Įkraunama...
Įkraunama...

onkologines ligos 50

QUOTE(ida1 @ 2014 08 27, 14:04)
O dabar tai dar daugiau supanikavau verysad.gif .o gal geriama jau tik nurasytiems.brrrrrrrrrr.Siaubas nu kas per diena.Atsiprasau visu.visom sveikatos.stiprybes.ir blaivaus proto.

aš trečią, na baikit Jūs panikuot, čia labai aiškiai kuo skiriasi ir kodėl tabletės, o ne intraveninė: http://www.vuoi.lt/index.php?264711722

Jūs pagalvokit kiek venų "sutaupot", jau vien todėl, antra, aš kai jau su stažu dideliu galiu pasakyt, kad vaistai geriami buvo labai paklausoj, dėta daug pastangų, kad padaryt chemijas ne tik intravenines, bet ir geriamas, nes tai suteikia visų pirma žmogui didesnes galimybes pabūti su šeima, netgi dirbti ir t.t. Kiek man teko skaityti, tai pagrindinis vaistų kūrėjų tikslas ir gydytojų nors jau užsienio straipsniuose yra visų pirma užtikrinti žmogui kuo geresnę jo gyvenimo kokybė, taigi geriama chemija ir prie to prisideda, jau vien stacionare gulėt nereikia, vaikščiot į WC su tom lašinėm, na aš čia galiu paklodes pavaryt, kuo ji pranašesnė už leidžiamą...
Atsakyti
Jūs čia apie chemoterapijas kalbat, aš net skaityt negaliu - iškart prieš akis stacionaras, pilve pykinimas, prakaitas muša biggrin.gif čia po ketvirtos chemijos šalutinių jau bijau eit lašintis kada nors apskritai. Būtų gerai, kad tie du kartai praeitų ir niekad nebereiktų lašintis, pradėtų manęs daktarai ir pacientai nebeprisimint jau ir nesisveikint sutikti ligoninėj.

Va. Šiaip ne į temą pavariau. Užsirašiau į meno terapiją. Nuo rugsėjo 15 d. Vilniuj. Gal ir iš čia esančių kas ketina eit?
Atsakyti
QUOTE(kastuvas @ 2014 08 25, 09:06)
Ir kaip? Kazkada norejau pirkt, bet pagailejau pinigu. Gal visgi verta demesio?

Galiu duot paskaityt. Arba ir atiduot. mane prieš operaciją "guodė" jinai - nors ne visos istorijos ten guodžiančios..
Atsakyti
Sveikutės.
Maždaug prieš metus padidėjo limfmazgis ant rankos. Pasirodžiau daktarui. Sakė kad nieko baisaus, bet jei didėtų liepė sugrįžti. Limfmazgis po savaitės susitraukė. Po kažkiek laiko vėl padidėjo bet kitoj kūno vietoje. Dažniausiai padidėjimas trukdavo 3 dienas ir išnykdavo. Taip pragyvenau metus laiko. Prieš keletą mėnesiu vėl nuėjau pas daktarą. Padarė kraujo tyrimą kuris nieko neparodė. O daktaras pasakė kad viskas gerai ir nėra dėl ko nerimauti. Bet kad save nuraminčiau apsilankiau pas kitą daktarą kuriam visa tai pasirodė įtartina. Atliko dar vieną kraujo tyrimą kuris parodė suaktyvėjusius limfmazgius. Šiandien važiuoju darytis išsamesnių tyrimų į ligoninę.
Kas 3 metus darausi tyrimą dėl gimdos kaklelio vėžio. Šį kartą rado pakituses ląsteles. Manau kad tos ląstelės ir tie mano padidėję limfmazgiai gali būti susiję. Rugsėjo 4 dieną važiuosiu į onkologinį darytis tyrimų dėl gimdos kaklelio vėžio.
Gyvenu uk ir labiausiai gąsdina ne diagnozė kurią galiu išgirsti, o tai kad esu ne Lietuvoje. Toli nuo savo artimųjų. Čia nelabai turiusu kuo pasikalbėti apie tai, tik vyrą. Kol kad artimieji nieko nežino apie mano bėdas. Net nežinau kaip reikėtų jiems tai pasakyti.
Gal yra čia sergančių ir gyvenančių anglijoje? Apie gydymą ir daktarus Lt daug maž susidariau bendrą vaizdą, tai norėtųsi ir apie gydymą užsienyj sužinoti bent šiek tiek. Nes vis svarstau jei išgirsiu diagnozę vėžys kaip geriau. Likti uk ar grįžti į Lt.
Atsakyti
Turiu klausimą, gal keistas, bet šiuo metu aktualus. Kaip važinėjate į gydymo įstaigas? Mažoji keliaus į lopšelį, pradėjus dirbti nevisada galėsiu vežioti vyrą tyrimams ir chemijai, į santariškes keliauja 2-3 kart į savaitę, dar kartas į polikliniką dėl nedarbingumo. Sako važinės autobusu, bijau virusų ir tt, bet turbūt yra važinėjančių ir taip. Pati su visais vaikais važinėjau sugedus automobiliui, bet kai jo imuninė sistema silpna, o gal man paranoja po komplikacijų.

kastuve, thumbup.gif šaunuolė, labai palaikau tokias iniciatyvas, neabejoju padeda sergantiesiems. Vyras skeptiškai žiūri, negi dabar ims ir pradės piešti, bet nepakenktų. Pirštų rankos lavinimui būtų gerai.

