Be abejo
Aš vilnietė, tad lankiausi privačiai pas vaisingumo spec. Vilniuje, operuosiuosi irgi Vilniuje.
Be abejo siūlys laukti, čia jau tu turi būti pasiryžusi būti kaip tankas ir išsireikalauti.
Visų pirmiausia aš tiesiog nuėjau į tą polikliniką privačią kur viskas daryta ir pasakiau registratūroje, kad man pateiktų VISUS išrašus nuo tokio ir tokio momento. Sumokėjau rodos 10 lt už tuos išrašus (o buvo visas pundelis, keliasdešimt lapų) ir su tais popieriais nuėjau tiesiai pas ginę (net ne savo - pas tą, kuri buvo laisva artimiausiu metu).
Bet eilės tvarka šiek tiek ne tokia, kaip tu rašai. Bent jau mano kelias buvo toks:
* pasiėmiau popierius iš privačios
* nuėjau pas ginę su popieriais
* ginė nusiuntė konsultacijai į klinikas (surašė, sureziumavo tyrimus, kas, kaip, kur)
* klinikose dar kartą peržiūrėjo viską, ką atsinešiau, apžiūrėjo mane, davė išrašą apžiūros lapą ir liepė eiti užsirašyti klinikų registratūroje operacijai (pagal planuojamą mėnesinių datą - LAP daroma pirmoj ciklo pusėje, po mėnesinių)
* užsirašiau operacijai, davė lapelį-atmintinę, kada operacija, kokius tyrimus daryti iki operacijos. Taip pat pasakė, kad iš savo poliklinikos pasiimčiau siuntimą operacijai.
* tyrimai (Kraujo grupės, gliukozės, bendras kraujo tyrimas ir kardiograma) operacijos dieną turi būti ne senesni, nei 2 savaičių, tad užsirašiau poliklinikoje pas šeimos gydytoją maždaug tam laikui, kai 2 savaitės iki operacijos.
* nuėjau pas šeimos gydytoją su tuo klinikų lapu, pasakiau, kad esu užrašyta diagnostinei LAP ir reikia siuntimo bei tyrimų, padaviau atmintinę, iškart nusiuntė daryti tyrimus. Davė talonėlį atėjimui po savaitės.
* nuėjau po savaitės (t.y. šiandien), atspausdino tyrimus, surašė siuntimą ir palinkėjo sėkmės operacijoje.
Dabar beliko tik sulaukti operacijos...
P.S. atmintinė atrodo maždaug taip, nors ir ne toje ligoninėje operuosiuos.
http://www.vgn.lt/xi...opija_geras.pdf
Sėkmės ir tau! Būtinai parašysiu po visko.
atsispausdinau ir perskaiciau.
kad pirma pasiimsiu siuntima is savo seimos gyd pas gine, nes gi be siuntimo ir pas gine nepakliusiu
Tai einu ryt pas seimos, o kitai sav uzsirasiau i kmuk, tiesa sakant uzsirasiau pas dvi, tai eisiu su siuntimu pas viena, o jei viskas gerai, tai pas kita atsauksiu talona. O jei as nerasiu kalbos su ja, ir nesutaps auros
tai jau be siuntimo (susimokesiu i kasa) eisiu pas kita dar. Na zodziu...noriu as tos LAP tik bijau, kad taip lengvai neduos man jos, tai ruosiuosi blogiausiam senarijui ir kovai