Įkraunama...
Įkraunama...

Laparoskopija

QUOTE(ėtmė @ 2015 03 14, 14:51)
Ačiū smile.gif Na bandysiu dar šiandien/ryt palūkėti smile.gif Kur buvo susiūta tai man siūliukus jau išleidžiant ištraukė, o čia liko skylutė nuo dreno, kurią tik užklijavo..

Man visas 3 uzsiuvo ir uzklijavo. Tai kelinta diena tave isleido?
Atsakyti
QUOTE(Gegužinė @ 2015 03 14, 16:42)
Man visas 3 uzsiuvo ir uzklijavo. Tai kelinta diena tave isleido?

Antrą dieną. Tada ir dreną išėmė.
Atsakyti
QUOTE(ėtmė @ 2015 03 14, 16:51)
Antrą dieną. Tada ir dreną išėmė.

Man jokio dreno nebuvo g.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Prieš maždaug 9m. dariausi laporoskopiją, nustatė 2 stadijos endometriozę. LT gyd.sakė, kad su tokia diagnozę pastoti galima natūraliai, tačiau vis tiek teko daryti IVF, nes pastoti nepavyko 8m.
Latvijoj man iš karto pasakė, kad nepastojimo priežastis yra endometriozė ir nesvarbu kokios jinai stadijos. tada man siūlė kartoti laporoskopiją arba daryti IVF, kadangi nebenorėjau laukti,dariausia IVF,antras kartas buvo sėkmingas. smile.gif
Tačiau po gimdymo praėjo jau 2m. ir vėl negaliu pastoti.
Nusprendžiau daryti antrą laporoskopiją, nuėjau pas gyd.prašyti siuntimo operacijai, tai buvau vos neaprėkta, kad užsiimu saviveikla ir pati sau nusistatinėjo diagnozes.
Ar kuri nors darėtės po kelias laporaskopijas? Ar verta, o gal tikrai nieko naujo jie negali rasti? Nes visai pasimečiau, gal tikrai be reikalo man ta operacija, bet taip nesinori darytis dar vienos IVF. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(metute79 @ 2015 03 16, 10:07)

Nusprendžiau daryti antrą laporoskopiją, nuėjau pas gyd.prašyti siuntimo operacijai, tai buvau vos neaprėkta, kad užsiimu saviveikla ir pati sau nusistatinėjo diagnozes.
Ar kuri nors darėtės po kelias laporaskopijas? Ar verta, o gal tikrai nieko naujo jie negali rasti? Nes visai pasimečiau, gal tikrai be reikalo man ta operacija, bet taip nesinori darytis dar vienos IVF.  verysad.gif

Sveikos,
Aš jau atsigaunu po lap. (trečia diena). Kadangi mano vienintelė indikacija buvo nepastojimas, jokių kitų, aš praktiškai dariau lap. savo noru, gydytoja nesiųlė, bet kai sakiau, kad noriu žinoti, ar reikia kažką gydyti, nesipriešino. Tuo labiau, gyd. siųlė ir toliau daryt IUI, o kol nesužinojau kad viskas tikrai gerai, tol sakiau nedarysiu jų daugiau.
Ir ką gi, ji teisi buvo, aš sveikutėlė, nei endo, nei nieko nieko. Viskas perfect (ohh... doh.gif suprantat mane..) Sakė atsipalaiduot, negalvot ir tt... hrrr... mad.gif
Šiaip turėjo daryti dar ir histero, bet sakė, jei kiaušintakiai pratekami bus, tai nedarys, ir nedarė.

Jūsų atveju, gal verta pasiklausti ir kitų gydytojų nuomonės, tuo labiau, jei indikacijų buvo anksčiau.
Kitas dalykas - aš prieš darydma operaciją labai domėjausi moterų iš pažįstamų rato patirtimi, nes dideliam koletyve dirbu, tai ne mažai tokių yra. Ir tikrai žinau, kad viena iš mūsų darė lap. 2 kartus ir dar laukia 3 karto. Nes atsinaujinanti endo.
Atsakyti
Kadangi Latvijoj labai geri echoskopai, tai gyd. echoskopijos metu matė endometriozę, todėl ir siūlė kartoti operaciją, nes nuo pirmos operacijos buvo praėję nemažai laiko, be to kaip ir anksčiau būna prieš ir po mmm rudų išskyrų.
Manau darysiu kaip siūlo Latvijoj, turbūt geriau pabandysiu kartoti LP, vis mažesnė žala organizmui nei milžiniškos dozės vaistų, o narkozė abiem avtvejais neišvengiama.
Atsakyti
QUOTE(metute79 @ 2015 03 16, 11:43)
vis mažesnė žala organizmui nei milžiniškos dozės vaistų, o narkozė abiem avtvejais neišvengiama.

čia apie IVF kalbat? Aš nesidomėjau (tikiuos ir neprireiks (tfu tfu)) Tai IVf su narkoze daroma? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gegužinė @ 2015 03 16, 12:56)
čia apie IVF kalbat? Aš nesidomėjau (tikiuos ir neprireiks (tfu tfu)) Tai IVf su narkoze daroma?  unsure.gif

Taip, kai atliekama folikulų punkcija, reikalinga narkozė.
Atsakyti
Sveikos merginos,

Noriu jusu patarimo, galvau siuntima is ginekologo LP. Sakykit pas ka kaune geriausia butu, gal turit ka rekomenduot, kas patiko kas ne.

Ir kaip man dabar rasytis is kart operacijai ar konsultacijai?
Atsakyti
QUOTE(ėtmė @ 2015 03 14, 12:45)
Labas, likimo sesės smile.gif
Esu jau 5-ta diena po lp ir turiu tokią situaciją: iš skylutės, kur buvo drenas, vos daugiau pajudėjus vis prasisunkia vandeningas skystis. Gal kuri žinote, kaip greičiau padėti žaizdelei užsitraukti ir sugyti arba tiesiog galite nuraminti, kad dar diena-dvi ir tai susitvarkys? smile.gif Kolkas kantriai keičiu pleistriukus ir stengiuos mažiau lakstyti po namus smile.gif

Nieko daryt nereikia,o ir nepadarysite tam,kaf greiciau uzsitrsuktu. Tai normalu,kad tas skystis siek tiek sunkias,netrukus zaizdele uzsitrauks ir nebebegs. Stenkites nelakstyt,bet vaiksciot reikia,gyd. neleidzia uzsigulet.
Atsakyti
QUOTE(Sense @ 2015 03 16, 14:51)
Nieko daryt nereikia,o ir nepadarysite tam,kaf greiciau uzsitrsuktu. Tai normalu,kad tas skystis siek tiek sunkias,netrukus zaizdele uzsitrauks ir nebebegs. Stenkites nelakstyt,bet vaiksciot reikia,gyd. neleidzia uzsigulet.

Ačiū, Sense smile.gif
Iš tikro tądien pasiskundžiau, o kitą dieną skysčio jau ir nebepasirodė, tai kitaip sakant, jei kam bus kada aktualu, žaizdelė užgijo 6-tą dieną po operacijos ax.gif
Atsakyti
Merginos, dar noriu paklaust, ar Lap. sujaukė jūsų ciklą?
Atsakyti