QUOTE(Leonilė @ 2014 09 14, 18:45)
.
Papildyta:
Kastuvai, o tave pykina nuo chemijos? ką vartoji?
ar kaulus skauda po kiekvienos chemijos? ar visada po chemijos vienodai jautiesi?
Opiatai leidžiami ar tabletės/kapsulės? kokiu pavadinimu?
Kokioje sanatorijoje buvai?
Kaip maitintis? ką valgyti? Ko vengti? pilnas internetas tokios info, bet man įdomi tų žmonių nuomonė, kurie su tuo susidūrė.
Pykina. Kartais mažiau, kartais daugiau, bet iki vėmimo niekada. Dažniausiai pykinimą nuima... pavalgymas
per chemoterapijas visas priaugau kokius 2 kg
Bet, anot gydytojų, reikėjo man jų. Grįžtant prie pykinimo - per kiekvieną chemiją gaunu zofrano, paskui dar pasiprašau, kad parašytų tiek, kad į namus galėčiau parsinešt. Išgeriu apie dėžutę po kiekvienos chemoterapijos, šįkart mažiau, vos pusę sugėriau, o va praeitą labai labai pykino, tai dvi sutaškiau... Dar gydytoja rekomendavo imodiu ir cerukalį, jei zofrano per mažai. žodžiu, yra kaip pykinimą slopint ir nemalonius pojūčius sumažint, dėl šito nesijaudink
Jaučiuos tai įvairiai. Bet pykinimas, silpnumas, galvą kartais paskauda po kiekvienos, tik skirtingu stiprumu pasireiškia. Būna vos iš stacionaro grįžus į lovą atgulu keturiom dienom, būna kad dar porą dienų padoriai jaučiuosi. Nepasakyčiau, kad stiprėja šaltiniai su kiekviena chemija, kaip čia sakė. Man išivis blogiausia po pirmos buvo - išbėrė kažkokiom vos ne mini kraujosrūvom, veidas degė, pykino, paeit negalėjau, kaulus skaudėjo... O paskui gal organizmas apsiprato, tokių žiaurių šalutinių nebebuvo
Va, o kaulų skausmas tai vienintelis dalykas, kuris man su kiekviena chemija vis stiprėja. Bet tas skausmas... Jį galima kentėt ir be nuskausminamųjų išties, tik va po penktos chemijos pradėjau gert ultracod nuo skausmo. O išrašytų opiatų - tramadolio kapsulėm, net nepaliečiau.
Buvau "Eglės" sanatorijoj. Neturiu su kuo palygint, aišku, bet blogai nebuvo, tik procedūrų mažai buvo galima, nes ten daugiausiai vandens visokios. Gydytojai rūpinosi, net koridoriuj pasigavusi man paskirta daktarytė duodavo kokių patarimų, ginekologė irgi gera pasitaikė, personalas, žodžiu, okei
Patalpos sovietinės truputį, maistas irgi nieko, bet jau į galą užkniso
aplinka gera, gražu, pušynas, prūdelis su gulbėm, jei reikia parduotuvė netoliese, už miesto, ramu gražu, buvo biblioteka, šokiai net vykdavo
Dėl maisto, tai nieko nekeičiau. Gal net nesveikiau valgyt pradėjau
bet šiaip pagrinde valgau mėsą, daržoves, pieno produktus, šokolado neatsisakau, riebiai nemėgstu, kartais kokių kruopų palesu... Privengiu batonų, bulkučių, cukraus į kavą nededu. Nerūkau, negeriu
Man atrodo, kad čia mityba neišsigydysi, o sveikai maitintis šiaip, ligoniui ar ne, kiekvienam privaloma. Rekomenduoju knygą "Ką valgyti susirgus vėžiu", man tai ji labai patiko - viskas paprastai, aiškiai surašyta, receptai geri, patiekalai skanūs išeina
QUOTE(Leonilė @ 2014 09 14, 21:17)
Kas ta intraperitoninė?
žinau tik avastiną, kaip biologinė terapija, nesiūlė/ neprašei?
Intraperitoninė chemoterapija leidžiama į pilvą, įstačius ten operacijos metu kateterį. Ji tinka kai optimaliai pašalintas visas auglys. Turi pliusų: giliai įsiskverbia į pilvo ertmės audinius ir pasiekia ten, kur į veną leidžiama chemoterapija nepasiekia, todėl geriau pašalina mikroskopines ląsteles ir liga ne taip greit atsinaujina. Daug studijų yra dėl IP naudojimo, pasiskaityt gali. Minusas tas, kad daugiau šalutinių, nemažai žmonių visų 6 kursų net neištveria...
Avastino prašiausi, sakė, kad man nereikia. Mano chemoterapeutė, bent iš pradžių, buvo labai nusiteikusi mane pagydyt - davė net 90% kad būsiu IŠGYDYTA. Nežinau iš kur jinai tokius skaičius traukė
Nu bet kadangi ji nutarė, kad ir taip pasveiksiu, tai apie nieką, išskyrus standartinę chemoterapiją net kalbėtis nenorėjo.