Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių ligos

QUOTE(Pamparam @ 2014 10 21, 11:06)
O galima konkrečiau?  blush2.gif Kur jų ieškoti?


Tuos lašiukus geriau pirkti vet vaistinėje, nei kikoj kokioj, kaina trigubai didesnė vet, bet tikrai efektyviau ir ne keliom savaitėm poveikis liks. smile.gif iš Kikos pirkdavom, tik pinigai į balą.
Atsakyti
Sveiki,

priglaudėm katytę, jai dabar 3mėn su trupučiu. Kai paėmėm turėjo temperatūros, slogą, gavo antibiotikų, viskas susitvarkė. Po poros savaičių vėl sloga- antibiotikai. sloga susitvarkė, po 3savaičių vėl sloga doh.gif ko ta sloga vis kartojasi? unsure.gif ką mes ne taip darom?
ps.vaistus skyrė vet gyd.
Atsakyti
Labutis, reikia patarimo smile.gif katytę šeriu ACANA Grasslands jau apie 3metus, ar reikėtų pakeisti maistelį į kokį kitą ar užtektų tik primaišyti kokio kito, nes įtariu kad jai gal per riebus ar per baltyminis g.gif nes jau kuris laikas skysčiau truštinasi, bet ne pastoviai. Kartais būna kiečiau pasituština su kraujinėm ir gleivėtom išskyrom. Ar čia kažkas rimtesnio, o ne maisto problema? Šiaip elgesys visai nepakitęs.

Atsakyti
QUOTE(raganieška @ 2014 11 02, 12:13)
Labutis, reikia patarimo smile.gif katytę šeriu ACANA Grasslands jau apie 3metus, ar reikėtų pakeisti maistelį į kokį kitą ar užtektų tik primaišyti kokio kito, nes įtariu kad jai gal per riebus ar per baltyminis  g.gif  nes jau kuris laikas skysčiau truštinasi, bet ne pastoviai. Kartais būna kiečiau pasituština su kraujinėm ir gleivėtom išskyrom. Ar čia kažkas rimtesnio, o ne maisto problema? Šiaip elgesys visai nepakitęs.

Galima pabandyti keisti maistą, ir probiotikų papildomai duoti.
Atsakyti
Sveiki,
Gal kam nors teko gydyti mašinos partrenktą katiną?
Mano Iksas pagal viską buvo nutrenktas ( sekmadienį vėlai vakare).

Pirmadienis. Ryte radau jį ant šalikelio. Ir tiesiai pas vetus. Temperatūra buvo kritusi iki 36,3. pagulėjo po lašeline ant šildyklės. Temperatūra stabilizavosi. Kadangi jis ramiai gulėjo, padarė rentgeną iš šono. Vetas pasake, kad iš šios nuotraukos su stuburu lyg viskas tvarkoje, o dubens kaulas greičiausiai lūžęs. bet reikia darytui narkozė ir nuotrauką iš viršaus. Dar suleido visokiu vaistų ir pasakė atvykt rytoj ( antradienį).
Valgo gerai.
Pirmadienį ryte judino tik vieną galinę leteną ( jei taip galima pasakyti, judesiai, greičiai nervinis tikas) į vakarą jau bandė stotis ant tos letenos, bet iš miauksėjimo, supratau kad skauda ir jis krenta. ( visgi didelis katinas - beveik 5 kg svorio).
Nuo pirmadienio vakaro, kai miega ir biški prabunda tai ištiesia abi letenas, bet tos sveikesnės dar ir pirštus praskleidžia. Pradėjo judinti uodegos galiuką. Iki tol ji kabėjo.

Antradinį 5 ryto pasisiojo su krauju. Iškarto susisuko ir pradėjo praustis. Žodžių, su stuburu turėtų būt viskas tvarkoje, nes jis laisvai susisuka ir prausia uodegą.
Taip pat sveikesnę leteną ištiesia į viršų ir prausia pilvą. Pradėjo uodega prisitraukinėti prie savęs. ir kai kažkas nepatinka uodega vaikšto ten atgal.
Veterinarinėje suleido visokių vaistų. Valgo gerai. Sisioja su krauju. Bet nesituština. ( kas man nepatinka)

Trečiadienį ryte rentgenas ir dienos begyje operacija ( greičiausiai).

