomone cia tokia