Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 50

QUOTE(drambiuke @ 2014 09 30, 20:12)
As irgi vis galvoju apie Willow, stiprybes jai ir jegu kovoti toliau!!!
Mes ryt keliaujam pas chemoterapeute. pergyvenu,kad mama nesuprastu ko apie mts, kad tyrimai butu nepablogeje,ir isvis kad tu mts nebutu ir cia tik netikslus tyrimas butu, ir kad chemoterapeute nelepteltu ko nereikalingo... Nebemiegu visai, o kai miegu su kosmarais sad.gif busena kai tu esi pakabintas ir nezinai ar truktels kas i virsu , ar paleis.


Linkiu, kad viskas gerai praeitų. Ir labai tikiuosi, kad rezultatai bus džiuginantys.
Lauksim rytoj su gerom žiniom.
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Pirmiausia uzuojautos dukroms netekusioms mamu sad.gif labai gaila... zinau ka tai reiskia as savosios netekau pries 8 metus...

O dabar tetis serga ir vis blogeja...tyrimai labai blogi virsija normas keliasdesimt kartu.. geltonas visas,netekes svorio .Gydytojai guldo y ligonine o jis kategoriskai atsisako gydymo,bandau ikalbeti paguleti ligonineje esu didziausia priese...noriu jo atsikratyti ir t.t. grasina savizudybem... sad.gif
Skaudu labai jy toky matyti,bandau graziai kalbeti visiskai nesileidzia y kalbas...

Prie tokiu rodikliu chemoterapija negalima tai vis atidelioja.
Vakar pavyko pasidaryti echo kepenu ,norejom kazkokio tyrimo kad zinotume kokia padetis ar neblogeja..nieko nerado smile.gif o ir kasoje nedideja niekas.

Kazkaip lyg ramiau turetu buti kad bent neblogeja bet neramu labai kad tetis nebendradarbiauja su gydytojais...

Sutarem kad pora savaiciu pailses nuo visko ir bandysim vel pas chemoterapiauta vaziuoti.
Atsakyti
Sveiki, norejau paklausti jusu. Turim tokia problema, grizom su mama is Norvegijos porai savaiciu, reikia sutvarkyti kelis dokumentus. Ten gyvename jau 20metu tad net lietuvisku dokumentu neturime apie gydyma (mama serga kasos veziu). Skrendant per patikrinima ateme visus vaistus, net paprasciausia paracetamoli, bet galvoju jau bilietai yra tai grisim nubegsiu pas sesers daktare ir issirasysim tu vaistuku kokiu reikia mums. Taciau likau nusivylusi, daktare israse tik Ketanova leidziama sako niekuo daugiau negaliu padeti, net tramadolio negalejo. Tuos stipresnius vaistus raso onkologas. Mama nera niekur cia registruota, neturi lietuvisku dokumentu, apie sveikatos draudima net kalbu nera. Buvom onkoliginiam tai ten irgi kaip pradejo reikia israsus tureti, vel naujus tyrimus daryti nu vienu zodziu nebezinau ka daryti. Tas kenovas kaskiek padeda, bet tai as ji geriu kai man danti skauda o cia... Gal zinote koki onkologa su kuriuo butu galima susisneketi, nesvarbu kokiam mieste betkur nuvaziuosiu, kad israsytu kelis receptus. Gal net patys turetu tu vaistu ligoninese. Mes sakau grizom porai savaiciu o dabar vel is naujo viska cia lietuvoi pereiti ka ten dare tai as net nezinau tu poros savaiciu net neuztenka. Ten mamai leisdavo Tramadol ir klijuodavo pleistrus nuo skausmo. Aciu dievui bent insulino nusipirkom. Esu tokioi panikoi, kad jai prades skaudeti tai nezinosiu ka ir be daryti. verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2014 09 30, 18:06)
Willow greičiau sustiprėti ir grįžti namo.