Anradienį, kai vetas suspaudė pirstus tos labiau pažeistos letenos, jis pradėjo ją traukiti prie savęs. Žodžiu, jis ją jaučia, bet vis dar klausimas kiek pažeisti nervai. Ar problėma lūžyje.

Tai vat, gal kažkas yra susiduręs su dubens kaulų lūžiais?
Kiek supratau iš vetų blogiausių atvėjų pažeisti letenos nervai ir ją reikės amputuoti.
Geriausiu atvėju visiškai pasveiks.
Jeigu kažkam teko susidurt gal galit pasidalinti info kaip greitai pradėjo valdyti galines letenas ir kiek užtruko visas sveikimo procesas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eroni: 05 lapkričio 2014 - 00:39
Taigi, nezinau ar niekam iki siol neteko gydyt kates, kuria pervaziavo masina. ar tiesiog ne uzsuka i si foruma. Rasysiu toliau kaip mums sekasi. Gal kazkams pravers.

Taigi. Treciadieni Iksui padare rentgena. Dubens kaulai sutraiskyti. Dubinkaulis luzes keturiose ar penkiose vietose. Zodziu, po to kai pasake pirmus du, jau nieko nebegirdejau. Luziu daug. Situacija sunki. Padare operacija, uzkapalyje daugiau metalo nei kaulu. Iki penktadienio Iksas buvo stacionare.

Siandien pasiemiau. Is laimes pakeliui namo apsisiusiojo. Dar yra kazkoks kraujo atspalvis, bet jau ne vien kraujas. Klausimas kaip seksis atlikti sunkesni reikala.

Del judesiu dar kol kas stebiu. Valgo gerai. Murkia. Sekmadieni vel i klinika.
Atsakyti
QUOTE(Eroni @ 2014 11 08, 02:07)
Taigi, nezinau ar niekam iki siol neteko gydyt kates

vargšiukas... verysad.gif
sveikit 4u.gif
Atsakyti
Pradedu ziureti i viska vis optimistiskiau. Iksas pagaliau padare sunkuji reikala. Nezinau ar cia Dufolakas padejo, kuri klinikoje pasake gert po 1 ml 3 kartus per diena, tai bendroje sumoje tik du kartus jo ir isgerem dar, ar vakar suvalgyta beveik visa skardine A/D maisto pasiprase isleidziama smile.gif Na efektas yra. O kiek laimes man lotuliukas.gif
Siaip, jeigu nekreipt demesio i tai kad ant visu 4 koju nestovi, tai jauciasi jis gerai. Pats i kraiko dezute ( Jei 70x56 deze galima pavadinti dezute ) nukeliauja siaip ne taip.
Zodziu ziuresim kaip eisis toliau. Ryt i klinika.
Atsakyti
QUOTE(Eroni @ 2014 11 08, 17:46)
Pradedu ziureti i viska vis optimistiskiau.

o nesiūlė užmigdyti po tokių traumų? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(xiuke @ 2014 11 08, 17:27)
o nesiūlė užmigdyti po tokių traumų?  verysad.gif


as net neleidau uzduoti sio klausimo. Kadangi Iksas dar kaip kaciukas buvo stipriai persales ir teko du menesius gydyti, tai as is jo zvilgsnio matau kaip jis jauciasi. Tai stai, kai veziau i klinika matesi kad savijauta nekokia, bet kai atstate temperatura tai jau ir murkset pradejo ir siaip viskas jam idomu. Ir valgo gerai.

Siaip pasikapscius internete tai dubens kaulu luziai yra gana daznas atvejis ( ypac iskritusioms pro langa katems) ir sveikimo procesas ilgas apie 2-3 men, bet pvz vienoje klinikoje dare eksperimenta ir is 24 gyvunu su dubens kaulu luziais visi pasveiko ir tik 3 slubcioja, o visi kiti begioja kaip nieko ir nebuvo buve.

