Laba, atleiskit kad įsiterpiu į jūsų temą, tik norėčiau išgirsti jūsų nuomone.
Šiandien buvau pas gydytoją dėl to kad pora savaičių prieš mmm pradėjo vėl skaudėti pilva. Sakau vėl, nes jau buvau anksčiau pas juos ir jie įtarė kad turiu endo. Praėjau gydymą pusę metų su provera vaistais. Db jau penktas mėnuo, po vaistų vartojimo, ir prasidėjo skausmai...
Kadangi bandom pastoti su ivf pagalba, tai gydytojas pasakė nueiti pasitikrint ar nėra cistu. Šiandien gydytoja pasakė kad viskas kuo gražiausia, nieko nėra. ..bet ji tos pačios nuomonės kad man endo...
Kai paklausiau del laparoskopijos, gavau atsakymą, kad man operacija nepadės pastoti, kad geriau gerti vaistus! Vėl pusę metų. ir tik ivf yra vienintelis kelias pastoti.
Esu pasimetusi , nzn ką daryt, o po operacijos gali būti tik blogiau... Kaip manot jus, ar tikrai nepadideja šansai po lapro?
QUOTE(LaiLa25 @ 2015 04 10, 21:00)
Šiandien buvau pas gydytoją dėl to kad pora savaičių prieš mmm pradėjo vėl skaudėti pilva. Sakau vėl, nes jau buvau anksčiau pas juos ir jie įtarė kad turiu endo. Praėjau gydymą pusę metų su provera vaistais. Db jau penktas mėnuo, po vaistų vartojimo, ir prasidėjo skausmai...
Kadangi bandom pastoti su ivf pagalba, tai gydytojas pasakė nueiti pasitikrint ar nėra cistu. Šiandien gydytoja pasakė kad viskas kuo gražiausia, nieko nėra. ..bet ji tos pačios nuomonės kad man endo...
Kai paklausiau del laparoskopijos, gavau atsakymą, kad man operacija nepadės pastoti, kad geriau gerti vaistus! Vėl pusę metų. ir tik ivf yra vienintelis kelias pastoti.
Esu pasimetusi , nzn ką daryt, o po operacijos gali būti tik blogiau... Kaip manot jus, ar tikrai nepadideja šansai po lapro?
pabandykit pasikonsultuoti su kitu gydytoju ir isgirskite kito nuomone.
Papildyta:
QUOTE(Bernadeta77 @ 2015 04 10, 19:26)
o po kelių dienų jūs į darbą grįžot po LP? ir tas drenas visoms būna įdėtas?
Man daryta operacija kovo 8 d., ligonineje dave nedarbinguma iki pirmadienio berods iki 14 d. Toliau tesiu poliklinikoje iki 18 d.
QUOTE(Saule222 @ 2015 04 10, 20:05)
Mhm,tas drenas ir man nekaip skamba bet kiek skaitinejau temas,tai buvo ir kam nebuvo jo.idomu nuo ko cia priklauso...gal tom kuriom daro del nepastojimo tik ir nieko neranda ir daug netvarko,toms ir drenu nededa,o kuriom cistas operuoja ar pan.tai toms ir drenus ideda...
Panasu, kad tiesa parasete. Mano palatos draugei irgi buvo cista, tai ji buvo su drenu.
QUOTE(LaiLa25 @ 2015 04 10, 21:00)
Tikrai apsilankykit pas kita gydytoja.
As nelabai girdejus kad vaistais endo gydytu,nebent kt..
O lp metu uzdegina zidinukus.
Provera tai kažkas panašaus kaip kt. Tik juos man liepė gerti be pertraukų, ir mmm tada visai nebūna... Man praeitą kartą tiesa buvo tepliojimas kai jas geriau. Tai liepė padidinti doze...
Žinoma, jaučiausi daug geriau, skausmai aprimo...
Važiuosiu į Lt, klausti kitų nuomones....gal padarys bent jau Gn, nes ir tos atseit neteikia... Nes jei ir turiu endo, ir neprieinami kiausintakiai, tai vienintelis gydymas vis tiek lieka ivf....
Kažkaip įdomiai jie čia galvoja.....
Žinoma, jaučiausi daug geriau, skausmai aprimo...
Važiuosiu į Lt, klausti kitų nuomones....gal padarys bent jau Gn, nes ir tos atseit neteikia... Nes jei ir turiu endo, ir neprieinami kiausintakiai, tai vienintelis gydymas vis tiek lieka ivf....
Kažkaip įdomiai jie čia galvoja.....
QUOTE(Tizide @ 2015 04 10, 22:58)
Tikrai apsilankykit pas kita gydytoja.
QUOTE(magute @ 2015 04 10, 12:10)
antradieni operavo, ketvirtadieni ryte isleido, nieko netepe, kol ligoninej gulejau. ketvirtadieni po pietu pradejau kraujuoti, tepliojimo nebuvo. siandien jau kelis paketus pasikeiciau. jausmas ir kraujavimas kaip per eilines MM. pries 1,5 metu kai turejau LP nieko panasaus nebuvo, todel truputi kirba sirdele.