QUOTE(Izete37 @ 2014 08 27, 13:47)
Labas mergaites, kasdien skaitineju Jusu foruma...turim seimoje onko ligoni...rugsejo pradzioje numatyta eiline patikra...pasaidarem kraujo tyrimus....esu sunerimusi del padidejusiu kepenu fermentu: AST-37 (NORMA 5-35), ALT -45 (NORMA 5-35), visi kiti kraujo tyrimai normos ribose.....gal galite kazka pakomentuoti. Sveikatos Jums visoms ir Jusu artimiesiems 4u.gif
Manau nedidelis padidėjimas, gydytojas gali pakomentuoti daugiau. Bet gavus chemiją, geriant chemoterapinius vaistus ar įmanoma, kad viskas pagal normas būtų. Vyro skaičiukai didesnis, bet kol kas taip ir lieka.

Ida, kaip jūs? Vis tik manau pripainiojot dėl vaistų gal stiprumas skiriasi, o gal kaina leidžiamos ne vienam kartui, o pvz 5. Kai mes žiūrėjom fraxiparino kainas, kai vyrui iškart išrašė 5ml buteliukais, atsidariau pamačiau 1500lt vos neišgriuvau, ten pasirodo 10 buteliukų, t.y. 50ml (25dienoms). Švikštukais atrodė tikrai pigiau 10*0,6ml maždaug 200lt, kas yra 6ml(3 dienoms). Realiai panašiai, tik neguodžia tai. Galiu palyginti kainas metatreksato kurį vyras geria tabletėm ir lašina, tabletėm 40mg kartą per savaitę, o sulašina 10000mg.

3diamonds, sunkus laukimas, bet nebūtinai toks scenarijus bus, linkiu neišgirsti tokios diagnozės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 28 rugpjūčio 2014 - 13:49
Angele, kai mano mama gydėsi, į onkologinį važinėjo viešuoju transportu. Tik tai buvo vasarą, kai mažiau siaučia įvairios ligos. Be to jos organizmas labai gerai toleravo švitinimą ir chemiją.
Atsakyti
Angele aciu uz vaistu paskaiciavimus .ir maniskis rudeni i lopseli 4u.gif .Nusiminiau mergaites as labai.suaudrinau situacija ir save.dabar blogai. verysad.gif .Jovdim jus mama is onkologinio i santariskes persiraset?kaip tai padaryt?kazkokius dokumentus reik atsiimt ar kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ida1: 28 rugpjūčio 2014 - 16:41
QUOTE(ida1 @ 2014 08 28, 17:37)
Angele aciu uz vaistu paskaiciavimus .ir maniskis rudeni i lopseli 4u.gif .Nusiminiau mergaites as labai.suaudrinau situacija ir save.dabar blogai. verysad.gif .Jovdim jus mama is onkologinio  i santariskes persiraset?kaip tai padaryt?kazkokius dokumentus reik atsiimt ar kaip?

Koks amžius mažiuko? Vakar susigraudinau kokia mažutė ji dar.
Kas nutiko, Ida? Neįsivaizduoju dėl perrašymo, dokumentų reik, klausimas ar duoda į rankas.

Nireglina, kaip dabar mama jaučiasi? Ačiū, neramu, kad koks silpnumas neužeitų ar dar kas, būna tai akyse tamsu tai dar kas.
Atsakyti
Vyrui padidėję ALT, Lipazė, Gama GT, Trigliceridai, reiks valymo berods išsivers stacionare ir kardiologų konsultacijos g.gif Skaitinėju g.gif
Dieta, seniai aišku, kad sveikiau reikia. Paskutiniai kibinai su kiauliena, dabar viskas bus liesa.
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 08 28, 18:14)
Koks amžius mažiuko? Vakar susigraudinau kokia mažutė ji dar.
Kas nutiko, Ida? Neįsivaizduoju dėl perrašymo, dokumentų reik, klausimas ar duoda į rankas.

Nireglina, kaip dabar mama jaučiasi? Ačiū, neramu, kad koks silpnumas neužeitų ar dar kas, būna tai akyse tamsu tai dar kas.

maniskiui rugseji du.pries jusu tai dickis. 4u.gif Nieko ipatingo nenutiko.su ta chemija susiparinau....
Atsakyti
Tokiems mažiams daug reiškia pusmetukas. Nurimkit, bent pasistengti reikia. Valerijono įkalkit, arbatų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 08 28, 18:14)
Nireglina, kaip dabar mama jaučiasi?

Galima sakyti, kad gerai. Tik biški paskauda gimdos srity. Jau rašiau, kad ginė kažką pamatė ir paėmė biopsiją. Rugpjūčio pradžioje nuo manęs buvo užsikrėtusi virusine. Iki šiol vis kosėja, graužia gerklę. Mama aišku įsitikinusi, kad jai visur ten metastazės. Jau nebepykstu už tokias kalbas. Suprantu, kad visus sergančius v kamuoja panašios mintys verysad.gif
Atsakyti