Įkraunama...
Įkraunama...

Laparoskopija

QUOTE(Saule222 @ 2015 06 05, 11:31)
Na, čia kiekvienai skirtingai smile.gif Man šalino cistą ir sąaugas, buvo drenas, kurį išėmė tik kitos dienos rytą, tai po operacijos aš tik vakare vos ne vos padedama vyro svaigstančia galva nusigavau iki WC doh.gif ir naktį praktiškai nemiegojau, matyt bijojau vartytis, kad to dreno nepamest  biggrin.gif ir dar labai skaudėjo vieną petį kvėpuojant,dėl tų dujų matyt, sunku buvo giliai įkvėpt. Džiaugiausi bent tiek, kad po narkozės nepykino...pasakiau anesteziologei, kad turiu tą supimo jausmą, tai ji sakė, kad duos man kažkokių vaistų, kad po narkozės nepykintų (sako jie brangūs, tai visiems neduodam jų)  biggrin.gif Lengviau pasijutau kitą dieną, kai išėmė dreną. Turbūt būčiau galėjus ir namo važiuot, nes tą dieną praktiškai tik praslampinėjau ligoninėj, o išleido antros dienos rytą po op smile.gif na, o namuose kaip sakoma ir sienos gydo, tad kasdien buvo vis geriau ir geriau wink.gif
sėkmės visoms  mirksiukas.gif

Man taip pat buvo įvesta drena į šlapimo puslę, kurią išėmė tik kitos dienos ryte, buvo labai nemalonus jausmas ir bijojau judintis su ja biggrin.gif Po narkozės labai bloga buvo, vėmiau, bet suleido kokių vaistukų ir blogumas dingo... antrą dieną po LP taip pat praslampinėjau kampas iš kampo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(deilija @ 2015 06 05, 16:23)
Man taip pat buvo įvesta drena į šlapimo puslę, kurią išėmė tik kitos dienos ryte, buvo labai nemalonus jausmas ir bijojau judintis su ja  biggrin.gif  Po narkozės labai bloga buvo, vėmiau, bet suleido kokių vaistukų ir blogumas dingo... antrą dieną po LP taip pat praslampinėjau kampas iš kampo  ax.gif

Man ne į šlapimo pūslę drenas buvo, bet iš vienos skylutės pilve, kad kraujas išbėgtų ax.gif
Atsakyti
iskilo toks klausimas skaitinejant tema, o kaip su saaugomis po laparaskopijos?ar visoms ju atsiranda po operacijos?jei atsiranda, tai kokie pozymiai buna?koks nors skausmas, tempimas, maudimas ar ..?ir ar gydytojai pries operacija perspeja del saaugu susidarymo ar kitokiu komplikaciju?
Atsakyti
QUOTE(atkaklioji @ 2015 07 18, 20:37)
iskilo toks klausimas skaitinejant tema, o kaip su saaugomis po laparaskopijos?ar visoms ju atsiranda po operacijos?jei atsiranda, tai kokie pozymiai buna?koks nors skausmas, tempimas, maudimas ar ..?ir ar gydytojai pries operacija perspeja del saaugu susidarymo ar kitokiu komplikaciju?

Del saaugu manau, kad priklauso nuo organizmo, kaip jis atsistato. Del perspejimu, tai atsimenu, pasirasiau lapa, kad su galimomis komplikacijomis susipazinau, bet apie saaugas neprisimenu, ar jos buvo isskirtos. Nors po LP atsirado pilvo srityje pasikartojanciu skausmeliu, kuriuos viena gydytoja ivardino, kaip galimas saaugas...
Atsakyti
Gal galite patikslinti kas per saaugos po LP, gal ne visiem atsiranda?
Atsakyti
jau pats zodis " saaugos" sufleruoja, kad kazkas tai suauga tarpusavyje po operacijos. mano supratimu tai yra randai.stai ka radau inetrnete : "Skausmas dubens srityje: vienas tyrimas parodė, kad 82 proc. iš 224 pacienčių skausmo priežastis buvo sąaugos. Šis skausmas atsiranda, kai sąaugos sujungia atskirus organus ir audinius, aktyviai judant vyksta audinių tempimas, kuris ir sukelia skausmus."

Papildyta:
QUOTE(dariana @ 2015 07 22, 21:08)
Del saaugu manau, kad priklauso nuo organizmo, kaip jis atsistato. Del perspejimu, tai atsimenu, pasirasiau lapa, kad su galimomis komplikacijomis susipazinau, bet apie saaugas neprisimenu, ar jos buvo isskirtos. Nors po LP atsirado pilvo srityje pasikartojanciu skausmeliu, kuriuos viena gydytoja ivardino, kaip galimas saaugas...