Tiesiog sis gydymas yra brangus "malonumas". Be to reikalauja prieziuros. Ir daug laiko. Todel daug kam gal ir atrodo paprasciau uzmigdyti. Bet ne man.

Didziausias klausimas del gamtiniu reikalu. Bet slapima jis laiko ir nukeliauja pats i deze kai nori. Be to slapime jau nera kraujo. Tai reiskia kad kaip ir sake klinikoje avarijos metu buvo sutrenkti inkstai. Sunkesni reikala irgi padaro ir irgi nukeliauja i deze. Ant 3 koju jau stovi. Taigi blogiausiu atveju turesiu gyvuna su 3 kojom. Bet vel gi, jis jaucia ta 4 letena, taigi reikia laiko. Bus matyt.

Siaip jeigu ne tai kas yra pusiau nuskustas ir kol nebando keltis jis elgiasi taip kaip ir anksciau. Net kai miega tai ateini paemi ji uz kurios nors letenos pradeda judinti uodega rodydamas, kad jam tai nepatinka. Zodziu as nusiteikus pastatyti ji ant koju, ir kas svarbiausia Iksas nusiteikes atsistoti ant koju.


Atsakyti
Eroni,

Iš patirties (tiek su žmonių, tiek gyvūnų traumomis) patariu šalia visų vaistų duoti homeopatinės Arnicos 30 (Kaune galima įsigyti homeopatinėse vaistinėse, Vln - širdažolėje arba užsisakyti internetu iš univaistine.lt). Jei išeina įkišti į nasrus - po žirniuką kelis kartus per dieną. Jei ne - bent į vandens dubenėlį įmesti kelis.
Jei turite patirties su homeopatiniais - galite mėginti ir Arnica 1M, ji giliau veikia. 4u.gif

Arnica mažina visus patinimus, kraujosrūvas (taip pat ir sutrenktus inkstus), skatina gijimą. Mažesnė uždegimų tikimybė.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Obuoliausia: 09 lapkričio 2014 - 23:41
QUOTE(Obuoliausia @ 2014 11 10, 00:39)
Eroni,

Iš patirties (tiek su žmonių, tiek gyvūnų traumomis) patariu šalia visų vaistų duoti homeopatinės Arnicos 30 (Kaune galima įsigyti homeopatinėse vaistinėse, Vln - širdažolėje arba užsisakyti internetu iš univaistine.lt). Jei išeina įkišti į nasrus - po žirniuką kelis kartus per dieną. Jei ne - bent į vandens dubenėlį įmesti kelis.
Jei turite patirties su homeopatiniais - galite mėginti ir Arnica 1M, ji giliau veikia. 4u.gif

Arnica mažina visus patinimus, kraujosrūvas (taip pat ir sutrenktus inkstus), skatina gijimą. Mažesnė uždegimų tikimybė.


Obuoliausia,
As bijau eksperementuoti. Ypac kai kalba eina apie gyvunus. Na jie negali gi pasakyti jeigu jie blogai jauciasi, galima spresti tik is simptomu, elgesio. Todel esu linkusi laikytis veterinaru nurodyto kurso.

O sekasi mums gerai. Visu pirma, kas pavojingiausia pirmomis savaitemis tai kad visi gamtiniai reikalai butu atlekami. O su kraiko dezue mes draugaujam puikiai.
Be to, jau stovim ant 4 letenu. Man daugiausiai neramumu kelia viena galine letena, bet jis jau ant jos stovi, dar nevaldo jos pacio pacio galo, bet jau ja judina ( gala),Jau ja pakelia ir perdeda i kita vieta. Zodziu as matau didelius pokycius i geresne puse o praejo tik 1,5 savaites po operacijos. Kiek skaiciau kates gali atsistoti ant 4 letenu pradedant nuo 2 savaiciu, tai mes dar turim 3 dienas iki 2 savaiciu po operacijos o jau stovim.

Pagal viska penktadieni turi nuimti siules.
Atsakyti