Įkraunama...
Įkraunama...

Laparoskopija

Pagaliau namie. Mano LP+histero asmeninė patirtis (nevaisingumas 2m) smile.gif Sekmadienį vakare atvykau į Klaipėdos Jūrininkų ligoninės priimamąjį, ten pateikiau savo dokumentus, tyrimus, reikalingus prieš operaciją, paguldė į skyrių. Vakare atliko vieną klizmą, iš ryto - dar vieną. Dėl klizmų statymo yra grynai ligoninės politika - Jūrininkuose neužtenka nevalgyti dieną prieš tai,jokie mikrolax'ai - taip pat. Tikrai ne pats maloniausias dalykas... bet pasirinkimo, kaip supratot, neturėjau biggrin.gif
Iš ryto atėjo anesteziologė, paklausinėjo, papasakojo apie narkozę. 9:45 išvežė, operacinėj suleido narkozę - toks jausmas, kad atsijungiau per 2 sekundes, net neišklausius iki galo "dabar jums suleisime vaistus, apsvaigs galva"... ir plionkė trūko biggrin.gif Pabudau pooperacinėj, o 11:30 buvau palatoj. Narkozę pernešiau labai gerai, nepykino, tik mieguista jaučiaus. Šiaip sunkumas ir nemalonus tempimas buvo tik pilvo srity, gal kokį pusdienį labiau jaučiau pečius, šonus, bet kažkaip greit praėjo. Apie ėjimą namo tą pačią ar kitą dieną - nebuvo kalbos, nes tą pačią dieną vaikščiojau sunkiai, ypač kėlimasis iš lovos ar koks pasilenkimas buvo nemalonus ir skausmingas. Iki šiol lipu iš lovos atsargiai, nes skylutės dar jaučias. Nuskausminamuosius nakčiai leido tik op. dieną ir sekančią - tas skausmas nebuvo toks, kad reikėtų vaistų. Labiau nemalonu, nei skauda.
Išvados - jokių židinukų, sąaugų ir pan - ginekologiškai sveika. Gavau komplikaciją - užkabino kraujagyslę ir susiformavo hematoma, dabar karts nuo karto turėsiu važiuot pasiechoskopuot, žiūrėti, ar mažėja.

Personalas nuostabus - sesutės ir gydytojos rūpinasi, malonios, šypsosi. Negaliu nė vieno blogo žodžio pasakyt.

O šiaip pačios op. aš visai nebijojau, o ir nėra ko bijoti. Užmiegi ir atsikeli po visko smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nefifi: 13 vasario 2015 - 18:14
QUOTE(nefifi @ 2015 02 13, 20:12)

Gal galiu paklausti? o kodėl daretės histero? g.gif Aš planuoju LP darytis, taip aptarėm su gyd. dėl siuntimo, bet dėl histero nieko neskė blink.gif nes aš dabar galvoju gi prie to pačio lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(xernesta @ 2015 02 15, 17:46)
Gal galiu paklausti? o kodėl daretės histero?  g.gif Aš planuoju LP darytis, taip aptarėm su gyd. dėl siuntimo, bet dėl histero nieko neskė  blink.gif  nes aš dabar galvoju gi prie to pačio  lotuliukas.gif

nebuvo jokių indikacijų dėl histero - pati pasiprašiau, kad tuo pačiu, po ta pačia narkoze "pakišti" wink.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2015 02 13, 19:12)
Pagaliau namie. Mano LP+histero asmeninė patirtis (nevaisingumas 2m) smile.gif Sekmadienį vakare atvykau į Klaipėdos Jūrininkų ligoninės priimamąjį, ten pateikiau savo dokumentus, tyrimus, reikalingus prieš operaciją, paguldė į skyrių. Vakare atliko vieną klizmą, iš ryto - dar vieną. Dėl klizmų statymo yra grynai ligoninės politika - Jūrininkuose neužtenka nevalgyti dieną prieš tai,jokie mikrolax'ai - taip pat. Tikrai ne pats maloniausias dalykas... bet pasirinkimo, kaip supratot, neturėjau biggrin.gif
Iš ryto atėjo anesteziologė, paklausinėjo, papasakojo apie narkozę. 9:45 išvežė, operacinėj suleido narkozę - toks jausmas, kad atsijungiau per 2 sekundes, net neišklausius iki galo "dabar jums suleisime vaistus, apsvaigs galva"... ir plionkė trūko biggrin.gif Pabudau pooperacinėj, o 11:30 buvau palatoj. Narkozę pernešiau labai gerai, nepykino, tik mieguista jaučiaus. Šiaip sunkumas ir nemalonus tempimas buvo tik pilvo srity, gal kokį pusdienį labiau jaučiau pečius, šonus, bet kažkaip greit praėjo. Apie ėjimą namo tą pačią ar kitą dieną - nebuvo kalbos, nes tą pačią dieną vaikščiojau sunkiai, ypač kėlimasis iš lovos ar koks pasilenkimas buvo nemalonus ir skausmingas. Iki šiol lipu iš lovos atsargiai, nes skylutės dar jaučias. Nuskausminamuosius nakčiai leido tik op. dieną ir sekančią - tas skausmas nebuvo toks, kad reikėtų vaistų. Labiau nemalonu, nei skauda.
Išvados - jokių židinukų, sąaugų ir pan -  ginekologiškai sveika. Gavau komplikaciją - užkabino kraujagyslę ir susiformavo hematoma, dabar karts nuo karto turėsiu važiuot pasiechoskopuot, žiūrėti, ar mažėja.