Mes šiandien laimingi  smile.gif  Mamai darė KT. Viskas švaru. Mts nėra. Kitas patikrinimas po 3 mėn.
Sveikinimai su gerasi rezultatais. Linkiu, kad mama aprimtų, atsirastų tvirtumas ir geresnė savijauta.

Gal kas turėjot centrinės venos kateterį? Kaip jums laikė? Vyrui pastatė praeitą savaitę, vakar pasirodo išsijudino perstatė iš naujo, šį kartą į kaklą, bet jautriai reaguoja į judesius. Kiek laiko išbūna kateteris? Šiandien tikimės jau sklandžiai pradės kapsėti chemija po dar vienos savaitės atidėjimo.

NERA, kaip jūs? Kaip konsultacijos su užsieniu, gal suradot kokių galimybių gydymui. Minėjot, kad chemijos neatidėdavo. Tai nukritus rodikliams kapsėdavo vis tik. Šią savaitę buvo atidėjimas būtent dėl rodiklių.

creative424, tramadolis ir kiti opiatai nuskausminamieji kažin ar taip paprastai išrašomi. Tramadoliui vyrui išrašė raudoną receptą, gal į kokius sąrašus įtraukiama ir priežastis turi būti. Kai vežėtės vaistus jokių išrašų neturėjote? Dėl vaistų nepagalvoji, o kaip jei prireiktų spec pagalbos. Mes vyro išrašus kasdien turim su savimi, spec žymios, jei pvz reiktų kraujo perpylimo ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Creative424 @ 2014 10 01, 13:27)
Sveiki, norejau paklausti jusu. Turim tokia problema, grizom su mama is Norvegijos porai savaiciu, reikia sutvarkyti kelis dokumentus. Ten gyvename jau 20metu tad net lietuvisku dokumentu neturime apie gydyma (mama serga kasos veziu). Skrendant per patikrinima ateme visus vaistus,

Skrisdami Lietuvon turejote issiimti israsa is gydymo istaigos apie vaistu vartojimo butinuma, keista, kad apie tai nepagalvojote ar kas neperspejo. g.gif Jei su savimi turite uzsienio kalba rasytus dokumentus, tai bandykit "mustis" cia, Lietuvoj, pas onkologus su tais dokumentais, yra juk nurodytos ligos klasifikacija, o ji vienoda visur, svarbu, kad dokumentai(israsas is uzsienio istaigos) butu originalus.
Jei ir tu dokumentu neisidejote, tai net nezinau, ka patarti? g.gif Gal per skausmo priepoli vaziuoti i ligonines priimamaji? g.gif Ten aiskinti padeti ir tiketis daktaru malones, kad israsys tramadoli(nors ir nekomensuojama).
Atsakyti
As net nepagalvojau, kad cia lietuvoje taip sunku vaistus issirasyti. Kai gyvenau Lietuvoje, tai atsimenu paskambindavau gydytojai susakydavau ko reikia ir uz kiek laiko ateisiu recepta pasimti biggrin.gif Tai taip ir reikes daryti jei uzeis skaudeti kviesime greitaja. Buvome siandien is pat ryto onkologiniam tai kol laukem mama su kaskokia mociute kalbejo, pasipasakojo tai padovanojo pleistriuka viena tik pavadinimas skiriasi, bet veiklioji medziaga tapati kiek skaitem. Tad 3 dienas kaip ir ramu tikiuosi bus..
O ten kompensuojama ar nekompensuojama tai jokio skirtumo svarbu, kad israsytu tiktai kaska...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Creative424: 01 spalio 2014 - 13:16
QUOTE(Creative424 @ 2014 10 01, 12:27)
Sveiki, norejau paklausti jusu. Turim tokia problema, grizom su mama is Norvegijos porai savaiciu, reikia sutvarkyti kelis dokumentus. Ten gyvename jau 20metu tad net lietuvisku dokumentu neturime apie gydyma (mama serga kasos veziu).