o gal gali apibudinti kokie tie skausmai?kas kiek pasikartoja?man po operacijos vis buna pora kart per menesi suduria kiauside o gal kiausides srityje, taip trumpai keliom sekundem.nemalonu kazkaip, nes pries LP viskas buvo puiku jokiu skausmu.gyd. pasake po operacijos, kad jokiu saaugu pas mane nebuvo, na bet dabar tai tikrai itariu ju turiu jau..atsuktu laika kas atgal nieku gyvu nesidaryciau LP.
Atsakyti
sveikos, as cia naujoke, nezinau kur kreiptis. prasau padekit. 09.14 d yra numatyta atlikti laparaskopija. pas p. vanaga kaune. gal kas esat susidurusios su siuo gydytoju. papasakokit placiau apie sia operacija, ko tiketis , ka pasiimti. labai bijau, bet nebeturiu kitos iseities, jei noriu leliuko. o man jau 39m verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jolitaber @ 2015 08 07, 10:09)
sveikos, as cia naujoke, nezinau kur kreiptis. prasau padekit. 09.14 d yra numatyta atlikti laparaskopija. pas p. vanaga kaune. gal kas esat susidurusios su siuo gydytoju. papasakokit placiau  apie sia operacija, ko tiketis , ka pasiimti. labai bijau, bet nebeturiu kitos iseities, jei noriu leliuko. o man jau 39m  verysad.gif

Laba, dėl šio gydytojo nežinau, bet dėl pačios LP paskaitykit šią temutę, ko reikia yra pirmam puslapy. Bijoti nėra ko, svarbu pati nusiteikit gerai 4u.gif Po LP žinosit kas pas jus ten darosi, jei kas negerai tai operacijos metu patvarkys.. 4u.gif
Atsakyti
Laba,

Man paskirta LP ne del nevaisingumo. Man antra karta rado cista ant tos pacios kiausides. Pirmaji karta rado ir su vaistais isnaikino pries kokiu tris metus, o dabar vel ataugo/uzaugo. Mano ginekolog dave siuntma gultis i ligonine,kad istirtu paskirtu gydyma. Kreipiausi i Kauno Mazylio gimdymo namus(rekomendavo cia kreiptis mano ginekoloe).
Mazylyje apziuros metu gydytoja pasake,kad cista jei labai nepatinka- nes vel ataugo ir isvaizda nekokia cista. Pasake,kad reikia daryt laparaskopija. Liepe dar pasidaryt kiausidziu markeri del vezio ir oprecija paskyre si penktadieni. Is to streso, kai prakalbo apie vezi, visai pamirsau kokia narkoze duos... sad.gif Gal kazkam teko su panasia situacija susidurti?

Beje, kokia standartine padeka dabar anesteziologui ir gydytojui?
Atsakyti
QUOTE(ooorchideja @ 2015 08 25, 14:23)
Laba,

Man paskirta LP ne del nevaisingumo. Man antra karta rado cista ant tos pacios kiausides. Pirmaji karta rado ir su vaistais isnaikino pries kokiu tris metus, o dabar vel ataugo/uzaugo. Mano ginekolog dave siuntma gultis i ligonine,kad istirtu paskirtu gydyma. Kreipiausi i Kauno Mazylio gimdymo namus(rekomendavo cia kreiptis mano ginekoloe).
Mazylyje apziuros metu gydytoja pasake,kad cista jei labai nepatinka- nes vel ataugo ir isvaizda nekokia cista. Pasake,kad reikia daryt laparaskopija. Liepe dar pasidaryt kiausidziu markeri del vezio ir oprecija paskyre si penktadieni. Is to streso, kai prakalbo apie vezi, visai pamirsau kokia narkoze duos... sad.gif Gal kazkam teko su panasia situacija susidurti?

Beje, kokia standartine padeka dabar anesteziologui ir gydytojui?

mano darė dvi laparoskpopijas, padėka buvo ačiū.

kas dėl pačios operacijos, man kažkada dvi cistas išoperavo, viena buvo didelė, 7 cm.cistos buvo dermoidinės, bet histologinį tyrimą darė, tikriausiai viskam, ką išoperuoja, jį daro. o jūs nusiraminkit, anksčiau laiko nepergyvenkit. lp metu viskas paaiškės. ir viskas bus gerai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(debesyse* @ 2015 08 25, 12:29)
mano darė dvi laparoskpopijas, padėka buvo ačiū.

kas dėl pačios operacijos, man kažkada dvi cistas išoperavo, viena buvo didelė, 7 cm.cistos buvo dermoidinės, bet histologinį tyrimą darė, tikriausiai viskam, ką išoperuoja, jį daro. o jūs nusiraminkit, anksčiau laiko nepergyvenkit. lp metu viskas paaiškės. ir viskas bus gerai wink.gif

maniske apie 4cm. Kiausidziu markeri man dare is kraujo.
Kokia narkoze jums taike? Pilna ar daline?
Atsakyti
QUOTE(ooorchideja @ 2015 08 25, 14:13)
maniske apie 4cm. Kiausidziu markeri man dare is kraujo.
Kokia narkoze jums taike? Pilna ar daline?

Narkozę per LP taiko pilną. Ar tą tyrimą skiria manau ir nuo gydytojo priklauso, nes markeris gali būti padidėjęs esant bet kokiai cistai, o sergant endometrioze, ypač. O pačią cistą siųs tyrimui po LP, tada ir bus tiksliai aišku kokia ji. 4u.gif Sėkmės 4u.gif
Atsakyti