Magute, man taip buvo. Lp atliko Tr pirmadieni, nieko netepliojo, viskas gerai, bet jau treciadieni vakare gryzus namo, pradejo tepliot, o ketvirtadieni normaliai pradejau kraujuot kaip per mm, nors buvo tik 10 c.d. rasiau gydytojui tai jis nuramino, kad gali taip buti ir kad cia ne mm. Pakraujavau pora dienu ir vel svaru. Dbr nezinau kada cia prasides naujas ciklas.
aciu mergaites uz patarimus
QUOTE(magute @ 2015 04 10, 09:56)
as irgi po LP. kol gulejau ligoninej viskas gerai buvo. grizau namo ir pradejau kraujuoti. sakykit ar galejo man MM prasidedi, nors ir ne laikas.
as irkart po narkozes "klane" atsibudau. Ir tesesi mazdaug 5-7 dienas (kaip MM), nors neturėjo. Išsivalė ir praėjo. o MM savo laiko irgi atėjo (MB burbuliavo, kad dar nėr taip buvę, 2 MM per vieną mėnesį )
QUOTE(Bernadeta77 @ 2015 04 10, 18:26)
o po kelių dienų jūs į darbą grįžot po LP? ir tas drenas visoms būna įdėtas?
man dreno nebuvo, išsiprašiau namo tą pačią dieną. penktadienį padarė, pirmadienį jau realiai galėjau grįšt į darbą, nors dar namie sėdėjau, bet jau gerai jaučiausi. Nors man tik diagnostinę darė, nieko nešalino per LP.
Sveikos, mergaitės, gal kuri susidūrė su tuo ir žino, kada sekančią LP galima daryti? Man atliko LP, nieko nerado apart nepratekamus kiaušintakius, o priežasties to irgi nerado. Planuojam kelt sparnus į TR ir jie greičiausiai norės kad pas juos būtų atlikta pakartotinė LP, nes reikia tuos kiaušintakius arba šalinti arba blokuoti...
QUOTE(zuikutis25 @ 2015 04 22, 11:46)
Sveikos, mergaitės, gal kuri susidūrė su tuo ir žino, kada sekančią LP galima daryti? Man atliko LP, nieko nerado apart nepratekamus kiaušintakius, o priežasties to irgi nerado. Planuojam kelt sparnus į TR ir jie greičiausiai norės kad pas juos būtų atlikta pakartotinė LP, nes reikia tuos kiaušintakius arba šalinti arba blokuoti...
Man sake, kad anksciau nei po 6men nerekomenduojama, nes tada randeja viskas labai. Tad man tarp pirmos ir antros laparoskopijos buvo 6men tarpas.
Po mėnesio lk pasiimiau savo išrašą iš klinikos Skaitau žiūrių kai ko man operavęs gyd. nepasakė. Gal Jūs galite paaiškinti? Nes interneta neradau info.
"Tūba kiek vingiuota" "Užgimdinė įduba deformuota" kas čia per?
"Tūba kiek vingiuota" "Užgimdinė įduba deformuota" kas čia per?
Sveiki, bandom pastoti nepilnus metus, virs pusmecio, pasidariau visus tyrimus, dabar darysiuos kiausintakiu pratekamuma su rentgenu (ar kaip ten), paskui, jei ras kazka, arba nesimatys, teks darytis laparoskopija, bet kazkaip baisoka. Man 30 m, pas antra puse irgi problemele yra, ir baisoka man ta operacija. Ar verta skubeti ir ja darytis dabar, ar palaukti tu metu ir vyro problemos susitvarkymo?
Dar klausimas:
Kada po tokios operacijos galima buti aktyviai? T.Y aktyviai sportuoju, kada galima gryzti prie sportu?
Dar klausimas:
Kada po tokios operacijos galima buti aktyviai? T.Y aktyviai sportuoju, kada galima gryzti prie sportu?
QUOTE(marmaliade @ 2015 05 12, 10:13)
Sveiki, bandom pastoti nepilnus metus, virs pusmecio, pasidariau visus tyrimus, dabar darysiuos kiausintakiu pratekamuma su rentgenu (ar kaip ten), paskui, jei ras kazka, arba nesimatys, teks darytis laparoskopija, bet kazkaip baisoka. Man 30 m, pas antra puse irgi problemele yra, ir baisoka man ta operacija. Ar verta skubeti ir ja darytis dabar, ar palaukti tu metu ir vyro problemos susitvarkymo?
Dar klausimas:
Dar klausimas:
Man gyd.sakė (ir išraše parašė), kad tausojantis rėžimas 4-5 sav. t.y. nesportuoti, sunkiai nenešioti ir t.t., ir nuo santykių susilaikyt mėnesį, nes pasak jo, ten viduj viskas pilnai sugyja per mėn., na, bet aš gerai jaučiausi, tai mes tiek nelaukėm, pabandėm po šiek tiek daugiau nei 2 savaičių
Sportuoti jau taip pat lengvai bandau. Gegužės 14 bus mėn po operacijos