QUOTE(Leonilė @ 2014 09 14, 11:02)
Laba diena. Ilgai skaičiau jūsų visų pokalbius, nutariau ir aš parašyti.
Diagnozuotas kiaušidžių vėžys, IIIc stadija. Esu po radikalios operacijos, šio metu dar ligoninėje gydausi.
Ca125 markeris prieš operaciją buvo 963
po operacijos nezinau, kiek sumažėjo
Gal galite parekomenduoti onkologą ( na tą kuris chemoterapiją paskirią) Kaune onkologijos ligoninėje.
Ir kaip viskas vyks (klausiu personalo, bet nepasako man).
Ar išėjus iš ligoninės man bus paskirtas onkologas i pasakyta konkreti data bei laikas ar pačiai reikės pas jį registruotis.
Ar chemiją reikės pačiai pirkti (kompensuojamą) ar gausiu ją skyriuje?
Kastuvai, kaip jautiesi dabar? Kaip supratau jau baigei visą kursą?
Diagnozuotas kiaušidžių vėžys, IIIc stadija. Esu po radikalios operacijos, šio metu dar ligoninėje gydausi.
Ca125 markeris prieš operaciją buvo 963
po operacijos nezinau, kiek sumažėjo
Gal galite parekomenduoti onkologą ( na tą kuris chemoterapiją paskirią) Kaune onkologijos ligoninėje.
Ir kaip viskas vyks (klausiu personalo, bet nepasako man).
Ar išėjus iš ligoninės man bus paskirtas onkologas i pasakyta konkreti data bei laikas ar pačiai reikės pas jį registruotis.
Ar chemiją reikės pačiai pirkti (kompensuojamą) ar gausiu ją skyriuje?
Kastuvai, kaip jautiesi dabar? Kaip supratau jau baigei visą kursą?
Mane tai kažkaip chirurgė nukreipė pas onkologą - paskambino ir sakė: tau karcinoma, tą ir tą dieną eini pas onkologą chemoterapeutą , bet, tikriausiai, čia buvo tiesiog paslauga - ji mano draugo mamos sesuo, tai tikriausiai pasirūpino tiesiog kitą moterį diagnozuotą, kuri gulėjo mano palatoj, tai tiesiog informavo, kad jai reikia kreiptis pas onkologus, o jinai tada jau savo iniaciatyva į VUOI nukeliavo. O chemiją reiks pirktis pačiai. Tiesiog prieš lašinant nueisi pas onkologą chemoterapeutą, išrašys jis tau ją, nueisi į vaistinę, pasiimsi ir lašintis.
Aš šiuo metu po penktos chemijos, praėjo 5 dienos po jos, tai dar silpnoka - po namus slankioju ir iki mašinos dar truputį infekciją pasigavau, bet, atrodo, antibiotikai užmušė. O šiaip viskas gerai, chemoterapija nėra toks baubas, koks maniau kad bus. Kelias dienas praleidi lovoj ir pasikankini, tačiau paskui dvi savaites iki chemijos gyveni įprastą gyvenimą ir net pamiršti, kad sergi Dabar va baigsiu paskutinį kursą ir iki gruodžio poilsiausiu, o tada - KT. Tiesa, mano markeris prieš operaciją nežinau koks buvo, bet dabar 10-11 ir nei kyla, nei krinta. Chemoterapija irgi "nenumušė" jo. Galėtų būt mažesnis, bet ai, nereik dievo medin varyt
Kaip tu pati jautiesi po operacijos? Koks toliau gydymo planas dar nežinia?
Jeigu kokių klausimų kils - rašyk. Čia ar privačiai, viską papasakosiu, ką žinau