Personalas nuostabus - sesutės ir gydytojos rūpinasi, malonios, šypsosi. Negaliu nė vieno blogo žodžio pasakyt.

O šiaip pačios op. aš visai nebijojau, o ir nėra ko bijoti. Užmiegi ir atsikeli po visko smile.gif

Smagu kad viskas šauniai praėjo ir nieko nerado!

Aš ir jurininkuose Dariaus lp ir histero man klizmu nedarė nes iš vakaro jas pasidariau namie. Ryte atvažiavau nieko nevalgius negerus...
Personalas nuostabus ir paslaugus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siaures meskute: 15 vasario 2015 - 19:12
QUOTE(xernesta @ 2015 02 11, 10:52)
Mergaitės gal galite dar kokį daktarą rekomduoti?  g.gif  Nes Mečėjus užimtas visam kovui  verysad.gif Ar santeriškėse ar antakalnį.?  bigsmile.gif

Du kartus operavausi pas Pažėrą, atakalnyje. mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš irgi dukart pas Pažėrą, viskas praėjo be jokių komplikacijų ir atsiliepimai tik geri smile.gif

Tačiau dabar esu užsiregistravusi kovo mėn pas Mečėjų, pasiplanavau iš anksto dėl eilių..
Atsakyti
Aš jau vieną LAP apturėjusi (2012m), buvo baisu, nes po narkozės sunkiai budau ir šiaip dvi savaites ne kažką pojūčiai, bet rezultatas greit gavosi. Dabar dariausi dvi IUI, nesėkmingai, mąstau reik sakyt, kad daryti LAP reikia pakartotinai, nors kiek kalbėjau sako tikrai nėr reikalo, nesvarbu, kad per pirmąją LAP rado endo II, tipo nelabai suvešėt turėjo dar, o ir kiaušintakiai visiškai laisvi buvo... Dabar vėl užklausiau gydytojo gal visgi darom... Nes viskas idealu, praeitą ciklą net trys foliai buvo, o vat šnipštas... Kažkas trukdo mano galva...

Tai vat noriu užklausti, gi nebūtina eiti pas šeimos gydytoją, tada į polikliniką, laukt ten echo eilės (paskutinį kartą buvo trys mėn.), ir tada dar mėnesį laiko kol gauni vietos LAP? Užtenka gal privačiai nueiti ir ji išrašytų man siuntimą ir su juo tiesiai į antakalnį lekiu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dotty: 20 vasario 2015 - 14:30
Siuntimą gali išrašyti ir privati ginė.
Atsakyti
Labas visoms:) na ir aš jau po LP. Darė Kauno klinikose. Paguldė dieną prieš operaciją, išgėriau 2l vandens su milteliais organizmo valymui, o kitą dieną operavo. Viskas vyko sklandžiai - nuėjau į operacinę 11,30, atsiguliau, pastatė lašelinę ir užmigau gal per sekundę smile.gif pabudau 12.40 reanimacinėje palatoje (na iš tiesų dar važiuojant į ją), sulašėjo antra lašelinė ir apie 14 val buvau palatoje:) 16 val jau ėjau į wc, valgiau, vaikščiojau, nereikėjo vaistukų. Jaučiausi gerai, jautėsi šioks toks maudimas, bet nk:) Rezultate viskas pratekama, rado tik I stadijos endo.. o tikėjausi ir saaugų ir visko. Na dabar lieka laukti ir tikėtis:)
Atsakyti
Pries menesi dare histeroskopija ir laparoskopija. Menesines atejo ir praejo laiku. Po menesiniu antra diena jau pastebiu, kad isskyros vos vos rausvos. Nzn, cia sunerimti jau reiktu ar ne?
Atsakyti
Sveikos, skylučių merginos 😊 Turėsiu ir aš šitą džiaugmą kitą mėn. Norėjau jūsų pasiklausti ar nesidomėjote Baltijos Amerikos klinika daro operacijas kompensuojant pagal ligonių kasas? Mane sakė siųs į Vilniaus gimdymo namus, bet jei BA turi sutartį, tai gal ten... laparoskopiją darys ir polipą lyg matė, tai viską ir apžiurės..
Atsakyti
mergaites gal zinot kur LP daro ir iraso i CD? klaipedoje tokio stebuklo tikriausiai negalima tiketis 4u.gif
gal kas esat susidure?
Atsakyti