Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetodistonija...nerimas...baimės...

QUOTE(bonita28 @ 2014 08 19, 11:14)
Man tai tik kartais toks saves gailestis uzeina, kad kodel turiu dirbt ir dirbt, lyg daugiau netureciau ka veikt. Nors is kitos puses kaip pagalvoju, kad zmones kai pvz invalidai buna, juk jie irgi sunkiai dirba su savimi, mankstinasi ir po to net olimpiadose dalyvauja.
Mergaites kokia ten dar kazkuri is Jusu knyga minejo kaip iveikti mirties baime, ar kazkaip panasiai?

man irgi taip buna..cia matyt nuo to, kad pavargstam nuo tokios savijautos. Atrodo jau pagereja ir vel tas blogumas vis grizta ir grizta..
Atsakyti
ir man buna toks kaip negalejimas galwos nulaikyt, lyg judetu...
ydomu kur mergytes visos dingusios, ingulex10, yessboss.. ?
Atsakyti
QUOTE(bonita28 @ 2014 08 19, 12:39)
as tai jokiu vizityu nelakciau, issikvieciau greitaja ir nuveztu tiesiai, o cia tai dar kelias dienas siuntines. pakonsultuos, tada pasius tyrimams, o tada gal ir duos koki nukreipima. Su greitaja viskas paprasciau.

Nu jau..dėl nėščiųjų pykinimo, taip jau vežtų, guldytų ir tirtų..baikit juokus. Mane su širdies ritmo sutrikimais nevežė nei greitoji, nei priėmimam nuvažiavus nieks neguldė. Vėmiau su visais nėštumais ir siaubingai pykino, su pirmu ir trečiu labiausiai..Bet tik trečio nėštumo metu teikėsi šiaip ne taip nusiųsti į dienos stacionarą, kai netekau n kilogramų ir 18 nėštumo savaitę vis dar vėmiau toliau nei mačiau, nieko negalėdama valgyt. Tada palašino dvi savaites skysčių, leido vaistus, bet nepasakyčiau, kad padėjo super. Aprimo ir tempiau toliau, kažkaip.
Neguldė į ligoninę ir nukritus darbe, po ko dar vakare sužinojau, kad nuslabus ir griūdama padikaulį susilaužiau, nes nebeiškentusi skausmo važiavau į traumatologinį..sugipsavo, ramentus liepė išsinuomot ir šuoliuok namo su nestuke.gif
Ir niekad nepamiršiu, kaip 30 sav., išėjimo į dekretą dieną, spontaniškai apvėmiau šefo mašiną doh.gif Taip pasidarė staigiai bloga, kad nespėjau nė pasisukt į šoną...
Atsakyti
QUOTE(bonita28 @ 2014 08 19, 11:39)
as tai jokiu vizityu nelakciau, issikvieciau greitaja ir nuveztu tiesiai, o cia tai dar kelias dienas siuntines. pakonsultuos, tada pasius tyrimams, o tada gal ir duos koki nukreipima. Su greitaja viskas paprasciau.

As einu privaciai todel gal kitaip ziuri,buwau 4dn paime tyrimam ka reikejo,sake jei nepraeis guldis,ta pati gyd dirba ligoninej taj gal net pas save paguldis jei guldis
Atsakyti
QUOTE(bonita28 @ 2014 08 19, 12:14)
Mergaites kokia ten dar kazkuri is Jusu knyga minejo kaip iveikti mirties baime, ar kazkaip panasiai?

Viena iš tų knygų, g.b. šita:
Irvin D. Yalom "Žiūrėti į saulę. Kaip įveikti mirties baimę"

http://www.mintis.eu...ties-baime.html

Šiaip ne viena knyga yra, kuri galėtų padėti susitvarkyti su nerimu, baimėm..bet kiekvienam žmogui - skirtingas receptas.
Man pvz. labai padeda pozityvios istorijos (net jei tai ir grožinė literatūra), lengvos religinės tematikos knygos, biografinės knygos (ypač, jei žmogaus kelias ne toks ir lengvas, o jis įveikė visus sunkumus).
Atsakyti
Ai su ta greitaja reik biski prisimest daugiau negu yra. Ir aisku atvezus apziurinti daktara "pamalonint" kazkiek. Tada viskas skalndziau vyksta. Nes kartais tiesiog negali tiek vaiksciot. Siaip man kiek teko susidurt su tuo palasinimu, tai geriau buna moterims, bet cia asiku labai jau individualu.
Rasma Jums tikrai jau labai stiprus nestukiniai reiskiniai buvo. Tikrai turejo guldyt. gal metas toks buvo, kad skyrius uzguldytas. Nes siaip jei skyriui vietu yra, tai tikrai be problemu guldo.
Atsakyti
Kiek PA gali testis?
Atsakyti
db iskilo klausimas toks..
ar gali but vegetodistonija bet be jokiu PA?? nes pas mane ne karto nebuvo PA.. doh.gif g.gif
Atsakyti
selena777,
Priepuolis trunka 20-30 minučių, rečiau 1 val. Priepuoliui pasibaigus, atsiranda baimė, kad panaši būsena vėl pasikartos.
Papildyta:
Priepuoliai gali pasireikšti 1-2kartus per savaitę, kartais kelis kartus per dieną ar vieną kartą per metus. 50 proc. ligonių pasveiksta, 20 proc. savijauta nepakinta.

Papildyta:
QUOTE(stejjse:) @ 2014 08 19, 15:08)
db iskilo klausimas toks..
ar gali but vegetodistonija bet be jokiu PA?? nes pas mane ne karto nebuvo PA.. doh.gif  g.gif

Gali. Bat man kaip atrodo, kad Tau daugiau depresija su ta ligu baime (nebeatsimenu kaip ta fobija vadinasi). Nors tuoj paziuresiu koks vegetodistonijos aprasymas.
Atsakyti
Na ir apie vegetodistonija ta pati raso
Ligos diagnostika
Kadangi sergant šia liga vyrauja vidaus organų nervinės reguliacijos sutrikimai, ligoniai dažniausiai kreipiasi į bendrosios praktikos gydytojus. Ligoniai, kuriems po išsamaus ištyrimo nenustatoma vidaus organų sutrikimų (t.y. kuriems nediagnozuojama somatinė liga), siunčiami pas psichiatrą.
Somatoforminės autonominės (vegetacinės) disfunkcijos diagnostikos kriterijai:
· Ilgai trunkantys ir varginantys vegetaciniai simptomai: burnos sausumas, žagsėjimas, spaudimo pojūtis skrandžio duobutėje, neramumas pilve, karščio priplūdimas ar paraudimas, širdies plakimas, prakaito pylimas (šalto ar šilto), drebulys, tirpimai, krūtinės skausmai ar spaudimo pojūtis širdies plote, dusulys, nepaprastas nuovargis esant nedidelėms pastangoms, dažnas tuštinimasis, padažnėjęs šlapinimasis ir kt.
· Susirūpinimas ar jaudinimasis dėl galimos rimtos šio organo ar sistemos ligos, kurie neišnyksta nepaisant kartotinių gydytojų įtikinėjimų ir paaiškinimų.
· Atmesta simptomus galintis paaiškinti organinė (organo struktūros ar funkcijos pažeidimo) liga.

--------------------------------------------------------------------------------
Atsakyti
tai wa, todel ir keista man cia... g.gif jus visas bent PA kankina, o man nieko.. todel ir sunerimau.. schmoll.gif
Atsakyti
SedaCalm tabletės N20, ar jie nemigdo ?
Atsakyti