Sveiki,
Kokia stadija jusu mamos ligos?Ar seniai serga?Kaip jus gydo Norvegijoje ?
Nepykit kad klausiu ,mano tetis serga kasos veziu 3st. kasis veziu serganciu beveik nesam sutike tai ydomu kaip sekasi kitiems kovot su ta pacia liga.
Atsakyti
Man rodos išrašai svarbiau ne dėl vaistų, o dėl pačios ligos ir atlikto gydymo, kad jei prireiktų pagalbos medicininės būtų kažkokie dokumentai kokios ligos.
Tramadolį išrašinėjo nekompensuojamą mūsų atveju, maniau apskritai nekompensuoja. Kaip ir deksametazoną ar fraxipariną, bent vyro atveju.

ANETELE, gaila, kad tėtis atsisako gydytis. Jei labai aukšti rodikliai, koreguojami, gydymas skiriamas reikia gydytis. Chemija atidėta ar pakris tie rodikliai patys, kad tęsti gydymą, ar laukiant kils dar labiau ir tos pačios kepenys kenčia, jei net oda reaguoja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 01 spalio 2014 - 13:38
Pas mus taippat 3st veziukas, kol nustate ji taip labai daug laiko praejo. Vis galvodavo, kad su zarnynu kaskas blogai. Kaip jau pamate tai negalejau patiketi, kad taip atsitiko. O seip gydymas tai svitino is pirmo, pradejo labai akivaizdziai svoris kristi tai isvis issigandom. Dabar turime 3sav atostogu nuo visu tyrimu tai va grizom i Lietuva susitvarkyti dokumentu del nekilnojamo turto. Kiek tiksliai sergame net neaisku nes manau jau daug seniau yra sita liga, o nustate siu metu kovo men gale ji... unsure.gif
Atsakyti
vakar buvo ta diena, kai suzinojau, jog teciui prostatoje navikas. jau aisku buvo galima tai nujaust, nes vis didejo tas rodiklis PSA... pagaliau biopsija padare, ir... gydytojas nuramino, kad pagal tai kas matosi, tiketina kad uzciuopta pirmineje stadijoje. pirmadieni einame pas gydytoja, tarsimes del gydymo, operacijos verysad.gif
vis dar nesuprantu kas vyksta... atrodo suprantu ir nesuprantu. o gal ir reikia apsimesti kad cia tiesiog liga, o ne v. nenoriu to zodzio girdet. tetis toks uzdaro budo pas mane, tai viduj pergyvena viska. mama verkia rauda, as bandau rami likt... kosmosas.

mamos, dukros - priverskit savo tecius, senelius, kad pasitikrintu ta psa, as tikiu kad musu atveju tas tyrimas padejo rast liga pradzioje... papasakosiu kaip mums sekas, gal kam pravers tokia informacija...
Atsakyti
willow, kaip Jus? matau prisijungusi bigsmile.gif

drambiuke , kokios naujienos pas Jus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonilė: 01 spalio 2014 - 14:19
QUOTE(Angele @ 2014 10 01, 13:35)


ANETELE, gaila, kad tėtis atsisako gydytis. Jei labai aukšti rodikliai, koreguojami, gydymas skiriamas reikia gydytis. Chemija atidėta ar pakris tie rodikliai patys, kad tęsti gydymą, ar laukiant kils dar labiau ir tos pačios kepenys kenčia, jei net oda reaguoja.

Jam aplamai visa diagnostika problematiska buvo ..biopsija paeme tik is antro karto,stentavima dare su stentu plovimais nuo birzelio men.jau turejo 4 narkozes,dabar gelta labai stipri del galimai uzsikimsusio stento, gydytojai guldyt norejo revizijai stento arba keitimui o jis kategoriskai atsisako tikisi kad savaime atsikims... aiskinam kad kelios dienos ir namuose butu ..bet nesutinka.
Nuo ligos nusilpes,nuo chemoterapijos nusilpes o dabar dar gelta alina.. sad.gif
Atsakyti